Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Hotel Krvavec / Dom na Gospincu - Hotel Krvavec

Dom na Gospincu - Hotel Krvavec

Natisni
Izhodišče: Dom na Gospincu (1492 m)
Širina/Dolžina: 46,2957°N 14,5214°E
Čas hoje: 20 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 108 m
Višinska razlika po poti: 120 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Ogledov: 1.602
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 23
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo do prvega semaforiziranega križišča v Vodicah, kjer nadaljujemo levo v smeri Cerkelj na Gorenjskem in Brnika. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. Parkiramo na velikem urejenem parkirišču ob spodnji postaji krožno-kabinske žičnice na Krvavec, kjer kupimo karto ter se z omenjeno žičnico odpeljemo do zgornje postaje, ki se nahaja ob Planinskem domu na Gospincu.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Brniku, Komendi in Mengšu. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. Parkiramo na velikem urejenem parkirišču ob spodnji postaji krožno-kabinske žičnice na Krvavec, kjer kupimo karto ter se z omenjeno žičnico odpeljemo do zgornje postaje, ki se nahaja ob Planinskem domu na Gospincu.
c) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo do prvega semaforiziranega križišča v Vodicah, kjer nadaljujemo levo v smeri Cerkelj na Gorenjskem in Brnika. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. V nadaljevanju prispemo do vasi Grad, kjer nas oznake za naselje Ambrož pod Krvavcem usmerijo desno na strmo asfaltno cesto (naravnost spodnja postaja krožno-kabinske žičnice na Krvavec in Štefanja Gora). Ko strmina na strmi cesti nekoliko popusti, bomo prišli do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri naselja Ambrož pod Krvavcem (naravnost naselja Ravne, Apno in Šenturška Gora). Nekoliko naprej se cesta prehodno nekoliko spusti, nato pa se vzpenja preko občasno precej razglednih pobočij. Višje prispemo do Ambroža pod Krvavcem, kjer po levi strani obidemo cerkev sv. Ambroža in turistično kmetijo Pr Ambružarju. Od turistične kmetije naprej cesta preide v gozd ter se skozi njega vzpenja vse do planine Jezerca, kjer je veliko urejeno parkirišče. Cesta se tu položi in zavije levo, kakih 500 m naprej pa nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo rahlo levo (desno Kriška planina). Po makadamski cesti se nato peljemo še nekaj časa oz. do zgornje postaje krožno-kabinske žičnice.
Po novem je cesta od planine Jezerca do Doma na Gospincu zaprta za javni promet, to nam pot podaljša za približno 30 minut.
d) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Brniku, Komendi in Mengšu. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. V nadaljevanju prispemo do vasi Grad, kjer nas oznake za naselje Ambrož pod Krvavcem usmerijo desno na strmo asfaltno cesto (naravnost spodnja postaja krožno-kabinske žičnice na Krvavec in Štefanja Gora). Ko strmina na strmi cesti nekoliko popusti, bomo prišli do križišča, kjer nadaljujemo levo v smeri naselja Ambrož pod Krvavcem (naravnost naselja Ravne, Apno in Šenturška Gora). Nekoliko naprej se cesta prehodno nekoliko spusti, nato pa se vzpenja preko občasno precej razglednih pobočij. Višje prispemo do Ambroža pod Krvavcem, kjer po levi strani obidemo cerkev sv. Ambroža in turistično kmetijo Pr Ambružarju. Od turistične kmetije naprej cesta preide v gozd ter se skozi njega vzpenja vse do planine Jezerca, kjer je veliko urejeno parkirišče. Cesta se tu položi in zavije levo, kakih 500 m naprej pa nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo rahlo levo (desno Kriška planina). Po makadamski cesti se nato peljemo še nekaj časa oz. do zgornje postaje krožno-kabinske žičnice.
Po novem je cesta od planine Jezerca do Doma na Gospincu zaprta za javni promet, to nam pot podaljša za približno 30 minut.
Opis poti:
Od Planinskega doma na Gospincu, ki se nahaja nasproti zgornje postaje krožno-kabinske žičnice na Krvavec, se najprej spustimo do garaž, od tam pa nadaljujemo v smeri Hotela Krvavec (če smo do izhodišča prišli s planine Jezerce, potem planinski dom in zgornjo postajo krožno-kabinske žičnice obidemo po spodnji levi strani). Pot nadaljujemo po cesti, ki nas vodi mimo začetka Bike parka Krvavec ("downhill proga"), le nekaj korakov naprej pa se nam z leve priključi še markirana planinska pot iz sedla Davovec (izhodišče Spodnja Kokra, Štefanja gora in spodnja postaja krožno-kabinske žičnice na Krvavec).
Nadaljujemo po cesti, ki se nadaljuje ob poletnem parku Krvavec, nato pa preide v gozd, kjer nas vodi še mimo pustolovskega parka. Nad pustolovskim parkom prispemo še do Penziona Tia, za penzionom pa se v nekaj serpentinah povzpnemo do Hotela Krvavec, ki se nahaja levo od makadamske ceste.
zemljevid poti - Hotel Krvavec
Ob poti: Pension Tia (1550m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec1
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec2
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec3
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec4
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec5
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec6
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec7
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec8
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec9
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec10
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec11
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec12
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec13
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec14
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec15
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec16
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec17
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec18
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec19
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec20
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec21
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec22
Dom na Gospincu - Hotel Krvavec23
Diskusija o izletu Dom na Gospincu - Hotel Krvavec
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki