Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Krške Alpe / Fadenberg / Heidi Alm - Fadenberg

Heidi Alm - Fadenberg

Natisni
Izhodišče: Heidi Alm (1872 m)
Širina/Dolžina: 46,8634°N 13,8313°E
Čas hoje: 30 min
Zahtevnost: lahko brezpotje
Višinska razlika: 192 m
Višinska razlika po poti: 192 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 2.344
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 20
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti, katero pa zapustimo že na Beljaški obvoznici ter z vožnjo nadaljujemo proti kraju Feldkirchen. Naprej se peljemo ob Osojskem jezeru / Ossiacher See do že omenjenega kraja. V Feldkichnu nadaljujemo levo v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.
b) S Štajerske ali Koroške, pa se najprej zapeljemo v Dravograd ter nato čez MP Vič v Avstrijo, kjer nato sledimo oznakam za Celovec / Klagenfurt. Naprej se peljemo po t.i. Južni avtocesti, katero zapustimo pri Celovcu (smer Feldkirchen). Naprej se peljemo po regionalni cesti, po kateri prispemo v že omenjeni kraj. V Feldkichnu nadaljujemo desno v smeri prelaza Turacher Höhe ter se naprej peljemo mimo krajev Himmelberg, Gnesau, Mitterdorf do kraja Wiedweg, kjer se nam z leve priključi še cesta iz Bad Kleinkircheim-a. Od omenjenega križišča nadaljujemo proti prelazu Turacher Höhe le še nekaj 100 m, nato pa nas oznake za planino Heidialm in vas ter jezero Falkertsee usmerijo levo na vzpenjajočo cesto. Omenjeni cesti sledimo do njenega konca, kjer na enem od več parkirišč parkiramo.
Opis poti:
S parkirišča se usmerimo na pot v smeri prelaza Turacher Höhe. Pot nas sprva vodi rahlo navzdol, kjer prečimo manjši potoček, nato pa se v rahlem vzponu povzpnemo do koče Wiethütte.
Od koče nadaljujemo po vse slabši cesti, mi pa ji v zmernem vzponu sledimo do mesta, kjer le ta preči pašno ograjo. Na mestu, kjer cesta preči pašno ograjo le to zapustimo in vzpon nadaljujemo levo ob pašni ograji. Vse bolj razgledna "pot" se nato oddalji od pašne ograje in nas po neizrazitem grebenu pripelje do zgornje postaje vlečnice Sonnenlift.
Od žičnice nadaljujemo čez zložno in prostrano travnato pobočje, po katerem se v manj kot 5 minutah nadaljnje hoje povzpnemo na razgleden vrh.
zemljevid poti - Fadenberg
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Heidi Alm - Fadenberg1
Heidi Alm - Fadenberg2
Heidi Alm - Fadenberg3
Heidi Alm - Fadenberg4
Heidi Alm - Fadenberg5
Heidi Alm - Fadenberg6
Heidi Alm - Fadenberg7
Heidi Alm - Fadenberg8
Heidi Alm - Fadenberg9
Heidi Alm - Fadenberg10
Heidi Alm - Fadenberg11
Heidi Alm - Fadenberg12
Heidi Alm - Fadenberg13
Heidi Alm - Fadenberg14
Heidi Alm - Fadenberg15
Heidi Alm - Fadenberg16
Heidi Alm - Fadenberg17
Heidi Alm - Fadenberg18
Heidi Alm - Fadenberg19
Heidi Alm - Fadenberg20
Diskusija o izletu Heidi Alm - Fadenberg
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki