Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / KaravankeKordeževa glava (Peca) / Podpeca (Mitnek) - Kordeževa glava (Peca)
  

Podpeca (Mitnek) - Kordeževa glava (Peca) (plezalna pot)

 
Izhodišče: Podpeca (Mitnek) (755 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,4785°N / 14,8241°E
Cilj: Kordeževa glava (Peca) (2125 m)
Ime poti: plezalna pot
Čas hoje: 4 h 15 min
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 1370 m
Višinska razlika po poti: 1370 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje
Priporočena oprema (zima): čelada, komplet za samovarovanje, cepin, dereze
Ogledov: 11569
Ocena: 1 glasov
Število slik: 66
Število komentarjev: 12
Dostop do izhodišča:

a) Zapeljemo se v Črno na Koroškem (do sem iz Raven na Koroškem ali iz Šoštanja preko prelaza Spodnje Sleme), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Koprivni in Podpeci. V nadaljevanju se vzpenjamo ob reki Meži, mi pa se ob njem peljemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Podpeci in Domu na Peci. Nekoliko višje se asfalt konča, mi pa parkiramo na parkirišču ob cesti.
b) Zapeljemo se v Luče (do sem iz Mozirja ali iz Kamnika čez prelaz Volovljek (Kranjski Rak)), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Logarski dolini. V vasi Solčava zapustimo glavno cesto proti Logarski dolini in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Podolševe, prelaza Spodnje Sleme in Črne na Koroškem. V nadaljevanju cesta izgubi asfaltno prevleko, mi pa po nekaj kilometrih na križišču v Podolševi zavijemo desno proti Črni na Koroškem. Cesta, ki se v nadaljevanju v glavnem prečno vzpenja, pa nas čez čas pripelje do prelaza Spodnje Sleme. S prelaza se cesta prične spuščati, mi pa ji sledimo v smeri Črne na Koroške. Ko se po nekaj kilometrih spustimo v dolino, na križišču zavijemo desno proti Črni na Koroškem (levo Koprivna). Po glavni cesti se spuščamo proti Črni na Koroškem, nas pa cesta najprej vodi mimo odcepa v dolino Tople, nekoliko nižje pa še do odcepa ceste proti Podpeci in Doma na Peci. Tu nadaljujemo levo ter se pričnemo vzpenjati po asfaltni cesti. Nekoliko višje se asfalt konča, mi pa parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Opis poti:

Nadaljujemo po makadamski cesti ter se držimo oznak za Dom na Peci. Kmalu pridemo do prvega razpotja, kjer nadaljujemo levo. Tu se cesta prične vzpenjati in kmalu smo ponovno na razpotju. Usmerimo se na levo cesto za oznakami »Dom na Peci - peš pot«. To cesto nato kmalu zapustimo in se pričnemo vzpenjati po strmem kolovozu ob travniku. Pot nas nato pripelje do ceste po kateri nadaljujemo nekaj deset metrov v levo, nato pa nas markacije ponovno usmerijo desno na peš pot. V nadaljevanju se nato dolgo časa vzpenjamo skozi gozd.
Kasneje nas pot vodi mimo lovske koče.
Sledi še kratek vzpon in pot nas ponovno pripelje na cesto. Nadaljujemo za oznakami »Dom na Peci 45 min« in se pričnemo vzpenjati po kolovozu. Pot v nadaljevanju zavije rahlo v levo in nato v vzponu kar nekaj časa preči pobočja proti jugozahodu. V zadnjem delu pot zavije v desno in sledi še kratek vzpon skozi gozd do Doma na Peci.
Od doma nadaljujemo za oznakami za vrh Pece. Sprva v vzponu prečimo pobočja pod Malo Peco, nato pa nas pot pripelje iz gozda na travnat greben, kjer se nam odpre lep razgled na Kamniško Savinjske Alpe. Pot naprej se vzpne po travniku navzgor in nas pripelje do razpotja.
Usmerimo se levo za oznakami »Zelo zahtevna pot« (desno lažja pot). Od razpotja pot nato preči pobočja proti severozahodu in nas kmalu pripelje do prvih varoval. V nadaljevanju pot zavije v desno ter se zelo strmo vzpne ob varovalih navzgor. Sledi kratko nekoliko izpostavljeno prečenje ter nato še nekaj strmih vzponov ob jeklenici. Zahteven del poti se kmalu konča in sledi kratek vzpon skozi pobočje poraščeno z ruševjem. Iz ruševja nas pot pripelje na travnato pobočje, kjer pridemo kmalu do razpotja poti, kjer se nam z desne priključi lažja pot.
Nadaljujemo levo in sledi le še zadnji vzpon na vrh Pece po nezahtevnem pobočju.

zemljevid poti
Ob poti: Dom na Peci (1665m), Mala Peca (1731m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Končnikov vrh, Bistriška špica/Feistritzer Spitze
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca1 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca2 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca3 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca4 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca5 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca6 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca7 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca8 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca9 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca10 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca11 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca12 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca13 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca14 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca15 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca16 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca17 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca18 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca19 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca20 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca21 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca22 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca23 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca24 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca25 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca26 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca27 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca28 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca29 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca30 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca31 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca32 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca33 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca34 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca35 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca36 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca37 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca38 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca39 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca40 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca41 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca42 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca43 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca44 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca45 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca46 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca47 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca48 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca49 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca50 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca51 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca52 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca53 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca54 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca55 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca56 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca57 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca58 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca59 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca60 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca61 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca62 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca63 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca64 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca65 Podpeca (Mitnek) - kordezeva_glava_peca66
Diskusija o izletu Podpeca (Mitnek) - Kordeževa glava (Peca) (plezalna pot)
pohodnik38     
18.11.2012
Včeraj 17.11. sem prehodil tole pot.Vreme odlično razgledi fantastični le veter je bil kar močan na vrhu.Pot je kopna nič snega.

VIDEO-Peca po zahtevni poti

Lp! Tonenasmeh
skalaš70     
18.11.2012
Lepo posneto, pa še vreme ti je služilonasmeh.
Kar tako naprej in varen koraknasmeh.
pohodnik38     
19.11.2012
hvalanasmeh samo malo sem pozno začel tako da je veter razpihal morje oblakov ki so zjutraj prekrivali doline,sem pa bil presenečen da še je toliko obarvanih macesnovnasmeh
pohodnik38     
21.11.2012
Vzpon na Peco v barvah zlato-rumenih macesnovnasmeh

SLIKE
pohodnik38     
15.10.2014
V soboto sem spet prehodil tole pot če bi se pripravil bi verjetno šel po drugi kjer še nisem šel ampak sem si kar zaželel tole saj je lepa.Pot pa še v tem času posebej popestrijo jesenske barve,zlati macesni in lepi razgledi....

VIDEO

GPS sled

Lp! Tonenasmeh
pohodnik38     
21.10.2014
Zlata jesen na Peci(2014)

SLIKE
Jany     
22.10.2014
Zelo lepe posnetke si nam pripravil, bravo.
pohodnik38     
6.12.2015
Kot že sedaj nekaj let zapored tudi letos v jeseni na Peco.Bilo je novembra in čudovito če pa odmislim veter pa itak ni kaj.Malo z zamudo pa vendar.

SLIKE in opis osebnih občutkov na poti

Lp! Tonenasmeh
anazala     
20.7.2017
Prosim za info. Če grem mimo onega kamnoloma-manjšega, kjer je tudi tabla krkina pot,(pot prečka cesto)...se naprej pride po tej cesti do parkirišča Jakobe ali ne. So te Jakobe kje drugje ali je ta cesta prava.
primozg     
21.7.2017
Peš pot, ki prečka cesto gre proti Tomaževi koči in naprej proti Domu na Peci. Cesta pa gre proti parkirišču Jakobe. Upam, da sem pomagal. Peca na mojem blogu... https://gorskimoz.wordpress.com/tag/peca/
primozg     
2.8.2017
Včerjašnja vroča Peca. Slike in opis na https://gorskimoz.wordpress.com/2017/08/02/vroca-peca/
primozg     
28.5.2018
Včerajšnja Peca. Sicer od Karavle in ne iz Podpece. Gor po plezalni dol pa po navadni. Slike in opis pa na https://gorskimoz.wordpress.com/2018/05/27/peca-od-karavle/
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki