Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kje se nahaja Kozji vrh (1628 m)?

V Sloveniji

V Avstriji

Na meji med Slovenijo in Avstrijo

Novice

28.2.2018 Snežne razmere 28.2.2018

Splošna stopnja nevarnosti - sreda, 28. 2. 2018
Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: napihan sneg
Vzorec nevarnosti: Hladno vreme, nesprijet svež sneg z vetrom

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je v gorah povečini ZMERNA, 2. stopnje. Predvsem so nevarna strma pobočja ter območja z napihanim snegom nad gozdno mejo. Predvsem tam lahko ob večji obremenitvi sprožite snežni plaz, na strmih mestih z napihanim snegom pa lahko ponekod sprožite snežni plaz tudi že ob manjši obremenitvi snežne odeje. Spontano plazenje je malo verjetno.

Snežne razmere
Snežna odeja ostaja zaradi mrzlega vremena večinoma mehka in rahla. Ponekod je nastala skorja zaradi vetra, vetru izpostavljene lege so močno spihane in zato lahko tudi trde. Veliko je klož.

Predviden razvoj vremena
Danes bo delno jasno, občasno bo nekaj plitve kopaste oblačnosti. Veter bo šibak in severnih smeri. Jutri se bo po jasnem začetku dneva od jugozahoda postopno pooblačilo. Zapihal bo šibak do zmeren jugozahodnik. Dotekal bo toplejši zrak, a bo temperatura ves čas pod ničlo. V petek bo oblačno in večinoma suho. Temperatura bo tudi v visokogorju nad -10 stopinj. Pihal bo šibak do zmeren veter od jugovzhodne do jugozahodne smeri. V soboto bo večinoma oblačno, v nedeljo pa bo nekaj sonca. Ledišče se bo dvignilo do nadmorske višine med 1700 in 2000 m.

Tendenca snežnih razmer
Lavinske razmere do vključno sobote zaradi mrzlega vremena skorajda ne bodo spreminjale. Zaradi bolj vlažnega zraka in oblačnosti se bo sneg na površini nekoliko bolj sprijel, a bo ostal suh in mehak, ne bo pa več tako rahel.

Naslednja objava: petek, 2. 3. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 28.2.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 28.2.2018 Slika spletne kamere na Vršiču. Vir: ARSO Snežne razmere 28.2.2018 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 28.2.2018 Slika spletne kamere s pogledom na Raduho. Vir: http://www.grs-koroska.si
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki