Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

7.5.2018 Snežne razmere 7.5.2018

Splošna stopnja nevarnosti - ponedeljek, 7. 5. 2018
Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: moker sneg
Vzorec nevarnosti: Pomladanska situacija

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je večinoma MAJHNA, 1. stopnje, od poznega dopoldneva do večera pa se nad nadmorsko višino okoli 2000 m snežna odeja nekoliko labilizira. Snežna odeja je večinoma stabilna. Zjutraj je ponekod v visokogorju ali v mraziščih ob jasnih nočeh lahko tudi pomrznjena. Čez dan se nekoliko zmehča in postane sredi dneva malo manj stabilna.

Snežne razmere
Snežna odeja se tali, strnjena snežna odeja je večinoma na planotah ter v senčnih legah v visokogorju. Sneg je ob jasnih nočeh zjutraj pomrznjen zlasti v visokogorju ter v mraziščih, čez dan je nekoliko zmehčan.

Predviden razvoj vremena
Danes bo delno jasno, pihal bo razmeroma šibak veter vzhodnih smeri. Od jutri dalje bodo predvsem v popoldanskem času spet nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo kakšen dan pogostejše, kakšen pa redkejše.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja se bo talila in izginevala. V visokogorju je marsikje še veliko snega, ki pa je večinoma dobro preobražen. Zaradi pomanjkanja podatkov in ker tiste prave, strnjene snežne odeje v gorah ni več, z današnjim dnem končujemo poročanje o stanju snežne odeje v gorah. Predvidoma bomo začeli poročila izdajati spet po 15. novembru, če bo dovolj snega, po potrebi (ob morebitnem obilnejšem sneženju in snežni odeji v gorah) pa tudi prej.

Naslednja objava: četrtek, 15. 11. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 7.5.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 7.5.2018 Slika spletne kamere na Voglu. Vir: http://www.bohinj.si Snežne razmere 7.5.2018 Slika spletne kamere s pogledom na Begunjščico. Vir: http://www.zelenica.info Snežne razmere 7.5.2018 Slika spletne kamere s pogledom na Raduho. Vir: http://www.grs-koroska.si
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki