Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

10.12.2016 Snežne razmere 9.12.2016

Splošna stopnja nevarnosti - petek, 9. 12. 2016
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:

Ocena tveganja
Nevarnost pred snežnimi plazovi je 1. stopnje, MAJHNA. Nevarnejša so le mesta z napihanim snegom na strmejših pobočjih, kjer ob večji dodatni obremenitvi morda še lahko sprožite kakšen manjši plaz kložastega snega. Snežna odeja je večinoma trda in ponekod poledenela, zato je velika nevarnost zdrsov.

Snežne razmere
V višinah se je precej segrelo, a zrak je bil suh in otoplitev ni kaj dosti vplivala na stanje snežne odeje. Snežna odeja ostaja razmeroma stabilna, trda in ponekod poledenela, le v osojah je ponekod pokrita s skorjo, ki ne drži človeka.

Predviden razvoj vremena
Suho vreme se bo nadaljevalo. Do vključno nedelje bo ostal temperaturni obrat. V nedeljo popoldne se bo počasi začelo hladiti, do takrat pa bo ledišče nad našimi najvišjimi vrhovi. Zrak bo ostal suh, zato se bo sneg čez dan le nekoliko ojužil samo na južnih pobočjih. Do ponedeljka zjutraj se bo ledišče spustilo pod 2000 m nadmorske višine.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja bo ostala stabilna in ponekod deloma poledenela, nevarnost snežnih plazov pa MAJHNA. Še vedno pa bo nevarnost zdrsov zaradi trde in ponekod poledenele snežne odeje, ter na spihanih grebenih.

Naslednja objava: ponedeljek, 12. 12. 2016

Vir: ARSO


Snežne razmere 9.12.2016 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 9.12.2016 Slika spletne kamere na Voglu. Vir: http://www.bohinj.si Snežne razmere 9.12.2016 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 9.12.2016 Slika spletne kamere s pogledom na Raduho. Vir: http://www.grs-koroska.si
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki