Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Klatnica / Breginj - Klatnica

Breginj - Klatnica

Natisni
Izhodišče: Breginj (550 m)
Širina/Dolžina: 46,262°N 13,4259°E
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 450 m
Višinska razlika po poti: 450 m
Zemljevid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Avtor: igor b.
Ogledov: 2.861
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 1
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Najprej se zapeljemo v center Kobarida, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti mejnemu prehodu Robič. V bližini vasi Staro selo, zapustimo glavno cesto, ki pelje proti mejnemu prehodu Robič in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Breginja. Naprej v glavnem vzpenjajoči cesti sledimo do Breginja, kjer na parkirišču v bližini cerkve parkiramo.
Opis poti:
S parkirišča v Breginju nadaljujemo po asfaltni cesti na desno v smeri Stola in Muzca. Cesta se najprej vzpne skozi vas, mi pa ji v križiščih sledimo v že znani smeri. Višje cesta izgubi asfaltno prevleko in nas mimo stare obnovljene žage (Patrinova žaga) pripelje do označenega križišča, kjer nadaljujemo rahlo desno (levo cerkev Marije Snežne). Cesta, ki se še naprej zmerno vzpenja, pa nas kmalu pripelje do označenega razpotja, kjer se v levo odcepi markirana peš pot na Muzec (Musc). Usmerimo se na omenjeno pot, ki se naprej zmerno vzpenja skozi gozd. Naprej nas pot pripelje do manjšega studenčka (izvir s pitno vodo-Čadonov studenček), nato pa zavije nekoliko v levo in se prične strmeje vzpenjati. Višje se pot položi in nas pripelje do manjšega razpotja, kjer nadaljujemo desno (naravnost Plazi). Pot naprej se ponovno prične strmeje vzpenjati skozi gozd, nato pa nas pripelje na oster in krušljiv greben-Prekopa. Preko omenjenega grebena vodi izpostavljena stezica, preko katere v nekaj minutah preidemo v pas gozda. Ko stopimo iz gozda nas pot pripelje na travnata pobočja, kjer v nekaj minutah nadaljnje hoje prispemo do označenega razpotja.
Nadaljujemo desno (levo Musc). Ta pot nas pripelje do prelepega naravnega izvira pod previsno skalnato steno. V Klatnici se lahko napijemo hladne, čiste studenčnice takoj ko privre na dan.
zemljevid poti - Klatnica
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Breginj - Klatnica1
Diskusija o izletu Breginj - Klatnica
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki