Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Vogel / Kneške Ravne - Vogel (čez Vogel malo drugače)

Kneške Ravne - Vogel (čez Vogel malo drugače)

Natisni
Izhodišče: Kneške Ravne (800 m)
Ime poti: čez Vogel malo drugače
Čas hoje: 8 h
Zahtevnost: zahtevno brezpotje
Višinska razlika: 1122 m
Višinska razlika po poti: 1200 m
Zemljevid: Bohinj 1:25.000
Priporočena oprema (poletje): čelada
Priporočena oprema (zima): čelada, cepin, dereze
Avtor: igorf
Ogledov: 6.289
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 12
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
Iz Kneže (do sem pridemo iz Podbrda ali Mosta na Soči) zavijemo proti Kneškim Ravnam. Ko se v levo odcepi pot v vas, nadaljujemo še malo ravno naprej do ostrega ovinka (zapornica) kjer parkiramo.
Opis poti:
Krenemo po cesti v desno čez zapornico. Pot nas pripelje do lovskih kočic, kjer zavijemo desno na lepo vidno stezo. Ta nas pripelje do označene poti (mulatjera), ki preči Spodnje Bohinjske gore. (Na desni strani kjer stoji lesena koča, lahko mimo nje nadaljujemo po slabše vidni stezici do grebena Ravenska Ovčja Suha in po njem do sedla Suha. Preden se potka višje v gozdu obrne desno proti slemenu lahko zavijemo tudi levo na staro tihotapsko stezo ki nas pripelje na Vrata; op. steza višje na travah ni lahko sledljiva).
Takoj ko stopimo na označeno pot zavijemo levo preko hudournika in po nekaj korakih pri prvi smreki takoj desno na slabo vidno stezico. Nadaljujemo po gozdu oz. po neizraziti dolinici, ki poteka v smeri nekoliko desno od Vogla. Steza malo je, malo ni, ko pridemo višje do starih melišč pa se izgubi. Vendar orientacija ni težavna, saj stalno sledimo smeri glavne grape, ki se spušča desno od Vogla. Par 100 m višje lepo vidimo pred sabo: na levi glavno grapo, na desni nekoliko manjšo skalnato grapo, na sredini med rušjem pa tretjo majhno grapico: po tej se povzpnemo naravnost navzgor proti severu (zahtevno brezpotje, priporočljiva čelada). Ko se grapa pred nami konča s steno, kakih 50 m pred steno zavijemo ob rušju v desno, kjer nas lep prehod med skalami in travami pripelje do manjše ozke gruščnate grapice. Po tej se povzpnemo navzgor in ko se grapica začne cepiti zavijemo v desno in po lahkem travnatem slemenčku pridemo na greben, kjer stopimo na označeno pot proti Voglu.
Nadaljujemo do Vogla.
Sestop:
Spustimo se na sedlo med Voglom in Žabiškim Kukom. Nadaljujemo na Žabiški Kuk. Iz njega se spustimo do Močile, kjer stopimo na označeno mulatjero, ki nas v levo povede proti izhodišču. Ko pridemo mimo izvira na najnižji del poti, zavijemo desno na neoznačeno stezo proti Kneškim Ravnam (napis na skali). Ko prispemo do podrte koče, nadaljujemo navzdol po gozdu stalno levo od travnika. Ko prispemo do kolovoza (bolj nova vlaka) se po njem najprej desno in potem levo spustimo do večje kmetije. Ob njej na levi strani po slabšem kolovozu nadaljujemo levo nekoliko navkreber do slemena in potem nekoliko navzdol. Po kakih 100 m opazimo desno navzdol zapuščeno, a dobro vidno stezo, ki nas pripelje v žleb do potoka. Ob potoku kjer se konča ograja zavijemo navzdol ob vodi in po kakih 100 m na levi zagledamo naše izhodišče.
zemljevid poti - Vogel
Priporočamo: podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Kneške Ravne - Vogel1
Kneške Ravne - Vogel2
Kneške Ravne - Vogel3
Kneške Ravne - Vogel4
Kneške Ravne - Vogel5
Kneške Ravne - Vogel6
Kneške Ravne - Vogel7
Kneške Ravne - Vogel8
Kneške Ravne - Vogel9
Kneške Ravne - Vogel10
Kneške Ravne - Vogel11
Kneške Ravne - Vogel12
Diskusija o izletu Kneške Ravne - Vogel (čez Vogel malo drugače)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki