Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Planina - Mirna gora

Natisni
Izhodišče: Planina (737 m)
Širina/Dolžina: 45,6218°N 15,1075°E
Čas hoje: 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 310 m
Višinska razlika po poti: 320 m
Zemljevid: Dolenjska - Gorjanci, Kočevski Rog 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 35.702
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 34
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Brežice, se usmerimo na izvoz Ivančna Gorica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Črnomlja. Za Črmošnjicami, se cesta še kratek čas vzpenja, nato pa se prične strmeje spuščati. Ko prispemo v kraj Vrčice, nas oznake za Mirno goro usmerijo desno na sprva še asfaltirano cesto, po kateri se pričnemo postopoma vzpenjati. Kmalu za tem, ko se asfalt konča, pa se cesta razcepi na dva dela. Nadaljujemo po levi cesti (desna je namenjena tistim, ki se nameravajo povzpeti na Mirno goro peš), po kateri čez čas prispemo do stare kočevarske vasi Planina / Stockendorf (737 m). Tu Nadaljujemo desno ter nato po nekaj 10 m parkiramo na parkirišču ob številnih smernih in informativnih tablah.
b) Z avtoceste Brežice - Ljubljana, se usmerimo na izvoz Novo mesto, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Dolenjskih Toplic ter Podturna pri Dolenjskih Toplicah. V Podturnu se priključimo glavni cesti Ivančna Gorica - Črnomelj, mi pa ji sledimo levo v smeri Črnomlja. Za Črmošnjicami, se cesta še kratek čas vzpenja, nato pa se prične strmeje spuščati. Ko prispemo v kraj Vrčice, nas oznake za Mirno goro usmerijo desno na sprva še asfaltirano cesto, po kateri se pričnemo postopoma vzpenjati. Kmalu za tem, ko se asfalt konča, pa se cesta razcepi na dva dela. Nadaljujemo po levi cesti (desna je namenjena tistim, ki se nameravajo povzpeti na Mirno goro peš), po kateri čez čas prispemo do stare kočevarske vasi Planina / Stockendorf (737 m). Tu Nadaljujemo desno ter nato po nekaj 10 m parkiramo na parkirišču ob številnih smernih in informativnih tablah.
c) Iz Bele krajine se najprej zapeljemo v Semič, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Črmošnjicam in Soteski. Še preden se cesta prične spuščati, pa prispemo v Vrčice, kjer nas oznake za Mirno goro usmerijo levo na sprva še asfaltirano cesto, po kateri se pričnemo postopoma vzpenjati. Kmalu za tem, ko se asfalt konča, pa se cesta razcepi na dva dela. Nadaljujemo po levi cesti (desna je namenjena tistim, ki se nameravajo povzpeti na Mirno goro peš), po kateri čez čas prispemo do stare kočevarske vasi Planina / Stockendorf (737 m). Tu Nadaljujemo desno ter nato po nekaj 10 m parkiramo na parkirišču ob številnih smernih in informativnih tablah.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo v smeri Mirne gore ter pot pričnemo po gozdni učni poti, ki nas vodi mimo nekaj hiš. Nad hišami nas poti vodi še mimo opuščenega korita z vodo, nato pa postopoma preide v gozd, skozi katerega se zmerno do občasno strmo vzpenja. Dobro označena pot, ob kateri so številne učne table, pa višje zavije rahlo v desno ter nas pripelje do planinskega Doma na Mirni gori.
Od Doma na Mirni gori nadaljujemo desno v smeri istoimenskega vrha, nas pa pot vodi mimo razglednega stolpa v gozd, skozi katerega se nato povzpnemo do bližnjih oddajnikov. Pri oddajnikih pot zavije nekoliko levo, se prehodno rahlo spusti, nato pa se vzpne na enega najvišjih vrhov Bele krajine, katerega dosežemo po dveh minutah nadaljnje hoje.
zemljevid poti - Mirna gora
Ob poti: Dom na Mirni gori (1000m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Mirna gora
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Planina - Mirna gora1
Planina - Mirna gora2
Planina - Mirna gora3
Planina - Mirna gora4
Planina - Mirna gora5
Planina - Mirna gora6
Planina - Mirna gora7
Planina - Mirna gora8
Planina - Mirna gora9
Planina - Mirna gora10
Planina - Mirna gora11
Planina - Mirna gora12
Planina - Mirna gora13
Planina - Mirna gora14
Planina - Mirna gora15
Planina - Mirna gora16
Planina - Mirna gora17
Planina - Mirna gora18
Planina - Mirna gora19
Planina - Mirna gora20
Planina - Mirna gora21
Planina - Mirna gora22
Planina - Mirna gora23
Planina - Mirna gora24
Planina - Mirna gora25
Planina - Mirna gora26
Planina - Mirna gora27
Planina - Mirna gora28
Planina - Mirna gora29
Planina - Mirna gora30
Planina - Mirna gora31
Planina - Mirna gora32
Planina - Mirna gora33
Planina - Mirna gora34
Diskusija o izletu Planina - Mirna gora
baza218. 06. 2016
Spoštovani upravljalec planinskega doma. Bil bi skrajni čas, da ponovno namestite spletno kamero, da bi si potencialni dnevni pohodniki lahko ogledali vreme in druge razmere na MG. Menim, da bi takšno kamero moral imeti vsak dom, kjer razmere in pogoji to omogočajo in da bo kamera tudi prispevala k boljšemu obisku doma.
Upam, da PRIJATELJI MG ne bomo predolgo čakali!
LpM
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki