Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Katarija - GEOSS

Natisni
Izhodišče: Katarija (500 m)
Širina/Dolžina: 46,1189°N 14,7476°E
Čas hoje: 2 h 35 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 145 m
Višinska razlika po poti: 450 m
Zemljevid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 12.278
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 30
Število komentarjev: 6
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Krtina in Moravče. Cesti naprej sledimo proti Moravčam, kjer zavijemo desno proti vasi Ribče. Cesta proti Ribčam se najprej vzpne nato pa spusti. Ko se ponovno začne vzpenjati nas pripelje v gozd, kjer se čez čas desno odcepi makadamska cesta. Parkiramo na parkirišču ob cesti v bližini križišča. Parkirišče se nahaja na moravški strani.
Iz Litije se peljemo proti Ljubljani a le do vasi Ribče. Tu zavijemo desno in cesti naprej sledimo proti Moravčam. Cesta nas nato pelje čez 580m preval (do njega se vrnemo peš) za katerim se cesta začne spuščati. Po krajšem spustu pridemo do križišča, kjer parkiramo na parkirišču ob cesti.
Opis poti:
S parkirišča na moravški strani ceste nadaljujemo po asfaltirani cesti navzgor do vasi Katarija, ki jo dosežemo po dobrih petih minutah hoje. Tu pridemo na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Slivne (desno Miklavž, naravnost Ribče). Cesta kmalu za vasjo postane makadamska. Cesti, ki se po večini rahlo vzpenja sledimo do večjega travnika čez katerega je speljan daljnovod. Ravno na mestu, kjer cesta preči daljnovod le to zapustimo in se usmerimo levo na peš pot, ki se zložno vzpenja čez travnik. Pot čez travnik nas ob lepih razgledih v dveh minutah pripelje do planinskega doma.
Od doma nadaljujemo v smeri Zgornje Slivne (Pivkelj) po poti, ki nas kmalu pripelje na gozdno cesto. Po nekaj minutah hoje od doma pa nas cesta pripelje na križišče, kjer nadaljujemo po spodnji cesti. Le nekaj deset metrov naprej pa pridemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri GEOSS. Cesta, ki se zmerno vzpenja nas čez čas pripelje v Štance Laze (manjši zaselek). Le malo naprej pa nas oznake za Slivno usmerijo desno na kolovoz. Naprej hodimo po kolovozu, ki gre s travnika v gozd. Kolovoz, ki poteka skozi gozd ima več razpotij zato pazljivo sledimo markacijam. Po nekaj spustih in vzponih pa nas pot pripelje do naslednjega razpotja, kjer nadaljujemo desno v smeri Pivklja (Slivna). Pot, ki se tu nekoliko bolj vzpne nas v petih minutah od razpotja pripelje na poraščen vrh.
Z vrha se vrnemo nazaj do razpotja in nadaljujemo desno (naravnost v smeri prihoda). Po nekaj minutni hoji po kolovozu pridemo na asfaltirano cesto, kjer nadaljujemo desno. Cesta po kateri hodimo pa nas v nekaj minutah pripelje do doma na Slivni.
Le nekaj metrov pred domom pa se levo navzdol odcepi pot h GEOSSu. Pot, ki se spušča je markirana a začetek ni označen. Po krajšem spustu pridemo do kapelice, kjer pot zavije ostro desno in gre nato v gozd. Po nekaj minutah spusta pridemo na cesto katero pa takoj zapustimo. Usmerimo se desno navzdol po poti, ki nas v nekaj minutah spusta pripelje do točke GEOSS. Od te točke do vpisne skrinjice in gostišča pa imamo še 100m hoje po cesti.
zemljevid poti - GEOSS
Ob poti: Dom Ušte - Žerenk (658m), Slivna (Pivkelj) (880m), Dom na Zgornji Slivni (826m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Katarija - GEOSS1
Katarija - GEOSS2
Katarija - GEOSS3
Katarija - GEOSS4
Katarija - GEOSS5
Katarija - GEOSS6
Katarija - GEOSS7
Katarija - GEOSS8
Katarija - GEOSS9
Katarija - GEOSS10
Katarija - GEOSS11
Katarija - GEOSS12
Katarija - GEOSS13
Katarija - GEOSS14
Katarija - GEOSS15
Katarija - GEOSS16
Katarija - GEOSS17
Katarija - GEOSS18
Katarija - GEOSS19
Katarija - GEOSS20
Katarija - GEOSS21
Katarija - GEOSS22
Katarija - GEOSS23
Katarija - GEOSS24
Katarija - GEOSS25
Katarija - GEOSS26
Katarija - GEOSS27
Katarija - GEOSS28
Katarija - GEOSS29
Katarija - GEOSS30
Diskusija o izletu Katarija - GEOSS
Kokta8. 01. 2012
Vpisna knjiga pred gostilno Vrabec je potrebna menjave, prav tako žiga na vpisni skrinjici sta neberljiva. Žig GEOSS 644m se nahaja v gostilni.
Janiel744. 03. 2012
Če prav razumem, je Geoss 644m edini žig, ki je sploh tu uporaben?
Kokta4. 03. 2012
Ja, nazadnje je bilo tako.
sblnt19. 08. 2012
Kar se žiga tiče, je še vedno tako. Planinsko zvezo v Litiji prosimo za žig že tretje leto, pa nič. Naj vsm povem še to, da se lahko v gostilni Vrabec dogovorit tudi za kuhano hrano. Poklićite na telefon 01 89 76 037.

LP!
balon6. 06. 2014
Ali se žig nahaja v gostilni ali pred gostilno Vrabec? Nameravamo zgodaj na pot, vendar se gostišče odpre komaj ob 12 uri. Zato sprašujem.

Hvala in lep pozdrav,

Balončkinasmeh
smatjaz7. 06. 2014
pred nasmeh samo je že precej slab
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki