Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Lipica (Škibini) - Kokoš

Natisni
Izhodišče: Lipica (Škibini) (410 m)
Širina/Dolžina: 45,6559°N 13,8934°E
Čas hoje: 50 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 260 m
Višinska razlika po poti: 260 m
Zemljevid: Primorje in Kras 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 26.344
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 13
Število komentarjev: 10
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Divača in cesti naprej sledimo v smeri vasi Lokev in Lipica. Naprej se peljemo skozi vas Lokev za katero kmalu pridemo do križišča, kjer se desno odcepi cesta proti vasi Lipica. Le nekaj metrov pred križiščem pa opazimo ozko cesto, ki zavije levo in se po nekaj 10 metrih konča. Usmerimo se na to cesto in ji sledimo do manjšega parkirišča na koncu ceste.
Opis poti:
Z manjšega parkirišča nadaljujemo po kolovozu, ki se sprva zložno vzpenja skozi gozd. Po nekaj minutah hoje pot preide iz gozda na nekoliko večjo jaso, kjer preči širši kolovoz. Nadaljujemo naravnost po deloma zaraščeni planinski stezi, ki se postopoma začne vse strmeje vzpenjati. Po približno pol ure hoje pa se priključimo široki in dobro uhojeni stezi, kjer nadaljujemo levo v smeri »Kokoš 15 minut«. Pot naprej nekaj časa preči pobočja proti levi, nato pa se postopoma začne vzpenjati. Pot, ki poteka skozi gozd pa nas nato po krajšem vzponu pripelje iz gozda, kjer pred seboj zagledamo planinski dom na Kokoši.
Od planinskega doma pa se lahko v nekaj 10 korakih povzpnemo še na vrh, sredi katerega se nahaja oddajnik.
zemljevid poti - Kokoš
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Lipica (Škibini) - Kokoš1
Lipica (Škibini) - Kokoš2
Lipica (Škibini) - Kokoš3
Lipica (Škibini) - Kokoš4
Lipica (Škibini) - Kokoš5
Lipica (Škibini) - Kokoš6
Lipica (Škibini) - Kokoš7
Lipica (Škibini) - Kokoš8
Lipica (Škibini) - Kokoš9
Lipica (Škibini) - Kokoš10
Lipica (Škibini) - Kokoš11
Lipica (Škibini) - Kokoš12
Lipica (Škibini) - Kokoš13
Diskusija o izletu Lipica (Škibini) - Kokoš
grantica22. 04. 2011
S kolegico sva pred 14 dnevi šle na izlet na Kokoš po tej poti. Pot je dobro označena in popolnoma nezahtevna, na koncu je krajši vzpon v gozdu, ki pa ni zahteven ker je ves čas gost gozd in je prav prijetno hladno. Medve sva rekreativke in z nekaj postanki potrebovali okrog 60 minut.
darh17. 01. 2012
V nedeljo smo se v okviru krožne poti izpred jame Vilenica po tej poti povzpeli na Kokoš in nato nadaljevali proti Velikemu Gradišču, od koder se ponuja prav lep razgled. Pot je zares lepo markirana, pravzprav to velja kar za celotno krožno traso, ki smo jo opravili. Nekaj več vtisov z izleta.
rogi17. 01. 2012
darh, koliko časa traja ta krožna tura. Namreč v novembru nameravamo z društvom, okrog 40 pohodnikov, prehoditi to pot.
Hvala za odgovor in Lp Igor
Karletto18. 01. 2012
Tisti del od Vilenice do Lipice traja okoli 1,5h. Potem Lipica-Kokoš = 45min, Kokoš-Veliko Gradišče = maks. 45min + vrnitev v Lokev... cel krog traja vsaj 3 ure. mežikanje Pa da vidimo, kolko sem sfalil.
bruny18. 01. 2012
Modrujete in sprašujete mežikanje o časih, medtem ko vam je @ darh tako in tako pripel na koncu zemljevid z obiljem podatkov - GPS...Odličen opis ture kot vedno na osebnem blogu in vzorčen primer kako naj bo tura pisana. Čestitke.
Karletto19. 01. 2012
Joj, bunny... full cool si.
B222. 01. 2012
Ne, tisti, ki smo pot trasirali in markirali pa ne vemo nič... Vilenica(skrinjica z žigom, KT poti MDO Primorsko- Notranjskih PD)- Škibini 1,30 ure (pot zanimiva,rudniki, jame,kraški teren, v bližini kamnolom Lipica)..., Škibini - Kokoš je 1 ura, Kokoš - Veliko Gradišče (1ura). Veliko Gradišče - Prelože _ lokev - Vilenica (1,30 ure)... Ej, Karletto cel krog ob zmerni hoji in ogledih zanimivosti traja celih pet ur! Si domačin, bodi pošten in priskoči na pomoč, ko bomo delali na planinskih poteh... Šele potem boš drugim dajal informacije in napotke!!!
Karletto25. 04. 2012
To pot so menda prejšnji teden urejali z markacijami na višini, verjetno tudi dodali kakšno stopnico in še kaj.
Grem pogledat enkrat ta teden. zavijanje z očmicool
B225. 04. 2012
Vse planinske poti na Kokoš, so bile na novo zmarkirane lansko poletje... V soboto, 21. aprila,pa je bilo na Kokoši licenčno izpopolnjevanje markacistov v okviru katerega smo urejali strmo in položno planinsko pot na Kokoš, ter planinsko pot mimo stražarskega stolpa. Urejena so odvodnjavanja in erozijske zaščite ter na novo narejene stopnice po kočo... Le sprehodi se Karletto in si oglej naše delo... Tudi robido ob planinski poti iz Škibinov, do priključka na položno pot smo porezali in očistili okolico koče...
bruny27. 04. 2012
27.4.2012 skupaj s kolegom Vinkotom pohodniško opravila širšo krožno povezavo iz Lokev med Velikim Gradiščem in Starim Taborom in dodatkoma Krvavi Potok in Povir za še nekoliko širši vpogled v prostor...
Trasa:Veliko Gradišče - Stari Tabor, 27.04.2012
Lp bruny


Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki