Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Usek - Košenjak

Natisni
Izhodišče: Usek (1200 m)
Čas hoje: 2 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 322 m
Višinska razlika po poti: 400 m
Zemljevid: Koroška 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 9.842
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 17
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
Zapeljemo se v središče Dravograda (do sem iz Maribora po Dravski dolini ali iz Velenja skozi Slovenj Gradec), kjer nas oznake za Ojstrico usmerijo na cesto, ki nas po 6,5km pripelje do cerkve Svetega Janeza Krstnika na Ojstrici. Le nekaj 10m za cerkvijo pa pridemo na križišče, kjer nadaljujemo ostro desno v smeri svetega Urbana. V naslednjih križiščih cesti sledimo proti omenjeni cerkvi, vse dokler nam vožnje ne zaustavi rampa v bližini katere parkiramo na parkirišču ob cesti.
Opis poti:
Od rampe vzpon nadaljujemo po cesti, ki se zmerno vzpenja in nas po nekaj minutah pripelje na križišče, kjer nadaljujemo desno (neoznačeno). Cesta naprej v komaj znatnem vzponu, preči pobočja proti vzhodu. Po približno pol ure hoje, pa cesta naredi oster levi ovinek in nas pripelje iz gozda na večjo jaso, sredi katere stoji cerkev svetega Urbana. Od cerkve nadaljujemo naprej proti zahodu, kjer ob križu opazimo markacije. Pot, ki se naprej zložno vzpenja ob mejni črti med Slovenijo in Avstrijo nas hitro pripelje na 1367m visok vrh. Pot se zvrha spusti po rahlo kamnitem pobočju, nato pa nas pripelje do manjšega lesenega bivaka na avstrijski strani poti (zaklenjen). Naprej se pot, ki še vedno poteka po mejnem grebenu rahlo vzpenja po bolj ali manj poraščenem pobočju. Le redko se nam odpre nekaj razgleda na avstrijsko hribovje. Samotni gozdni poti, pa se čez čas priključi pot od kmetije Lonhtar. Še nekoliko naprej pa pridemo na razpotje poti, kjer se nam z leve priključi običajna pot na Košenjak. Tu nadaljujemo naravnost (desno Koralpe) in poti sledimo do vrha katerega dosežemo v nekaj deset korakih nadaljnje hoje.
zemljevid poti - Košenjak
Ob poti: Sveti Urban (nad Kozjim Vrhom) (1329m)
Priporočamo: podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Usek - Košenjak1
Usek - Košenjak2
Usek - Košenjak3
Usek - Košenjak4
Usek - Košenjak5
Usek - Košenjak6
Usek - Košenjak7
Usek - Košenjak8
Usek - Košenjak9
Usek - Košenjak10
Usek - Košenjak11
Usek - Košenjak12
Usek - Košenjak13
Usek - Košenjak14
Usek - Košenjak15
Usek - Košenjak16
Usek - Košenjak17
Diskusija o izletu Usek - Košenjak
prlekj19. 12. 2009
Vau! Bilo lepo!nasmeh Mrzlo, sneženo,... Ko sem pa prisel do koče pa spet razočaranje: "KOČA JE V ZIMSKEM ČASU ODPRTA LE OB PREDHODNI NAJAVI"!zmeden Toliko za tiste ki nameravate gor v zimskem času! Na vrhu pa -20 plus severni veter 30m/s zavijanje z očmi
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki