Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Polhograjsko hribovje in Ljubljana / Jeterbenk / Žlebe - Jeterbenk (zahodna pot)

Žlebe - Jeterbenk (zahodna pot)

Natisni
Izhodišče: Žlebe (410 m)
Ime poti: zahodna pot
Čas hoje: 1 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 364 m
Višinska razlika po poti: 364 m
Zemljevid: Ljubljana - okolica 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 9.279
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 15
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Dostop iz Ljubljane: Iz Ljubljane se peljemo proti Medvodam a le do vasi Medno. Tu zavijemo levo in se peljemo mimo hotela za katerim pa kmalu pridemo v križišče, kjer nadaljujemo levo proti Golem brdu in Žlebam. Cesta nas nato pelje skozi Seničico, kjer nadaljujemo desno v smeri Žleb. Le malo naprej pa se cesta razcepi na dva dela, kjer piše Žlebe levo in desno. Tu nadaljujemo po levi cesti, v naslednjem križišču pa levo po spodnji cesti. Cesta nas nato pelje mimo nekaj hiš za katerimi v ostrem desnem ovinku opazimo označeno parkirišče, kjer parkiramo.
Dostop iz Medvod: Iz Medvod se peljemo proti Ljubljani. Pri zadnjem semaforju v Medvodah zavijemo desno čez železniško progo in nato nadaljujemo levo. V križišču malo pred hotelom v mednem zavijemo desno in cesta nas nato pripelje v vas Seničica. Naprej sledi zgornjemu opisu.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po cesti naprej, ki nas po 100m hoje pripelje do planinskih smerokazov ob cesti. Tu nadaljujemo ostro levo med obema cestama po travniku zmerno navzgor. Med vzponom čez travnik prečimo manjši potoček od katerega že lepo vidimo cerkev Svete Marjete. Pot naprej nas pripelje na makadamsko cesto (možen dostop tudi po njej), ki ji sledimo navzgor. Po nekaj minutah hoje po cesti pa pridemo do cerkve ob kateri je nekaj klopi in miz. Od cerkve nadaljujemo po široki poti naprej, ki nas kmalu pripelje na razpotje poti, kjer piše Jeterbenk levo, Katarina desno. Tu čeprav smo namenjeni na Jeterbenk nadaljujemo po desni poti v smeri Katarine (leva pot je bolj strma). Široka pot pa nas po nadaljnjih nekaj minutah rahlega vzpona pripelje na naslednje razpotje, kjer nadaljujemo po levi zgornji poti (obe poti se višje združita), ki se začne strmeje vzpenjati. Po krajšem vzponu se poti združita in pot nas pripelje iz gozda na večjo jaso s katere se nam odpre pogled proti Svetemu Jakobu. Naprej se pot priključi slabši gozdni cesti, ki nas po nekaj korakih hoje pripelje na razpotje več poti.
Tu nadaljujemo ostro levo in se mimo kapelice zložno vzpenjamo do vršnega pobočja gore. Pot se po nekaj minutah zoži in se strmo vzpne. Vzpon ne traja dolgo saj nas pot že po petih minutah pripelje na razgleden vrh.
zemljevid poti - Jeterbenk
Ob poti: Sveta Marjeta pod Jeterbenkom (482m)
Priporočamo: podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Žlebe - Jeterbenk1
Žlebe - Jeterbenk2
Žlebe - Jeterbenk3
Žlebe - Jeterbenk4
Žlebe - Jeterbenk5
Žlebe - Jeterbenk6
Žlebe - Jeterbenk7
Žlebe - Jeterbenk8
Žlebe - Jeterbenk9
Žlebe - Jeterbenk10
Žlebe - Jeterbenk11
Žlebe - Jeterbenk12
Žlebe - Jeterbenk13
Žlebe - Jeterbenk14
Žlebe - Jeterbenk15
Diskusija o izletu Žlebe - Jeterbenk (zahodna pot)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki