Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
seznam forumov / Slovenija / Julijske Alpe / Špik nad nosom (Foronon del Buinz)
 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)
turbo     
1.9.2017
Henrik Tuma za Buinz uporablja ime Planja:

http://www.veneti.info/articles/popular/75-imenoslovje-julijskih-alp
ljubitelj gora     
8.10.2017
Nekaj današnjih slik s Špika nad Nosom.
Špik nad nosom (Foronon del Buinz)1 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)2 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)3 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)4 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)5
veja5     
22.10.2017
Včeraj, v sončnem vremenu, na Špiku nad nosom.
Po policah je pot lepa in zanimiva. V začetnem delu zavarovane poti se pot strmo vzpne po skalah. Jeklenice so tam, kjer jih rabiš. Po grebenu pa je pot zračna, v suhem in brezvetrovnem vremenu ne povzroča problemov. Na vrhu je bivak, ki nudi dobro zavetje. Vsepovsod pa je polno kozorogov, ki nas opazujejo in se čudijo našim tehnikam hoje in plezanja.
Lep pozdrav! Venčeslav.
Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Špik nad nosom desno.1 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Pogled proti Kaninu in Prestreljeniku.2 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Pogled proti zahodu.3 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Po policah proti zavarovanem delu.4 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Vstop, preko melišča.5 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) V steni.6 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Pogled nazaj.7 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Na južni strani.8 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Proti grebenu.9 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Greben.10 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Proti Višu.11 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Greben.12 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Vrh.13 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Vrh.14
miri     
22.10.2017
sl.1,si siguren?
veja5     
22.10.2017
Pardon, na desni je.

Pozdrav! Venčeslav.
lijaneja     
22.10.2017
Venčeslav, po četrti sliki sodeč, si prispel do sedla med Špikom nad tratico in Špikom nad Nosom po poti Ceria Merlone. Zadnjič sem sestopil z omenjenega sedla (sl.1) po udobni potki direkt do koče Brazza.
veja5     
22.10.2017
Ja, točno tako, po Ceria Merlone. In tudi vrnil sem se po njej. Zelo dobro bi bilo dati na splet opis direktne poti, iz sedla do koče Brazza. Po policah se zelo vleče.
Pozdrav. Venčeslav.
lijaneja     
22.10.2017
To si delal dvakrat zelo dooooolg ovinek. Od koče Brazza ni niti deset minut, ko se odcepi komaj vidna stezica desno (naravnost) in ker makaronarji ne znajo postavljat možicev, jo nepoznavalci zgrešimo, zarisane pa ni na nobenem zemljevidu. Že po kakšnih 30 metrih je smreka z manjšim balvanom, par metrov naprej pa še macesen, tako, da je to dobra orientacija že od daleč. Seveda sem tudi jaz našel to pot prejšnjo soboto šele med sestopom s Špika nad tratico.
www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=1&id=7689
zvončnica     
26.10.2017
živjo,

kolk snega je gor?
a je kdo bil te dni na Špiku nad nosom?
miri     
26.10.2017
Stanje 20.10 .
Špik nad nosom (Foronon del Buinz)1 Špik nad nosom (Foronon del Buinz)2
cebelicaU     
30.10.2017
Zdravo, je bil kdo nedavno gor ali pa vsaj ve povedati kaksne so razmere glede snega? Lp
PFranci     
30.10.2017
S škrbine nad Tratico proti vrhu nekaj snega,ki je v zdajšnjih temp.trd,višje pa še nekaj po policah.
CD     
30.10.2017
Bili gor včeraj (nedelja 29.10.2017) pri bivaku Luka Vuerich. Derez nismo potrebovali, bilo sicer mestoma malo ledeno, vendar je tako malo snega, da se da stopiti na suho oziroma v mehek sneg, ki pa ni tako potencialno nevaren za zdrs. Skratka potrebna je malce večja previdnost kot pri kopni poti, vendar še zmeraj so razmere zelo ugodne. Lp in varen korak.
Špik nad nosom (Foronon del Buinz) Pristop do sedla, pod zavarovanim plezalnim skokom na greben...1 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) razmere v plezalnem delu2 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) razmere v plezalnem...3 Špik nad nosom (Foronon del Buinz) prhod na greben...4
Stran: 1 2 3       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki