Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

VMP in MMP

Natisni
andrejp10. 07. 2015 19:59:42
,,ko imaš gore samo za sebe,,
Danes je bil tak dan. Start na 3. serpentini pa v Krnico in po ,,standardni poti v Veliko Dnino. Z Janezom sva se zmenila da bivak obiščeva nazaj grede. Prvi skok sva naredila skrajno levo in to vse še lepo na palice. Sproti sva popravila kakšnega možička vsekakor pa uživala v tišini, razgledih in soncu. Drugi skok sva naredila po ,,klasiki,,. Lepa plezarija,ne preveč zahtevna in že sva na vrhu. Sama, nikjer nobenega...no na Škrlatici jih je bilo nekaj. Naredila sva krajši počitek, potem pa ker je bilo sonce že kar močno odločitev, da počitek narediva pri bivaku. FANTAZIJA.(ležanje do bolečinvelik nasmeh) Ker pa je bilo šele zgodnje popoldne je padla ideja še za MMP. Potem pa spust proti Martuljku. Dvig do MMP je bil nekako 2 koraka naprej in enega nazaj, šoder,šoder,šoder, pa še sneg za povrh. Ampak sva uspešno priplezala na vrh. V smeri od sedla proti Kotlom je še sneg in sva uporabila cepin in dereze. cca 100m. Naprej sva šla na Mecesne in v dolino, kjer naju je že čakal prevoz. Krasen dan. upam da bo še več takih.

Lp A in J
VMP in MMP 1
VMP in MMP jutro2
VMP in MMP 3
VMP in MMP 4
VMP in MMP 5
(+11)všeč
janez.novak25. 04. 2017 14:10:20
Zadnjič sem šel iz krnice Za Akom k Trem macesnom. Na desni strani krnice je melišče in v eni škrbini sem videl 3 planince. Zanima me, ali se preko te škrbine pride v enega od Kotlov (katerega?) in ali je možmo nadeljevati pot proti MMP - če je tomožno, kakšna je primerjava poti od one od 3 macesnov!
Melišče na desni strani krnice Za Akom1
všeč
djimuzl25. 04. 2017 14:27:43
Prideš v Srednji Kotel. Je pa ta škrbina krušljiva, ko sem hodil mimo nje (iz Spodnjega Kotla), je kar pogosto padalo... čelada je obvezna. Sicer še nisem hodil čez to škrbino gor (ali dol), se mi pa zdi primernejša za sestop, po grušču navzgor zna biti kar utrujajoče.
Pot iz Kotlov pa vodi mimo vrha Na Pečeh (do tja je od omenjene škrbine približno 45 minut) naprej do škrbine med Poncama. V Kotlih pa je trenutno gotovo bolj sneženo, kot pa izgleda na tvoji fotki.
Pogled na škrbino od zgoraj1
Škrbina od zgoraj2
(+2)všeč
janez.novak25. 04. 2017 16:39:04
Hvala za odgovor, bom enkrat probal, do kje se da priti, najbolje v snegu.
(+3)všeč
lynx25. 04. 2017 21:45:04
Z aške strani je najlažje iti po srednji poti, ki proti Poncam zavije tik pred vzponom do Treh macesnov. Tako se izogneš velikemu delu melišča.
(+2)všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki