Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Planinske koče
GregorC     
29.5.2016
Z pravo ponudbo in predvsem ODNOSOM se da marsikaj. Če ni tega, hja, pol pa je res težko.
VanSims     
29.5.2016
Z avtorjem članka na Gore in ljudje se seveda v celoti strinjam. Ker se tudi sam dosti gorniško udejstvujem v tujini, lahko izkušnje iz tujih koč samo potrdim. Cene pa pri nas ne samo da so enake ampak za nekatere dobrine in storitve celo višje kot v npr. Avstriji.

Tisto z obilnim polpenzionom lahko tudi potrdim: francoski pireneji, cena v chaletu (seveda v privatnih rokah): 30 EUR. Vključeno: spanje, zajtrk (ne sicer samopostrežni a količinsko neomejen) in pa večerja s predjedjo, glavno jedjo, ter dvema posladkoma, najprej po francoski navadi sir potem pa še pravi posladek. In to v Franciji, ki se po draginji skoraj že lahko primerja s Švico.

Pred časom sem tudi sam na tem portalu podobno kritiziral naše koče pa ste vsi planili po meni. V podobnem stilu kot posmehovanje tiste oskrbnice pod Triglavom iz članka. Ah seveda, sedaj pa je isto napisala neka avtoriteta in je to objavljeno na preverljivem mediju - to je pa čisto nekaj drugega!

Tisti pa ki bi radi da bi v naših gorah še naprej stal čas nekje v časih Politikinega zabavnika in Sreče na vrvici pa le poslušajte kaj govori avtoriteta PZS: tako mora biti! Da se ja porabi čim manj denarja za koristne stvari in čimveč za nekoristne ter za privilegije nekaterih njenih visokih članov!

Pravi, pristni Slovenec, čez katerega ga ni se (za razliko od zagovedenih jodlarjev, ki si drznejo tu pa tam malo pomisliti s svojo glavo) ravna po takih avtoritetah, kajti kar rečejo bo že držalo! Saj ja vsi v tej državi delajo za narodov blagor! velik nasmeh
Zebdi     
30.5.2016
Kaj vem, meni so naše koče še vedno precej bolj prijetne kot pa tisti hoteli v tujini...
jprim     
30.5.2016
@ Zebdi ...
Sama ne bi rekla hoteli, koče kot so koče, urejene v vsem sijaju - začenši s cvetjem na oknah, nadaljuješ v notranjosti, kjer je vse v slogu starin in raznih predmetov ... in raznih domačih izdelkov, ki jih lahko kupiš ... ostaneš brez besed, ker enostavno ne moreš verjeti, da nekaj takšnega lahko sploh obstaja.nasmeh
Gre pa za ljudi, ki znajo, kako z denarjem in vedo kaj morajo ponuditi pohodniku za to ceno.
Lansko spanje na Vodniku z večerjo (ker sva člana, je bilo spanje ceneje) - 54 evrov. Večina pa jih zagotovo pozna to kočo in vemo, kaj lahko nudi. Bore malo.
Pa zato ni kriva prijetna in prijazna oskrbnica.
LP!
navdušena     
30.5.2016
Vodnikova koča na Velem polju - katastrofa! Raztrgani modroci in dno pokrito z ričetom bolj ali manj brez okusa. In seveda kršijo pravila, ki jih sprejma upranvi odbor PZS (lani poleti). Sramota in pogoltnost bi rekla.
Zebdi     
31.5.2016
@jprim, odvisno. Mene recimo Vittorio Emanuele pod Gran Paradisom še zdaleč ni prepričala, sta mi pa zelo prijetna Pogačnikov dom na Kriških podih in Zasavska koča na Prehodavcih.
mirank     
31.5.2016
Se popolnoma strinjam z gornjim zapisom. Jih je kar nekaj tudi v It ki so (bile) pod kritiko, pa jih nisem videl prav malo. Prednjačila je vsaj zame v neg smislu, koča Brazza. Koča pod G paradisom pa kljub obleganosti vseeno boljša kot Kredarica, vsaj kar se počutja in reda tiče.
VanSims     
31.5.2016
Koče v italijanskih Julijcih: treba je vedeti, da so Julijci za italijane popolna provinca, tako kot za nas recimo Prekmurje. Da ne bo kak Prekmurčan užaljen, dejansko se Italijani obnašajo do Julijcev tako kot mi do npr. Prekmurja. Pa še v italijanski provinci so v povprečju koče boljše kot pri nas.

Po drugi strani so naši Julijci naš glavni profitni center v gorniškem smislu. Saj ne rečem da bi morale biti spedenane tako kot v Dolomitih, italijanskem glavnem gorniško profitnem centru. Ampak če bi bile vsaj tako kot v italijanski 'provinci' pa bi bilo že nekaj!

Gledati urejenost koč tik za mejo je varljivo: kdo hodi v italijanske julijce največ? Tisti 'slavi'. Ja, kdo se bo pa za njih trudil?

Koča Neue Seehütte, kake 15 minut od izstopa iz Hans von Hied Steig v pogorju Rax-a, blizu Dunaja. Koča, ki bi jo z vso pravico lahko postavil kdo za primer, češ glejte tudi v Avstriji so nikakve koče. Če pa vidiš katere narodnosti iz bližnjih bivših socialističnih držav prevladujejo na ferati in sploh po tamkajšnjih hribih in da je nemško govorečih le za vzorec, ti je pa takoj jasno!

Poglejte lepe ceste čez avstrijske prelaze, pa poglejte cesto iz avstrijske strani na Ljubelj ali še huje na Korensko sedlo. Na naši strani sta boljši. Ti cesti pač vodita na balkan. Kdo bi se trudil?

Ko sem se še peljal z interrailom, so na nočnem vlaku za Munchen, avstrijci redno izklapljali gretje. Kdo pa se je vozil v tem vlaku? Balkanski zdomci in morda par procentov Avstrijcev. Za njih pa ne bomo trošili elektrike! Enkrat sem s tega vlaka, v Schwarzachu prestopil na vlak za Insbruck, o na njem pa je bilo gretje pa še kako lepo toplo!

Moj fotr je bil na romanju v Mariazellu. Tako slabe organizacije, da še ni videl. Slabo ozvočenje, nobene skrbi za starejše oz. ostarele,... Sramota za Avstrijce? Kdo hodi tja na romanje? Poleg Slovencev seveda še ves zgoraj omenjeni socialistični vzhod. Se bodo za njih trudili?

Taki pač so, egoisti!
lino     
31.5.2016
VanSims, pred leti je bila javno zelo priljubljena napoved, da bomo kmalu druga Švica. Ti pa očitno topiš naše sanje in pričakovanje tega lepega trenutka.
mirank     
31.5.2016
Nekoč je moj kolega rekel zakrknjenemu samcu iz naše okolice: Si sam ker si čuden, ali si čuden ker si sam. Ravno tako je lahko tista koča v Avstriji taka in zaradi tega cenejša in privablja specifično klientelo, ki si to lahko privošči ali obratno. Samo naprimer prej omenjena koča Brazza je oblegana zaradi dostopnosti, pa boš Slovenca redko srečal tam.
Še vedno sem prepričan da je vse odvisno od osebja; tudi v čisto špartansko urejenih kočah se da urediti spodobno bivanje, to nam večkrat dokazujejo drugi!
IgorZlodej     
31.5.2016
Jaz sem vedno ustavim v Brazzi, še takrat, ko je zaprta malo pogledam naokoli, tudi danes velik nasmeh
ajo62     
26.9.2016
Lepa jesenska,soncna sobota 24.9.16. Naj mi kdo pove zakaj je bila koca K. Juga v Lepeni zaprta, medtem ko je bila koca pri krnskem jezeru odprta, v veselje stevilnih planincev
Planinski pozdrav
seflja     
26.9.2016
PD Nova Gorica ima Lepeno kot Krnska jezera in tam dobiš odgovornasmeh
Majdag     
5.4.2017

..Blejska koča na Lipanci ima nov videz...nasmeh
Planinske koče - fotka je od sestre..1
Stran: 1 2 3 4 5       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki