Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Kam s psom?
Janezs     
15.1.2017


Tudi petarde, naj ne bi poknile v roki, pa se to zgodi. Kdor poseduje katero koli stvar, mora računat na, tudi slabe lastnosti- posledice.
shaya     
15.1.2017
Podajam svoje mnenjenasmeh Pes je lahko šolan, ampak če se kot lastnik ne šolaš z njim, mu taka šola ne pomaga. Odgovorni lastnik bo vedno šolal tako svojega psa kot tudi sebe. Pa še po šolanju je pes samo pes in nikoli ni 100% (no saj tudi ljudje nismonasmeh), tako da se lahko pripeti kaj takega.
Lastnica tega psa, ki je vašega napadel, se žal ni šolala z njim, ker če bi se, nebi nikoli rekla, da je vaš pes s svojim laježem povzročil ta dogodek.
Me veseli, da je s kužkom vse uredu.
Mirno nočnasmeh
potka     
16.1.2017
shaya hvala. Sva bila danes s psom pri veterinarju, vidne odrgnine pasjega primeža na vratu, pa k sreči ne bo hudega. Spoštovani SamoK, svoje izkušnje nisem napisala iz nikakršnih vzgibov, ki bi zaudarjali po legalističnih (sodobno ameriških) zapletih, kot navajate in svarite uporabnike foruma, pač pa se mi je zdelo preprosto tako prav, da podelim izkušnjo širše, saj takšni primeri niso tako osamljeni, da bi bilo o njih tabu govoriti in pisati. Res je, vedno se lahko zgodijo takšni in drugačni zapleti, to mi je popolnoma jasno, bi pa kljub temu lahko marsikaj preprečili, če bi upoštevali določene zadeve... Psi so naši spremljevalci, po gozdnih poteh, hribih...so del našega življenja, zato se mi zdi na mestu, da sem o tem napisala na tej strani. Morda bo komu moja izkušnja v razmislek, morda ne, nekdo se bo le porogljivo posmejal, šel naprej in si mislil še ena ki teži...verjetno bom potrebovala nekaj časa, preden bom ponovno na pasjem sprehodu bila mirna, sproščena in brez strahu pred drugimi, predvsem večjimi psi, ali lastniki psov-kakor želite. Mirno in varno na vseh poteh vam želimnasmeh
Janezs     
16.1.2017

No pa ste se nekaj naučili,sedaj veste kako se počutijo sprehajalci. kako bo v bodoče pri vas, tako se počutimo mi, ki še kakšnega malega nimamo ,da bi nam pomagal,( mislim kužka). Mene je že dvakrat na sprehodu ugriznil pes, tudi sina,ki je takrat bil star okrog deset let. Kader se vame zapodi kakšen cucek imam v mislih ,ali naj takoj jaz naredim prvi obrambni napad, ali naj počakam,saj mogoče,pa me kužek misli le prestrašit. Psi bi morali biti na javnih mestih na povodcu in imeti" nagobčnik". Sicer bo pa še v bodoče, marsikaj s to pasjo modo.
capraibex     
17.1.2017
Kakršen lastnik,tak pes.Zelo malo je takih,ki se zavedajo,da se nekateri ljudje zaradi slabih izkušenj bojijo spuščenih cuckov.V tem je srž problema.Takoj,ko pes ni na domačem dvorišču,mora biti brezpogojno na povodcu,sploh na planinskih poteh,okrog postojank,na planšarijah.Lovcem pa večja pooblastila za odstrel klateških mrcin.
dprapr     
17.1.2017
Ko se piše ali komentira o psih, je rdeče obvestilo urednika o pregledu sporočila pred objavo.zavijanje z očmi
Da ja ne bi kdo kaj kočljivega objavil o psih. Ko bi bili še obiskovalci gora- ljudje tako zaščiteni!
Pa jih nekateri kar veselo fotografirajo in jih objavljajo, kot da so javne osebnosti. In to običajno tiste, ki niso opremljeni po njihovem okusu.
julius     
17.1.2017
Za vse pasjemržneže pa tale stara prigoda iz Anglije.
Po telefonu možakar rezervira sobo v hotelu. Na koncu pogovora izrazi milo vprašanje, če lahko pride z njim tudi njegov pes.
Receptor kot iz topa izstreli.
Dragi gospod, ni problema. Psi so pri nas zelo zaželjeni gosti.
-ne hodijo z blatnimi čevlji po preprogah
- na gredo spat v čevljih
- ne brišejo čevlje v rjuhe
- ne kadijo v sobah in ne otresajo pepel po postelji
- in ne nazadnje, ne otipavajo in ne nadlegujejo sobaric
dprapr     
17.1.2017
Če objaviš karkoli, kar ni po volji ljubiteljev psov, si pasjemržnež?zmeden
In dobiš za nagrado neko izjavo, ki je ni mogoče preveriti.
Julius, če si tudi mene zajel zraven, se seveda motiš.

Mene moti predvsem to, da se nekatere teme obravnava kot drugorazredne. Torej, da se jih cenzurira in te že urednik vnaprej opozarja v rdečem, da ja ne boš napisal kaj bogokletnega, kar je sedaj sprejeto kot najbolj zaželeno, najbolj pravilno in sploh ah in oh.
grega_z_brega     
17.1.2017
Tista iz "Anglije" pa vsake toliko v različnih oblikah zaokroži po FB.jezik
lino     
17.1.2017
Pa še ena fotografija iz naših krajev. Malo za šalo, malo zares - nasvet nevzgojenim in nesramnim lastnikom najboljšega človekovega prijatelja:
Kam s psom? PASJI WC 500 m VIŠJE OB CESTI V GRMOVJU - NAJ VAŠ PES SERJE DOMA, NE TUKAJ OB CESTI1
miri     
17.1.2017
Čisto pa je ,ane?velik nasmeh
julius     
17.1.2017
Drago!
Vse v receptorjevem "odgovoru" našteto so gola in v življenju miljonkrat dokazana dejstva. Noben pes in tudi nobena žival ne premore kanček človeške zlobe in hudobe.
Pojdi v tako imenovani "planinski" sezoni v okolico Triglava, prespi na Kredarici in srečal boš vso človeško kulturo.
Popivanje, vpitje, norenje, bruhanje, nadlegovanje ...
Pes pa je slika in odraz svojega gospodarja. Lahko je samo boljši od njega.
Če premisliš koliko slabega so ti že naredili ljudje, sodelavci, prijatelji in ne nazadnje sorodniki so kosmate duše prav blagohotne.
Kaj porečeš na reševalne pse, pse vodnike za slepe, pse slednike .. Ko bi v trenutku, ko gre za tvoje življenju na obrazu začutil rešiteljev vlažen pasji smrček, ga ne bi nikoli pozabil.
Zato sem trdo prepičan v tisto kar mi je mati neštetokrat ponovila, da kdor ne mara živali, tudi ne mara ljudi.
mukica     
18.1.2017
Julius, podpišem...napisamo je sama resnica nasmeh običajno rečem vsi , ki imajo radi živali so dobri ljudjenasmehnasmehnasmeh
turbo     
18.1.2017
Na tem planetu smo bili popolnoma sami. In od vseh živih bitij, ki so živela v naši bližini, se je z nami spoprijateljil samo pes.

Maurice Maeterlinck

Le redkim psom uspe povzdigniti svojega gospodarja na svojo inteligenčno raven, prav pogosto pa se dogaja, da ljudje prisilimo svoje pse, da se spustijo na našo.

James Thurber
sla     
18.1.2017
Od zanjih objav je edino "capraibex" napisal pametne besede.
SamoK     
18.1.2017
O, hvala, sla, da si nam to sporočila. Res nisem več vedel, kaj naj si mislim.
dprapr     
18.1.2017
Mukica, sama resnica?zmeden

-ne hodijo z blatnimi čevlji po preprogah
- na gredo spat v čevljih
- ne brišejo čevlje v rjuhe
- ne kadijo v sobah in ne otresajo pepel po postelji
- in ne nazadnje, ne otipavajo in ne nadlegujejo sobaric

Vsemu temu zgoraj navedenemu bi lahko rekli bedarije na kvadrat. To je podobno tistemu, ko so priporočali prehrambene izdelke brez holesterola, pa ga ti v resnici sploh niso vsebovali že v osnovi.

Lepo je samo razvidno, kam pripelje vsiljevanje "ljubezni" do psov.
Torej tisti, ki nimajo radi psov, so slabi ljudje? Če ne spiš s psom v isti sobi, si slab človek? Če ti nekdo drug ne pusti spati s tvojim psom na skupnem ležišču, je slab človek? Če te opozori na "kakec" ali na nadlegovanje tvojega psa, je slab človek?


Oglasil sem se še enkrat (zadnjič), ker niso bili razumljeni moji komentarji. Še enkrat ponavljam, da me moti predvsem vsiljevanje svoje ljubezni do psov drugim ljudem. In sodelovanje medijev, tudi Hribi.net, ki v kali zatrejo drugačna mišljenja.
Je bilo zadnjič tudi rdeče obvestilo pred komentarji o obiskovalki gora, ki nekaj mimoidočim ni odzdravila in je bilo veliko "pljuvanja" po njej? Ne vem, se ne spomnim, je pa bila tema umaknjena, kar je bilo edino pravilno.

Julius, kakšno je vedenje nekaterih v planinskih kočah, pa nima nobene zveze s psi.
Verjamem, da je skrajno neprimerno za obiskovalce gora. Tudi zaradi tega nekateri več ne prestopimo praga planinskih koč.

lubadar     
18.1.2017
Mene še noben človek ni vgriznil, pes pa že in to ne samo eden.
gorolazka     
18.1.2017
Primerjate človeka in psa? zmeden Kaj je pes brez človeka? Domačih ljubljenčkov ne primerjam z nami, še manj trdim, da kdor ne mara živali ne mara ljudi. Nisem pasjeljubka, zaradi slabih izkušenj, pa zato tudi ljudi ne maram? Dajte no....
potka     
18.1.2017
Spodnje trditve sem le povzela iz že napisanega uporabnikov.
-Zelo malo je takih,ki se zavedajo,da se nekateri ljudje zaradi slabih izkušenj bojijo spuščenih cuckov.V tem je srž problema.
-Še enkrat ponavljam, da me moti predvsem vsiljevanje svoje ljubezni do psov drugim ljudem.
-lastniki psov se obnašajo kot da so sami
-mi je lastnik celo grozil s tožbo, čeprav je šlo več kot za obrambo

O svoji izkušnji sem že napisala in še nekaj besed o odnosu lastnice psa, ki je napadel mojega, sama pa sem bila v groznem strahu, kdaj in kam bo zagrabil mene, ko se je dvignil in bil z gobcem pred mojimi očmi. Poleg tistih klasičnih, ne naredi nič, je šolan...kaj težim, saj ima psa zavarovanega, govorim ji, da tam hodijo tudi otroci, stari ljudje...da se bomo še srečavali in mora imeti psa pod kontrolo, če ne obvladuje tako velikega psa, naj ga ne ima...no, za slovo sem dobila s strani lastnice namesto na svidenje-blablabla
Skratka o vsem tem govorijo zgornje trditve, ni razumevanja, ni empatije, ni spoštovanja drugače mislečih, ni sposobnosti se zazreti vase in biti kritičen do sebe in svojega psa...in nenazadnje ignoriranje zakona.
Vse to se dotika tistega dela lastnikov psov, ki se tako obnašajo, ne razumejo ali pa nočejo razumeti...in nikakor ne tistih, ki s svojimi štirinožci uživajo in odgovorno pustijo uživati tudi drugim...


Stran: 1 2 3 ... 32 33 34 35 36       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki