Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Kam s psom?

Natisni
TejaB25. 07. 2011 18:24:33
Saj to ni pes, ampak tjulenj preoblečen v psa zavijanje z očmi- dobra kamuflaža, res luštna stvarca.velik nasmeh
všeč
Hribovc8825. 07. 2011 22:34:48
velik nasmehnasmeh
všeč
ogo30. 07. 2011 14:00:32
Če koga zanima je to pritlikavi nemški špic, je neobčutljiv na mraz in gre skupaj z mano na marsikatero turo.
1
(+1)všeč
VanSims16. 08. 2011 09:51:18
Ampak poleti mu je pa zelo vroče. Tako kot vsem dolgodlakim pasmam pa tudi Haskijem npr.
všeč
U&Q17. 08. 2011 17:23:39
Super rešitev, zame pa popolnoma neprimerna (psička ima skoraj 40kg) =). po skalah se je že kar lepo naučila hoditi (letos je bila prvič v gorah), plezalnim podvigom se bova pa vseeno izogibali.
moja alpinistka1
všeč
U&Q17. 08. 2011 21:21:49
ja, je mal od daleč slika. tole je mešanka, pol zlate prinašalke in pol velikega črnega x očeta =)
Si pa ne predstavljam kako bi jo lahko dvignila.
všeč
U&Q22. 08. 2011 11:22:10
jz tud brez psa ne bi šla ta teden v hribe. Zdele na morje, drug teden pa upam da spet malo ohladitve in kakšen lep pohod v samoti.
všeč
urbancek22. 08. 2011 11:56:25
Grozno mi je gledati, kako brezbrižni lastniki vlačijo pse v tako vročino... Zadnjič so volčjaka neki čehi vlačili proti Montažu...jezen
všeč
tisa22. 08. 2011 14:59:57
Naj povem kako zelo sem bila presenečena na Kriški gori ta mesec, ko je bilo kar precej vroče. H koči sta prišla dva pohodnika s seboj sta pripeljala bernskega ovčarja in v mislih sem grajala brezvestne lastnike. Kužetu so dali piti, malo se je ulegel, seveda sem ga pogledovala s polno sočutja. Čez kakih 1o minut pa je kuža nenadoma oživel, ko sta bila lastnika še vedno skoraj zadihana, začel skakljati okoli in dobesedno zahteval je od gospodarja, da vstane in mu meče palico. Z ničemer ga ni bilo mogoče ustaviti, tekal je okoli poln energije in veselja. Kar poskakoval je, ko so se odpravili naprej proti Tolstemu vrhu. Tudi volčjak, ki je kasneje prišel gor, ni kazal posebnih znakov utrujenosti.Tako da.....
Najbolje res vsak posameznik pozna svojega kužka in temu primerno izbira ture.
Nadvse lepo pa je videti pse in njihove lastnike, kako se veselijo in uživajo drug ob drugem.
všeč
Irina22. 08. 2011 15:05:52
S psi je kakor z malimi otroki. Izbiramo primerno položne, senčne poti, če se le da kje ob vodi.
Ali pa se umaknemo v višje ležeče kraje; Velika planina, Pokljuka, Pohorje, Bloška planota, Trenta. Rakitna, Gorjanci.....Slovenija je tako raznolika, da ponuja za vsakega nekaj.
Kako mi dobro dene.....1
všeč
VanSims24. 08. 2011 22:08:12
Glede na debato med MajaO in U&O naj še enkrat ponovim: pes ni za na zahtevne in višje rangirane poti kamor večina zavarovanih tudi sodi. Res morda samo izjemoma, če je kak izpostavljen del ali zajla na sicer tehnično nezahtevni poti.

Medtem ko so psi na zavarovanih poteh v tujini prepovedani, se bo očitno pri nas morala zgoditi še kaka nesreča kot se je tista na Planjavi, pred tremi leti. K sreči je nastradala le lastnica in seveda nič kriv pes, lahko pa nastrada tudi kdo čisto nedolžen zraven.
všeč
lynx10. 09. 2011 18:58:35
Danes je en pes priplezal na Staničev vrh, brez vidnega stresa! eek
všeč
jprim11. 09. 2011 18:43:05
Kam s psom?
Debata, ki se vleče že skoraj tri leta. Novejšim obiskovalcem tega foruma morda ni poznano, da smo to že premlevali ... ampak v soboto pod Skuto me je melo, da bi lastnika psa najraje tako okrcala ...., pa dobro, bila sta dva tujca, ampak uboga žval, v taki vročini, pa brez neke zaščite, seveda gospodič lepo zaščiten s pokrivalom, čevljčki na nožicah ... kaj pa pes.jezen
... in zato, lastniki psov, ki vlačite svoje ljubljenčke v gore, res premislite, če jih imate dovolj radi.zavijanje z očmi
(+1)všeč
JusAvgustin11. 09. 2011 18:58:37
če bi se vsi mi brigali za lastne stvari bi bil svet lepši. Odgovorno, neodgovorno... Danes sem v KG videl psa, ki je tako lepo sestopal tudi čez kline in vso tisto fuj in fej skrotje. Pomembno je da ima pes dovolj vode in pametnega gospodarja. Mi pa smo tukaj odkrili toplo vodo, ki je že zdavnaj izparela! Pa dajte že mir s temi psi, lastniki že vejo, kaj je najboljše za psa, ali mogoče živite v utvarah, da če mu bom pa jaz kaj rekel/a ne bo več vodil psa naokrog...
Popolnoma enakega mišljenja sem tudi o "obeležjih NOB in drugega kravala ter nesmislov. Pejmo u hribe pa mejmo se radi, tko prav Pipi!
všeč
VanSims11. 09. 2011 19:21:46
>>lastniki že vejo, kaj je najboljše za psa, ali mogoče živite v utvarah, da če mu bom pa jaz kaj rekel/a ne bo več vodil psa naokrog.

Lastnik bi moral vedeti kaj je za njegovega psa dobro, ampak so lastniki, ki pojma nimajo(pa če sedaj pustimo hribe na miru, ki so samo eno od okolij kjer se to odraža).

Primerov sem že toliko videl, da sploh ne naštevam. Pes na en meter dolgi verigi ali v dva kvadrata velikem pesjaku npr., lastnik ki psa vsem na očeh pretepe, bejba ki psa muči z nekimi čeveljci v katerih ta komaj hodi,... vse to in še kaj sem že videl.

Kaj se šele dogaja za štirimi stenami. Primeri kot so Baričevič, pa un primorec, ki je psa stradal na verigi pa še ene par mučenj, ki so prišla v javnost so samo vrh ledene gore...

To pa zato ker ima psa lahko pri nas, oprosti izrazu - vsak butelj, ki pojma nima kako se z njimi ravna in kaj je za njega dobro. In ne nobene utvare nimam, da če mu bom kaj rekel da bo bolje,...kvečjemu reskiram: 'brigaj se zase' ali kaj podobnega.
všeč
jprim11. 09. 2011 19:37:01
JUS AUGUSTIN
... potem res premalo poznaš nekatere zadeve, da bi vsi - vsi lastniki vedeli, kaj je res dobro za psa.
... bla, bla, naslednjič ob kakem podobnem srečanju, zadevo pofotkam in jo pošljem kam, pes, ki je hotel navzgor po skalah je kar zdrčal navzdol ...
(+1)všeč
jprim11. 09. 2011 19:37:45
... zakaj spet mačke cvilite, a sem komu stopila na rep.zavijanje z očmi
(+1)všeč
U&Q11. 09. 2011 19:57:48
joj, kakšna nestrpnost. danes sem šla na vrtaško sleme, seveda s svojo psičko, in srečala kar nekaj pohodnikov in od nikogar nisem dobila občutka, da jim je neprijetno, ker je šel pes mimo njih.

A psi so za na kavč, ne za v naravo? jaz sem šele letos začela hoditi v gore in to prav zato, ker imam zdaj psa, ker vidim kako uživa če se cel dan potikava naokoli. Danes je bila po pohodu kar utrujena, drugače pa je ponavadi največja težava spravit jo nazaj v avto po pohodu, ker se ji zdi veliko lepše hoditi okoli, kot biti doma.
všeč
VanSims11. 09. 2011 20:18:36
U&O: če je bil pes privezan, miren, ni navaljival proti ljudem, jih ovohaval,... in se niste srečevali res kje na kakih ozkih prepadnih poteh, potem seveda res ne vidim razloga, da bi bilo komu neprijetno.

Drugače pa... kot sem že rekel, večina ljudi je raje tiho kot da bi se postavili zase in ukrepali. Tudi na drugih področjih. Raje se potem tolažijo s tem kako nesramen, grd, neodgovoren,... in ne vem kakšen je oni bil. Tako jim je očitno bolj udobno, rešijo pa seveda s tem nič. mežikanje
všeč
Ajda_Zitnik11. 09. 2011 20:34:32
U&O: Mislim, da je najbolje da uporabiš pamet, pogledaš po zemljevidu po forumih, ti pa svetujem, da psa privežeš ali pa mu vsaj daš nagobčnik.
Tudi sama sem namreč že imela izkušnje, da me je pes oklal, čeprav po besedah lastnika "ni napadalen in ne grize". Res je bila rana površinska, ampak vseeno se mi ne zdi prav, da je lastnik to dovolil.
Pes je pes in čeprav smo ljudje največkrat sami krivi, da nas psi ugriznejo, ko me je pes oklal nisem naredila nič napadalnega proti njemu, razen da sem šla mimo njega s palicami v roki. Mogoče je to vzel kot napadalno gesto, samo vseeno pes naj bo na povodcu in naj ima na bolj obleganih poteh nagobčnik.
(+1)všeč
Stran:123456...394041
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki