Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / PZS zavarovanje in OEAV izkaznica (Avstrija)

PZS zavarovanje in OEAV izkaznica (Avstrija)

Natisni
viharnik12. 07. 2016 18:24:03
Samo na znanje, ker sem moral sam do pc - ja, da sem imel na vpogled vsote posameznih zavarovanjcool, na kavi v Trbižu sem se že nadrajsalvelik nasmeh
všeč
lino12. 07. 2016 18:51:56
Viharnik, lepe stvari se ti obetajo. Bonneval sur Arc - here I go!, potem sledi še guru puja v Cabelli. Lepo bi bilo, če bi napisal kaj se ti to obeta, ker vsi nismo domači v teh kraticah. Hvala!
všeč
viharnik3. 02. 2017 15:44:58
Spet prijetno presenečenje iz nabiralnika, kot slovenska vinjetavelik nasmeh
1
všeč
polarbear2. 02. 2018 17:00:08
V nekaterih primerih je pzs A zavarovanje na zalost popolnoma neprimerno. Ceprav se ga Pzs skusa primerjati s podobnim OAV zavarovanjem to se zdalec ni tako.

Seveda je zavarovanje res primerno za 90 % planinske populacije. zadeva pa se zaplete,ko stvari postanejo malce bolj resne...

Izkaze se namrec da je zavarovanje popolnoma neprimerno za malo bolse in vrhunske alpiniste zaradi nepotrebnih in nezivljenskih omejitev. Se bolj kot to bode v oći da ne pokriva Alpinisticnega smučanja in smucanja s pomocjo zicnic (freeride)
Po eni strani PZS podeljuje priznanja po drugi strani pa ne poskrbi za dobro zavarovanje vrhunskih alpinistov !


Zaradi takih neljubih omejitev smo se vedno nekatri primorani hodit po zavaravonje k sosedu čeprav bi se raje zavarovali doma.

Mocno upam,da se te nesmiselne stvari spremenijo vsaj do naslednjega zavarovalnega obdobja.
(+3)všeč
UROS19. 04. 2023 11:19:05
Pozdravljeni! A kdo ve kako je z plačilom stroškov bolnišnične oskrbe, če je nekdo član OAV? Stoski reševanja tudi z helikopterjem so kriti. Za stroške bolnišnične oskrbe, morebitne operacije, fizioterapije, itd. Piše da je vse to korito samo v primeru poškodbe in oskrbe v tujini. Ali je potemtakem lahko krito zdravljenje iz E carda? Glede na to da se je zdrs v Alpah zgodil v prostem času. Sprašujem za nekoga, kateri živi v Avstriji in se je v Avstriji ponesrečil, si zlomil roko. Je seveda član OAV že vsa leta. Sedaj pa se bojimo kako bo s stroski iz LKH Graz [operacija zlomljene roke, fizioterapija in do 4 mesece bolniška...> Hvala za info, če ima kdo od vas že izkušnje z OAV. Uroš
(+1)všeč
turbo9. 04. 2023 13:06:56
Kolikor je meni znano, gre helikopter na račun OEAV, ostalo na zdravstveno zavarovanje. Verjetno tudi v AVT, tako kot pri nas, plačujejo zdravstveno zavarovanje. Sicer pa, to kar sprašuješ, se reši v nekaj minutah s klicem na OEAV, kontaktnih številk za vsa področja, ki jih pokriva članarina, je na spletu več kot dovolj.
(+2)všeč
UROS19. 04. 2023 13:25:08
Hvala Turbo. Helikopter je ze pokrit iz zavarovanja OEAV. Za stroške bolnice pa nismo ziher. Skrbi nas ker je to bilo v prostem času. Na spletni strani OEAV pa piše, da krijejo stroške bolnice samo za tujino ter tudi prevoz nazaj domov. Torej lahko sklepamo da če se zgodi to Avstrijcu v Avstrijskih Alpah, da stroški bolnice niso plačani. Upamo lahko le da bo šlo vsaj iz tiste E card [ osnovno obvezno zdr zav>. Čas bo pokazal sedaj..... Ce pa kdo ve za kaj takšnega v praksi, pa hvala za info. Sedaj želi od tistega ponesrečenca tudi Avstrijska zdravstvena blagajna vedeti zakaj in kako se je zgodilo. Pred nekaj dnevi pa je dobil še klic Alpin Polizei o tem kako se je zgodil zdrs in zakaj.....
(+1)všeč
jax10. 04. 2023 17:07:10
In kaj, če je bilo v prostem času? Potem avstrijska zdravstvena zavarovalnica zavrača tudi plačilo zdravljenja pri poškodbi rekreativnega košarkarja? Vrtičkarja? Krije zgolj nesreče pri delu?
Izredno močno dvomim. Če ima dotični zdravstveno zavarovanje, bo zdravljenje krito. Morda bo potrebna kaka participacija, pač v skladu s pravili avstrijskega zavarovanja.
(+1)všeč
Stran:12345
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki