Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Splošni pogovori / Polena-koča-čaj

Polena-koča-čaj

Natisni
Gost3. 09. 2007 23:23:16
Ob poteh do planinskih koč velikokrat vidimo zložena drva (ponavadi pol metrske) in napis, ki vabi planinca naj si kakšnega priveže na nahrbtnik in odnese dve ali tri ure hoje visoko do koče.Včasih človek doživi od prijaznega oskrbnika, da mu v zahvalo odstopi skodelico čaja. S tem dobi zadoščenje, da je dobro poplačano z dobrim in ga stimulira, da tudi drugič ponovi vajo.Pri vsem tem ne gre za 1,5 evra kolikor stane čaj, ali pa za dva deci pocukrane vode in vrečko čaja. Gre za fer-play odnos.
Tema je namenjena oskrbnikom, ki prinašalcem drv NE privoščite skodelice čaja in planincem, ki brezbrižno (eni upravičeno: stari, ženske, otroci) hodite mimo drv.
plp Matej
všeč
Gost4. 09. 2007 08:55:02
NEDOLGO NAZAJ SMO ŠLI NA SNEŽNIK.NA ZADNJEM PARKIRIŠČU SO TUDI POLENA IN PRIJAZNO POVABILO KAM JIH ODNESTI.VELIKO LJUDI OZIROMA NEDELJSKIH PLANINCEV,TO SO POVEČINI ITALIJANI SI POLENA RES VZAME V ROKE ALI POD RAMO,VENDAR POLENO KAJ KMALU ODVRŽE PO POTI V RUŠEVJU ALI MED SKALE,SAJ SO LE TA PREVELIKOKRAT PRETEŽKA,TAKO DA SKORAJ POL KUPA DRV KONČA NEKJE DRUGJE SAMO V PEČI NE.POLENA SEM ŽE KAR NEKAJKRAT PRINESLA PRED KOČO,VENDAR O KAKŠNEM ČAJU NI BILO SLEDU,JE PA RES,DA GA TUDI NISEM PRIČAKOVALA,PA TUDI OSKRBNIKI V KOČI MI GA SICER NIKOLI NISO PONUDILI.VELIKOKRAT IMAM ČAJ KAR S SEBOJ ALI PA GA NAROČIM V KOČI.
ANJA
všeč
Gost4. 09. 2007 15:39:18
Ko smo bili nazadnje (julija) na Snežniku o napisu in polenih na zadnjem parkirišču ni bilo ne duha ne sluha. Me je pa zato moj šerpa dal za vrat in nesel doberšen del poti.jezik
všeč
Gost4. 09. 2007 20:13:32
Tudi jaz sem videl tablo,nesel drva in ostal suhega grla.Pa nič zato,nesel jih bom še naslednjič.Tabla pa je videna tudi na sliki,mislim da je to četrta slika,na Hribi net.Snežnik,....
Matejnasmeh
všeč
Gost5. 09. 2007 22:15:09
Tistim, ki jim je eno poleno težko nesti, ne da bi morali zato dobiti čaj, predlagam naj ostanejo raje doma!

Jaz sem lani v Visokih turah tri velika polena nesel cca 2.5 h do koče pod 3000 m; zato bi dobil juho v koči, pa je bila zaprta; pa kaj potem, opravil pa sem dobro delo.
všeč
Gost23. 09. 2007 17:20:44
Danes smo obiskali Snežnik,drv kolikor hočeš,zraven tudi prijazno povabilo na čaj,le makaronarjev je bilo preveč,bili pa so tudi tako glasni,da bi jih raje nosil kot poslušal.
Aljažmežikanjemežikanjemežikanje
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki