Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Planinski čevlji

Natisni
arya12311. 05. 2019 15:48:40
Pozdravljeni,

Nekaj casa nazaj sem kupila pohodne čevlje Salomon QUEST PRIME GTX. Čevelj je na nogi super in ga lahko nosim cel dan tudi pri spustih ni nabijanja na prste. Težava nastane pri vzponih, saj me po določenem času na predelu nad peto začne boleti. Po vsaki turi je bolje tako, da menim da se mora cevelj le zmehcati. Me pa zanima ce se je se kdo spopadal s temi tezavami, saj je bil to moj prvi nakup tako trdih cevljev.
všeč
jprim23. 06. 2019 13:09:12
Pri nas je vedno manjša izbira planinskih čevljev. Morda kdo ve, kje je trgovina v Avstriji, ki ima veliko ponudbo vseh izdelkov.
Lp!
(+1)všeč
jprim23. 06. 2019 14:39:22
Vse reklame, ki jih spremljam, ne ponujajo izbire za poletje. Po nasvetu strokovnjaka mora biti zimski in letni čevelj, tako kot na avtomobilu - zimske in letne gume. Opažam pa, da veliko pohodnikov nosi zimske čevlje tudi poleti. No, morda jim ustreza, ...
Lp!
(+1)všeč
link_23. 07. 2019 17:46:11
Pozdravljeni.
Ali slucajno kdo ve ce se v sloveniji se dobijo meindlovi cevlji?
Od kadar ni vec popotnika al kaj je bil tisti v hali a ne vem vec kje jih dobiti.
Hvala vsem in lp
(+1)všeč
mirank23. 07. 2019 18:08:47
Suvel šport Nova Gorica
všeč
sirt123. 07. 2019 19:47:27
Povsod kjer prodajajo Planika prodajajo tudi Meindel. Saj Planika Turnišče izdeluje Meindel!
všeč
link_23. 07. 2019 20:02:41
Za Suvel sem našel na internetu, hvala. Bom se ob priliki oglasil.
Drugače pa to s planiko ... ne bo čisto štimalo. V Ljubljani sem bil včeraj, vsaj v treh različnih trgovinah so imeli planikine čevlje, pa nimajo Meindlovih.


Ali kdo ve, za široko stopalo razen Meindlovih, je še kakšno primerno obuvalo? Planika mi iz neznanega razloga ni prav.
(+1)všeč
warwick15. 08. 2019 12:38:43
Že desetletje nosim čevlja, ki jih menjam glede na vrsto in zahtevnost pohoda...Za mene top izbira - nikoli nobenih problemov z žulji in ostalimi težavami!
LOWA TIBET GTX in/ali RENEGADE GTX MID
všeč
čara16. 08. 2019 13:20:31
Link za široka stopala-Merrel. Jaz ne izgubljam več časa s probavanjem drugih znamk, ker je vse bilo preozko. Ti so prvi, kjer lahko nosim ženski model in normalno številko. Stopala so vesela, brez žuljev, brez bolečin.

Druga opcija je Proalp-po meri narejeno in najbolje, da ti majstor sam premeri.
všeč
KP19. 08. 2019 02:10:12
Pozdravljeni,

potreboval bi nasvet.

Sem čisti lightweight kar se pohodništva tiče, ob vikendih sem bolj za krajše nekajurne ture, nekajkrat na leto se morda odpravim malo višje ampak nič dramatičnega, višje od Triglava še nisem bil.

Boljša polovica mi je za pred letom in pol za RD kupila resen par čevljev, Millet Boouthan GTX. Gojzarji se mi zdijo kot tank na nogi in sem imel z njimi ves čas super izkušnje, BP... z izjemo nohtov na palcih.

Ob vsakem spuščanju jih čutim in očitno nima nobene zveze z dolžino nohta. Čeprav se mi čevelj prilega kot ulit, se mi zdi kot da se mi nohti zabijajo v konico čevlja ob vsakem spustu in bom po zadnji eskapadi bržkone ob oba trenutna nohta na palcih.

Kot vse kaže bom moral zamenjat obutev, samo me malo skrbi da ga ne polomim, saj so se mi zdeli trenutni gojzarji super prvih nekaj tednov, preden se je začelo.

Ima morda kdo podobne izkušnje in kaj svetujete?

Vnaprej hvala za odgovore.

LP,
Klemen
všeč
Razbojnik19. 08. 2019 08:50:56
Ejga, prekratke gojzarje imaš in zato ti palci nabijajo v čevelj ob sestopu.

Glede na to, kako si se opisal, bi ti jaz prej priporočal ene solidne nizke pohodne čevlje.
(+2)všeč
iUnknown19. 08. 2019 09:42:30
Strinjam se z Razbojnikom. Kakšne La Sportiva Ultra Raptor so v kombinaciji z BRBL nogavicami iz Kibube zakon.

Spomnim se, da sem v tistih časih, ko sem tudi jaz poleti nosil visoke gojzarje imel tudi jaz včasih probleme z novimi čevlji. Predvsem okoli gležnjev. Enkrat sem si potem kupil kar druge, ampak ko sem čez nekaj časa ponovno poizkusil te problematične, nisem imel več problemov.

S temi La Sportiva pa res nimam nobenih problemov in sem jih zamenjal že vsaj 7.
všeč
KP19. 08. 2019 09:59:35
Hvala obema!

Res škoda za gojzarje, očitno mi se ni ravno posrečilo s velikostjo/modelom (kaj pa vem...), zdeli so se mi kot uliti, nobenih žuljev, nič me ne tiščijo, za v hrib so najboljši gojzarji kar jih pomnim...

Hvala za nasvet, bom vsekakor poskusil model od La Sportive, za veliko večino mojih potreb bo zadostoval. Čeprav imam že nekaj let Lowa Approach 5GTX in sem super zadovoljen, odlični so, samo so že počasi zlizani in jih očitno več ni nikjer za kupit.

Kar se gojzarjev tiče, če so premajhni, potem tu ni več pomoči, predvidevam?

Hvala še enkratnasmeh






všeč
iUnknown19. 08. 2019 11:54:51
Koliko prostora pa imaš pred palcem? Jaz imam običajno za okoli en palec. No približno tam nekje.

Je pa super, ker zdaj že dobra tri leta nonstop kupujem en in isti model, samo da imam enega z GTX drugega pa brez in mi sploh ni treba razmišljati, ko grem v nabavo.
(+1)všeč
iUnknown19. 08. 2019 12:02:08
BTW. Če se boš slučajno odločil za La Sportivo, so tule med najcenejšimi, kar sem doslej našel. Občasno imajo ob kakšni razprodaji precej ugodno ceno tudi v Iglu Sport, ki so sicer uradni uvoznik.

https://www.11-11.si/gorski-tek?brand=281&cat=161
všeč
ribic19. 08. 2019 13:03:24
@KP nekaj Lowe lahko najdeš v Intersportu v BTC. Kje drugje v SLO jih je res težko najti. Imajo pa veliko več izbire v Avstrijskih trgovinah (Intersport, ipd.).

Tole z nohti pa je gotovo zaradi tega, ker so ti čevlji preveč "uliti" morda celo premajhni.

Planinski čevelj si jaz kupim vedno številko večji. Pri spustu pa navadno spodnji del nekoliko bolj zategnem kot pa pri vzponu.
(+1)všeč
KP19. 08. 2019 13:24:18
@iUnknown, prostora imam pred palcem komaj kaj, prav gotovo ne za en palec. Bržkone bo res čevelj prej kot ne premajhen... Preverim pri Iglu Sport, hvala.

Sicer imam pa že dolga leta probleme z gležnji (cel kup zvinov na obeh) in imam za vsako še tako kratko ne preveč položno turo raje visoke gojzarje.

@ribic, hvala za info, v Intersportu v BTC-ju sem gledal, pa jih ni. Sicer sem jih prav tam kupil pred mislim da 4 leti, za 50EUR sem jih dobil, med razprodajami, best buy vseh časov. Vsekakor pogledam tudi v Avstriji, zadnje čase sem dostikrat tam.

Ali imate morda kakšen nasvet okoli znamke, imam namreč precej široka stopala (tiste kostne izrastke imam - "šeste prste" na obeh stopalih) pa precej nizek nart? In očitno precej občutljive nohte (sem jih tudi nekje petkrat "menjal" v preteklosti, nevezano za hribe)...

Še enkrat hvala vsem, promptne pomoči in znanja nikomur ne manjkanasmeh



všeč
gorolazka19. 08. 2019 14:00:04
fitwell-cortina ali meindl
(+1)všeč
iUnknown19. 08. 2019 14:35:05
@KP, ne boš verjel, ampak jaz sem si enkrat zvil gleženj, ko sem nosil visoke Garmont Tower GTX. Takrat sem popolnoma prenehal z visokimi gojzarji. Če bi takrat imel nizke in bolj okretne čevlje, bi še pravočasno popustil težo na nogi, kjer se mi je začel zvijati gleženj, tako sem pa samo zahodil.

S temi nizkimi moraš hoditi malo drugače, da si ne zviješ gležnjev, še posebej, če je melišče. Si pa mnogo bolj okreten.

Jaz npr. takoj ko opazim, da bo nekaj narobe, popustim vso težo na nogi (klecnem), ki se mi prične zvijati in težo prestavim na drugo nogo. To mi je nekaj povsem avtomatičnega in traja delček sekunde in sploh nič ne razmišljam.

Ne vem kakšne izkušnje imate nekateri z Meindl gojzarji, ampak jaz sem jih imel enkrat in mi je podplat dobesedno razpadel. Ne da bi se zdrsal ampak mi je po enem letu po sredini dejansko razpadel.

Pri Mamutu sem imel tudi problem (in nisem edini), ko so se pa razletele kovice, ki pritrjujejo vezalke. In to še pred enim letom uporabe in sploh nisem imel veliko kilometrov. K sreči so mi potem v trgovini povrnili denar.
(+1)všeč
KP19. 08. 2019 16:45:02
Jaz sem vsaj do sedaj vedno stavil na visoke gojzarje, veckrat se mi je zgodilo da bi glezenj skoraj zagotovo sel svojo pot ce bi bil na odprtem, posebej po skalah.

@iUnknown, tole me je kar groza poslusat o tvoji izkusnji, nekako sem si rekel da ni sans da se kaj zgodi gleznju v kvalitetnih visokih cevljih. Vsaj do sedaj je sicer za potrkat, brez tezav. Si bom pa moral ocitno nove izbrat in si resno vzet cas za to, izkusnja z zadnjimi me je kar streznila.

Skoda za Meindl, vseeno jih mislim probat, hvala za nasvet, @gorolazka. Enako za fitwell cortino. Nisem se nikoli imel katerega koli na nogah, me prav zanima kaksne bodo izkusnje.
všeč
Stran:123...7576777879...878889
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki