Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Silvestrovanje v hribih

Natisni
turbo25. 10. 2010 07:52:11
Ja, silvestrovati v gorah je lepo. Samo ne v nabito polni koči, kjer je vse nažgano in pijano. V kakem bivaku, na primer. In se malce pred polnočjo vzpeš na bližnji vrh. In uživaš.
Glede Komne lahko iz prve roke povem samo to, da Dedka Mraza gor ne bo.
"Jelenčki" pa zagotovo !zmeden
všeč
ana1325. 10. 2010 22:05:39
Turbo, malo neumestno se mi zdi vse metati v isti koš in govoriti, da je vse nažgano in pijano.
Če se ljudje ob koncu leta malo poveselijo ni nič narobe, še posebej če potem ne sedejo v avtomobil.
Kar pa se tiče bivakov je lahko tudi zanimivo, a vse skupaj veliko bolj zakomplicirano.
Prepričana sem, da so na tem forumu ljudje, ki imajo tudi pozitivne izkušnje.
Sicer pa se vsak posameznik sam odloči kako in kaj. Če tebi turbo takšne vrste silvestrovanje ne paše, se jih pač ne boš udeležil. Kar pa se Dedka Mraza tiče sem prepričana, da je njegovo najvećje darilo, da se povzpneš v snežno pravljico, preživiš prijetno noč, malo zaplešeš in se po zasneženi pokrajini vrneš v dolino.
všeč
turbo26. 10. 2010 05:48:39
Nisem metal vse v isti koš. Nemalo silvestrov sem preživel v gorah in povsod je alkohol tekel v potokih. Zato se takih silvestrovanj ne udeležujem več. Glede bivakov pa ni nič zakomplicirano, le tak bivak, kjer je gneča znosna, je vedno težje najti. Kuhalnik in spalna vreča, nekaj za pod zob in to je to. Brez pločevink, raket, petard,,, Imaš prav, ana13, vsak se odloči po svoje. In ker jaz gneče ne maram ne v trgovini, ne na cesti ... na splošno se mi ne da "gužvati", se takih veselic izogibam na daleč.
všeč
turbo26. 10. 2010 07:46:05
Matta, kaj dobro, odlično jutro !
Staranje . . . kaj pa vem, če si pozorna, se EMŠO nič ne spreminja, vedno ista cifra na osebni ?! velik nasmeh

Morda bi morala reči, da z leti "zoriva" zmeden
všeč
turbo26. 10. 2010 08:37:33
Matta,
kdor molči, devetim odgovori cool
všeč
ana1327. 10. 2010 00:44:47
Tistim, ki tak nain silvestrovanja v gorah ni všeč svetujem, da temo preprosto ignorirate, oglašajo pa naj se tisti, ki jih pa zanima.
S svojim modrovanjem namreč odvračate sodelovanje istomisličih.Človek bi si misli, da v gore zahajajo strpni in veseli ludje - po tem pisanju tu pa bi prej rekla, da gre za bolj za nestrpneže in nergače.Dejte se skulirat, saj boste le tako pripomogli k temu, da bodo ljudje z veseljem zahajali na ta forum.
Le pogumno in na dan s predlogi kam na silvestrovanje v hribe.
všeč
turbo27. 10. 2010 05:41:53
ana13 .... po tem pisanju tu pa bi prej rekla, da gre za bolj za nestrpneže in nergače.... zmeden
Si brcnila v temo, da bolj ne bi mogla. mežikanje
Jaz v gore zahajam strpno in veselo . . . in še kaj, če se mi zahoče gostilne, pa raje ostanem v dolini.
Sicer pa, vsako jesen enako: kam za Silvestra v gore. Kot da je letos v gorah kaj drugače, kot pred leti in kot bo v prihodnje. Točno se ve, katere koče so odprte, prav tako se ve glede bivakov za tiste manj zahtevne. In tisti, ki jih res vleče gor ven na Silvestra tudi vedo, kje se da kakšna privat koča najeti. Vse to je na forumih že leta, samo pobrskati je potrebno.
Tisti, ki nismo v gorah samo poleti, pa še to takrat edino na Triglavu, ampak zahajamo v gore v petek in svetek, poleti in pozimi, to že vemo. Ali pač ne ?
všeč
IgorZlodej27. 10. 2010 18:31:40
Se strinjam s turbotom, ta tema je že več kot prežvečena in vedno jo nekdo spravi na dan približno ob enakem času. Potem pa en kup besed, nazadnje pa zapade sneg in vsi visokoleteči cilji ostanejo v dolini.
všeč
jprim27. 10. 2010 19:16:37
Najbolj umesten komentar, ...
in vsi visokoleteči cilji ostanejo v dolini.
LP!
všeč
ana1330. 10. 2010 14:13:44
jao, sami pametnjakoviči, ki se blazno trudite, da forum ne služi več namenu - žal.Do komne se je še vedno dalo priti, pa četudi ga čez prazniken nasuje 10m in lahko kašen dan več ostaneš v koči.
če nimate odgovorov, ki jih nakazuje tema, zakaj je raje ne preskočite?
zlodej - o prežvečenih tamh pa raje ne bi. si sicer izkušen hribolazec,a če pogledamo je tvoj domet gora ozko usmerjen na okolico bovca in še mal čez mejo,pa na triglev pogledaš tja pa sem. o teh turah - enih in istih pa pišeš in se ponavljaš že leta.prav fino bi bilo, če bi kdaj kaj napisal o kašni novi turi.
jaz sem nova tle gor in verjemite mi razočarana.....ker sem si dodobra ogledala forum in teme, sem ugotovila, da se je mnogo tistih, k iso včasih sodelovali preprosto umaknilo in prav nič se ne čudim zakaj.
če bi bila jaz adnimistrator bi teme, ki se ne dotikajo naslova preprosto izbrisala.sicer pa tistim, ki se neprestano oglašate in kritizirate svetujem, da si odprete forum z naslovom pohvale in kritike.....
všeč
IgorZlodej30. 10. 2010 15:42:05
ana13 tvoje silvestrovanje verjetno nikogar ne zanima in zato sama misli o njem in ti ni treba tega obešati na veliki zvon. Kam, kdaj in koliko kdo hodi je stvar posameznika in nisi ti tista, ki bi o tem sodila, še posebej zato, ker od tebe ni bilo še nobenega uporabnega opisa. Tudi nisi in dobro je, da nisi ti tista, ki bi urejala to spletno stran, si pa lahko narediš svojo, kjer boš postavila svoja pravila o tem kaj lahko kdo objavlja in kaj bi moral opisati, da bi bila ti potešena. Prosim, naštej kaj te zanima, da se opiše, ker očitno to potrebuješ, verjetno si povsem brez idej, če niti ne veš kako bi silvestrovala.
všeč
MiR30. 10. 2010 16:20:28
Draga ana13, tokrat si pa z odgovorm Igorju malo mim usekala. Očitno še ne veš, da so zapadni Julijci nabolj divji, najlepši in tudi zelo, zelo zahtevni. In Zlodejevi opisi so zelo dobro napisani, da se ga da imenitno "zasledovati" in lesti na kakšen vrh, ki se je zdel včasih nedosegljiv. Škoda, da ne spravi svoje obiske gora v obliki vodnika. Zato očitek, da je njegov domet ozek, je blago rečeno nesramen. Tako kot so ljudem onkraj Vršiča daleč Savnijske, tako so nam na tej strani daleč gore na Bovcem in tam okrog. Je pa žalostno, da se prepiramo okrog silvestrovanja. To je stvar posameznika in naj ga vsek prežurira, kakor želi. Bodimo strpni in imejno se lepo v hribih ali pa po dolinah. Za vse je dovolj prostora. Srečno!
všeč
velesa30. 10. 2010 16:53:54
O, ana13, dobrodošla na forumu. Ampak naredila si napako - čemu si se oglasila, če si nad forumom razočarana. To je tvoj problem, in marsikoga od nas, ki se oglašamo nanj, to prav nič ne zanima. Bolj preprosto bi bilo, če bi ga preskočila. Tako svetuješ tudi sama, da se preskoči tisto, kar ni zanimivo. Ampak očitno te nekaj malega vendarle zanima - če drugo ne, saj za pokomentirati druge.
Zgleda, da si prehodila že vse poti, ki jih je Igor opisal, in teh ni malo, saj praviš, da se ponavlja.
Sicer pa glede na to, da si "nova tle gor", bi se pričakovalo, da opišeš kaj novega.
všeč
iskalec30. 10. 2010 17:14:26
MIR, kaj pa je tako zelo, zelo zahtevnega v Z. Julijcih v primerjavi z vzponi na Prisojnik po Hanzovi, Kopiščarjevi, na Jalovec iz Kotovega, na Ojstrico po Kopinškovi, na Kočno po Kremžarjevi, pa tudi v Karavankah se najdejo podobne poti npr. Stol po severni steni. Številna brezpotja v Vzhodnih Julijcih ne omenjam. Da sem bolj konkreten, vzpon na Montaž ali Viš se mi ni zdel bolj zahteven od Hanzove na Prisojnik. Hanzovo na Mojstrovko nisem sploh omenil. Kar zadeva Zlodejeve opise velikokrat pogrešam kratko informacijo, kako priti na izhodišče, posbej ko gre za prihode v manj znane doline in vzpone na manj znane vrhove.
všeč
kaveljc30. 10. 2010 22:53:44
Ana13 in iskalec naj tudi jaz napišem par besed... Ana13 če bi rada kam šla kar pojdi ni problem in uživaj saj verjetno nimaš prijateljev in sorodnikov s katerimi si želiš prebiti najdaljšo noč... pozanimaj se v kakem PD in verjamem, da ti bodo svetovali prav! iskalec, kupi si kak vodič in zemljevid, da ne boš podcenjeval dosežkov drugih na tem forumu!!! Če kot praviš si hodil po številnih brezpotjih, ti pa ja ne bo problem najti izhodišč za vzpone, ki jih opisuje Igor???...kar se pa tiče drugih smeri, ki jih omenjaš...so lepe, ampak nič drugega kot najbolj znane in makisimalno zavarovane poti pri nas, ki so množično obiskane...Igorjevi opisi pa so najbolj koristni za tiste, ki iščemo bolj samotne in manj obiskane poti...
všeč
potepinka30. 10. 2010 23:36:52
Hja, ana13, tema je na delu foruma "splošni pogovori - debate, ki ne sodijo drugam" in je torej čisto realno pričakovati, da v debati lahko sodelujejo vsi in zapišejo svoje mnenje o temi. Pozitivno ali negativno.
Če pa želiš najti druščino za silvestrovanje, pa lahko to zapišeš v rubriko "skupaj v hribe" in pač poveš, da želiš najti nekoga ali skupino, katerim bi se lahko pridružila na silvestrovanju in dodaš še svoja pričakovanja glede tega.
Glede Igorjevih tur, ki naj bi bile ene in iste, pa ni čisto nič narobe. So v rubriki "trenutne razmere" in te se spreminjajo ter marsikdo (sem prepričana) najde veliko uporabnega v njih.
Vsak zase pa tako ve, zakaj obiskuje to spletno stran, ki jo v končni fazi soustvarjamo skupaj in zagotovo lahko prispevke, ki nam ne "sedejo" z enim klikom preskočimo.
všeč
iskalec31. 10. 2010 07:24:05
Kaveljc,ne razumem kaj ima nakup vodičev skupnega z podcenjevanjem dosežkov drugih? V mojem prispevku niti z eno besedo ni bilo omenjeno kakršno koli konkretno podcenjevanje dosežkov drugega. Kar zadeva vodiče in zemljevide imam zbirko vseh vodičev po naših gorah, zemljevide po naših in tujih gorah. knjigo Das grosse ADAC Alpenbuch, Kletersteig Atlas - Alpen in še mnogo drugih knjig o gorništvu, tudi leposlovnih. Vodiče po bosanskih in črnogorskih gorah ( slednje sem imel priložnost v nekaj letih prehoditi po dolgem in počez). Ali ni bil torej tvoj nasvet malo podcenjujoč? Ne razumem ljudi,ki takoj napadejo mnenje drugega,čeprav nimajo o osebi, ki izraža mnenje nikakršnih informacij.Pa brez zamere.
všeč
Otto31. 10. 2010 07:55:50
Kot je zapisal Vahta v eni od tem bi bilo dobro, da se držimo teme. A forum se vse bolj nagiba k lastni hvali in obračunavanju z drugače mislečimi. Igorjevi opisi poti in njegovo poznavanje gora so res super, a to mu še ne daje pravice, da se vzvišeno obnaša do ostalih na tem forumu ( to je razvidno iz nekaterih njegovih postov v katerih ne odgovori na vprašanje ampak poda kakšen nepotreben komentar). Tudi Turbotovi komentarji v tej temi niso potrebni(drugače ima tudi dobre in upoštevanja vredne pripombe). Saj če komu odgovarja praznovati v koči naj to počne in ga ni treba dati takoj v nič in ga ožigosati za pijanca...
Pa da se držim teme, da še sam ne kontriram zgoraj napisanemu. Skoraj v vseh kočah, ki so pozimi odprte tudi ob vikendih pripravijo tudi silvestrovanja. Vprašanje pa je, če nimajo že zasedeno. Gor greš pa lahko tudi sam, saj če nisi zatežen boš hitro našel družbo. Torej telefon v roke pa se malo pozanimaj v konkretnih kočah. KOt je bilo že opisano: Komna, Koča pod Bogatinom, Dobrča, Kofce, Kriška gora,...
Pa ne me narobe razumet. Tudi jaz z veseljem preberem vsak dober opis in prisluhnem vsakemu konstruktivnemu komentarju.
všeč
wolphgang31. 10. 2010 09:15:55
Se lahko ve kaj ima veze to koliko izletov si vnesel s tem, da sodeluješ v forumu? Prav ima tisti/a , ki pravi, da ste tukaj sami pametnjakoviči in vam je stran samo v samopotrjevanje. Sicer pa kar se silvestrovanja tiče, v brk vsem abstinentom, ne glede ali v hribih ali dolini, bom veselo nazdravljal in to ne z malinovcem.
všeč
jprim31. 10. 2010 09:21:15
Pa ena mimo teme!
Kot sem že enkrat zapisala, pa več ne vem pod katero temo ...
'ja naša mladež, treba bo jo prevzgojit', ampak za nekatere je že zdavnaj prepozno, pa brez zamere, kje so vrednote, ki jih je vredno spoštovati v življenju, kje so kakšni ideali, draga naša mladina ... strpnost, spoštovanje drugačnih, pri vaših komentarjih jo redko zasledim.
LP!
všeč
Stran:12345
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki