Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Poldanovec in Stanov rob

Natisni
aditaker20. 05. 2018 10:37:50
Pozdravljeni jaz bi vprašal, če je žig na Poldanovcu in na Stanovem robu ker bi ga potrebovali za našo planinsko izkaznico? In kje se žiga nahajata?
(+1)všeč
drago4020. 05. 2018 13:58:42
leta 2015 ni bilo žigov,
bi ti prilimal sliko iz moje izkaznice pa žal ni gumba, kjer bi to naredil
sem našel gumbek, tako to izgleda v moji izkaznici 60 vrhov za 60 let1
všeč
lakkon18. 02. 2019 12:34:24
Me je zamikalo iti po daljšem času v te konce, pa sem si omislil nek spodoben, če ne celo najboljši vrh z razgledom. Zato me zanimajo čim bolj nove info o točno določenih pristopih in spustih s Poldanovca.

Rad bi pričel v Gorenji Trebuši ter skozi Poldanovško grapo osvojil vrh.
Nekje sem zasledil, da naj bi bila pot skozi Poldanovško grapo dovolj dobro označena (na priloženem zemljevidu iz pespoti.si ni), da se ne da zgrešiti. Je temu res tako? Je v kolikor toliko spodobnem stanju, da ti na koncu občutno ne podaljša celotnega pohoda?

Spust pa odvisno od preostalega časa in želja kontra temu opisu http://hribi.net/izlet/dom_na_lazni_poldanovec_/26/545/3172 . Na priloženem zemljevidu: Tu ni označena pot med gorama Stanov Rob in V.Češevnik. Verjetno bo zgolj ta opis zadosti v pomoč? Ker bi se moral vrniti v G.Trebušo, bi najbrž prej zavil desno (Pri Juriju) in se po še naprej z zeleno označenim spustil v dolino. Ta pot je OK in ni glih prevelike možnosti za izgubiti se?

Če ima kdo, pa mi lahko tudi posreduje kak spodoben zemljevid.

Res je, da že nekaj časa ni bilo omembe vredne pošiljke snega. A me vseeno zanima, kako zna biti trenutno in po bolj zimskih razmerah na teh poteh? Morda bolje da grem gor prek (blizu) Lazne in dol čez Poldanovško grapo? Po pravi zimi se morda del poti celo odsvetuje?

Kako je kaj s srečevanji z medvedi v zadnjem času? Upam tudi, da so tam privezani psi ali če temu ni tako, da niso zelo nevarni.

Hvala za pomoč in varen korak kjerkoli že boste!
1
2
všeč
journeyman18. 02. 2019 14:44:55
Zdravo,
Pot skozi Poldanovško grapo je bila nekaj let nazaj na novo označena, tako da glede tega ne bi smel imeti problemov. Trenutno stanje sicer ne vem kakšno je, je pa pot strma in na nekaterih delih ozka in izpostavljena. Poleg tega ima dokaj senčno lego tako da zna biti mokra oz. ledena. Glede snega ne vem kakšno je stanje. Jaz bi ti priporočal da počakaš na pomlad, da se teren dobro presuši, ker v takem svetu si zdrsa res ne smeš privoščiti. Za trenutne razmere je zagotovo najboljša opcija vzpon in sestop po isti poti od Doma na Lazni. Tisto pot ki jo planiraš za sestop pa ne poznam, ampak sklepam da je ravno tako strma ker poteka po istih pobočjih.
Če se boš odpravljal na pot spomladi pa priporočam kakšno zaščito proti klopom, saj to področje "slovi" po klopih - kolega jih je nekoč domov s Poldanovca "prinesel" več kot 20.
Srečno.
(+1)všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki