Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Mrzla gora
geppo     
21.9.2009
Šlo nas bo več ( vsaj izrazili so željo ). Javilo se je nekaj interesentov, ki še niso bili na vrhu. Tako načrtujemo za naslednji mesec. Iz M. škafa na vrh in spust v Mrzli dol. Če te zenima, ti bom sporočil ko izberemo datum. Bo pa čez vikend, ker sin je med tednom na študiju v Ljubljani.
LP
bos     
24.9.2009
Včeraj opravil turo Matkov kot - Matkov škaf - Mrzla gora - Matkov škaf - Matkov kot.
Pot je v celoti kopna, razen pri škafu se moraš odločit ali ga prečiš ali pa greš pod snegom vendar je potrebno pri izstopu pazit na mokre skale.
Od škafa lepo desno po poti, ki te naprej lepo vodi, po krajšem vzponu, ki poteka med travami ter gruščem prideš do prve jeklenice na kateri je en klin izpuljen. Nato nadaljuješ po poti mimo dveh lepo vidnih macesnov ter prideš do grušča po katerem se vzpenjaš do vrha, na levi strani vidiš borovce, pod njimi je še nekaj snega, ti brovci so ti za orientavijo saj ko prideš do vrha po grušču moraš prečiti v desno po polički do borovcev - nekaj jeklenice, tudi potrgane, pa trije klini. Od klinov naprej samo po polički do borovca, ki je viden na koncu poličke - saj od klinov dalje ni vidna nobena markacija. ko prideš do borovca, pa pot zavije navzgor - vidno veliko klinov. Na vrhu klinov pa pot zavije v levo ter med borovci ter gruščem se počasi vzpenjaš proti Latvici - pot je lepo vidna. Na vrhu Latvice nadaljuješ naravnost navzgor saj moraš priti na drugo stran, kjer se ti odpre pogled na gore nad Okrešljem. Nato zaviješ v desno ter se do vrha Mrzle gore gibaš skozi po grebenu, s katerega lepo vidiš Latvico. Je še ena daljša jeklenica ter ena krajša jeklenica ter nekaj klinov zaorientacijo do vrha - markacije slabo vidne.
Lep pozdrav ter upam da Vam uspenasmeh
Mrzla gora pred Matkovim škafom1 Mrzla gora tunel do škafa2 Mrzla gora Matkov škaf, kar ga je ostalo3 Mrzla gora prva jeklenica4 Mrzla gora pot proti macesnoma5 Mrzla gora po levi strani do vrha, nato pa po polički v desno (spodaj sneg), da prideš pod borovce na desni strani slike6 Mrzla gora polička po kateri prečiš7 Mrzla gora pogled nazaj, vidi se potrgana jeklenica ter na levi strani slike vstop v prečenje8 Mrzla gora pogled naprej, po polički do vidnega borovca ter nato levo navzgor po klinih9 Mrzla gora celotna polička, potrebno je iti desno do borovca nato ravno navzgor po klinih ter nato levo med borovci ter gruščem proti Latvici10 Mrzla gora Latvica, pot gre naravnost, malo desno od špička na sredini slike, da prideš na drugo stran, kjer se ti odpre pogled11 Mrzla gora Brana, Turska gora12 Mrzla gora vrh13 Mrzla gora vrh z Rinkami v ozadju14 Mrzla gora pogled na Latvico15 Mrzla gora Matkov kot16
anirene     
25.9.2009
Kako je na Mrzli gori. Letos sem se začel ukvarjati z gorništvom ter sem za preizkus svojih sposobnosti osvojil vrhove Mangarta (slovenska/italjanska smer), Jalovca, Triglava (čez Plemenice in nazaj preko male in velike Vrbanove špice), sedaj pa se odpravljam na Mrzlo goro. Pravijo, da je zahtevna tura, ker ni varoval. Zanima me glede na osvojene vrhove, kakšna je primerjava. Hvala in l.p.
bos     
25.9.2009
Veliko je že geppo povedal na prejšnji strani.
V primerjavi z vrhovi, ki si jih osvojil pa lahko rečem, da je varoval na Mrzli gori zelo zelo malo(z Matkovega kota sem naštel 4 jeklenice), sama gora pa je zelo krušljiva, zato je potrebna velika previdnost sploh če je še kdo za tabo na poti. Z Matkovega kota so markacije zelo pomankljive pa tudi zelo slabo vidne.
Z Okrešlja sem se povzpel pred leti, kolikor se spomnim je malo varoval ter veliko plezanja po skalah.
Priporočam vzpon z Okrešlja.
Gore, ki si jih osvojil imajo v primerjavi z Mrzlo goro zelo nadelane poti - veliko jeklenic in klinov, na Mrzli gori pa je potrebno veliko smisla za orientacijo tako pri vzponu kot pri spustu ter predvsem občutek za stope in oprimke.
Drugače pa ti želim lep vzpon saj ni tako hudo, opozorit pa je le potrebno.nasmeh
krasovc     
30.9.2009
V soboto sem se odpravil, z Kamniske bistrice pa na Rinke, na Kranjsko pol pa na Korosko, od tam sem se spustil proti Ledinam oz Okresju skoz Zleb (menda se imenuje Kriski zleb), od tam se malo dol, pa znova gor proti Mrzli gori. No, ja, ni da je bogve kaj varovana, ni pa problema. Osebno raje vidim da mal poplezam, da cutim skalo pod prsti, kajne? Na zalost, razen na Kranjski Rinki, drugje je bila sama megla. Z mrzle gore sem sestopil po isti strani, pa na Savinjsko sedlo, od tam pa se ovinek na Jezersko Veliko Babo (gor po avstrijski strani, sestop no Slovenski). Pol pa na koco na Ledinah, kjer sva bila, z oskrbnikom, sama v koci. Pa itak sem precej spal, tura cez Rinke, pa Mrzlo goro, pa se na Babo, ni bila, zame, tako mala, saj je z Kamniske Bistrice pa ze se kaj hodit. . Skoda megle. .
Mrzla gora Pri bivaku pod Turko goro1 Mrzla gora Pogled z Kranjske proti Koroski Rinki2 Mrzla gora Na Kranjski Rinki, zadaj Skuta3 Mrzla gora Na Koroski rinki je bila ze megla4 Mrzla gora Kriski zleb5 Mrzla gora Proti Mrzli Gori6 Mrzla gora Vrh Mrzle, meglene Gore7 Mrzla gora Velika Baba8 Mrzla gora Kako pa kam?9 Mrzla gora Vrh Velike Babe10 Mrzla gora Koncno sem videl Mrzlo Goro, na vecer11 Mrzla gora Proti Ledinam zgleda se kar strmo12 Mrzla gora Koca na Ledinah me je cakala, oskrbnik pa me gledal pri sestopu V. Babe :-)13
grahelj     
9.6.2010
je na poti z Okrešlja kakšno snežišče ali kakšna zaplata snega?
vespuci     
12.6.2010
10.6 smo na poti v Matkov škaf složno ugotovili,da vsaj s te strani še nekaj časa ne bomo odšli na Mrzlo goro,saj je do vrha vse polno snežišč.Verjetno je z Okrešlja manj snega,vendar brez čelade,derez in cepina nikar.
grahelj     
13.6.2010
na poti iz Okrešlja je veliko snežišče 30 minut nad kočo. Ampak danes je bil sneg mehak in ni bilo problemov. Pa ravno pred vstopom v steno je snežišče a se ne gre čezenj.
miksmajster     
25.6.2010
torej bo iz Okrešlja na Mrzlo goro čez slab teden to prehodno brez problemov?nasmeh
grahelj     
25.6.2010
saj je tudi že sedaj lahko prehodno samo mehak sneg mora biti. Pazi saj je tik pred vstopom sneg. Palice raje pusti pod steno. Veliko snežišče prečiš 2 a ni nevarno če je sneg mehak.
Mrzla gora Pot čez snežišče(brez problema, če je sneg mehak)1 Mrzla gora Snežišče tik pred vstopom2 Mrzla gora Kratek sestop s pomočjo varoval3 Mrzla gora Dolgo snežišče nad Okrešljem4 Mrzla gora Strm vzpon5 Mrzla gora Izpostavljena polica6 Mrzla gora Prepad pod polico7 Mrzla gora8 Mrzla gora Strm spust9 Mrzla gora Zelo strm vzpon10
matejam     
30.6.2010
Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če je kdo v zadnjem času hodil na Mrzlo goro z Jezerskega (pri čemer mi, glede na gornje opise, manjka le še stanje dela od Ravenske Kočne do Mrzlega dolaen)in lahko pove, kako je s prehodnostjo zaradi snežišč - so morda še potrebne dereze in cepin?

Hvala za morebitne odgovore in varen korak vsem!

hočo     
1.7.2010
biu na mrzli gori iz jezerskega v nedeljo. omembe vredn snežišče je samo v mrzlem dolu, ampak je biu mehak (cepin pa dereze so ostali v ruzaku)
brish     
2.7.2010
Naslednjo soboto,10.7.2010, se nameravam povzpeti na Mrzlo goro z Okrešlja.Zanima me kakšno je stanje poti po zahodnem grebenu in ali so snežišča prehodna brez derez?

Hvala za informacije in veliko užitkov v gorah!
jery     
4.7.2010
Pot na Goro je v celoti kopna.

lp
Mrzla gora1 Mrzla gora2 Mrzla gora3 Mrzla gora4 Mrzla gora5 Mrzla gora6 Mrzla gora7 Mrzla gora8 Mrzla gora9 Mrzla gora10 Mrzla gora11 Mrzla gora12 Mrzla gora13
brish     
4.7.2010
Jery hvala za informqacije in fotografije.
Lep pozdrav in varen korak.
vagabund     
9.7.2010
Kot je opisal Jery , v sredo 7.7 ni bilo od odcepa za zahodni greben do vrha snega niti za eno kepo.Srečno in previdno!
bremzi72     
11.7.2010
MI LAHKO KDO OPIŠE PO DO MRZLE GORE ČE BI ŠLA MIM OKREŠLJA PROTI SAVINJSKEM SEDLU MI JE ZELO PRIVLAČNA AMPAK NE VEM ČE JE ZELO ZRAČNA BI ŠLA Z DRUGE STRANI LP
lynx     
11.7.2010
Z obeh strani je zračna in polna šodra, zato je večji problem priti dol kot pa gor. Opis za relevanten del poti (sicer ima za izhodišče Jezersko) najdeš na tej strani.

Snega je omembe vredno le še pri Matkovem Škafu, ampak le kratek odsek, ki se z malo previdnosti zlahka prečka brez zimske opreme. Prvoročni podatek od danes! velik nasmeh
nevicica     
19.7.2010
lijepi pozdrav iz Zagreba svim planinarima,

Zanimaju me uvjeti po putu na vrh Mrzle gore,ima li snjega i treba li nositi sa sobom koji dio zimske opreme?

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

lp
viharnik     
19.7.2010
V naših gorah,tako Kamniško Savinjskih alpah kot Julijcih je sedaj le še malo snega.Največ kratkih snežišč 10-20m vztraja še na severnih in zahodnih predelih gora,ter v zatrepih stenskih dolin ter snežnih kontah-jamah.V sedanjih visokih temperaturah je dovolj cepin,tam kjer na poti prečimo snežišče,kasneje čez dan pa se sneg tako razrahlja,da ga na manj strmih snežiščih z ugodnim iztekom lahko prečimo s palicami,s čevlji pa korak za korakom parkrat z brco naredimo lepe stope.Danes sem šel na Razor iz Vršiča,kjer je zgoraj pod sedlom Planja le še nekaj malih snežišč,ki ne delajo nobenih težav.
Stran: 1 2 3 4 ... 34 35 36      
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki