Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Mrzla gora
garmont     
5.11.2016
Si prehiter....velik nasmeh
Mi smo bili ob dveh popoldan na vrhu. Čist počas...nasmeh
Čmrljček 7     
2.12.2016
Včeraj sem bil na Mrzli gori.
Izhodišče Matkov kot in tudi sestop po isti poti nazaj.
Nevarno je prečenje poti pod Matkovim škafom, kjer neprestano padajo ledene sveče in kamenje vseh velikosti dol, tako da je čelada obvezna.
Snega ni veliko, se pa začne nekje na 1600 m, je stran od poti. Nekje na 1800 m, je sneg že tudi na poti, a so vmes tudi kopnine. Višje kot greš, več ga je, okoli 20 - 30 cm in je precej trd in zbit, tako da je zimska oprema kar priporočljiva.
Zadnjih 100 višinskih metrov pa je pot skoraj povsem pod snegom, na vrhu pa nekaj malega snega, a bolj kot ne suho in kopno...
lp.
dprapr     
4.12.2016
Kljub decemberskemu, mrkemu dnevu na koncu Logarske doline in na Okrešlju, zgoraj prav prijazno in seveda zelo malo snega za ta čas.
Sonca sem bil sicer deležen samo dve uri. V Hudem prasku sem bil v senci in me je sonce ujelo šele zgoraj na grebenu. V Mrzlem dolu pa je zopet mrknilo.mrk pogled
Kakorkoli, vedno je lepo pohajkovati tam zgoraj. Danes še posebej, ker je bilo dovolj suhe skale za razgibanje starih udov in še malo snega povrhu za hojo v derezah.
Mrzla gora V Hudem prasku je snega samo za vzorec.1 Mrzla gora Rinke pa so lepo zasnežene.2 Mrzla gora Ampak, kdo bo hodil po tisti žagi navzgor...3 Mrzla gora V zgornjem delu, kot vedno, prijetno poplezavanje.4 Mrzla gora Latvica  je trda kot beton.5 Mrzla gora Kolikokrat ga bom še slikal? Morda še kdaj tudi prehodil...6 Mrzla gora Proti vrhu več snega in bolj strmo.7 Mrzla gora Prehod  na greben.8 Mrzla gora Kolikokrat še sem gor?9 Mrzla gora Danes je bila dobra vidljivost.10 Mrzla gora Mimo Bab do Triglava.11 Mrzla gora Sestop po grebenu mi je najljubši, pa četudi v derezah.12 Mrzla gora Tu sem pričakoval več snega.13 Mrzla gora Vsaj zobe kaže zima, če že ne da snega.14 Mrzla gora Rinke.15
lijaneja     
4.12.2016
Uživač. In najbrž celo turo sam?
dprapr     
4.12.2016
Tone, sem srečal pri sestopu dva para na poti na Okrešelj.
Drugače je bilo pa zjutraj kar nekaj vozil na koncu doline.
lijaneja     
4.12.2016
Ja, Drago, pa še tista dva para najbrž ne bi šla gor, če bi ved'la, da decembra na Okrešelj sonce ne posije.
dprapr     
7.4.2017
Ker sem v preteklosti (mladostinasmeh) Mrzlo goro zanemarjal, sem zdaj zato bolj pogosto gor. Vsakič je malce drugačna in vsakič name napravi posebni vtis. Bolj kot drugi vrhovi.
Tudi danes mi je "napolnila baterije".
Razmere so bile odlične, snega je malo za ta čas. Ga je pa še nekaj, da praskaš z derezami vso pot po grebenu. Bo pa sneg kmalu skopnel, vsaj na poti proti Mrzlemu dolu. Na Matkovi strani je pa še konkretno zasneženo.
Mrzla gora Srce za Igorja. Danes sem pogosto mislil nanj.1 Mrzla gora Usoda včasih napravi napačni križ...2 Mrzla gora Trije se že vračajo. Ali so bili zgodnji ali pa jih je veter odvrnil nad Turskim žlebom.3 Mrzla gora Kot sem že omenil, odlične razmere, tudi nekaj novega snega.4 Mrzla gora Klini bodo kmalu zunaj, kolikor jih pač je na Mrzli gori.5 Mrzla gora Plaziči novega snega na dokaj ledeno podlago.6 Mrzla gora Na tej strani je najdlje zasneženo.7 Mrzla gora Polica za bogove.8 Mrzla gora Je pa trdoživ ta grmiček...9 Mrzla gora Pred zaključnim vzponom krasna belina.10 Mrzla gora Ampak po njej najprej navzdol.11 Mrzla gora Kolikokrat bom še napravil ta posnetek?12 Mrzla gora Na Matkovi strani bi bilo danes bolj naporno pristopiti.13 Mrzla gora Ojstrica.14 Mrzla gora Povratek v dolino.15 Mrzla gora Ena od redkih zajl. Če je zasuta, je tu strmo in običajno je pršič.16
palček plezalček     
7.4.2017
Uživač! ... in tako je tudi prav nasmeh
Challice     
27.4.2017
Živjo!

Mogoče kdo kaj ve, kakšne so letos razmere glede Matkovega škafa, koliko je snega, če sploh je?

LP
dprapr     
27.4.2017
Verjetno bo manjši kot lani, ampak nekaj bi ga moralo biti.
http://www.hribi.net/slika.asp?razmerekomentar=347429
Challice     
28.4.2017
Hvala lepa za odgovor.nasmeh

LP
dprapr     
19.5.2017
Danes na Mrzlo goro iz Matkovega kota mimo lavorja, ups, Škafa, in naprej čez še vedno pobeljeno Latvico na vrh Mrzle gore.
Na poti je potrebno prečiti eno snežišče med Škafom in skokom in kratek odsek pri prvi zajli (kamin). Skok še ni kopen, so pa že razpoke, ki bodo kmalu onemogočale direkten pristop do klinov skoka. Na grebenu nad Latvico ni več snega.
Sestop sem opravil preko Krničke gore in Matkove krnice.
Mrzla gora Jutranja Logarska.1 Mrzla gora Skromni Škaf. V najboljših letih je segal skoraj do vrha črnega madeža na steni.2 Mrzla gora Prečenje snežišča.3 Mrzla gora Za pristop do klinov skoka sem izbral levi snežni jezik.4 Mrzla gora Tu spodaj je pa še sneg od lanske zime.5 Mrzla gora Luna in stražar Latvice.6 Mrzla gora Krasna Latvica.7 Mrzla gora Nič mu ne manjka tu zgoraj.8 Mrzla gora Še pogled na nasprotno stran doline.9 Mrzla gora Vrh.10
geppo     
19.5.2017
Setop z Mrzle do Krničke je pa dobro za živce..
lp
gorski svizec     
5.6.2017
Kakšne pa so razmere na poti mimo Okrešlja? Zanima me od razcepa dalje za Mrzlo goro, je še sneg? Hvala
sonny4     
16.6.2017
Danes na Mrzli Gori, sestop po Hudem prasku. Prvic na MG in iskreno, gora me je pustila hladnega. Sicer izpostavljena, vendar dobro markirana, varoval se prevec, poleg tega pa se izredno kratka - do vrha sem rabil komaj 2h20min. Zahtevna, vendar precej manj, kot je slisati. Hudi prask pa predstavlja tezave vseh sort, prava izbira za sladokusce.
Mrzla gora Vrh.1 Mrzla gora Hudi Prask2
dprapr     
17.6.2017
Tako bi lahko zapisal marsikdo iz alpinističnih krogov ali nekdo, ki je že veliko prehodil ali preplezal.mežikanje
Toda tu gre za markirano pot, ki je ni za podcenjevati in zavajati tiste, ki bodo šli prvič gor. Varoval prav gotovo ni preveč.
Se pa strinjam, da pot ni dolga in da je čas zanjo nekoliko precenjen.
Sestop po Hudem prasku pa ni priporočljiv, tako ne za tistega, ki sestopa, še bolj pa ne za tiste, ki so morebiti kje spodaj in so lahko "lahka tarča" sestopajočega.
Kaj se lahko pripeti nekomu, ki ne pozna gore, pa lahko vidimo v poročilu o reševanju...
http://www.gore-ljudje.net/novosti/134714/
Becar     
17.6.2017
Spet samo hvalisanje in zavajanje! Tako kot je povedal dprapr, ne zavajajte obiskovalcev Mrzle gore. Ne bit preveč korajžen, po navadi ravno taki kam zgrmijo. In kaj recimo tebe sonny4 ne pusti hladnega. Vzlet s space shuttlom?
lino     
17.6.2017
Hvala, Drago in Becar! Tudi jaz kot povprečen planinec sem si po prejšnji oceni povprečne težavnosti pri sebi dejal: "potem grem pa tudi jaz lahko na Mrzlo goro." Ampak iz te moke ne bo nič. Še enkrat hvala za opozorilo.
garmont     
18.6.2017
@lino, si pa res čuden patron, da ti 31 strani na temo Mrzle gore ni dalo pravo sliko o zahtevnosti vzpona nanjo, en sam podcenjevalni post pa.eek
Mogoče je vseeno bolje, da ostaneš v dolini, Mrzlo goro pa gledaš od daleč.zavijanje z očmi
panda     
18.6.2017
Bolj ko čitam, se mi podijo misli po glavi:Sonny4 si sploh bil gor? Po prasku dol? večina, ki si upa, gre gor po prasku in ne obratno. Jaz po prasku še nisem šel, sem pa sprobal obe poti pred leti nasmehin ti moram povedati, da ni enostavna nobena.
Stran: 1 2 3 ... 30 31 32 33 34 35 36       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki