Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Komen
matic4     
27.11.2010
Sonca je bilo več spodaj kot zgoraj. Na vrhu ni bilo megle, okoli po vrhovih pa precej, tako da z razgledom ni bilo kaj prida.
matic4     
27.11.2010
Uf skoraj bi pozabil skorny proti vrhu je naletaval sneg. Tako sem spet lahko razmišljal o smiselnosti spremljanja vremenske napovedi...(napoved je bila razjasnitev)
GričarA     
27.11.2010
Na golteh je bilo isto do 14 ure je snežilo potem se je pa razjasnilo.
skorny     
5.12.2010
Danes je blo za na Komen kr mal teško, vsem bi priporočil krplje, ne mislim jih pa vsiljevat, naj se vsak sam odloči, ampak mi je blo pa dost laži k sem jih mel na nogah - iz smeri Trat od Dragonka sem utrdil gaz na Komen, ampak še ni čist tko, da bi se dal brez krpelj pridt, je sneg zelo sipek
Komen Pogled iz Ljubnega na Komen1 Komen KSA2 Komen Na poti3 Komen Kapelica na Komnu4 Komen Zima na Komnu5 Komen Manina in Ljubno spodaj6 Komen Raduha7 Komen Brez njih ne bi šlo8 Komen Poskusite, ne bo vam žal9
JTrogar     
19.12.2010
Pot začnem pri Drgovniku. Razmere povsem podobne kot včeraj na Golteh. Smuči, ki sem jih imel zraven, sem pustil kar v avtu, saj je snega za smuko v gozdu premalo. Tako sem se kar peš podal proti vrhu. Lepa kratka tura.
Lep pozdrav izpod lepih Golt, Janez.
Komen1 Komen2 Komen3 Komen Rogatec,..., Raduha4 Komen Uršlja gora5 Komen Peca6 Komen Menina planina, Rogatec7 Komen Golte8 Komen9 Komen10 Komen Raduha11 Komen nova fronta prihaja12 Komen Utrinek13 Komen Utrinek14 Komen Komen15 Komen16
GričarA     
19.12.2010
9. slika, kje je to ? katera koča? se da pozimi prespat gor, za kakšno noč ?
jprim     
19.12.2010
Mislim, da 9. sliki sledi 10.
Tole je kapelica na Komnu.
Verjetno, ne boš mogel prespat.nasmeh
Če se motim, Jenez popravi.
LP!
JTrogar     
19.12.2010
Aljoša,
@jprim
ti je že napisal, da je to kapelica na Komnu. V njej je tudi vpisna knjiga. Enkrat sem se pozimi že umaknil v njeno zavetje pred močnim vetrom, da sem se spreoblekel, za prespat pa je res malo prostora.velik nasmeh
Lep pozdrav izpod lepih Golt, Janez.
skorny     
19.12.2010
Če maš "podmetač" mislim, da težav ne bi smel bit za prespat, seveda, če nisi komot
Bbrina     
29.12.2010
Sp.Brložnik,Smrekovec,Krnes,Komen ter nazaj enako.
Lep pogled proti KSA.
Do Koče pod Smrekovcem je steza na nekaterih mestih poledenela, tako da sva morala biti malo spretnejša,ker ponavadi ne uporabljava palic.
Od Smrekovca do Komna je sneg pomrznjen zato se ne ugreza.
V dolini so se preganjale megle.nasmeh

Lp
Komen1 Komen2 Komen3 Komen4
GričarA     
3.1.2011
Današnje razmere na Komnu
http://www.facebook.com/album.php?aid=2078118&id=1030434476
t0044676     
24.2.2011
lep pozdrav z komna sonce in še soncenasmeh
Krištof Kumprej     
6.3.2011
Včeraj(05.03.11)smo bili na vrhu.Avto smo pustili pri Drgovniku,na poti ni bilo veliko snega,itak pa je že bila narejena gaz,tako da se ni vdiralo,ipd.Pot je v bistvu večino časa precej strma,tako,da smo za hojo porabili točno 1 uro in 50 minut.Ker je bilo res lepo vreme je bilo na vrhu res fantastično,malce je pihal veter.Za pot nazaj smo porabili slabo uro,navkljub hitri hoji brez postankov.Na tabli pri spomeniku NOB drugače piše trajanje poti 1 ura in tudi na tem portalu sem zasledil nekaj podobnega,kar pa sigurno ne drži.
LP
felix     
9.3.2011
Do kod je prevozna cesta proti sedlu Hlipovec? Ali je narejena gaz s Komna proti Travniku?
Hvala in lep pozdrav
Krištof Kumprej     
10.3.2011
@Felix:kolikor je meni znano je cesta prevozna samo do zadnjih kmetij na obeh straneh-iz Rastk in iz Primoža-(Kumprej in Drgovnik),vsaj v soboto je bilo tako.Gaz je narejena iz Komna v smeri proti Hlipovcu,do kam gre pa ne vem.LP
LidijaJesih     
11.12.2011
Ni bilo prevelike gneče na teh koncih včeraj. No, sploh je ni bilo, čeprav je bilo vreme skoraj lepo. Ljubenske Rastke, majčken ljubek kraj s cerkvico in hidroelektrarno (!), pa nato Komen, Hlipovec, partizanska bolnica (z vsaj 5 različnimi poimenovanji na tablicah) in nazaj - 5 uric prijetnega pohajkovanja, po označeni poti, sem in tja zaraščeni in zapuščeni, brez snega in občasno v soncu - za ta čas več kot dobro. Srečala nisva nikogar, razen kmeta pri zadnji kmetiji, ki je na moj pozdrav dobro jutro odgovoril: "Ja, pa še lepo jutro je danes". Res je bilo in naj jih bo še veliko.
Komen Tu parkiramo, potem pa se je treba malce ozreti za markacijami. Takoj za HE desno, na gospodarsko poslopje poglejte1 Komen Zaraščeno, malin več ni, bogec je pa še v kapelici2 Komen Ličen lesen spomenik, v spomin na drugo svetovno vojno in dogodkom v parizanski bolnici3 Komen vršiček ob poti z lovsko prežo, Bezovec po imenu4 Komen Lesena hiška, z lepim razgledom na Raduho5 Komen Razgledi se le tu in tam odprejo, Raduha6 Komen Hiško lahko odprete, v resnici je kapelica z vpisno knjigo, vrh je nad njo7 Komen Tople barve v decembru , zadaj Uršlja gora8 Komen Vrh Komna (na tablici Kamna) je na značilni steni iz značilne kamnine9 Komen Notranjost kapelice, leseni svetniki10 Komen šopeK na sedlu Hlipovec, z opozorilom11 Komen Partizanska bolnica Celje (na smernih tablah nekaj različnih imen). Obnovljena hiša, detajl skozi okno12 Komen Hidroelektrarna (piše!), kjer tudi parkirate. Nekaj posebnega je cela stavba.13
nusa     
11.12.2011
Lidija, z veseljem preberem vse tvoje opise poti. Jaz pa sem bila danes na Pristovškem Storžiču.Na vrhu sem za hip ujela celo sonček.
Janez Seliškar     
19.12.2011
V soboto iz Ljubenskih Rast mimo Spodnjega Detmerja na Zelenjak, Mali Travnik, Kočo na Travniku, razgledni stolp na Travniku in naprej na Komen. Sestop čez Brezovec nazaj na izhodišče. Sneg se začne pri cca 850 m in ga je na Travniku in Komnu do 30 cm. Je suh, ponekod tudi s skorjo, ki pa ne drži, zato je tudi tempo temu primeren. Pri sestopu je v spodnjem delu pot slabo označena, zato gremo malo po svoje.
Komen Do tukaj po brezpotju iz Ljubenskih Rast1 Komen Spodnji Travnik2 Komen Na razglednem stolpu3 Komen Kapelica pod vrhom Komna4 Komen Dan se poslavlja5 Komen Dan je vedno prekratek6
geppo     
23.12.2011
V sončnemu petkovem dopoldnevu se peljeva proti Mozirju. Ideje, kam bi šla? Nimava...
Med vožno malo prečekirava in se dogovarjava. Zimske opreme nimava sabo, ker naj bi se potepala le do kosila.
V Ljubnem, zagledam v snežno belino odet vrh Komna. V sekundi pade odločitev in že zavijava desno.
Ljubenske Rastke naju pričakajo malo zasnežene in dopoldansko sonce še ni posvetilo v ta del.
Parkirava pri deponiji peska za posipanje ceste in se zagrizeva v strmino proti zadnji kmetiji.
Par besed z domačimi ko prečiva dvorišče in zmotiva jih pri jutranjih opravilih. V gozdu se ustaviva pri leseni hiški, malo predahneva in v dveh urah sva pri "zavetišču/kapelici".
Začneva razmišljati, da bi ta dan še bolj temeljito iskoristila.
Odločitev pade: Smrekovec in spust do Brložnika ( Bele vode ).
Snega je po grebenu cck. 32 do 50cm in v kakšnem zametu več. Ponekodi se vidijo opazne sledi predhodnikov, ki so pa sedaj zamedene.
Lepo nama gre, le vodo pogrešava . Premalo sva jo imela sabo ( nisva računala na podaljšek ). Ko si na soncu je prijetno toplo, kljub vetru na izpostavljenih legah.
Vru Krnesa se izogneva in na nekaterih predelih kar pošteno gaziva.
Pred Smrekovcem najdeva dva zamrznjena izvira.
Ko srečava obiskovalca lepo obnovljene (prej propadle) koče, naju povabi k izviru hladne vode in potem na žganjico v kočo.
Malo poklepatamo in spustiva se do doma na Smrekovcu - niti ne pričakujeva, da je odprt. Dom je bil zaprt. Naju ne prizadene, ker sva že par minut prej "dofilala" baterije.
Pokličeva domov za prevoz (Bele vode - Ljubno) do avta v Rastke in v cck. 30minutah sva spodaj na parkirišču.
Izkoristimo povezalo (Ljubija/Mozirje) - cesta je še kar lepo prevozna in z zadnjimi sončnimi žarki se vrnemo na dopoldansko izhodišče poti.
( rjava volnena kapa mi je nekje med potjo padla iz mrežice rugzoka ) - če slučajno kdo najdenasmeh
LP
Komen Tu najprej malo počijeva ( lep razgled je bil tudi na KSA )1 Komen Pogled na KSA2 Komen Kapelica/zavetišče pred vrhom Komna3 Komen4 Komen5 Komen Vrh Komna ( zadaj pa Travnik, Olševa , Obir, Raduha... )6 Komen Peca7 Komen Rogatec, V. planina , Kašni vrh..8 Komen Zapuščava predel Komna9 Komen Najine sledi in divjadi10 Komen Proti Smrekovcu11 Komen Pogled nazaj ( foto Tomaž )12 Komen Končno tekoča voda ( foto Tomaž )13 Komen Sem pa na žganico :))14 Komen Dom zaprt ( foto Tomaž )15 Komen Sv. Križ nad Belimi vodami ( foto Tomaž )16
Edina     
25.12.2011
Bravo, je videti ponovno dobro formovelik nasmeh. Tura pa navdušujoče lepa, snežena in razgledna. Srečno.
Stran: 1 2 3 4       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki