Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Tirske peči

Natisni
geppo25. 04. 2009 15:11:39
TERSKE PEČI ( nekje opazil tudi Tirske peči? )
Vsako vožnjo proti Logarski občudujem pečine, ki se vidijo( Radmirje - Ljubno ) - pogled proti Goltam.
Strme pečine padajo v gozd in iz gledajo zelo nedostopne. Na zemljevidu poiščem in izberem krožno pot.
KIJ-TIRŠEK-SPOMENIK NA STONU-MOZIRSKA KOČA-STARI STANI-PODLESNIK-KIJ
Zjutraj se v megli ( od Letuša )peljem proti Ljubnem. 2,6km od centra Ljubnega proti Smrekovcu se cesta odcepi za Kij ( tabla ob cesti ). 3,5 km je do kmetije (Kij )kjer pustim avto ( 6:30ura ). Pogledam v megleno dolino in po že hitim po cesti. Pri križišču ( table ) že ugotovim, da bom tukaj zašpilil krožno pot.
Pri Tiršeku me pričaka trop ovac ( grem čez dvorišče ). Kmalu zagledam prepadne stene. Pot vodi dosti nižje in za ogled se je potrebno malo potruditi ( zelooo strmo ). Ogledam si stene in se spustim nazaj na pot. Ob 8:30uri sem pri spomeniku ( Ston ). Pot nadaljujem in ob 9uri sem že pri Alpskem vrtu ( Golte ). Krenem levo za Stare stane - kmalu zagazim v sneg. Izberem si smučarsko progo in me malo drži, da se ne udira preveč globoko. Vreme je super in hitro napredujem. 9:40 sem pri Starih stanih. Po malicam se malo sončim in poiščem pot za Ljubno. Ko prečkam smučišče Ročka že iščem kmalu markacije ( kar, se mi na vrnitvi kar nekajkrat zgodi ). Spuščam se po strmi gozdni cesti ( zelo blatno ). Ob 11:10uri sem pri kmetiji Podlesnik. Prijazna gospa mi pokaže pot čez njihov pašnik ( levo pred kmetijo )in se spustim proti cesti ( markacij ni več ).Ko pridem ( ob potoku ) do ceste, se po njej spustim še nekaj minut in ob 11:26uri sem zopet pri tabli ( kažipot ) - pot je zašpiljena.
Pri Kiju se zahvalim, ker sem pustil avto na dvorišču in spustim se v dolino. Raduha je že v oblakih.
Lepa krožne pot, namenjena pohodnikom, ki nimajo radi skalovja in zajl. Najbolj je primeren krog, kot sem ga naredil jaz. Se počasi dviguješ - spust potem iz stanov je bolj strm. Vode ne primanjkuje na poti. Opažam, da pot ni preveč uhojena. Na poti nisem srečal ( razen divjačine )nobenga pohodnika. Imel malo težav z iskanjem markacij na povratku Stari stani - Podlesnik. Pot je v celoti markirana razen Podlesnik - Kij. Ampak, tukaj si že praktično na cilju.
PREHODITE JO!!
LP
Tirske peči Zgornja cerkev v Radmirju gleda iz meglic1
Tirske peči Kij - tu pustil avtomobil2
Tirske peči Tu se pot zašpilji - grem desno3
Tirske peči Trop ovac - tukaj čez dvorišče ( Tiršek )4
Tirske peči Proti steni5
Tirske peči Pot6
Tirske peči Alpski vrt - Golte7
Tirske peči Po smučarski progi8
Tirske peči Stari stani9
Tirske peči Prečenje Ročke in v gozd10
Tirske peči Kmetija Podlesnik - pred njo čez pašnik navzdol do ceste in potem levo po cesti11
Tirske peči Tu čez - pri lesi je potoček12
Tirske peči Spuščam se v dolino13
Tirske peči To so te peči14
všeč
pika25. 12. 2011 18:27:19
Danes sem pot prehodila po smeri, ki jo je opisal Geppo. Do Mozirske koče je lepo markirana in sledenje kljub malo uhojeni poti ne predstavlja težav. Od Starih stanov pa je stvar drugačna. Najprej sem proti levi prečila planoto in na vstopu v gozd ugledala tri nove, bleščeče markacije. Glede na to, da sem bila že rahlo pozna (jutranje poležavanje) sem si kar oddahnila, da ne bo treba iskati poti, ampak... Za vstopom v gozd izberem levo, gornjo gozdno cesto, opazim še eno obledelo markacijo, to pa je bilo tudi vse do Podlesnika. V glavnem sem se ves čas držala leve poti, razen nekje na sredini blizu lovske preže, kjer sem zavila desno in prišla do makadamske ceste. Po njej cca. 150 m potem pa se pod njo, zopet levo, odcepi gozdna vlaka, ki te čez čas privede do kmetije Podlesnik. Lahko, da sem zgrešila drugo, markirano pot, ki jo omenja Geppo, ampak za tiste, ki ste malo manj pozorni (tako kot jaz), je izhod iz težav vedno levo velik nasmeh. Da je bil dan lep in razgledi čudoviti, pa se tako ve nasmeh.
1
všeč
geppo25. 12. 2011 18:48:42
Tudi jaz sem bil tam kjer opisuješ parkrat v dilemi. Nekam čudno je tam "markirano" do Podlesnika.
Sem pa letos našel lepo izpeljano lovsko pot, ki te popelje na Medvednjak. Do tam kjer imajo lovci LD Rečica svojo lovsko kočo. Tako ni treba hoditi po tisti blatni gozdni vlaki. To je mišljena pot do tam, ko prideš na ovinku na asfalt ( malo pred Alpskem vrtu ).
Lp
všeč
pika25. 12. 2011 19:42:57
Hvala, bom poiskala za naslednjič. A je to pot iz Starih stan proti Medvednjaku? Verjetno pa to pomeni, da greš potem pod pečmi tudi nazaj. Drugače pa je bila vlaka danes pomrznjena, tako, da glede blata ni bilo problema.
všeč
geppo26. 12. 2011 07:55:33
Te povezave s Starimi stanami ne poznam.
Ko sem šel od spomenika naprej in predno prideš v to običajno blatno vlako ( markirano ), ki te pripelje do asfalta ( ovinek )grem v vlako ki pelje levo (lahko da pripelje tudi na Stare stane?) in po njej. Čedalje bolj izgublja namembnost vlake in prehaja v pot. V gozdu je potem z dvema kamnoma označen začetek poti - desno ( ki je tu zelo slabo vidna )po nekaj metrih pa potem postane lahko sledljiva. Potem te pa pripelje na sredino Medvednjaka.
Lp
všeč
geppo10. 04. 2012 07:53:17
Naslov bi sedaj moral spremeniti
TIRSKE PEČI
Sedaj ko bolje poznam zadevo vem, da imajo ime po zadnji kmetiji Tiršek.
Včeraj sem se sam lotil poti čez steno, pa sem obupal na predelu, kjer je bilo vse prepleteno z podrtim drevjem. V snegu sem kolovratil po svežil parklastih sledovil in poslušal lajanje srnjaka malo nižje. Potem sem si rekel: v kopnem se vrnem.
Kar kar kmalu zatem pa presenečen naletim na skupinico AO tečajnikov, ki si nadeva čelade.
Prosim njihovega vodnika in pridružim se jim. Pot je tako čudovito izpeljana, da sem bil presenečen. Tudi na težavnih mestih dobro varovana. Je pa potrebna še vedno previdnost in iskušnje.
Iz skale izstopimo v predelu, ki ga imenujejo ( upam, da je pravilno GAMSJI VRT ). Polno je že cvetočega avriklja katerega cvetovi kukajo iz snega. Na Golteh se ločim od prijazne skupinice in se še enkrat zahvalim njihovem vodniku.
Do spomenika se vrnem po lovski in potem po vlaki pod steno nazaj do Tiršeka.
lp
Kmetija Tiršek1
Tu pa sedaj v gozd2
Divji teren3
Tečajniki4
Začne se konkretni del5
6
V led okovane skobe7
Nekateri pa prihajajo v ta del grape8
Tečajniki se pripravljajo za vzpon po navpični, ledeni steni9
Izhod iz grape10
Kar nekaj metrov je že pod nami - a je še tudi kar precej za preplezat, prehodit11
Proti cvetočim delu poti in hkrati izstopu iz stene12
13
Golte14
Poslovim se od skupinice15
Cvetoči del vrta16
(+2)všeč
pika2. 06. 2012 18:22:10
Ker si vremena ne moremo podrediti, se mu lahko samo prilagodimo. Zato se za današnji dopoldan odločim, da ponovno obiščem, v zadnjem času veliko omenjane, Tirske peči. Zapeljem se do Negujnic, potem po označeni poti, mimo paintball igrišča za prave moške velik nasmeh, do Planine Ston in naprej do partizanskega spomenika. Tam zavijem levo na pot proti Tiršku in malo pred kmetijo, pri porušenem možicu (verjetno lovci želijo svoj mir) strmo navzgor. Seveda me steza povede mimo večkrat poslikane bukvine skulpture (ki bi lahko imela prostor v marsikateri galeriji) do sten. Pod stenami je lepo sledljiva lovska pot, ki se izteče pri spomeniku na Stonu. Vstop v varovano pot nisem zasledila, pa ga zaradi vremena tudi nisem posebej iskala. Potem pa nazaj do avta, kjer z veseljem sezujem cmokljajoče gojzarje. Bil je še en lep dan, zavit v skrivnostne meglice, iz katerih me je večkrat opazovala jelenjad nasmeh.
na začetku celo nekaj jasnine1
Paintball - bolje to, kot prave puške, ampak....2
pri lovski koči me dočaka rahel dež3
bukvin akt4
pot poteka pod stenami5
ob poti6
vrnitev v preteklost - obledela markacija7
samo zdravje8
solnica9
travnik ob lovski koči10
(+2)všeč
arta3. 06. 2012 13:09:04
čestitam Pika, dokaz več, kako si lahko siv in meglen dan naredimo čudovit
všeč
nataša115. 07. 2012 23:21:41
Lep pozdrav vsem, ki so vam poti čez Tirske peči izziv, oddih ali pa kraj, kjer lahko svoje vsakodnevne skrbi vržete čez strmo skalovje... vsaj za tisti čas, ko iščete primerne poti, saj jih je kar nekaj. Nekatere skoraj nevidne, druge dobro uhojene, tretja, ki je bila tudi meni izziv, pa je opremljena z jeklenico. Črv radovednosti me je začel glodati, ko me je prijatelj Marko vprašal, če vem zanjo? Nisem imela pojma, čeprav sem čez Tirske že kar nekajkrat "lazla" in z njih odnesla nekaj delov zarjavelega štedilnika, ki je, predvidevam, ostal še iz časov NOB???
Geppo, hvala. Razen moje intuicije, so bile tvoje fotke edini pripomoček, da sem jo našla že kar v prvem poskusu. Z Markom sva bila navdušena nad izpeljavo poti. Na vrhu pa sva za nagrado dobila še lep razgled na orlovo gnezdo in bližnjo okolico s Kamniško-Savinjskimi Alpami v ozadju. Ima mogoče kdo podatek kaj je z orlom? Zdi se, da je gnezdo prazno?! Pot sva nadaljevala do planine Golte, kjer z vrha nazaj nikoli ne bi našla poti, če ne bi od tam prišla. Super prehod! Sestopila sva po lovski v smeri SZ in nekje na pol poti zašla in se tako "nagradila" z dodatkom, ki je terjal nekaj prask in odrgnin, ki pa so bile pozabljene, ko sva končno prišla do kmetije Tiršek, kjer sva imela parkiran avto ter doma ob hladnem pivu analizirala najino uspešno raziskovanje.
Tirske Peči spadajo v krajinski park, ki je bil ustanovljen, da se zaščiti orla. Ta si je za svoje gnezdo izbral res izvrstno strateško točko. A v svojem habitatu potrebuje poleg hrane tudi veliko miru, zato nisem opisovala poti, ki sva jo z Markom prehodila, saj si želim, da Tirske Peči obišče samo tisti, ki jih črv radovednosti resnično preveč gloda, da bi mirno spali. Mislim, da se bodo s tem strinjali tudi lovci, ki so v tem okolju največ prisotni.
Vse, ki ste ali boste postali ljubitelji tega koščka čudovite narave, zelo lepo pozdravljam.
Varuhinja gorske narave Nataša!
(+3)všeč
Bbrina10. 09. 2012 06:52:22
Najino raziskovanje Tirskih peči pa je potekalo takole. V prvem sem pustila kolo na planini Ston, našla stezico do čedno zanimive bukve ter seveda do sten. Večerni čas je že naznanjal, da bo potrebno odkolesariti s planine Ston čimprej domov, zato sem nadaljevanje za vzpon preko sten pustila za naslednjič.
Včeraj popoldne sva pod planino Ston pustila avto,poti nisva mogla zgrešiti, ker je s planine odmevala bučna glasba, ki sva ji samo sledila.Pod stenami sva hitro našla vstop, izstopila na planinah Golt ter se sprehodila po lovski stezi nazaj. Kot so povedali že predhodniki so izpostavljena mesta varovana, ni pa za tiste ki radi hodijo po stezah označenih z markacijami.
1
nekje na sredini Tirških peči2
3
4
(+1)všeč
geppo10. 09. 2012 07:44:10
Kaj pa divji prašiči..? nasmeh Tudi tukaj so..
lp
všeč
Tonika13. 09. 2012 21:02:59
V torek po dolgem času po službi spet čez Tirske peči. Pot iz Stona pod peči je dobro shojena.
Divjih prašičev pa očino tudi ne manjka, saj je Zadnja planina- Konjska loka močno razrita, najhuje je ravno okrog lovske opazovalnice- zanimivo. Sicer pa pravi užitek.
Plezalni del poti., ki je lepo zavarovan1
divji prašiči so bili na delu...2
pogled čez jezero na Treh plotih proti  KSA3
lepotci na Medvedjaku4
5
(+1)všeč
jonatan10. 10. 2012 19:00:43
Zanimiva je misel o tem,kako nam je tersko področje blizu in kako malo ga poznamo.Dejstvo je,da so cesto do Tiršeka dogradili šele leta 1979.Drugo dejstvo je,da peči razen lovcev in nekaterih posameznikov niso obiskovali in raziskovali.Za nekoliko starejšo zgodovino bi pa lahko rekli,da so področje nekateri dobro poznali.Mene so v ta konec zvabile stare zgodbe in od sonca ožarjene peči:Bronac,Kašmanca,Travnatnica,Visoka peč,Smonk...Velik problem za obiskovalca je težaven teren,ki vsekakor ni primeren za vsakega.Treba pa je reči,da najdemo tudi nekaj prav enostavnih poti za sprehod in rekreacijo.Seveda omenjena pot čez peči spada med zahtevna brezpotja,kjer moramo poleg kondicije imeti še primerno ostalo opremo.Tako kot drugi tudi jaz ugotavljam,da so občutja v Teru zelo močna in lepa.Zakaj?Menim,da iz dveh razlogov:1.za doživetje lepote se je treba potruditi 2.je to terski prastari ambient,ki nas s svojo neokrnjenostjo zagrabi.Svojo pot po Teru sem danes začel pri Konšaku,nadaljeval navzgor ob potoku Gračanca,kateri ima mnogo izvirov,najsevernejši seže visoko v Terske peči in se nam zgoraj predstavlja kot suhi Miklavžev graben,ki na površju da vodo le ob dolgotrajnem in hudem deževju.Izvir pa je kar stalen,nad skokom,ki smo ga preplezali v spodnjem delu zahtevne poti.Pot nadaljujem po zgornjem delu,ki poteka po prehodu v Štengah,ki so del zgornjega skalnega sistema Visoka peč.Po terskem robu sem pot nadaljeval na vrh do pašnikov.Za sestop sem danes izbral brezpotje čez strmi travnik Travnatnice,ki nas čez Smonk pripelje navzdol na planinsko pot Tiršek-Mozirska koča
(+6)všeč
geppo4. 05. 2014 17:27:50
Tirske pečine/Golte/Alpski vrt 4.5.2014
3.5.2014 mrzel, vetroven,deževen, večer
Potem, telefonski klic, če izpolnim obljubo, dano pred dvema letoma ( pohod čez Tirske )? »Pokličem nazaj čez pol ure«, odgovor. Pozneje se v parih minutah s »čebelarjem« dogovoriva podrobnosti. V vetrovnem in oblačnem jutru parkiramo, na predzadnjem ovinku pod Belo pečjo. Sledi spust po markirani in potem malo mojega raziskovanja ( še ena varianta ..) in smo pri znani bukvi. Od bukve v grapo in samo še navzgor. Čez »Štenge«, »Gamsovega vrta«, mimo cvetočega avriklja . Na čistini, mimo lovskih opazovalnic z nami pometa hladen SV. Pod steno smo bili v prijaznem zavetrju. Že vlečemo oblačila, pokrivala, žganico iz »rugzokov«. Iz »Žlajfarjeve« koče ( dimnika ) se v sunkih vetra veselo vrtinči dim in hitro smuknemo na toplo v zavetrje. Lastnika sicer ni bilo v brlogu, je bil pa zelo prijazen namestnik. Prijazno, kot se za v gore spodobi, smo postreženi . Na mizi se kopičijo dobrote prijateljev iz SV Slovenije ( zaseka, pikantne klobasice, meso iz tünke……, čiliji oskrbnika, golaž…pa kaj bi vam delal luštenasmeh
Po malici pa sledi raziskovanje cool Janezovega »dvorišča«. Najdemo ga, kje drugje kot pri bivaku, kjer veselo s kolegom debatirata na soncu in brezvetrju. Padejo predlogi,ideje in že drvimo po grebenih in travnatih vesinah. Skozi okno pod Alpskem vrtu in potem po skalnih grebenih gor in dol. Za nekatere že kar adrenalinsko…..Janez spleza konico pri oknu, za lastovko na njenem vrhu se že ne upam rečt….ampak, eleganten je pa pri svojem plezanju ( vsak čast !!! ). Na trenutke, sem pri katerem možicu na skalni konici začudenzavijanje z očmi ko reče: »Sedaj pa tukaj dol«! Pa se potem se že najde lep oprimek, stop, da vse zlezemo. Po cck. šestih urah smo zopet pri avtu.
Lep dopoldan v brezpotju, naravi in prijetni druščini….
lp
V grapi1
V grapi2
3
SV pometa na čistini4
Pri Žlajfarju5
Smrček6
Janez na igli7
8
Tu smo se potepali 9
10
Vhod v mesarsko lopo11
(+5)všeč
pika4. 05. 2014 19:42:13
Kot vidim, so se potrdile tvoje besede: "Na Golteh se vedno najde kaj novega". LP
(+2)všeč
čebelar4. 05. 2014 20:30:46
Danes pa smo preživeli res lep dan na Golteh.
Hvala ti Geppo za vodenje po brezpotjih in pa hvala tudi JTrogarju za popestritev dneva.nasmeh
(+3)všeč
geppo30. 09. 2014 22:27:54
Tirske pečine
V lep sončen dopoldan se odpeljem z mopedom proti Ljubnem. Po cck. več kot dveh letih prvič sam v brezpotje.
Ustavim se pri Bernardu pod Tirskimi pečinami. Popijem jutranjo kavico in ju vprašam za kakšno nepoznano varianto prehoda od tukaj čez pečine. Približno mi razložita, ker v potankosti se ne da…pa še rešilna bilka ( poklič po telefonu..cool ).
Vzamem rukzok in mimo križa v gozd. Sledi mi njuna psička in ko jo nagajam nazaj naredim prvo napako. Zgrešim pravo gozdno vlako in grem po spodnji. Kmalu ugotovim napako in kljub temu nadaljujem, saj približno vem kam me po pripeljala. Bom pa iskal tam, kjer bi se naj vračal. Psička mi sledi do spomenika - Ston . Ko se pa strmina poveča , odneha. Iščem skrite lovske sledi in uspe mi najti eno, ki bi naj vodila v želeno smer. Pridem do lovske opazovalnice, ki jo na novo lovci postavljajo, zmeden sem...zavijanje z očmi Bernardova žena je govorila o razpadli..
Za opazovalnico pa travna strmina, ki bi ustrezala opisu… Strmina je tako huda, da si raje poiščem skalnati greben nad prepadom. Ko se plazim pod smrekovim vejam ne opazim, da sem izgubil termoflis. Strmina preide v gozd in kmalu spoznam, da sem na pravi sledi. Ko vzamem na razgledišču aparat iz nahrbtnika , pogrešam termoflismrk pogled. Toliko si še vzamem časa, da raziščem teren in najdem sledljivo lovsko pot, ki vodi na Golte. Zatem pa nazaj v iskalno akcijo. Sreča, izgubljeno je kmalu najdenonasmeh.
Na domačijo se vrnem po skriti lovski stezici, ki je lepo izpeljana pod celotnimi pečinami. Jesenska barvitost se že kaže. Med potjo opazil nekaj lisičk in veliko ostalih gob, ki mi niso ravno poznane.
lp

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
(+3)všeč
JTrogar4. 02. 2015 11:12:03
Lepo vreme naju je z Milanom včeraj zvabilo v Tirske peči. Parkirala sva na Planinski ravni. Med uživaškim gaženjem po globokem snegu pod Tirskimi pečmi sva videla kar nekaj gamsov. V plezalnem delu bi prišlo prav še več snega, drugače pa je kar v redu. Skobe gledajo iz ledu. Tudi zajle se še povečini vidijo. Seveda pa bo že po napovedanem sneženju vse drugače. Prek Konjskega vrha, Starih stanov in enega od grebenov pod Okencem sva se vrnila nazaj do avta. Krasna 4urna tura z vsem kar ti srce poželi.cool
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golt, Janez
spomenik še stoji1
Tirske peči2
po lovski pod Tirskimi pečmi3
vstop v grapo 4
5
6
7
8
9
skobe še lepo gledajo ven10
11
12
13
izstop iz grape14
Ljubno s skakalnico15
Radmirje16
17
18
prek Gamsjega vrta19
prek Gamsjega vrta20
lovski hotel21
pod Okencem22
hiter sstop:)23
Video:
Pod Okencem24
(+6)všeč
geppo25. 04. 2015 21:13:30
Tirske peči/Trije ploti/Javorca/Okno pod Alpskim vrtom/Mesarska lopa /25.4.2015
Ko sva se z Jasno na Nanosu pred tremi tedni pogovarjala o Tirskih, si nisem predstavljal, da bo do realizacije pohoda prišlo tako kmalu. Danes smo ujeli lep sončen dopoldan in opravili dogovorjeno turo. Janez in Milan pa pohodnikom med potjo pokažeta »novitete«…,teh jima nikoli ne zmanjkavelik nasmeh. Štartali ob 8 uri izpod Bele peči. Gozdna vlaka proti Stonu precej blatna. V Tirskih ni posebnosti in ob 10:40 smo pri Treh plotih. Malo predahnemo, malicamo in spustimo se proti hotelu. Na smučarskih progah še flike snega.
Po Severjevi proti Javorci, do bivaka ( 12:00ura ). Vzamemo si nekaj časa, da pohodnikom razkažemo okolico. Spustimo se mimo skalnih pomolov do prečnice, ki nas vodi do Mozirske koče. Naslednji cilj je okno pod Alpskim vrtom. Janez, kot po navadi spleza na konico in od zgoraj fotografira udeležence ( mi pa njega od spodaj )cool. Skozi okno se spustimo do Mesarske lope in prečimo do parkiranih avtomobilov ( 13:30ura ).
Maksimalno izkoriščen sobotni dopoldan, ki se je zaključil v Šmihelju. Zadovoljni smo bili mi, ki smo vodili in tisti, ki so bili vodeni.cool
lp
Jutranji štart izpod Bele peči1
Pot proti steni2
Vertikala v grapi3
Vertikala v grapi4
Drugi del poti v Tirskih5
Avrikelj v Gamsjem vrtu6
7
Proti Trem plotom8
Skupinska9
Spust proti hotelu10
Bil je čisto premražen in sem ga dal na sonce, da se ogreje 11
Smrček je pogledal ven12
Pri  bivaku13
Pri bivaku14
Plezalni inserti Janeza15
Plezalni inserti Melite16
Nekaj novega....Komu uspe najti ta prostor..??17
Na Lovski peči18
(+8)všeč
JTrogar26. 04. 2015 19:31:49
Včeraj zjutraj sem zaradi zdravstvenih težav še v postelji kolebal ali naj grem na pohod ali ne. Milan in Zlatko me zato sploh ne upata poklicati, saj sama vesta kako težko je v taki situaciji. Ko sem pogledal skozi okno proti z vzhajajočim soncem obsijanim Goltem, je bila odločitev jasna. Kljub tveganju grem. Pokličem Milana, če nisem slučajno prepozen. Pove mi, da imam slabe pol ure časa za pripravo. Kmalu je že na dvorišču in odpeljeva se gor. Parkirava pod Belo pečjo in kmalu pridejo še ostali. Sledi prisrčno snidenje. Pohod je bil poln vsega: hoje po na novo zorani gozdni vlakieek, postanek pri spomeniku OF, erotičnega gozdavelik nasmehmežikanjenasmeh, vzpon po plezalnem delu Tirskih peči(pustili smo vpisni zvezek), občudovanja avrikljev v Gamsjem vrtu, prijetnega druženja, adrenalinskih vložkovmežikanje, fotografiranja, pripovedovanja štorijvelik nasmeh, postankov, uživanja v čudovitih razgledih, spoznavanja lokalnih znamenitosti, hoje čez drn in strnvelik nasmeh, jamarjenja,... in nazadnje na žalost tudi slovo pri prijaznem oštirju Ivici v Šmihelu.
Hvala vsem za res prijetno druženje, bili ste čudovita družba.
Lp in varen korak vsem izpod lepih Golt, Janez
parkiranje pod Belo pečjo1
pri spomeniku 2
priprave na plezalni del Tirskih peči3
pod Tirskimi pečmi4
erotični gozd:)5
erotični gozd:)6
erotični gozd:)7
začetek plezalnega dela8
plezalni del Tirskih peči9
plezalni del Tirskih peči10
plezalni del Tirskih peči11
plezalni del Tirskih peči12
plezalni del Tirskih peči13
počitek in vpis v vpisni zvezek14
plezalni del Tirskih peči15
ob poti v Gamsjem vrtu16
plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt17
Gamsji vrt18
plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt19
Gamsji vrt20
plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt21
plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt22
plezalni del Tirskih peči-Gamsji vrt23
plezalni del Tirskih peči24
avrikelj 25
na Konjskem vrhu26
Pri treh plotih27
Pri treh plotih28
poziranje Pri treh plotih29
poziranje Pri treh plotih30
poziranje Pri treh plotih31
poziranje Pri treh plotih32
Pri treh plotih33
hotel na Medvedjaku34
si izbirajo smeri:) 35
na grebenu pod Javorco36
prečenje od bivaka pod Javorco37
prečenje od bivaka pod Javorco38
na Javorci39
na Lovski peči40
tudi na Lovski peči se najde kakšna lastovka:)41
utrinek pri Okencu42
utrinek pri Okencu43
utrinek pri sestopu z Okenca44
na poti do Mesarske lope45
nekdo se skriva:)46
gasilska pred Mesarsko lopo47
na eni od mnogih razglednih točk48
še nekaj korakov do cijla49
bilo je res lepo50
(+6)všeč
pika9. 05. 2015 20:54:55
Dopoldan čez Tirske peči pogledat za jegliči...
1
2
3
(+4)všeč
Stran:12345
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki