Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Okrešelj
Loerst     
17.11.2019
julius: "Predsednik PD je po zakonu iz leta 2018 lastnik društva in s tem avtomatično tudi lastnik vseh objektov."

No, tole si pa mimo pihnil. Predsednik društva pač ni "lastnik društva", še manj pa lastnik premoženja le-tega. Novela 2018 je spremenila samo to, da za obveznosti društva, ki jih le-to ne bi moglo poravnati in so posledica delovanja članov društva, jamčijo s svojim osebnim premoženjem odgovorne osebe društva.
jax     
17.11.2019
@julius
Rad pomagam vsem, ki so v stiski tako ali drugače. Nikakor pa nisem pripravljen, da me vsak, ki ima 5 minut časa na... Ko so pogorele tovarne, skladišča, obrtne delavnice, gostilne in...., ni nihče hodil z monštranco in zbiral prostovoljne prispevke. Zame so planinske postojanke tako kot vse ostalo, kar je povezano z gostinstvom, pridobitna dejavnost.
Spomnite se kako so vas v vseh postojankah olupili že pri enem samem pirčku.

Dobro, če meniš, da je edina funkcija planinskih koč ciganjenje obiskovalcev, potem seveda res nima smisla, da kaj daš. V resnici je pa tako. Če bi pogorela tvoja najljubša gostilna, bi zelo verjetno tudi povprašal po možnosti, kako pomagat. Če bi pogorela tovarna tebi ljubih proizvodov ali nemara celo tista, v kateri si nekoč delal, morda tudi. In ja, najbrž nekateri na planinske koče gledamo tudi v tej luči. Seveda gre v osnovi za pridobitno dejavnost. So pa tudi objekti, ki nam v veliki meri olajšajo (občasno pa celo sploh omogočijo) dejavnost, ki jo radi počnemo, in v kateri izmed njih smo preživeli že kak lep trenutek. In če se pojavi situacija, ko oskrbnik za nadaljnje delovanje objekta ponudi pomoč, zakaj pa ne?
Andy1978     
18.11.2019
Napaka na električni napeljavi kriva za pogorišče na Okrešlju
75'er     
18.11.2019
Žal lahko preberemo, da je kriva napaka na električni napeljavi. Torej posredno spet človeški faktor. Izklop varovalk pred odhodom iz katerega koli objekta, ki ga zapuščaš za dlje časa, vzame minuto. Mogoče bo to šola vsem ostalim, da ne bomo naslednje leto zbirali za novo pogorelo kočo.
julius     
18.11.2019
loerst
To kar ti navajaš je "zakon o društvih" vseboval že v preteklem času in ne od leta 2018 dalje. Mojo trditev ti pa dokazujem s spodnjim:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12274
Tako, midva sva si s tem sedaj na jasnem.
jax
Tvoje primerjave nimajo nikakršne zveze z mojimi navedbami.
Prvi, ki se je v primeru Kocbekovega doma na Korošici polakomnil donacij je bila RKC. Za koliko so prodali za njih popolnoma neuporabno zemljišče, na katerem bo nekoč stala planinska koča vedo samo oni on PD Celje-Matica. Upam, da jim ne bo teknilo.
Kar se tiče ciganjenja sem pa to napisal v primerjalnem smislu. Naredi si izračun koliko stane pločevinka "rogeca", odbij vse stroške in dobil boš ostanek. Ni hudič, da ne bi društvu po celoletni sezoni kaj ostalo od piva in še od marsičesa.
75ér
Imaš popolnoma prav.
75'er     
18.11.2019
Podatek o prodaji zemljišča na Korošici je bil objavljen. 11.000 € za 3000 m2.
Za tak denar bi tudi jaz kupil takšno parcelo.
julius     
18.11.2019
Tole pa ni bilo ravno poceni glede na to, da gre za zemljišče, ki ni ne gozd, ne travnik, ne obdelovalno zemljišče. Je gorski pašnik. Povprečna cena kmetijskih zemljišč je bila leta 2018 1,45€/ kvadratni meter. Cena gozdov pa 0,55€. Celjane poa je RKC olupila za 3,666.. € za meter. Res boguvšečna kupčija,
Zazidljivo pa je samo za nadomestno gradnjo planinske postojanke in za nič drugega!!
rajko0028     
18.11.2019
Julius zakaj zavajaš in širiš sovraštvo-RKC je prodala za toliko kot so bili celjani pripravljeni plačat,če pa bi RKC postavila dom in ti v njem zaračunala 5€/pir bi norel, če pa ti ga bo pdCele pa boš ves blažen
Six pack je v sosedu 5,94€-v akciji še manj, da o grosistični ceni ne govorim. in sedaj izračunaj (cena pira na Kredarici je 4,5€-pa ga mora helikopter pripeljat-da se društvu prodaja presneto izplača tako da se ne borijo zastonj za "lastništvo" nad kočami in če si lahko PD lahko "masti" brke ne vem zakaj naj RKC podari zemljo nekomu ki ne opravlja karitativne dejavnosti( RKC-je podarila zemljo za materinski dom )
SamoK     
18.11.2019
A ja, zakaj bi RKC kaj podarila za javno dobro? Zato, ker si ves čas polni kufre z "odpustki", ki ji jih darujejo njene ovčke.
julius     
18.11.2019
rajko0028
Kdaj pa so oni(RKC) kupili ta zemljišča in kje imajo arhivirane račune od nakupa.
Ne širim sovraštva, trdim pa, da bi lahko pokazali svojo dobroto, pripadnost narodu in še kaj, s tem, da bi pogorelcem podarili-donirali to zemljišče.


Lukito     
18.11.2019
Rajko, jaz norim ze ko placujem davke, RKC pa ne. Pa se jamrajo kaj vse jim je treba vrniti, kaj vse je njihovo. In ko lokalni fajmoster hodi okrog obnemoglih upokojenk brez dedicev me tudi prime da bi mu razlozil eno ali pa dve stvari.

Glede na to kaj vse imajo pri RKC in kaksne ugodnosti imajo bi lahko marsikaj darovali. Tako kot je nekdo drug daroval za "Verski center" v Ljubljani.

Ko bomo na slovenskih vrhovih namesto krizev gledali polmesece in zvezde bo pa narod sam to zagal in metal v dolino? Ker RKC se sigurno tudi takrat ne bo premaknila.
julius     
18.11.2019
SamoK
Ni res, da nič ne darujejo. Pravijo, da "darujejo mašo". Kljub temu, da jo "darujejo" se proti koncu maše mežnar z muto sprehodi med verniki.
Fikret     
18.11.2019

Tukaj je pa kar nekaj komentatorjev zapeljanih in zavedenih, ki ne znajo ceniti dobrohotnost RKC. Za bagatelno ceno so tako rekoč podarili elitno lokacijo na Korošici. Kar nekaj jih bo (bomo) lep čas na čakanju v vicah pred prihodom v nebeško kraljestvo. velik nasmeh
rajko0028     
19.11.2019
@ulius -če RKC je kljub"tvojim argumentom" upravičena do vrnitve in to je fakt,pa nehaj že prodajat poptevejevske otrobe kot resnico. Zakaj bi profitni organizaciji RKC podarjala karkoli? Sem zato da daruje ampak za tiste ki so potrebni in ne planince okli prinašajočim zaslužkarjem.Če te moti dajanje prostovolnjih prispevkov upam da si dosledosleden in ne daruješ nobenemu - vklopi sarkazem detektor.
@Lukito -tudi ti bi lažje živel če nebi verjel vsega v Slo novicah in lanaluA-RLC davke plačuje tako kot jih jaz in ti.

Če bi prebral finančno poročilo RKc bi videl koliko podarijo in točno kam-in ne tako kot fržava ki odpušča samo nekaterim-primer 29 mio.

Glede očitka da Cerkev ne bo ukrepala pri polmescih in zvezdah na vrhovih pa samo malo poglej v zgodovino in boš videl kdo je kupoval zemljo in gradil prve koče-ti kar povem, da to niso bileljudje kar tako ampak duhovniki. In ker sem ponosen vernik in član RKC ti sporočam-javi kdaj in kje se dobimo da bomo pomagali pogorelim ali drugače prizadetim ljudem - če niso profitabilna organizacija pridem (pa ne sam) na pomoč.
Lukito     
19.11.2019
Rajko, no ja kar tako da ni vsega za verjeti je malo mlacna oblika zanikanja oziroma dokazovanja resnice. Torej naj si ljudje pac zatisnejo oci in se pretvarjajo da ZVON1 in ZVON2 niti nista obstajala. In zakaj tocno se verska organizacija spusca v financne posle? Je to njihovo poslanstvo? (in to je samo kaplja v morje)

Pa da ne bova prevec dolgovezila. Tudi nasa druzina pomaga RKC-ju pri organizaciji dogodkov in brezplacno daje prostore, zemljo itd njim v uporabo. Brez da nas vprasajo, brez da se zahvalijo. Zakaj? Ker so pac taki obicaji.

Nedvomno bo veliko vernikov pomagalo, ce se sam pocutis da je to bog ki dela skozi tebe tudi prav. Tudi veliko nevernikov bo pomagalo.

Kako so pa pri RKC kupovali zemljo in od kje to izhaja? Zacneva pri krizarskih pohodih, z ognjem in mecem, ali bi raje o novejsi zgodovini? Mislim da je bolje da se ne spuscava v to, vsekakor imam jaz drugacno mnenje kot ti.

Pa lep dan.
čebejla     
19.11.2019
Rajko0028 se popolnima strinjam.
Lukito,hvala njim za križarske pohode, sam prekmalu so jih zaključili, drugač bi res polmesci stali na vrhovih
martin4     
19.11.2019
Administrator, a tole še spada pod temo Okrešelj?
lp
m4
magroman     
19.11.2019
Oprostite jim saj ne vedo kaj delajo.
Fulcrum     
19.11.2019
Prosim če greste svoje frustracije zdravit na kak drug portal, recimo 24 kur, ki je kot naročen za dobro zdresirane slovenske ovčarje.
Stran: 1 2 3 ... 13 14 15       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki