Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste v hribih že kdaj kaj izgubili?
Glasuj
MIKO / Zadnja sporočila

MIKO - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
MIKO4. 08. 2009 11:39:00
Minuli vikend sem bil na Triglavu. In poleg dobrih zadev imam tudi kup pripomb. Najprej na označene poti. Sicer sem pred leti že bil gori, toda vsega se tudi ne spomnim in na dveh mestih sem moral iskati pot, ker ni bila pravilno markirana. Sem rešil s pomočjo zemljevida. Absolutno nedopustno pa se mi zdi da je na poti toliko podrtih dreves pa se noben ne zgane, da bi očistil poti. Poti okoli dreves so že jasno vidne, torej ležijo tam drevesa že zelo dolgoooo.
S punco sma prispela do koče pri triglavskih jezerih 13:50, nakar si privoščima pauzo do 14:30. Vidima na tabli da je do triglava še 5 ur hoje. Sma rekla, to pa ja zmorema pol do doma planike, kjer je po tej logiki maximalno 4 ure, če je tabla označena na triglav 5 ur. Jaz bi pa rad videl junaka ki uspe to pot prehodit v 5 urah?! Naj se javi tisti pogumnež, ki to zmore in je to napisal na tisto tablo. Ko sva prišla do začetka poti čez hribarce pa sma srečala ljudi, ki so rekli da so do mesta kjer smo se srečali imeli 4 ure(kar sma preverila drug dan osebno), pa midva sma hodila dobri dve uri(normalne hoje).Na koncu sma prespala na koči pri Prehodavcih, ki pa jo morama pohvalit. Hrana izvrstna!

Pri spustu sma tudi naletela na poti, ki so nekaj kilometrov brez oznak.Še več, najdla sma tablo na kateri je bilo napisano zavajajoče. V obe smeri ista smer. Zelo slabo se markira te poti. Očitno še je v starih časih veliko delalo na tem, zdaj pa samo za blagajno očitno.
Pika na i pa je bila, ko sma videla da treba plačat "za pot" ogled slapa pri Savici.

Pred leti ko sem bil na triglavu, je bilo vse brez pripomb, zdaj pa se očitno zadeve slabšajo.

drugače pa sva se imela fajn in lepa tura. Tudi te malo izmuči. Pohvalnost vsem ljudem v kočah ki tam delajo. Zelo so prijazni, ustrežljivi.
MIKO29. 07. 2009 08:56:12
Jaz pa imam namen it na triglav ta vikend. Vreme pravi vsak dan drugače. Da ne omenjam različne vremenske napovedi, tako da ne vem pri čem sem.
Kaj bo primeren ta vikend za na pot? Jaz sem sicer ze bil gor, tako da mam neke izkušnje, toda punca ni bila. Ne bi jo rad mučil prevečnasmeh

Aja, pa en kolega mi je reko da je dobro nabavit kao "visokogorsko karto" ker se splača že pri prenočišču, kaj šele če se kaj zgodi. Koliko stane in kje se dobi?
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki