Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Kamniško Savinjske AlpeŠobčev bajer / Kamna Gorica - Šobčev bajer
  

Kamna Gorica - Šobčev bajer (pot ob Savi)

 
Izhodišče: Kamna Gorica (459 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,3173°N / 14,1938°E
Cilj: Šobčev bajer (426 m)
Ime poti: pot ob Savi
Čas hoje: 2 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: -33 m
Višinska razlika po poti: 50 m
Zemljevid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 620
Ocena: 1 glasov
Število slik: 76
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter nekoliko naprej prispemo v Kamno Gorico, kjer sredi naselja, ob športnem igrišču in igralih parkiramo na manjšem parkirišču.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. Ko prispemo v Kamno Gorico parkiramo na manjšem parkirišču ob otroškem igrišču.

Opis poti:

Z izhodišča najprej prečimo cesto, nato pa nadaljujemo po stranski cesti, ki poteka desno od kapelice. Cesta nas vodi še mimo nekaj hiš, nato pa se za zadnjo hišo asfalt konča in cesta se nekaj metrov naprej spremeni v kolovoz, le ta pa se razcepi na dva dela.
Nadaljujemo naravnost (levo ena od poti na Pusti grad) po kolovozu, ki se nadaljuje ob robu dolinice, po njem pa hitro prispemo do prevala, kjer je označeno razpotje. V levo se nadaljuje pot na Pusti grad, v desno se odcepi neoznačena pot na Vreče, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri Fuxove brvi in Radovljice. Za prevalom se kolovoz, ki se nadaljuje skozi gozd prične rahlo do zmerno spuščati, med spustom pa nas vodi mimo nekaj informativnih tabel naravoslovne učne poti. Nekoliko nižje nas pot vodi še mimo kipa Lurške Matere Božje, ko pa stopimo iz gozda, nas kolovoz vodi še po privatni poti. Ko se za privatno potjo pot vrne v gozd, se ponovno razcepi, mi pa nadaljujemo desno po spodnji poti (levo Galerije) v smeri Radovljice. Ko se gozd ponovno nekoliko razredči se v levo odcepi še ena pot na Pusti grad (običajna pot iz Radovljice na Pusti grad), mi pa nadaljujemo rahlo desno ter se po kolovozu pričnemo spuščati proti Fuxovi brvi.
Pred Fuxovo brvjo, v bližini klopce z lepim pogledom na brv in reko Savo, pa nadaljujemo levo na pot ob Savi. S hojo nadaljujemo po desnem bregu reke Save, ob poti pa v nadaljevanju opazimo informativne table poti ob Savi. Za živalmi, balvanom in nekdanjim mostom se pot reki umakne nekoliko v levo ter se prečno vzpne iz gozda na travnato ravnico, preko katere ob lepih razgledih dosežemo rob naselja Lancovo, kjer stopimo na asfaltno cesto. Med hojo po asfaltni cesti nas pot vodi še mimo hidrološke postaje Sava Radovljica, za njo pa dosežemo glavno cesto, kateri sledimo desno čez most preko reke Save. Na drugi strani mostu nadaljujemo levo, sprva po makadamski cesti, ki pa se že po nekaj 10 korakih konča. Zložna pot nas v nadaljevanju vodi po levem bregu reke Save, vodi pa nas še mimo rib, nato pa za manjšim mostičkom preko stranskega potočka zavije nekoliko v desno in se umakne reki Savi. Sledi nekaj izmenične hoje skozi gozd in preko travnikov, nato pa prispemo na večji travnik, kjer se v desno odcepi kratka, manj kot 5 minut dolga pot k potoku Lehnjak in njegovemu izviru. Če smo se odločili, da si ogledamo omenjeni potoček, se vrnemo na "glavno" pot ter nato nadaljujemo v smeri Šobca. Malo naprej, pri nekaj čebelnjakih dosežemo makadamsko cesto, po njej pa še malo naprej drugo širšo cesto, kateri pa sledimo levo navzdol. Po krajšem spustu dosežemo veliko parkirišče ob Šobčevem bajerju, kjer nadaljujemo levo ter se skozi vhod v kamp sprehodimo do Šobčevega bajerja.
V času kopalne sezone je dostop do bajerja plačljiv.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (marec).

zemljevid poti
Ob poti: Lancovo (415m)
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Kamna Gorica - sobcev_bajer1 Kamna Gorica - sobcev_bajer2 Kamna Gorica - sobcev_bajer3 Kamna Gorica - sobcev_bajer4 Kamna Gorica - sobcev_bajer5 Kamna Gorica - sobcev_bajer6 Kamna Gorica - sobcev_bajer7 Kamna Gorica - sobcev_bajer8 Kamna Gorica - sobcev_bajer9 Kamna Gorica - sobcev_bajer10 Kamna Gorica - sobcev_bajer11 Kamna Gorica - sobcev_bajer12 Kamna Gorica - sobcev_bajer13 Kamna Gorica - sobcev_bajer14 Kamna Gorica - sobcev_bajer15 Kamna Gorica - sobcev_bajer16 Kamna Gorica - sobcev_bajer17 Kamna Gorica - sobcev_bajer18 Kamna Gorica - sobcev_bajer19 Kamna Gorica - sobcev_bajer20 Kamna Gorica - sobcev_bajer21 Kamna Gorica - sobcev_bajer22 Kamna Gorica - sobcev_bajer23 Kamna Gorica - sobcev_bajer24 Kamna Gorica - sobcev_bajer25 Kamna Gorica - sobcev_bajer26 Kamna Gorica - sobcev_bajer27 Kamna Gorica - sobcev_bajer28 Kamna Gorica - sobcev_bajer29 Kamna Gorica - sobcev_bajer30 Kamna Gorica - sobcev_bajer31 Kamna Gorica - sobcev_bajer32 Kamna Gorica - sobcev_bajer33 Kamna Gorica - sobcev_bajer34 Kamna Gorica - sobcev_bajer35 Kamna Gorica - sobcev_bajer36 Kamna Gorica - sobcev_bajer37 Kamna Gorica - sobcev_bajer38 Kamna Gorica - sobcev_bajer39 Kamna Gorica - sobcev_bajer40 Kamna Gorica - sobcev_bajer41 Kamna Gorica - sobcev_bajer42 Kamna Gorica - sobcev_bajer43 Kamna Gorica - sobcev_bajer44 Kamna Gorica - sobcev_bajer45 Kamna Gorica - sobcev_bajer46 Kamna Gorica - sobcev_bajer47 Kamna Gorica - sobcev_bajer48 Kamna Gorica - sobcev_bajer49 Kamna Gorica - sobcev_bajer50 Kamna Gorica - sobcev_bajer51 Kamna Gorica - sobcev_bajer52 Kamna Gorica - sobcev_bajer53 Kamna Gorica - sobcev_bajer54 Kamna Gorica - sobcev_bajer55 Kamna Gorica - sobcev_bajer56 Kamna Gorica - sobcev_bajer57 Kamna Gorica - sobcev_bajer58 Kamna Gorica - sobcev_bajer59 Kamna Gorica - sobcev_bajer60 Kamna Gorica - sobcev_bajer61 Kamna Gorica - sobcev_bajer62 Kamna Gorica - sobcev_bajer63 Kamna Gorica - sobcev_bajer64 Kamna Gorica - sobcev_bajer65 Kamna Gorica - sobcev_bajer66 Kamna Gorica - sobcev_bajer67 Kamna Gorica - sobcev_bajer68 Kamna Gorica - sobcev_bajer69 Kamna Gorica - sobcev_bajer70 Kamna Gorica - sobcev_bajer71 Kamna Gorica - sobcev_bajer72 Kamna Gorica - sobcev_bajer73 Kamna Gorica - sobcev_bajer74 Kamna Gorica - sobcev_bajer75 Kamna Gorica - sobcev_bajer76
Diskusija o izletu Kamna Gorica - Šobčev bajer (pot ob Savi)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki