Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Prireditve Vpiši prireditev Arhiv Popravi vnos
Prireditve
 24.6.2017: Planinski izlet - Košenjak
Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane društva v soboto 24. 6. 2017 in nedeljo 25. 6. 2017 na KOŠENJAK 1522 m - južni del Golice ( Koralpe ) in po Kozjaku . Odhod v soboto zjutraj je: Preserje ob 6 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z Brezovice se bomo odpeljali do Velenja in nato po Mislinjski dolini mimo Slovenj Gradca do Dravograda. V soboto bomo po Koroški planinski poti obiskali Šteharski vrh, Sv. Križ nad Dravogradom, Grad Dravograd, Goriški vrh, Košenjak in Dom pod Košenjakom, kjer bomo predvidoma prenočili. V nedeljo bomo nadaljevali našo pot od Lohtnerja na Pernice, na Jerneja in preko Bricnika v dolino. Cena prevoza je 30,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič telefon 3631-175 ali 041 795-006 (v večernih urah) Rok za prijave je do četrtka 22. 6. 2017 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič
 
 25.6.2017: DJEKŠE
Vabljeni vsi ljubitelji zamejske Koroške na pohod do vasi DJEKŠE/DIEX, 1159 m na južnih pobočjih Svinške planine/Saualpe. Nemški prevod Saualpe je neposrečen, saj je nepravilni prevod Svinške planine, na kateri so kopali svinec in s svinjami (Sau) nima nobene zveze. Vasi Djekše, Kneža (Graffenbach) in Spodnje Krčanje (UnterGreutschach), so bile vedno slovensko govoreče vasi na skrajni severni meji slovenskega življa. Danes ne sodijo več v z zakonom predpisano dvojezično območje. Pokrajina je podobna tisti na Pohorju, so samotne kmetije v celku, ločene od drugih z gozdom in gručaste vasice kot so Djekše s taborsko cerkvijo na sredini vasi. V bližini ni gradov, zato so vaščani sami zgradili obzidje z obrambnimi stolpi okoli cerkve. Danes so vse kmetije usmerjene tudi v turizem in dobro povezane s cestami v dolino. Do Djekš bomo prišli mimo kmetij s slovenskimi priimki Wetzl, Oman, Pokeršnik, Tušak, pot bomo pa pričeli zahodno od mesta Grebinj /Griffen, 513 m, pri grebinjskem kloštru in bo trajal cca 2,5 ure. Kdor ne želi prehoditi poti navzgor se lahko z avtobusom zapelje 12 km do Djekš in potem sprehodi do sosednje vasi Kneža (Graffenbach) na skoraj enaki višini. Zaradi poletja vzemite s seboj dovolj vode. Vso pot bomo uživali v lepih razgledih na Podjuno oz. Celovško kotlino. Djekše sodijo med kraje z največ sonca na Koroškem. Po daljšem postanku namenjenemu ogledu kraja in sprehodom v bližnjo okolico, se bomo po drugi poti spustili na vas Vovbre (Hainburg), nedaleč od izhodišča poti. Po povratku v dolino se bomo še za krajši čas ustavili v bližnjem Grebinju , ki ima zanimiv grad na vzpetini. Avtobus nas bo peljal po isti poti nazaj preko prehoda Dravograd Vič. Pohod je primeren za vse starostne skupine. Vodila ga bosta Stanko Gašparič tel št. 041 862 214 in Franjo Kunej tel št. 031 706 509; e – pošta: franjokunej@gmail.com . Cena prevoza je 18 €. ŽELIMO VAM PRIJETNO POT PO DELU AVSTRIJSKE KOROŠKE!
 
 2.7.2017: OKREŠELJ - BRANA
Posebni avtobus pelje iz Slovenskih Konjic ob 4.45 uri mimo Vojnika, Spodnje Hudinje, Nove Vasi do Glazije, kjer bo ob 5.30 uri in v Žalcu ob 5.40 uri. Peljemo se v Logarsko dolino do koče pod Okrešljem. Tu se prične pohod na Okrešelj, ki ga osvojimo po uri hoje, in se razdelimo v tri skupine. Prva skupina ostane na Okrešlju in se lahko napoti proti Savinjskemu sedlu (2001m) in nazaj na Okrešelj. Tu si lahko naberete zelišča, ki so sedaj v polnem razcvetu in počakate drugo skupino. Druga skupina nadaljuje pot proti Kamniškemu sedlu, kjer bo krajši počitek in po počitku nadaljuje pot na Brano in nazaj na Okrešelj, kjer se bo pridružila prvi skupini. Za omenjeno pot bo porabila 7 ur zmerno naporne hoje. Pot je zahtevna in označena. Tretja skupina pa se napoti prek Turskega žleba, čez Tursko goro, Kotliče in na vrh Brane. Nazaj pa po poti druge skupine do avtobusa. Za pot bo porabila od 8 - 9 ur. Pot je zelo zahtevna in označena. Vrh Brane nam omogoča lep razgled po Logarski dolini in na vrhove Skute, Grintavcev, Ojstrico, Planjavo. Omenjena tura na Brano je kot predpriprava za pohodnike na Triglav. Za pohod na Brano je potrebno imeti zaščitno čelado in varovalni komplet, ki ga bomo uporabili od Okrešlja proti Kamniškemu sedlu, ravno tako pa je obvezna oprema za tretjo skupino. Varovalne komplete in čelade si lahko sposodite tudi v društvu. Prispevek za avtobus 16,00 €. Udeleženci naj bodo primerno psihofizično pripravljeni. S sabo potrebujete planinsko izkaznico s plačano članarino PZS, osebni dokument in zdravstveno izkaznico. Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost prehrane je tudi na koči. Vodila vas bosta vodnika PD ZZV Janez Oman in Mitja Čmer. Prijave in ostale podrobne informacije: 1. Janez, tel. 041/494 530 2. Mitja, tel. 041/368 651 in e-mail: mitja.cmer@albatros.si.
 
 9.7.2017: VELIKI KORITNIK
V nedeljo, 09.07.2017 ob 05. uri vabimo vse ljubitelje gora in njihovih zanimivosti, tudi tiste z nekoliko manj kondicije, na najvišji vrh na območju prelaza Mokrine – Nassfeld, Veliki Koritnik. Z vrha je lep razgled na Karnijske Alpe, zahodne Julijske Alpe, ob dobri vidljivosti pa pogled seže vse do Visokih tur v Avstriji. Avtobus bo z Glazije v Celju odpeljal ob 05. uri, z ostalih postajališč kot običajno. Pot bomo nadaljevali mimo Ljubljane in Slovenijo zapustili na mejnem prehodu Rateče. Nadaljujemo skozi Trbiž do prelaza Mokrine, kjer se mimo jezera zapeljemo na avstrijsko stran in se na parkirišču ustavimo. Tu se bomo razdelili v dve ali tri skupine. Prva skupina bo za pristop na vrh uporabila zelo zahtevno označeno pot in pri tem prešla tudi v ferato. Za to skupino je obvezen varovalni trojček (varovalni pas, samovarovalni komplet in čelada). Druga skupina bo na vrh pristopala prav tako po zelo zahtevni označeni poti, ki pa je lažja od prve variante (nima ferate), za premagovanje ovir ima lestvi in na izpostavljenih mestih verige. Obe skupini bosta premagali okoli 800 višinskih metrov in za pristop na vrh potrebovali okoli 5 ur. Tretja skupina se bo podala na nasprotni vrh Konjski Špik, visok 2240 m. Nanj vodi iz skupnega izhodišča lahka označena pot. Udeleženci bodo premagali okoli 750 m višinske razlike in za pristop na vrh potrebovali okoli 4 ure zmerne hoje. Poleg ustrezne planinske opreme, priporočamo pohodne palice in ustrezno zaščito proti soncu. Hrana in pijača za vse udeležence pohoda je iz nahrbtnika. Poskrbite za zadostne količine tekočin (brezalkoholnih), glede na čas in težavnost ture. Ne pozabite osebnega dokumenta, kajti nahajali se bomo na območju Italije in Avstrije. Udeleženci pohoda na avtobusu poravnajo stroške pohoda (prevoz, cestnine, dnevnica vozniku) 24 €. Pohod bosta vodila VPZS Vladko KORŽE, tel. 041 465 355, e-naslov:vladko.korze@gmail.com in Slavko KLANJŠEK, tel. 031 654 760, e-naslov: slavko.klanjsek@gmail.com, ki sta vam na voljo za dodatne informacije in prijave. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov. PRIDRUŽITE SE NAM, DA SKUPAJ PREŽIVIMO LEPO NEDELJO IN KAKŠNO ZAPOJEMO!
 
 16.7.2017: OSSER
Planinsko društvo ZZV Celje vabi vse ljubitelje narave na lažji planinsko turistični pohod, z manjšo višinsko razliko. Povzpeli se bomo na vulkanski stožec Osser na avstrijskem Štajerskem blizu Gradca, ki je tako rekoč hišna gora glavnega mesta Štajerske. Dviguje se ob robu planine Teichalm, ki je nekako mešanica naše Rogle in Velike planine in jo meščani obiskujejo poleti in pozimi. Odhod avtobusa iz Celja bo ob 7.00 uri in ob 7.10 iz Žalca. Peljali se bomo skozi Maribor, mejo prečkali v Šentilju, (ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta). Peljali se bom skozi 14 km dolg avtocestni predor pod Plabutschem do lepega trga Frohnleiten, 25 km severno od Gradca, kjer bomo zavili v predalpski svet vzhodne Štajerske in skozi turistični kraj Fladnitz, na planino Teichalm s povprečno višino 1100m. Pozimi je tu smučišče, poleti pa sprehajališče za številne pohodnike. Teichalm obkrožajo do 1500 m visoke gore, prepredene s planinskimi potmi. Ustavili se bom pri gostišču Jaegerwirt, 1195 m in tu začeli enourni pohod na 1548 m visoki Oser po poti št. 45. Potem se bomo spustili na drugo stran proti sedlu, kjer je možen sestop do naslednjega gostišča ali pa bomo nadaljevali pot čez Siebenkoegel, to je rahlo razgibana slemenska pot, ki nam bo vzela 1,5 ure časa do sedla Sommeralm s turističnimi objekti. Do sem bo pripeljal tudi po dolini avtobus. Tu blizu se nahaja tudi izvir reke Raabe, ki teče potem skozi sotesko Raabklamm proti vzhodu. Na zahodu pa je gora Hochlantsch z zavarovano pohodno potjo. Če bo še čas, se bomo zapeljali do bližnjega jezera Teichalmsee, se ob njem sprehodili ali pa celo veslali najeti čoln. Tu je speljana tudi sprehajalna pot preko višinskega barja na deskah, podobno kot pri nas na Rogli. Na povratku si lahko še ogledamo lepo urejen trg Frohnleiten v dolini reke Mure. Izlet je primeren za vse starostne skupine in ga bosta vodila Franjo Kunej, tel št. 031 706 509 in Slavko Klanjšek, tel.št. 041 654 670. Cena za prevoz znaša 18 €.
 
 20.7.2017: Severna in Zahodna BIH

1. DAN: četrtek. 20.07.2017 -  Rafting na Uni

Odhod iz običajne lokacije ob 04.00. Vožnja v smeri Karlovac - Ličko Petrovo selo, kjer uredimo mejne formalnosti in nadaljujemo z vožnjo do Bihaća. Nastanitev. Vožnja do izhodišča za rafting, Štrbački buk, kjer se bomo preoblekli in se spustili po brzicah reke Une (12km). Tri urno »dogodivščino« bomo zaključili pri kraju Lohovo. Vrnitev v rafting klub, večerja in nočitev.

 

2. DAN: petek, 21.07.2017 - Osječenica (5 - 6 ur hoje)

Zajtrk.Vožnja do izhodišča za pohod. Najprej se bomo podali do točke Tronoški plaz (1195 mnv), po krajšem postanku pa nadaljujemo vzpon na najvišji vrh - VelikaOsječenica (1795 mnv). Osvežitev, nato vrnitev mimo Vijine pečine na izhodišče. Vožnja do Livna. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

3. DAN:  sobota, 22.07.2017 - Cincar (4-5 ur hoje)

Po zajtrku vožnja do planinskega doma Kruzi (1265mnv), kjer nas bodo pričakali planinci iz PD Cincar. Sledi krožna tura: PD Kruzi - Jaram – Cincar (2006 mnv) - Švabine štale - PD Kruzi. Po krajšem druženju in osvežitvi vrnitev v Livno. Večerja in nočitev.

 

4. DAN:  nedelja, 23.07.2017 - Čvrsnica (5-6 ur hoje)

Zgodnji zajtrk. Vožnja do Blinjskega jezera, izhodišča za vzpon na četrti najvišji vrh v BiH - Pločno (2228 mnv),na katerem stoji telekomunacijski objekt, odprt celo leto. Osvežitev in spust do jezera. Vožnja mimo Mostarja do Trebinja. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

5. DAN:  ponedeljek, 24.07.2017 - Crkvine  (2 uri hoje)

Po zajtrku se bomo povzpeli na Crkvine, priljubljeno izletniško točko, od koder se ponuja najlepši razgled na Trebinje. Na vzpetini je leta 2000 postavljen Hram Presvete Bogorodice, v katerem so shranjeni posmrtni ostanki pesnika in diplomata Jovana Dučića. Gre za »kopijo« samostana Gračanica na Kosovu, zato ga mnogi imenujejo hercegovska Gračanica. V sklopu kompleksa najdemo parohijski dom, galerijo ikon, amfiteater. Po ogledu spust do ene od tamkajšnjih vinskih kleti, kjer sledi degustacija lokalnih sort vina.  Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

6. DAN: torek, 25.07.2017 - Leotar (3 - 4 uri hoje)

Zgodnji zajtrk. Pohod na najvišji vrh Leotarja (1228 mnv), od koder se bomo po krajšem postanku spustili  do nekdanje avstro-ogrske trdnjave »Gljiva« (1000 mnv), ter naprej, v vas Podgljivlje (400 mnv), kjer nas bo čakal avtobus. Popoldan prosto za kopanje (reka ali bazen) ali individualne oglede. Večerja in nočitev.

 

7. DAN: sreda, 26.07.2017

ZajtrkVožnja do Mostarja, kjer naredimo postanek za ogled Starega mostu in panoramski sprehod po starem delu mesta. Nadaljevanje vožnje proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

CENA: 360€, pri udeležbi min 35 udeležencev

 

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz,

- 5x polpenzion v hotelu*** nacionalne kategorije, 1/2 twc,

       - 1x polpenzion v penzionskih hišah, več posteljne sobe,

- rafting na reki Uni,

- izposojo opreme in spremstvo vodnikov na raftingu,

- spremstvo lokalnih planinskih vodnikov,

- stroške priprave, organizacije in vodenja izleta.

 

Doplačilo na licu mesta:

- vstopnina v naravni rezervat in NP Una (za udeležence raftinga) - 10€ 

 

PRIJAVITE SE NA tel.  041 795-006 v večernih urah. Po prijavi boste prejeli položnico za plačilo izleta. Prijavite se lahko tudi po e-pošti,

gorsic.marko@gmail.com

Rok za prijave je do zasedbe mest. Pohitite s prijavo, ker je število udeležencev omejeno.

ARANŽMA SE OPRAVLJA V SODELOVANJU S TURISTIČNO AGENCIJO BALKANIKA, MOŠE PIJADE 41, 2000 MARIBOR

 

 
 23.7.2017: Pohod Breginj – Sv. Marjeta – Stol (1673 m)
Tudi letos planinsko društvo Kobarid odsek Breginj organizira pohod za praznik Sv. Marjete, ki je zavetnica cerkvice pod Stolom, v nedeljo 23.07.2017

Zbor planincev bo pred starim vaški jedrom v Breginju ob 06.00h Pohod bo potekal po lepo urejeni planinski poti mimo izvira Bele, in Svete Marjete vse do našega najvišjega vrha Stola (3h hoje), ki je tudi najvišji vrh pogorja Stola/Gran Monte ter najdaljši greben v Julijskih Alpah. Ob sestopu iz Stola bo sveta maša pri Sv. Marjeti ob 11.00h

Po končanem pohodu bo poskrbljeno tudi za pijačo in jedačo pod Sv. Marjeto “Na plesišču”.

Oprema: pohodniška te dobra volja!

Več inf. na: igor.breginj33@gmail.com

GSM: Igor Baloh: 031792375 Vasja Bric 041337379

Vljudno vabljeni

Lep planinski pozdrav!

---> Stol (1673 m)

---> Cerkvica sv. Marjete (973 m)

---> Odsek Breginj

Planinska pot Breginj - Sv.Marjeta - Stol Breginj - Sv. Marjeta - Stol (1673 m)

Breginj in Stol Breginj - Sv. Marjeta - Stol (1673 m)

---> PD Kobarid
 
 23.7.2017: ROMBON
V nedeljo, 23.07.2017 ob 04. uri vabimo vse ljubitelje gora in njihovih zanimivosti, da se nam pridružijo na pohodu na Rombon. Z vrha je krasen razgled na okoliške gore. Še posebej je znan po največ izkopanih jarkih na njemu med I. svetovno vojno in vsem kar je tam pustila na njemu in je še danes vidno. Avtobus bo z Glazije v Celju odpeljal ob 04. uri, z ostalih postajališč kot običajno. Pot bomo nadaljevali mimo Ljubljane in Slovenijo zapustili na mejnem prehodu Rateče. Nadaljujemo mimo Trbiža do Bovca in spodnje postaje kaninske žičnice. Tu se bomo razdelili v dve skupini in se s kabinsko žičnico odpeljali na vrh. Prva skupina bo od tu odšla mimo Prestreljenika do Prevale in naprej mimo Črnelske špice na vrh Rombona. Po poti bomo premagali okoli 550 višinskih metrov (sam Rombon pa je od izhodišča višji le 6 m), za kar bomo potrebovali okoli 5 ur hoje. Z vrha sledi spust pri čemer se bomo spustili 1500 višinskih m nižje v Zavrzelno, za kar pa bomo potrebovali okoli 4 ure hoje. Druga skupina bo odšla do doma Petra Skalarja in po želji obiskala še bližnje vrhove, približno enake nadmorske višine kot je izhodišče. Zatem se povzpne na Prestreljenik (2499m), od tam se spusti do Prevale in se preko Krnic spusti v Kaninsko vas. Ta skupina se bo po želji razdelila še na podskupino, ki ne bo zmogla ali se želela vračati peš v dolino in bo za to uporabila kabinsko žičnico. Skupina se bo na vrhu zadržala okoli 5 ur in med tem izvajala navedene aktivnosti. Za spust bo potrebovala okoli 4. ure hoje. Poleg ustrezne planinske opreme, priporočamo pohodne palice in ustrezno zaščito proti soncu. Hrana in pijača za vse udeležence pohoda je iz nahrbtnika. Poskrbite za zadostne količine tekočin (brezalkoholnih) glede na čas in težavnost ture. Ne pozabite osebnega dokumenta, kajti nahajali se bomo tudi na območju Italije. Udeleženci pohoda na avtobusu poravnajo stroške pohoda (prevoz, cestnine) 18 €. Za povratno karto kabinske žičnice pa boste na kraju sami plačali 12 € Pohod bosta vodila VPZS Vladko KORŽE, tel. 041 465 355, meil: vladko.korze@gmail.com in Slavko KLANJŠEK, tel. 031 654 760, meil:slavko.klanjsek@gmail.com, ki sta vam na razpolago za dodatne informacije in za prijave. Vodniški odsek si glede na trenutne razmere na terenu, pridržuje pravico do določenih sprememb ali odpovedi pohoda. Udeleženec pohoda s prijavo za pohod potrdi da je seznanjen z zahtevnostjo pohoda ter izpolnjuje pogoje za varno sodelovanje na njem. Ima plačano članarino PZS za tekoče leto. Se ravna v skladu s častnim kodeksom slovenskih planincev in mora dosledno upoštevati navodila vodnikov.
 
 30.7.2017: STORŽIČ
Dobimo se na že znanih postajališčih in ob 7.00 uri na AP Glazija in ob 7.10 uri na AP v Žalcu. Odpeljemo se do vasi Preddvor in naprej do naselja Mače, kjer zapustimo avtobus in se peš odpravimo po makadamski poti na Suhi vrh in na Goro, 994 m ter naprej do Doma na Kališču, 1534 m. Do tukaj bomo potrebovali 2,30 ure zmerne hoje. Druga skupina bo pot nadaljeval na Bašeljski preval, 1630 m in naprej na 2132 m visoki Storžič. Za omenjeno pot bodo potrebovali 1,45 ure. Po počitku se vrne na Bašeljski preval in naprej na Bašeljski vrh, 1744 m, od koder sledi spust do Doma na Kališču. Po združitvi obeh skupin sledi spust po poti vzpona do vasi Mače, kjer nas bo čakal avtobus. Sam vzpon do koče ni zahteven, nekoliko zahtevnejši je vzpon na vrh. Vse informacije in prijava zbirata PV PDZZV Celje Mitja Čmer na tel. št. 041 368 651 e- mail mitja.cmer@albatros.si in Janez Oman tel.št. 041 494 530. Prispevek za prevoz je 16.00 €.
 
 12.8.2017: Treking odprava na Damavand 5671m
Termin: 12.-20- avgust 2017 (9 dni) Program treking odprave na Damavand in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 9.9.2017: Otok Rab

1. DAN: sobota, 09.09.2017

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz običajne lokacije. Vožnja na Rab in nastanitev na Loparju – San Marino. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev

 

2. DAN:  nedelja, 10.09.2017 (4-5 ur hoje)

Po zajtrku se bomo po »Primužičevi stazi«, najprej povzpeli do »Fruge«, od tam pa na vrh »Rapost« in po grebenu na  vrh Kamenjak. Spust v mesto Rab. Prosto za osvežitev in samostojne sprehode po mestu, nato vrnitev z avtobusom v Lopar. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

 

3. DAN: ponedeljek, 11.09.2017 (4-5 ur hoje)

Zajtrk. Vožnja do Kamporskega polja. Po Primužičevi stazi (2. steza) se bomo podali proti Kalifrontu, zelo redko poseljenem delu otoka, ki velja za zaščiteno področje. Pot nas bo skozi naravni rezervat »Dundo« peljala do čudovitega zaliva Kristofor, ter naprej mimo zalivov Čifnata, Gažinka in Jelenovica do Suhe Punte, kjer nas bo čakal avtobus. Postanek v mestu Rab za osvežitev. Popoldan prosto za kopanje ali druge samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev.

 

4. DAN: torek, 12.09.2017  (4-5 ur hoje)

Po zajtrku sledi sprehod do začetka »Primužičeve staze«, od koder se bomo najprej povzpeli do »Fruge«, od tam pa nadaljujemo proti Supetarski dragi in Kamporskem polju. Ogled znanega spominskega parka Kampor (italijansko koncentracijsko taborišče) in bližnjega samostana. Vrnitev v hotel. Popoldan prosto za kopanje. Večerja in nočitev.

 

5. DAN: sreda, 13.09.2017  (3-4 ure hoje)

Po zajtrku se bomo najprej povzpeli na hribček nad Loparjem, od tam pa se bomo po krajšem postanku sprehodili mimo čudovitih zalivov: Stolac, Sahara, Dubac in Ciganka do trajektne luke Lopar. Z vlakcem ali peš se bomo vrnili v hotel. Popoldan prosto za samostojne aktivnosti. Večerja in nočitev.

 

6. DAN: četrtek, 14.09.2017 (1-2 uri hoje)

Zajtrk. Sprehod do Loparja, kjer se vkrcamo na ladjico (*doplačilo) in se popeljemo na Goli otok, ki so ga nekoč imenovali tudi »Jugoslovanski Alcatraz«. Znan je po tem, da so od leta 1952 v delu zloglasnega zapora bivali politični zaporniki. Ogled otoka pod vodstvom bivšega zaporniškega paznika. Vrnitev na ladjo in kosilo. V povratku se bomo ustavili tudi pri otočku Sveti Grgur, kjer je nekoč bil ženski zapor, danes pa je ta idilični otoček priljubljeni cilj številnih turistov, ki se tja pripeljejo z jadrnicami. Možnost kopanja. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

(*V primeru slabega vremena nadomestni izlet po otoku).

 

7. DAN: petek, 15.09.2017 (1 uro hoje)

Zajtrk. Vožnja s trajektom na celino, nato nadaljevanje poti do Senja, 3000 let starega mesta z bogato in burno zgodovino, o čemer pričajo številni kulturno-zgodovinski spomeniki in arheološki ostanki. Eden izmed teh je trdnjava »Nehaj«, zgrajena leta 1588 za zaščito pred turki, simbol mesta Senj in edinstven spomenik hrvaške srednjeveške arhitekture. Sprehod in panoramski ogled, nato vožnja proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

CENA: 330€ (pri udeležbi min 35 oseb)

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz,

- 6x polpenzion v hotelu*** v 1/2twc,

- 2x trajektno vožnjo,

- prisotnost planinskega vodnika,

- stroške priprave, organizacije in vodenja izleta.

 

Predvidena doplačila na licu mesta:

- turistična pristojbina v vrednosti 7HRK/dan/oseba

 

PRIJAVITE SE NA tel.  041 795-006 v večernih urah. Po prijavi boste prejeli položnico za plačilo izleta. Prijavite se lahko tudi po e-pošti,

gorsic.marko@gmail.com

Rok za prijave je do zasedbe mest. Pohitite s prijavo, ker je število udeležencev omejeno.

ARANŽMA SE OPRAVLJA V SODELOVANJU S TURISTIČNO AGENCIJO BALKANIKA, MOŠE PIJADE 41, 2000 MARIBOR

 
 16.9.2017: JESENSKI TREKING PO ENI IZMED NAJLEPŠIH PEŠPOTI NA SVETU
 

»JESENSKI TREKING (september in oktober) PO ENI IZMED NAJLEPŠIH PEŠPOTI NA SVETU – LIKIJSKI POT V TURČIJI«

 

Treking bo organiziran v dveh terminih:

 

prvi termin: od 16. do 23. septembra 2017 (možen le individualni prihod v Fethiye)

 

drugi termin: od 28. oktobra do 4. novembra 2017 (čas krompirjevih počitnic) – v tem terminu bo možen odhod s spremstvom iz Slovenije; možen pa bo tudi individualni prihod v Fethiye.

 

Likijska pot se razprostira na jugozahodnem delu Turčije, prehodili bomo najlepši del pešpoti, ki se začne v kraju Fethiye. Ob raziskovanju Likijske poti bomo spoznali tudi turško kulturo, tradicijo in kulinariko ter uživali ob čudoviti flori in favni ter očarljivih pogledih na likijsko obalo. Kraj Fethiye, poleg Likijske poti, slovi po pridelavi agro kulturnih pridelkov in turizmu.

Program pohodništva se prične izvajati v kraju Fethiye, ob prijavi v agenciji Tribe Travel Tours.

 

Cena pohodništva (brez prevoza) po navedenem programu (vse vključeno v ceno) je

-       500 evrov (na osebno za bivanje v dvoposteljnih sobah) + avio karta (cena cca 325 evrov – odhod z Ljubljane; možen odhod tudi z bližnjih letališč). 

-       400 evrov (na osebo za bivanje v skupnih ležiščih) + avio karta (cena cca 325 evrov – odhod z Ljubljane; možen odhod tudi z bližnjih letališč).

 

Rok prijave: do zapolnitve mest. Ker je termin (od 28.10. do 4.11.2017) tudi v času krompirjevnih počitnic, priporočamo čim prejšnjo prijavo.

 

PROGRAM:

 

1. dan: Ljubljana - Fethiye (sobota)

Polet (s slovenskega ali bližnjega letališča) do Istanbula in nato naprej (notranji let) do Likijske obale (letališče Dalaman). Prihod v Fethiye, prjiava na treking v agenciji Tribe Travel Tours. Sledi namestitev v Guest housu, dobrodošlica in predstavitev programa. Nato sledi počitek.

 

2. dan: Fethiye – Kayakoy – Oludeniz (nedelja)

Po zajtrku (malico za pot bomo prejeli ob odhodu) sledi prvi del pohodništva (trajanje cca 6-7 ur) in sicer nas bo pot vodila po neokrnjenem pinijevem gozdu do kraja Kayakoy. Na poti bomo okusili tudi pravo turško kavo in čaj ter nadaljevali do modre lagune Oludeniz, ki slovi kot ena izmed najlepših plaž Turčije. V večernih urah se bomo odpravili na večerju v ribiško restavracijo v osrčju kraja Fethiye (večerja je vključena v ceno, pijača je doplačilo).

 

3. dan: Izlet z Goolet ladjo po Likijski obali (ponedeljek)

Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni izlet z ladjo, po čudovitih zalivih likijske obale, naredili bomo tudi postanke za kopanje, krajše sprehode in fotografiranje. Na ladji bodo za nas pripravili tudi okusno kosilo (kosilo je vključeno v ceno, pijača je doplačilo). Zvečer prosto, večerja je možna tudi v Guest housu (v tem primeru je večerja doplačilo).

 

4. dan: Fethiye – Ovacik – Faralya – dolina metuljev (torek)

Po zajtrku se bomo odpravili na 3-dnevni treking po Likijski poti. S seboj bomo vzeli manjši nahrbtnik, v katerega bomo dali: majice, hlače, natikače ter ostali pribor... po potrebi tudi spalno vrečo. Med potjo bomo naredili postanek za malico, pripravili nam bodo okusne turške palačinke (gozleme). Vseskozi so izviri pitne vode, tako da potrebujemo plastenko vode, ki jo bomo sproti polnili. Vso prtljago, ki jo na poti ne bomo potrebovali bomo pustili v Guest housu.

Likijsko pot bomo pričeli v Ovačiku in nadaljevali vse do Faralye – nad dolino metuljev, ki slovi po enem najlepših razgledov na Likijski poti. Sledi večerja in nastanitev v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur. (večerja je vključena v ceno, pijača je doplačilo).

5. dan: Faralya – Kabak – Alinca (sreda)

Po zajtrku bomo zapustili Faralye in pot nadaljevali do vasice Alinca. Malico za na pot bomo prejeli ob odhodu. Po prihodu v vas se bomo najprej naužili prečudovitega razgleda na obalo, ki se nahaja cca 1000 m pod nami. Sledi večerja, prijetno druženje in počitek v bungalovih po 2 osebi. Čas trekinga: cca 6-7 ur. (večerja je vključena v ceno, pijača je doplačilo).

 

6. dan: Alinca – Gey – Bel (četrtek)

Po zajtrku (malico za na pot bomo ravno tako prejeli ob odhodu) bo pred nami še zadnji del trekinga in sicer se bomo odpravili do vasi Gey. Sledi zaključek naše treking poti in prevoz nazaj do Fethiye. Čas trekinga: cca 6-7 ur.

 

Zvečer se bomo odpravili v restavracijo Cin Bal, ki je svojevrstna posebnost, kjer bomo imeli pravi piknik (postregli nas bodo z dobro turško hrano, del hrane pa si bomo pripravili sami na žaru).   

 

7. dan: Fethiye – Raziskovanje kraja (petek)

Zajtrk. Sledi raziskovanje kraja Fethiye: obisk tržnice in lokalne trgovine z začimbami, možen skok s padalom z gore Babadag nad laguno Oludeniz, možnost potapljanja, možni nakupi v številnih trgovinah… V popoldanskih urah možen obisk turške kopeli hamam, ki se bo po trekingu prilegla (doplačilo za hamam = 12 evrov).  

 

Zvečer bomo spoznali tudi nočni utrip kraja Fethiye in sicer se bomo skupaj odpravili v Turkish tent, kjer bomo prisluhnili tradicionalni turški glasbi in plesu. Po dogovoru bomo lahko imeli v Turkish tent tudi večerjo (večerja je v tem primeru doplačilo).

 

8. dan: Fethiye – Ljubljana (sobota)

Po zajtrku sledi še pakiranje prtljage, v spomin na naše druženje bomo naredili še skupno fotografijo in pot nas bo vodila do letališča. Sledi povratek v domovino.

 

Dodatne informacije:

Likijska pot je primerna za vsakogar, ki zna uživati v lepotah neokrnjene narave in prijetni družbi.

V primeru slabega vremena, bomo program prilagodili.  Za potovanje v Turčijo potrebujete potni list, ki je veljaven še najmanj 6 mesecev. Zavarovanje v ceno ni vključeno, zavarovanje (za čas pohodništva si uredite v zavarovalnici). 

 

Informacije za prijavo (prijava do zapolnitve mest) po e-pošti: turkey.turcija@gmail.com

- ime in priimek (enako, kot je na potnem listu) ter rojstne podatke

- naslov bivališča

- kontaktne podatke: telefon in e-naslov

- način bivanja: dvoposteljna / troposteljna soba ali skupna ležišča

 

Kontakt:

Tribel Travel Tours, Fethiye, Turkey

Tel: (+90) 252 614 46 27 in

Tel. 051 72 77 85 (kontakt v Sloveniji)

E-mail: turkey.turcija@gmail.com

Spletna stran: https://sites.google.com/site/turkishturism/pohodnistvo-po-likijski-poti---t-u-r-c-i-j-a


 
 23.9.2017: RAB
R A B / O T O K S R E Č E / PD ZZV CELJE in TA RELAX vas vabita od 23.9 do 30. 9. 2017 na Rab, otok sreče - kraj, kjer si lahko dovolite biti srečni. Vse informacije najdete na internetni strani: www.pd-zzv-ce.si. Prijave zbira: 031 706 509 - Franjo.
 
 30.9.2017: 23. tradicionalni pohod Breginj – Musc – Breški Jalovec – Brezje

Planinsko društvo Kobarid – odsek Breginj letos organizira 23. tradicionalni pohod Breginj – Breški Jalovec – Brezje. Pohod bo potekal v soboto, 30. 9. 2017 po zahodnem pogorju Stola, najbolj zahodni planinski poti v Sloveniji ter mimo izvirov Nadiže (Črn, Beli potok). Člani odseka Breginj bodo poskrbeli za vodenje celotnega pohoda. Zbor planincev bo pred starim vaškim jedrom v Breginju, pohod pa bo speljan po treh zahtevnostno različnih smereh,

Ob 7.00h: Breginj – Musc – Breški Jalovec (ITA) – Brezje (ITA); čas hoje 6h (zahtevna)
Ob 8.00h: Breginj – Nizki vrh – Breški Jalovec (ITA) – Brezje (ITA); čas hoje 6h (srednje zahtevna)
Ob 8.30h: Breginj - Plazi – Brezje (ITA); čas hoje 3h (lahka)

pohod-2014

V primeru slabega vremena bo pohod potekal po spodnji, lažji poti (modro označena pot). Za pohod potrebujete pohodniško opremo ter dobro voljo!


Zaključek pohoda bo potekal v starem vaškem jedru v Breginju, kjer bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

Dodatne informacije o prevozu iz Brezji v Breginj, prijave in ostalo najdete na telefonski številki 031 792 375 (Igor Baloh) ali email: igor.breginj33@gmail.com.

Vljudno vabljeni!

Lep planinski pozdrav!

 
 14.10.2017: Treking po Madeiri
Termin: 14.- 21. oktober 2017 (8 dni) Program treking potovanja na Madeiro in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 14.10.2017: 17.POHOD PO STOPERŠKI PLANINSKI POTI
V A B I L O PD Donačka gora Stoperce vas vabi na 17. pohod po Stoperški planinski poti - Prvi del v soboto 14. 10. 2017 ŠTART: od 8 do 8.30 ure ( pred trgovino Litož ) PREVOZ: organiziran nazaj v Stoperce OPREMA: planinski čevlji, ustrezna oblačila (vetrovka ), palice po lastni želji. Na pohodu lahko dobite hrano in pijačo PRIHOD V STOPERCE: iz smeri Rogaška slatina 15 km Iz smeri Ptuja 25 km ČAS HOJE: 4-5 ur PRIJAVE: za večje skupine Lorber 031/ 320 /325 Email: pd.donackagora@email.si Planinski pozdrav !
 
 28.10.2017: Nebeški Tenerife z vzponom na Pico del Teide 3718m
Termin: 28. oktober – 4. november 2017 (8 dni) Program trekinga po Tenerifih in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 11.11.2017: Treking Maroko z vzponom na Toubkal 4167m
Termin: 11.-19. november 2017 (9 dni) Program trekinga po Maroku in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 5.1.2018: Treking Kilimanjaro 5896 m
Termin: januar 2018 (11 dni) Program treking odprave na Kilimanjaro in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 17.2.2018: Treking Lanzarote 2018
Termin: 17.-24. februar 2018 (8 dni) - čas zimskih počitnic Zahodne regije. Program trekinga po Lanzatotah in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 25.2.2018: Treking Madeira 2018
Termin: 25. februar - 4. marec 2018 (8 dni) - čas zimskih počitnic Vzhodne regije. Program trekinga po Madeiri in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 6.5.2018: Treking odprava na Elbrus 5642m
Termin: maj 2018 – 9 dni. Program odprave na Elbrus in ostale informacije najdete na: info@izimanija.si ali 070 614 784 ali www.izimanija.si -Zbiramo prijave!
 
 
Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki