Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Prireditve Vpiši prireditev Arhiv Popravi vnos
Prireditve / Arhiv
 20.7.2017: Severna in Zahodna BIH

1. DAN: četrtek. 20.07.2017 -  Rafting na Uni

Odhod iz običajne lokacije ob 04.00. Vožnja v smeri Karlovac - Ličko Petrovo selo, kjer uredimo mejne formalnosti in nadaljujemo z vožnjo do Bihaća. Nastanitev. Vožnja do izhodišča za rafting, Štrbački buk, kjer se bomo preoblekli in se spustili po brzicah reke Une (12km). Tri urno »dogodivščino« bomo zaključili pri kraju Lohovo. Vrnitev v rafting klub, večerja in nočitev.

 

2. DAN: petek, 21.07.2017 - Osječenica (5 - 6 ur hoje)

Zajtrk.Vožnja do izhodišča za pohod. Najprej se bomo podali do točke Tronoški plaz (1195 mnv), po krajšem postanku pa nadaljujemo vzpon na najvišji vrh - VelikaOsječenica (1795 mnv). Osvežitev, nato vrnitev mimo Vijine pečine na izhodišče. Vožnja do Livna. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

3. DAN:  sobota, 22.07.2017 - Cincar (4-5 ur hoje)

Po zajtrku vožnja do planinskega doma Kruzi (1265mnv), kjer nas bodo pričakali planinci iz PD Cincar. Sledi krožna tura: PD Kruzi - Jaram – Cincar (2006 mnv) - Švabine štale - PD Kruzi. Po krajšem druženju in osvežitvi vrnitev v Livno. Večerja in nočitev.

 

4. DAN:  nedelja, 23.07.2017 - Čvrsnica (5-6 ur hoje)

Zgodnji zajtrk. Vožnja do Blinjskega jezera, izhodišča za vzpon na četrti najvišji vrh v BiH - Pločno (2228 mnv),na katerem stoji telekomunacijski objekt, odprt celo leto. Osvežitev in spust do jezera. Vožnja mimo Mostarja do Trebinja. Nastanitev, večerja in nočitev.

 

5. DAN:  ponedeljek, 24.07.2017 - Crkvine  (2 uri hoje)

Po zajtrku se bomo povzpeli na Crkvine, priljubljeno izletniško točko, od koder se ponuja najlepši razgled na Trebinje. Na vzpetini je leta 2000 postavljen Hram Presvete Bogorodice, v katerem so shranjeni posmrtni ostanki pesnika in diplomata Jovana Dučića. Gre za »kopijo« samostana Gračanica na Kosovu, zato ga mnogi imenujejo hercegovska Gračanica. V sklopu kompleksa najdemo parohijski dom, galerijo ikon, amfiteater. Po ogledu spust do ene od tamkajšnjih vinskih kleti, kjer sledi degustacija lokalnih sort vina.  Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

 

6. DAN: torek, 25.07.2017 - Leotar (3 - 4 uri hoje)

Zgodnji zajtrk. Pohod na najvišji vrh Leotarja (1228 mnv), od koder se bomo po krajšem postanku spustili  do nekdanje avstro-ogrske trdnjave »Gljiva« (1000 mnv), ter naprej, v vas Podgljivlje (400 mnv), kjer nas bo čakal avtobus. Popoldan prosto za kopanje (reka ali bazen) ali individualne oglede. Večerja in nočitev.

 

7. DAN: sreda, 26.07.2017

ZajtrkVožnja do Mostarja, kjer naredimo postanek za ogled Starega mostu in panoramski sprehod po starem delu mesta. Nadaljevanje vožnje proti domu. Predviden prihod v Slovenijo v večernih urah.

 

CENA: 360€, pri udeležbi min 35 udeležencev

 

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz,

- 5x polpenzion v hotelu*** nacionalne kategorije, 1/2 twc,

       - 1x polpenzion v penzionskih hišah, več posteljne sobe,

- rafting na reki Uni,

- izposojo opreme in spremstvo vodnikov na raftingu,

- spremstvo lokalnih planinskih vodnikov,

- stroške priprave, organizacije in vodenja izleta.

 

Doplačilo na licu mesta:

- vstopnina v naravni rezervat in NP Una (za udeležence raftinga) - 10€ 

 

PRIJAVITE SE NA tel.  041 795-006 v večernih urah. Po prijavi boste prejeli položnico za plačilo izleta. Prijavite se lahko tudi po e-pošti,

gorsic.marko@gmail.com

Rok za prijave je do zasedbe mest. Pohitite s prijavo, ker je število udeležencev omejeno.

ARANŽMA SE OPRAVLJA V SODELOVANJU S TURISTIČNO AGENCIJO BALKANIKA, MOŠE PIJADE 41, 2000 MARIBOR

 

 
 16.7.2017: Planinski izlet - Prisojnik
Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 16. julija 2017 na Prisojnik (2547 m). Odhod je v nedeljo zjutraj ob 5. uri izpred osnovne šole Preserje. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici. Peljali se bomo do Koče na Gozdu, kjer je izhodišče za našo turo. Od tu se bomo po Hanzovi poti odpravili na vrh Prisojnika (cca 5 ur hoje). Na vrhu se bomo razgledali po okolici, imeli bomo tudi daljši počitek z malico iz nahrbtnika. Nazaj se bomo vrnili po Slovenski poti na Vršič (cca 3 ure), torej skupaj cca 8 ur. Pot je zelo zahtevna. Malica iz nahrbtnika. Potrebna oprema: - čelada, - plezalni pas, - komplet za samovarovanje, - cepin, - dereze. Domov se bomo vrnili v poznih večernih urah. Rok za prijave je četrtek, 13. 7. 2017 Izlet bo vodil planinski vodnik Niko Bertoncelj. Prijave zbira Niko Bertoncelj na mobi 041 994 011 (v večernih urah) ali po elektronski pošti niko.bertoncelj@gmail.com. Cena izleta je 15 EUR.
 
 16.7.2017: OSSER
Planinsko društvo ZZV Celje vabi vse ljubitelje narave na lažji planinsko turistični pohod, z manjšo višinsko razliko. Povzpeli se bomo na vulkanski stožec Osser na avstrijskem Štajerskem blizu Gradca, ki je tako rekoč hišna gora glavnega mesta Štajerske. Dviguje se ob robu planine Teichalm, ki je nekako mešanica naše Rogle in Velike planine in jo meščani obiskujejo poleti in pozimi. Odhod avtobusa iz Celja bo ob 7.00 uri in ob 7.10 iz Žalca. Peljali se bomo skozi Maribor, mejo prečkali v Šentilju, (ne pozabite veljavnega osebnega dokumenta). Peljali se bom skozi 14 km dolg avtocestni predor pod Plabutschem do lepega trga Frohnleiten, 25 km severno od Gradca, kjer bomo zavili v predalpski svet vzhodne Štajerske in skozi turistični kraj Fladnitz, na planino Teichalm s povprečno višino 1100m. Pozimi je tu smučišče, poleti pa sprehajališče za številne pohodnike. Teichalm obkrožajo do 1500 m visoke gore, prepredene s planinskimi potmi. Ustavili se bom pri gostišču Jaegerwirt, 1195 m in tu začeli enourni pohod na 1548 m visoki Oser po poti št. 45. Potem se bomo spustili na drugo stran proti sedlu, kjer je možen sestop do naslednjega gostišča ali pa bomo nadaljevali pot čez Siebenkoegel, to je rahlo razgibana slemenska pot, ki nam bo vzela 1,5 ure časa do sedla Sommeralm s turističnimi objekti. Do sem bo pripeljal tudi po dolini avtobus. Tu blizu se nahaja tudi izvir reke Raabe, ki teče potem skozi sotesko Raabklamm proti vzhodu. Na zahodu pa je gora Hochlantsch z zavarovano pohodno potjo. Če bo še čas, se bomo zapeljali do bližnjega jezera Teichalmsee, se ob njem sprehodili ali pa celo veslali najeti čoln. Tu je speljana tudi sprehajalna pot preko višinskega barja na deskah, podobno kot pri nas na Rogli. Na povratku si lahko še ogledamo lepo urejen trg Frohnleiten v dolini reke Mure. Izlet je primeren za vse starostne skupine in ga bosta vodila Franjo Kunej, tel št. 031 706 509 in Slavko Klanjšek, tel.št. 041 654 670. Cena za prevoz znaša 18 €.
 
 9.7.2017: Planinski izlet Kamniške Rinke
Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 9.7.2017 na Kamniške Rinke. Odhod je v nedeljo zjutraj : Preserje ob 6-ti uri,ter naprej po dogovoru.Odpeljali se bomo v Kamniško Bistrico.Podali se bomo po nemarkirani stezi skozi Žmavčarje do novega bivaka.Po krajšem počitku bomo nadaljevali proti Rinkam in po dogovoru obiskali vse štiri.Sestopili bomo po isti stezi nazaj v dolino Kamniške bistrice.Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 5 ur,ter 4 za sestop. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Izlet je primeren za izkušene planince,ki jih ne motijo brezpotja in se bo izvedel ob prijavi vsaj treh udeležencev. Obvezna je dobra planinska obutev,nepremočljiva oblačila ter čelada. Cena prevoza je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič,ki tudi pobira prijave na tel. 031-709-719 (do 7.7.2017).
 
 24.6.2017: Planinski izlet - Košenjak
Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane društva v soboto 24. 6. 2017 in nedeljo 25. 6. 2017 na KOŠENJAK 1522 m - južni del Golice ( Koralpe ) in po Kozjaku . Odhod v soboto zjutraj je: Preserje ob 6 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z Brezovice se bomo odpeljali do Velenja in nato po Mislinjski dolini mimo Slovenj Gradca do Dravograda. V soboto bomo po Koroški planinski poti obiskali Šteharski vrh, Sv. Križ nad Dravogradom, Grad Dravograd, Goriški vrh, Košenjak in Dom pod Košenjakom, kjer bomo predvidoma prenočili. V nedeljo bomo nadaljevali našo pot od Lohtnerja na Pernice, na Jerneja in preko Bricnika v dolino. Cena prevoza je 30,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič telefon 3631-175 ali 041 795-006 (v večernih urah) Rok za prijave je do četrtka 22. 6. 2017 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič
 
 23.6.2017: Bohinj Outdoor Festival - powered by Trans Julius
Bohinj Outdoor Festival: vikend za odkrivanje novih aktivnosti v naravi 23.-25. junij 2017, Bohinj (Kamp Danica) - vstop prost! V sklopu gorsko-kolesarskega dogodka Trans Julius bo letos prvič potekal tudi Bohinj Outdoor Festival, ki je namenjen odkrivanju, spoznavanju in preizkušanju različnih športov, ki so doma v Bohinjski kotlini in Julijskih Alpah. Na prizorišču festivala bo za vse kolesarske navdušence brezplačno na voljo tudi Scott pump track. Noč outdoor filmov - petek, 23. junij 2017 Otvoritveni večer Bohinj Outdoor Festivala bo v ritmih tistih filmskih ustvarjalcev, ki jim težko rečemo samo režiserji, temveč so tisti, ki prenašajo neverjetne slike in podobe narave do vseh, ki športe v naravi čutimo, kot svoj način življenja. V veliko čast nam je, da bo filmski večer odprl film Crossing Iceland fotografa, režiserja in ljubitelja bohinjskih lepot Jureta Breceljnika. V nadaljevanju večera si bodo gledalci brezplačno ogledali različne kratke video projekcije s področja gorskega kolesarstva in drugih športov v naravi. Program Bohinj Outdoor Festivala - sobota, 24. junij 2017, nedelja, 25. junij 2017 Plezanje - MTB šola za otroke - Scott pumptrack - Triglav tekma s pogajalčki - pohodniške ture - gorsko-kolesarske ture - kajak - kanjoning - raftanje - slackline - zipline - supanje Na prizorišču Bohinj Outdoor Festivala se boste lahko preizkusili v različnih športih v naravi - tako v tistih na vodi, kot na kopnem. Vodniki in inštruktorji različnih športov vam bodo omogočili brezplačno preizkušanje različnih športnih aktivnosti, tiste daljše ture in izleti pa bodo ta vikend na voljo po festivalskih cenah. Na Bohinj Outdoor Festivalu se vam bodo predstavili: - Gorsko vodništvo, plezanje in slackline – Vertical Adventures Slovenia (www.vertical-adventures.si) - Pohodništvo in družinsko kolesarjenje – Hike & Bike (www.hikeandbike.si) - Enduro MTB kolesarjenje – Outdoor Mania (www.outdoor-mania.com) - Kanjoning – Outdoor Slovenia (www.outdoor-slovenia.com) - Raft, kajak in kanu – Sport4fun (www.sport4fun.si) - Supanje - Extreme Monkey (www.extreme-monkey.com) - Joga – Neyna Joga (www.facebook.com/NeynaYoga) Oba dneva bo poskrbljeno za dobro hrano in pijačo, seveda zato si rezervirajte celoten vikend za uživanje v družbi ljubiteljev športov na prostem! Za rezervacije šotorišča za nočitve se lahko obrnete na LTO Bohinj - Vida Kovačič (vida.kovacic@bohinj.si). Trans Julius zabava - sobota, 24. junij 2017, od 20. ure dalje Sobotni večer bo popestrila posebna Trans Julius zabava v družbi posebnih glasbenih izvajalcev, ki bodo poskrbeli tudi za najbolj zahtevne glasbene okuse in za pravo mero glasnosti, da boste lahko dnevno druženje in zabavo podaljšali tudi v nočne ure. Beer&grill nedeljsko popoldne - nedelja, 25. junij 2017, od 12. ure dalje Nedelja, ki bo prav tako čez dan obarvana z različnimi športi na prostem, bo od 12. ure dalje poskrbela za pravi piknik na prostem. V sodelovanju z različnimi ponudniki boste uživali v dobrem domačem pivu in drugih osvežilnih pijačah za poletni čas ter se po športnih aktivnostih okrepčali z mojstrovinami z žara. V popoldanskem času pa boste lahko tudi čestitali zmagovalcem prvega večdnevnega enduro MTB tekmovanja Trans Julius!
 
 18.6.2017: 23. mednarodni pohod prijateljstva, Čeniebola-Robidišče-Podbela
Planinsko društvo Kobarid ---> pdkobarid.com pohod-2014
 
 11.6.2017: Planinski izlet - Srebrno sedlo
Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 11.6.2017 na Srebrno sedlo (2115m Kamniške Alpe). Odhod je v nedeljo zjutraj : Podpeč ob 6-ti uri, ter naprej po dogovoru. Odpeljali se bomo v Kamniško Bistrico in se podali ob Kamniški Beli, naprej po nemarkirani stezi mimo Orglic, čez Šraj peske na Petkove njive in Korošico. Po krajšem počitku in malici iz nahrbtnika, bomo nadaljevali na Srebrno sedlo, ter sestopili v Repov kot in naprej po markirani stezi nazaj v dolino Kamniške Bistrice. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 5 do 6 ur, ter 4 za sestop. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Izlet je primeren za izkušene planince,ki jih ne motijo brezpotja in plezanje brez varoval. Obvezna je dobra planinska obutev, nepremočljiva oblačila, plezalni pas ter čelada. Izlet se bo izvedel ob prijavi vsaj treh udeležencev. Cena izleta je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič, ki tudi pobira prijave na tel. 031-709-719 (do 9.6.2017).
 
 10.6.2017: 12.Mlinarjev pohod na Krim
PD PODPEČ PRESERJE PRIREJA V SPOMIN NA FRANCA MLINARJA in DRAGA ZORCA POHOD NA KRIM- 1107 m - 12. MLINARJEV POHOD NA KRIM- V soboto 10. junija 2017, bo 12. SPOMINSKI pohod na Krim, na goro s čudo­vitim razgledom po Sloveniji. Ob 10. uri bo prijateljsko srečanje pri planinskem Domu, na katerem bomo obudili spomin na našega prijatelja. Pohod in srečanje bo ob vsakem vremenu . Informacije na tel. 041 795-006, ali 01 3631-175 Goršič Izhodišča za spominski pohod na Krim: Preserje – parkirišče pod sv. Ano ob 7. uri UO PD PODPEČ - PRESERJE
 
 7.6.2017: Planinski izlet - Ojstrnik
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane in člane društva v sredo 7. junija 2017 na OJSTRNIK 2050 m. Odhod v sredo zjutraj je: Preserje ob 07 uri - pred OŠ Preserje, ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Peljali se bomo skozi Kranjsko Goro, Rateč, Trbiža, Ukev (Ugovizza) do izhodišča pri opuščeni planinski postojanki Nordia. Od tu bomo odšli proti vrhu gore, ki ima tri imena SLO Ojsterjik, IT M.Osternig in AT Oisternig. Pot je lahka in nas bo popeljala preko Bistriške planine do vrha. Je pa z vrha zelo lep razgled. Cena izleta je 20,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah) Zadnji rok za prijave je ponedeljek 5. 6 2017. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič.
 
 3.6.2017: Planinski izlet - Istrska planinska pot
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v soboto 3. junija in nedeljo 4. junija 2017 na pohod po Istrski planinski poti. Odhod posebnega avtobusa v soboto zjutraj je:Preserje ob 5. uri - pred OŠ Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, v Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Z avtobusom se bomo odpeljali mimo Postojne, Ilirske Bistrice in nato preko mejnega prehoda na Hrvaško, ter dalje do Opatije, kjer nas bodo že čakali naši vodniki. Od tu se bomo v spremstvu vodnikov podali po Istrski planinski poti. Šli bomo od Brguda, Kremenjaka, Šikivca, Sisola do Plomina. Od tu se bomo odpeljali do Skitače kjer bomo v planinski koči prespali in se okrepčali. Naslednji dan bomo pot nadaljevali še na Oštri vrh in na Crnu punto. S Crne punte se vrnemo do koče na Skitači in se odpeljemo proti domu. Cene v koči so nižje kot v slovenskih kočah. Večerja, prenočevanje in zajtrk vas bo stalo 120 kun, kar je približno 16,00€. Stroške v koči poravnava vsak sam. Cena prevoza je 30,00€ Prijav zbira Marko Goršič tel . 3631-175 in Mobi 041 795-006 (v večernih urah) Rok za prijave je do četrka 31. 5. 2017. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič in Mirjana Brumnjak iz Opatije, vodnica pri PD Ilirska Bistrica. POZOR! OBVEZNO MORATE IMETI POTNI LIST ALI VELJAVNO OSEBNO IZKAZNICO OBVEZNA OPREMA: DOBRI PLANINSKI ČEVLJI (hoja tudi po skalnatem predelu) KAPA Z ZAŠČITO VRATU (sonce) DOLGE HLAČE (možno srečanje s kakšno kačo)
 
 27.5.2017: Mi njim, one nam: (po)moč zelišč in knjig na Hleviše
Vabimo vas na sobotni dogodek, ki ga organiziramo PD Idrija, Geopark Idrija, MKČI Idrija in Društvo za zdravilne rastline Encijan.

Skupaj bomo na gredice zasadili ekološke sadike zdravilnih zelišč, spoznavali njihovo "pomoč" človeku in jih okusili v geojedi presenečenja. Z Mestno knjižnico in čitalnico Idrija pa bomo v bližini hleviške koče postavili tudi eno od 12 bajtabukev (knjižnih hišk) z namenom širiti bralno kulturo tudi izven knjižnice, spodbuditi izmenjavo knjig in ponesti knjige na prosto. V prijaznem okolju Hleviške planine boste obiskovalci lahko brali planinske zgodbe, gorniške pesmi, zanimive članke v Planinskem vestniku in še marsikaj!

Predhodne prijave so zaželjene. Cena geomenija znaša 15 eur. 

Dogodek je kombinacija izleta v prijetno okolje Hleviške planine, nekoliko drugačnega- geološko in zeliščno obarvanega kosila, pridobivanja novih znanj in druženja.

Pridete?

Hleviška planina, 27.5.2017 ob 10. uri

V primeru dežja bo dogodek prestavljen na 3.6.2017
 
 21.5.2017: Pohod - Po poteh Rapalske meje - Soriška planina


datum

nedelja, 21.maj 2017

potek

¬ ura : 8.30 - 9.00
¬ zbor : Soriška planina, Litostrojska koča (1307 m)
¬ zahtevnost : lahka pot, 4-5 ur, primerno za vse starosti! S seboj prinesite svetilke (rovi, bunkerji,...).

Pohod po meji

Pohod v prijetnem vodstvu lokalnega turističnega in planinskega vodnika Jožefa Dakskoblerja, poznavalca zgodovine in skritih zgodb takratnega dogajanja, vas bo vodil po poteh čudovitih panoramskih razgledov, ter stare meje med Jugoslavijo in Italijo iz časov med obema sv. vojnama. Na poti je možno videti veliko ostankov starih urtdb, vojašnic in ostalih objektov, ki so služili za nadziranje meje. Vse to bo obogateno z zgodovinskimi podatki in dogodki iz tega časa.

VABLJENI!

V ponudbi je vključeno strokovno vodstvo pod budnim očesom našega vodnika, kava ali čaj, aperitiv, enolončnica po izbiri. Cena 15€, najavljene skupine možnost popusta.

organizira :
Litostrojska koča
www : http://www.litostrojska-koca.si/
info : 041 879 267, Marjan
 
 21.5.2017: Planski izlet - Srečanje notranjskih planincev na Logu-Dragomer
Planinsko društvo Podpeč – Preserje vabi V NEDELJO 21. maja 2017 NA SREČANJE NOTRANJSKIH PLANINCEV Na Logu-Dragomerju. Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je:Preserje ob 8. uri Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, N. in V. Goricah in na Breovici, Z avtobusom se bomo odpeljali na izhodišče pohoda na Logu-Dragomerju. Od tu nas bodo domačini pospremili mimo po njihovih poteh do prostora, kjer bo tudi osrednja prireditev. Hoje bo približno tri ure. Za hrano in zabavo bodo poskrbeli člani PD Rega-Log, pijačo pa si bo vsak plačal sam. Domov se bomo vrnili predvidoma med 16. in 17. uro. Cena izleta za člane društva je 15 € Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 ali 041 795-006 v večernih urah. Rok za prijave je do četrtka 18. 5. 2017 VABLJENI
 
 19.5.2017: Planinski izlet - Strelovec
Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v sredo 28. 6. 2017 na Strelovec 1763m. Odhod je v sredo zjutraj: Preserje ob 6-ti uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici. Od tu se bomo odpeljali v Logarsko dolino, kjer bomo zapustili avtomobile in se podali proti Koči na Klemenči jami in naprej proti vrhu. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma dobre 3 ure. Po počitku in malici iz nahrbtnika bomo sestopili po isti stezi nazaj v dolino. Domov se bomo vrnili v večernih urah. Izlet je primeren za vse planince. Rok za prijave je do ponedeljka 26. 6. 2017 Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič Prijave zbira Marko Goršič na mobi 041 795 006 (v večernih urah) ali 01 3631 175 Cena izleta je 15.00€ Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič28.6.2017
 
 14.5.2017: Planinski izlet - Košutica
Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 14. 5. 2017 na Košutico-Babo 1968m. Odhod v nedeljo zjutraj je : Preserje - 07 uri - pred OŠ Preserje Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Peljali se bomo do Tržiča in nato skoraj do mejnega prehoda Ljubelj. Od tu se bomo preko planine Korošica povzpeli na Košutico-Babo. Za hojo bomo potrebovali približno 5 ur. Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri. Cena izleta je 15,00 EUR Prijave zbira Marko Goršič tel . 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 (v večernih urah) Zadnji rok za prijave je do četrtka 11. 5. 2017. Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič VABLJENI
 
 7.5.2017: Planinski izlet - Veliko Kladivo
Planinsko društvo Podpeč- Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 07. 05. 2017 na Veliko Kladivo 2094 m. Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje - 06 uri. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici. Od tu se bomo odpeljali mimo Kranja in Tržiča v smeri Ljubelja in nato v smeri proti Kofcam kjer bomo malo pod Matizovcem zapustili prevoz in nadaljevali peš mimo kmetije Matizovec in nato do Doma na Kofcah, za kar bomo potrebovali približno 1:40 ure, do vrha velikega Kladiva pa še približno1:50 Na vrhu bo krajši počitek za fotografije in prigrizek, nato pa se bomo vrnili na Kofce kjer si bomo lahko privoščili topel obrok. Višinska razlika:1179 m Višinska razlika po poti: 1260 m Cena izleta je 15,00 EUR Prijave zbira Rudi Bevc na tel. 031 691 891 Rok za prijave je do četrtka 04.05.2015
 
 7.5.2017: Pohod v spomin na Beneškega partizanskega junaka Marka Redelonghija
Vse lepo vabimo na pohod v spomin na Beneškega partizanskega junaka Marka Redelonghija v nedeljo 07. maja 2017

Program:

7.00 začetek pohoda v vasi Zapotok v Benečiji

10.00 postanek pri spomeniku v Podbeli

11.30 slovesnost ob Markovem grobu na pokopališču v Sedlu

13.00 slovesnost pri spomeniku na Brcah nad Breginjem

Če bo slabo vreme, bo pohod ob 11.30 od pokopališča v Sedlu do Brc.

Prijave sprejemata do 5. maja Vojko Hobič, telefon 040 234 051 – vojko.hobic@siol.net Dante Cencig, telefon 0039 335 776 45 73 – cencig.dante@virgilio.it

Lepo vabljeni! Več na ---> PD Kobarid https://pdkobarid.com/

 
 30.4.2017: Planinski izlet - Stegovnik

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 30. aprila 2017 na Stegovnik (1692 m).

Odhod je v nedeljo zjutraj ob 7. uri izpred osnovne šole Preserje. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Peljali se bomo do Spodnjega Jezerskega do gostilne Kanonir, kjer je izhodišče za našo turo. Od tu se bomo odpravili do Gradišča in naprej do Močnikovega sedla ter nadaljevali na vrh Stegovnika (cca 4 ure hoje). Na vrhu se bom razgledali po okolici, imeli bomo tudi daljši počitek z malico iz nahrbtnika. Nazaj se bomo vrnili po isti poti (cca 3 ure), torej skupaj cca 7 ur. Ena od možnosti bi bila tudi, da pot od vrha nadaljujemo naprej do Planine Javornik, kjer nas bi čakal prevoz.

Pot je delno zahtevna.

Malica je iz nahrbtnika.

Potrebna oprema:

- pohodni čevlji,

- topla in vremenskim razmeram  primerna  oblačila,

- pohodne palice.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Višina izhodišča: 714 m.

Višinska razlika: 978 m.

Rok za prijave je četrtek 27. 4. 2017

Izlet bo vodil planinski vodnik Niko Bertoncelj.

Prijave zbira Niko Bertoncelj na mobi 041 994 011 (v večernih urah) ali po elektronski pošti niko.bertoncelj@gmail.com.

 

 

 
 27.4.2017: Elba

1.

1. DAN: četrtek, 27.04.2017

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po avtocesti mimo Fernetičev, Bologne in Firence do Piombina, kjer se bomo vkrcali na trajekt. Po dobri uri plovbe pristanek v mestu Portoferraio. Nadaljujemo z vožnjo do kraja nastanitve. Večerja in nočitev.

 

2. DAN: petek, 28.04.2017   (5 ur hoje - možnost vožnje iz/v dolino z žičnico)

Po zajtrku vzpon na najvišji vrh Elbe in gore, ki jo domačini imenujejo »Nora gora« - Monte Cappane (1018mnv), ki je glede na majhnost otoka pravi velikan. Iz vrha se ponuja čudovit razgled na okolico, v jasnem vremenu je mogoče videti celo 50 km oddaljeno Korziko. Po osvežitvi spust v Poggio. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

3. DAN: sobota, 29.04.2017   (2 uri hoje)

 

Zajtrk. Vožnja do Portoferraia, pristanišča in največjega mesta na otoku, ki ga je zgodovinsko zaznamovalo obdobje Napoleonovega bivanja. Po želji si bomo ogledali obe Napoleonovi vili, tisto znotraj trdnjave, z razkošnimi sobanami, plesnimi in sprejemnimi saloni ter knjižnico in muzejem, v kateri je Napoleon preživel skoraj deset mesecev, in drugo, ki jo je veliki osvajalec dal sezidati v osrednjem delu otoka, v San Martinu. Vredna ogleda je tudi cerkev Reverenda Misericordia, kjer hranijo odlito Napoleonovo masko iz brona, ki jo je izdelal njegov osebni zdravnik. Po ogledu vožnja do polotoka Enfola, izhodišča za krožni sprehod do Anello di Enfola (110m). Vrnitev v hotel, večerja in nočitev

 

4. DAN: nedelja, 30.04.2017   (3 ure hoje)

Po zajtrku vožnja do letoviškega kraja Porto Azuro, na južni strani otoka. Sledi vzpon na atraktivni vrh »Monte Mar di Capanne« (292mnv), po vrnitvi še ogled (po želji) lepo urejenega muzeja rudarstva in dela starega rudnika, skozi katerega se bomo popeljali z vlakcem. V sklopu muzeja je delavnica nakita, kjer nam bodo predstavili postopek izdelave nakita, po kateri elbski izdelovalci že od nekdaj slovijo. Po ogledu vožnja do enega od najlepših mest na otoku, Capoliveria, kjer naredimo postanek. Staro srednjeveško mestece z ozkimi ulicami velja za sedež domače obrti in je polno majhnih trgovinic, delavnic, restavracij in okrepčevalnic, ki kar vabijo turiste da jih obiščejo. Vožnja do hotela, večerja in nočitev.

 

 

5. DAN:  ponedeljek, 01.05.2017   (4 - 5 ur hoje)

Zajtrk. Vožnja do Marciane (430mnv), kjer zapustimo avtobus in se po kostanjevi poti odpravimo do cerkvice Madam del Monte (627mnv) iz 14.st., ki velja za največje svetišče na otoku. Po ogledu in osvežitvi pri vodnjaku pot nadaljujemo po dolini Bollero na vrh Cole di S. Bartolomeo (312mnv), od koder se bomo po krajšem postanku spustili na zahodno obalo Elbe - v mesto Pomonte. Vožnja do hotela. Večerja in nočitev.

 

6. DAN: torek, 02.05.2017

Zajtrk. Vožnja do Portoferraia in vkrcanje na trajekt. Po vrnitvi na celino nadaljevanje vožnje proti domu. Predviden prihod v večernih urah.

 

 

CENA: 395€ (pri udeležbi min 35 oseb)

Cena vključuje:

- avtobusni prevoz,

- trajektno vožnjo na relaciji Piombino - Portoferraio  in nazaj,

- 5x polpenzion v 1/2 twc v hotelu***,

- vse pristaniške takse,

- stroške priprave, organizacije in vodenja potovanja.

Neobvezna doplačila:

- doplačila na licu mesta za vstopnine - 30€,

- žičnica,

- enoposteljna soba - 150€.

 

 

PRIJAVITE SE NA tel.  041 795-006 v večernih urah. Po prijavi boste prejeli položnico za plačilo izleta. Prijavite se lahko tudi po e-pošti,

gorsic.marko@gmail.com

Rok za prijave je do zasedbe mest. Pohitite s prijavo, ker je število udeležencev omejeno.

Aranžma se opravlja v sodelovanju s Turistično agencijo Balkanika, Moše Pijada 41, 2000 Maribor.

 

 

 
 27.4.2017: Divja Kreta

Divja Kreta


četrtek 27.4. – četrtek 4.5.2017

8 dni


Ko se na dopustu prepletata aktivnost in ležernost.


Težavnost: lahka


1. Slovenija - Treviso – Chania – Balos – Paleohora

Po pristanku na grških tleh, bomo pričeli pisati novo odisejado na Kreti. Ne bomo cel teden iskali Minotavra v zapletenem labirintu. Raje bomo preživeli na lovu za naravnimi lepotami in turkiznimi barvami morja, se čudili grškim kulinaričnim spretnostim, se nastavljali sončku ter dan za dnem kaj novega ušpičili. In zakaj za začetek ne bi šli kar na eno najlepših plaž na Kreti kot je Balos, se razvajali v vaški taverni in se od poti spočili šele zvečer v Paleohori?

2. Paleohora – Azogyres – Anidri kanjon – Paleohora (*3 ure hoje)

Južna Kreta je samosvoja, divja, gorata, gostoljubna ter polna presenečenj. Takšna je tudi gorska vasica Azogyres. Na prvi pogled zaspana vas, kjer se nič ne dogaja, vendar le za kratek preblisk. Domačini so polni nenavadnih zgodb, ki še vedno burijo duhove. Nekoč zatočišče hipijev, je danes izhodišče za pohodniško raziskovanje. Tudi mi se bomo podali iz Azogyresa po kanjonu Anidri, vse dokler ne bomo slišali šuma morja.

3. Paleohora – Elafonisi – Paleohora (*4 ure hoje)

Plaža, ki je na seznamu najlepših plaž na Kreti je tudiElafonisi. Morda se bo na prvi pogled zazdelo, kot da smo pristali v tropskih krajih, saj so barve prav takšne. Pot do nje nas bo vodila po prikupnih kozjih stezah ob njeni konkurenci, ki nas prav tako ne bo pustila ravnodušne. Barve turkiznega morja in roza peska so zagotovljene.

4. Paleohora – Soughia – Paleohora (*4 ure hoje)

Iz prikupne Paleohore poti vodijo na vse strani. Ali si predstavljaš spomladanski topel mediteranski zrak na obrazu, razgled na divje in za oko nadvse privlačne zalive, prijetno družbo, umirjen korak ter cilj, ki ga bomo dosegli. Soughija bo naš naslednji cilj. Gre za manjšo počitniško vasico, kjer ne manjka prijetnih tavern, hladnega frapeja (grška ledena kava), nasmejanih domačinov in občutka, da lahko čas tudi obstane.

5. Paleohora – Agia  Roumeli – Loutro
Dan bomo namenili počitku in potovanju na morskih valovih. Zapustili bomo civilizacijo ter se podali v kraje, ki jih človeška noga lahko doseže samo peš ali z ladjo. Agia Roumeli bo naš prvi postanek. Tisti bolj nadobudni in z mravljami v ta zadnji bomo lahko okusili tudi del enega najbolj poznanih kanjonov na Kreti – Samaria. V popoldanskih urah se bomo še enkrat vkrcali in zapluli do Loutra. Tukaj boste na svoj račun prišli romantiki in gurmani.

6. Loutro – Hora Sfakion (*2 uri hoje)

Naša zadnja etapa bo kratka in sladka. Dopoldan še nekaj nastavljanja na sončku in potem lahek skok do Hore Sfakion. Dva dni bomo priča najbolj divjemu, odmaknjenemu in epičnemu delu na Kreti, kjer masovni turizem nima vstopnice.

7. Hora Sfakion – Chania
Marsikdo vam bo povedal, da je Chania s svojim starim mestnim jedrom najlepše mesto na Kreti. Le kdo nima rad prijetnega vzdušja med ozkimi uličicami, očarljivih majhnih trgovinic ter ponovno vrhunske kulinarične ponudbe. Na eni strani peščene plaže, na drugi strani pogled na Bele gore. To in še več je Chania.

8. Chania – Treviso – Slovenija

Spakirali bomo mozaik spominov na grški teden, se še zadnjič pomastili z grškim zajtrkom in si obljubili, da pridemo kdaj še nazaj.

* Predviden čas hoje je prilagojen rekreativnim pohodnikom. Težavnost poti je LAHKA in primerna vsem, ki uživajo v pohodništvu ter jim tudi sama rekreacija predstavlja del vsakodnevnega življenja.

Program je primeren za vse, ki ste rekreativci po duši in vam več kot hotelske sobe, ki bodo v našem programu preproste pa vendar urejene, pomenijo doživetja, spoznavanje novih ljudi, krajev in aktivnosti v naravi.

CENA:

660 € + letalska karta /cca 250€ 
(cena je preračunana na 8 potnikov)

Cena vključuje:

7× nočitev z zajtrkom v hotelih 3* in 2* v dvoposteljni sobi 

1× večerja

vsi ladijski (Paleohora – Agia Roumeli, Agia Roumeli - Loutro) in cestni transferji po programu

vstopnine po programu

organizacijo

turistično vodenje-vodnik z GZS licenco

osnovno zavarovanje potnikov

organizacijo spoznavno pohodniškega srečanja v Sloveniji


Cena ne vključuje:

povratnega transferja do Trevisa cca. 40€

zdravstvenega zavarovanja za tujino

rizika odpovedi

Koga vabimo za sopotnike:


oboževalce grških otokov in tiste, ki o njih morda še samo sanjate 

aktivneže, ki ste v zameno za poglede na skrite zalive pripravljeni hoditi 4 ure dnevno

ljubitelje narave, Mediterana, kozjih stez, turkizne barve in siga siga ritma

gurmane, ki uživajo v nepozabnih poezijah za brbončice

radovedneže, ki so vam doživetja pomembnejša od preživljanja časa v sterilnih hotelskih sobah

popotniške duhove, ki se radi potepajo in počutijo bolj domače v manjših skupinah

potepuhe, ki smeha in dobre volje ne pozabijo doma


Število mest je omejenih


Število prijav na potovanju je omejeno na 8 potnikov. Prijave zbiramo do 10. marca oziroma do zapolnitve mest. Glavni organizator je Turizem Desetnica.


Kontakt:

bar.kuhar@gmail.com

031/483-580


 
 24.4.2017: 
 
 23.4.2017: 11. pohod po Ostrovrharjevi poti

11. pohod po Ostrovrharjevi potiV nedeljo, 23. aprila 2017 Vas vabimo na 11. pohod po Ostrovrharjevi poti.

Izhodišče poti je v vasi Podgrad pri Ljubljani.
Začetek pohoda bo ob 10.00 uri, start: nekdanja tovarna Arbo.

Prvi del poti bo potekal po Kašeljskem hribu mimo ostankov dveh srednjeveških gradov, ki sta pripadala gospostvu Osterberg (Ostri vrh), domovanju slavnih vitezov Ostrovrharjev.

Drugi del poti bo namenjen ogledu nekdanjega kamnoloma mlinskih kamnov, edinstvenega spomenika kulturne dediščine pri nas. Nato bo pot prečkala potok Besnico. Iz doline potoka Besnica se bomo vzpeli na hrib Murjevka od koder bomo pot nadaljevali proti Turistični kmetiji Pri Lazarju. Od turistične kmetije se bomo spustili proti razgledišču, kjer je odličen pogled na sotočje rek Save, Ljubljanice in Kamniške Bistrice.

Program:
Začetek pohoda: 10.00, nekdanja tovarna Arbo
Zaključek pohoda: 13.00, Turistična kmetija Pr' Lazarju

Dolžina poti: 6 km
Čas hoje: 3 ure
POHODNINE NI!


Organizator letošnjega pohoda:
Kulturno turistično društvo Podgrad, TK Pr' Lazarju, VO Podgrad

Na koncu poti se boste lahko okrepčali in uživali ob glasbi.

Parkirna mesta za avtomobile bodo v bližini Kulturnega doma Podgrad in bodo primerno označena.


Zemljevid poti si lahko ogledate tukaj.

Za več informacij pokličite 041 956 831 (Jure) ali obiščite našo spletno stran.
Lahko pa obiščete tudi naš Facebook dogodek.


POZOR!
V primeru slabega vremena pokličite dan pred pohodom zgornji kontakt ali preverite na spletni strani.
 
 23.4.2017: Planinski izlet - Kepa

Planinsko društvo Podpeč- Preserje vabi vse svoje člane v  nedeljo 23.04. 2017 na Kepo 2016 m.

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje – 06:00 uri.

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.                                                                                  

Od tu se bomo odpeljali proti  Kranjski  Gori, malo za vasjo Belca pa se usmerimo na cesto za Kepo po kateri se peljemo do zapornice kjer je parkirišče in tudi naše izhodišče. Od tu se bomo usmerili na stezo ali pa nadaljevali po poti odvisno od trenutnih razmer in sicer do večjega parkirišča, od tu pa se bom povzpeli na mejni greben, kjer pa se nam kmalu priključi pot iz avstrijske strani, od tu pa do vrha je še približno 2 uri.

Na vrhu si bomo privoščili krajši počitek za fotografije in malico iz nahrbtnika. Prosim, da s sabo vzamete dovolj  tekočine in hrane ker ob naši poti ni nobenih koč.

Za  vzpon bomo potrebovali približno 4ure, za povratek pa približno enako.

Obvezna zimska oprema (dereze) odvisno od trenutnih  razmer.

Višinska razlika: 1136 m

Višinska razlika po poti: 1136 m

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Rudi Bevc na tel. 031 691 891

Rok za prijave je do četrtka 20. 04. 2017

                                                                               

 
 23.4.2017: Pohod med vinogradi in slapovi - Slap pri Vipavi
Vinarsko turistično društvo Slap – Vas zlatih kapljic, vas znova vabi na že šesti tradicionalni POHOD MED VINOGRADI IN SLAPOVI. ------------------------- Potekal bo 23. 04., z zborom ob 9h, na starem vaškem trgu. ------------------------- Pohod ni preveč zahteven, primeren je tudi za družine z otroki. Na trasi pohoda bo nekaj postojank, med samo potjo pa si boste lahko ogledali prikaz nekaterih starih kmečkih del. Pohod bo trajal 3- 4 ure. Ob vrnitvi na trg, vas bo pričakala topla malica. Dogajanje bo na koncu popestrila tudi degustacija vin domačih vinarjev. ------------------------ Z malo sreče pa boste lahko osvojili tudi pravi VIPAVSKI PRŠUT. ------------------------ Pohodniki se bodo lahko ob povratku sprehodili med starimi gasami in “kolonami” in se prepričali kako bogato kulturno dediščino skriva ta majhna vasica, ki je ime dobila prav po enem izmed slapov, ki si jih bomo ogledali. V vaškem gradu je bila leta 1873 ustanovljena prva deželna sadjerejska in vinorejska oz. prva slovenska kmetijska šola. V vasi je ohranjenih veliko starih domačij še iz začetka 18. stoletja, njihove posebnosti, kot so portali, vodnjaki, vklesani napisi na pročeljih stavb, pa so domačini skrbno obnovili. ------------------------ Startnina znaša 5 evrov in vključuje jutranjo kavico, okrepčilo med potjo ter toplo malico in pijačo na koncu pohoda. ------------------------ Z vstopnico sodelujete tudi v žrebu za eno izmed domačih dobrot. Info: Matej, 031 459 330 POVEZAVA DO FB strani https://www.facebook.com/events/398059693903232/
 
 18.4.2017: predavanje Mustang, očarljivo himalajsko kraljestvo
Potovanje skozi Zgornji Mustang, nekdanje kraljestvo ob zgornjem toku reke Kali Gandaki v Nepalu v neposredni bližini meje s Tibetom. Področje Mustanga je bilo dolgo zaprto za tujce in še danes je vstop v Mustang omejen. Potovali bomo skozi fantastično vetrovno pokrajino erodiranih stolpov, globokih kanjonov, visokih planot, mimo starodavnih samostanov in skozi odmaknjene vasice. Predavanje bo v Restobaru Boschtiz Litostroj, Litostrojska cesta 56, Ljubljana 18.4.2017 ob 19h. Vstop prost.
 
 17.4.2017: 20. VELIKONOČNI POHOD NA MALO GORO
PD Ajdovščina
PLANINSKA SEKCIJA KAMNJE

prireja v ponedeljek, 17.4.2017

20. VELIKONOČNI POHOD na MALO GORO (planota na pobočju Čavna 1034m).

Začetek pohoda bo v Kamnjah od 7.30 dalje. Ob 11.00 bo na MALI GORI pozdrav pohodnikom.

V prostorih šole v Kamnjah bo zjutraj in popoldne na ogled razstava "Mala gora nekoč in danes", ki pripoveduje o košnji in spravilu sena na Mali gori.

Lep planinski pozdrav

več informacij na tel. št.: 031 507 251 (Gregor),email: planinci@kamnje.si ter na spletni strani:www.kamnje.si
 
 17.4.2017: Z Goričkega v Piran

POHOD Z GORIČKEGA V PIRAN (ZAČETEK PONEDELJEK, 17. 4. 2017)

Vabilo (kliknite tukaj)

Pohod z Goričkega v Piran v letu 2007 (15. 9. 2007 DO 27. 9. 2017)
(kliknite tukaj)

 
 16.4.2017: Planinski izlet - Križna gora in Sv.Duh iz Podkraja

PLANINSKI IZLET NA KRIŽNO GORO IN SV. DUH IZ PODKRAJA

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 16. 04. 2017 na KRIŽNO GORO IN SV. DUH IZ PODKRAJA.

Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo zjutraj ob 8. uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Z avtobusom se bomo peljali do Podkraja, kjer bomo zapustili avtobus. Po tem bomo po krožni poti šli na Križno goro in na Svetega duha. Vrnili se bomo v Podkraj, kjer nas bo čakal avtobus. Tura ni zahtevna in je primerna za vse. To pot bodo zraven šli tudi otroci, člani Mladinskega odseka PD Podpeč – Preserje. 

Vožnje je skupaj približno 2 uri, v vsako smer dobra ura.

Hoje skupaj pa je približno dobre 3 ure.

Malica iz nahrbtnika.

Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: Gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice.

Domov se bomo vrnili v popoldanskih urah.

Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceno ni vračunana hrana, ampak samo prevoz. Za osnovno šolske otroke, člane Mladinskega Odseka PD Podpeč-Preserje je cena izleta 6 evrov.

Prijavite se lahko do četrtka, 13. 04. 2017 na tel. številko 041 502897 GORAN

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

 
 9.4.2017: 1.Pohod od Soče na vrh Sabotina
Društvo Škabrijel 1917 v sodelovanju z NIJZ OE Nova Gorica in Zdravstvenim domom Nova Gorica ob Svetovnem dnevu zdravja organizira 1.pohod od Soče na vrh Sabotina v nedeljo 9 aprila 2017.Zbrali se bomo v Kajak centru ob jezu(Pot na breg) v Solkanu ob 9h.Ob tukaj se bomo ob bregu reke Soče preko Solkanskega mostu odpravili proti vrhu Sabotina.S pohodniki iz drugih krajev se bomo srečali na vrhu Sabotina ob 11h.Pohod je lažji in primeren za vse.Na vrhu Sabotina bo krajši kulturni program.Predstavniki NIJZ in Zdravstvenega doma Nova Gorica bodo na vrhu Sabotina imeli predavanje o zdravju in zdravem načinu življenja.Na pohodu marate sami poskrbeti za lastno varnost.V primeru slabega vremena pohod odpade.Informacije 041 620 290
 
 9.4.2017: Planinski izlet - Šturmovec, Vojsko...

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane v nedeljo 9. 4. 2017 na Šturmovec, Vojsko, ...

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 07. uri pred OŠ Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeč, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo odpeljali do Idrije, Spodnje Idrije in v dolino Kanomljo.

Iz Kanomlje se bomo odpravili mimo veličastne kmetije Šturmovec (možen ogled tako kmetije, kot tudi etnološke zbirke) na Vojsko (cca dve uri in pol hoje).

Z Vojskega se bomo podali še do Tiskarne Slovenija in na razgledni vrh Hudournik.

Po povratku na Vojsko si bomo privoščili kakšno lokalno specialiteto.

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 ali 041 795-006 v večernih urah

Rok za prijave je do četrtka 6. 4. 2017

Izlet bo vodil planinski vodniki Marko Goršič

 
 5.4.2017: Planinski izlet - Cerk in Firstov rep

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veteran in člane društva v sredo 5. aprila 2017 na Cerk in Firstov rep.

“Cerk in Firstov rep se dvigujeta nad mejno reko Kolpo. Razgledi s teh vrhov so zelo lepi. Na eni strani se strmi bregovi spuščajo do Kolpe in v to smer so prelepi pogledi tako na Gorski kotar kot proti morju. Če pa se obrnemo vidimo tako Goteniški Snežnik , Koževski rog in dalje po Sloveniji. Cerk pa je tudi mejaš pragozda pod Krokarjem”

Odhod v sredo zjutraj je: Preserje ob 7 uri. Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo skozi Ribnico, Gotenice do Kočevske reke in od tam v vasico Borovec. Iz Borovca bomo nadaljevali preko Raven na Cerka z njega nato na Firstov rep in z njega nazaj preko Raven do Borovca. Vse skupaj bo približno štiri ure hoje.

V kolikor nam bo čas dopuščal si bomo ogledali še Taborsko steno in Taborsko jamo.

Seveda pa si bomo vzeli čas za kakšen topel obrok.

Cena prevoza za člane društva je 15,00 EUR.

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 ali 041 795-006 v večernih urah.

 Rok za prijave je do ponedeljka 3. 4. 2017

Izlet bodo vodili planinski vodniki Marko Goršič

 

 
 2.4.2017: Planinski izlet - Velika Baba

Planinsko društvo Podpeč- Preserje vabi vse svoje člane v  nedeljo 02.04. 2017 na Veliko Babo 2016 m.

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje – 05:30 uri.

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na   Brezovici.                                                                              

Od tu se bomo odpeljali preko Kranjske  Gore in preko Vršiča do Doma Klementa Juga v Lepeni, kjer je naše izhodišče.

Od tu se bomo podali po razmeroma široki poti v smeri Krnskih jezer, malo pred kočo pa se pot odcepi v desno proti Veliki Babi od koder je do vrha še približno 2 uri in 30 min do vrha od koder je prečudovit razgled na Krn, Krnska jezera in okoliške planine.

Na vrhu si bomo privoščili krajši počitek za fotografije in malico iz nahrbtnika. Prosim, da s sabo vzamete dovolj  tekočine in hrane ker bodo koče verjetno zaprte.

Za  vzpon bomo potrebovali približno 4ure in 30 min, za povratek pa približno 4 ure.

Obvezna zimska oprema (dereze) odvisno od trenutnih  razmer.

Višinska razlika: 1316 m

Višinska razlika po poti: 1340 m

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Rudi Bevc na tel. 031 691 891

Rok za prijave je do četrtka 30. 03. 2017

                                                                              

 

 
 2.4.2017: Turni smuk Rodica
Alpinistični odsek Bohinj vabi na tradicionalni 41. turni smuk Rodica, ki bo v nedeljo 2.4.2017. Zbor: na spodnji postaji nihalke Vogel ob 7.30. Poskrbite za ustrezno opremo. SMUK!
 
 26.3.2017: Planinski izlet - Cjanovca

Planinsko društvo Podpeč- Preserje vabi vse svoje člane v  nedeljo 26. 03. 2017 na Cjanovco 1820 m.

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje - 07 uri.

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.                                                                                     

Odpeljali se bomo mimo Kranja do Mač pri Preddvoru.

Od tu se bomo podali po mačenski poti in JV grebenu ter skozi hudičev boršt na vrh Cjanovce. Tu si bomo privoščili krajši počitek za malico iz nahrbtnika. Po počitku se bomo predvidoma spustili mimo doma na Čemšeniku v dolino spodnje Kokre kjer nas bo čakal prevoz.

Obvezna zimska oprema (dereze, cepin) odvisno od trenutnih  razmer.

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Rudi Bevc na tel. 031 691 891

Rok za prijave je do četrtka 23.3.2017

                                                                              

 

 
 25.3.2017: 24. Pohod po stopinjah Valentina Staniča
GLAVNI POHOD: SOLKAN-SABOTIN-VRHOVLJE-KORADA-KANAL. Start: 06:00 - 09:00 s parkirišča pri Solkanskem mostu. Dolžina: cca. 8 ur hoje brez postankov (30 km). KRAJŠI JUŽNI del pohoda: SOLKAN-SABOTIN-VRHOVLJE. Start: 06:00 - 09:00 s parkirišča pri Solkanskem mostu. Dolžina: cca. 4 ure hoje KRAJŠI SEVERNI del pohoda: VRHOVLJE-KORADA-KANAL. Start: 08:00 - 10:00 z Vrhovljega. Dolžina: cca. 4 ure hoje. Sveta maša, posvečena Valentinu Staniču: Ob 11:30 v cerkvi sv. Gendrce na Koradi. Kontrolne točke: Solkan, Sabotin, Vrhovlje, Korada in Kanal. STARTNINA: 5€ - v Solkanu in na Vrhovlju. Vključuje topel obrok na cilju med 12:00 in 17:00. Zaključna prireditev: od 15:30 na Kontradi v Kanalu ob Soči.
 
 19.3.2017: Planinski izlet - Kalški greben

Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi svoje člane v nedeljo 19.3.2017 na Kalški greben (2224m).

Odhod je v nedeljo zjutraj : po dogovoru ob 6-ti uri. Odpeljali se bomo do parkirišča na pl. Jezerca (1400m).Odpravili se bomo čez Krvavec na pl. Dolge njive, ter naprej na Kalški greben. Po počitku in malici iz nahrbtnika se bomo vrnili po isti stezi. V kolikor nam bo ostalo še kaj energije, bomo spotoma obiskali še bližnji Vrh Korena in se po drugi strani vrnili na Jezerca.Za vzpon bomo potrebovali predvidoma dobre 4 ure, ter 3,5 za sestop.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Obvezna je dobra planinska obutev, nepremočljiva oblačila, sončna očala, odvisno od razmer morda tudi dereze, cepin, ter čelada.

Cena izleta je 15.00€

Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič, ki tudi pobira prijave na tel. 031-709-719 (do 17.3.2017).

 
 12.3.2017: Planinski izlet - Ilova gora, Polževo, Višnja gora

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane in člane društva v nedeljo 12. 3. 2017 na Ilovo goro – Polževo – Višnjo goro.

Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 8 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo popeljali po obvoznici mimo Ljubljane in nato do Grosuplja, Male Račne, Velike Račne do spomenika na Ilovi gori. Od tu se bomo podali čez Ravni dol na Polževo. V hotelu si bomo privoščili krajši počitek in nadaljevali našo pot do Višnje gore. Po krajšem postanku se bomo odpravili proti domu. Skupno bo približno 4 ure hoje.

Za pozno kosilo bomo poiskali primerno gostilno ob poti.

Cena izleta za člane društva je 15,00 EUR.

Rok za prijave je do četrtka  9. 3. 2017

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič

Prijave zbira Marko Goršič na mobi 041 795 006 (v večernih urah) ali 01 3631 175.

 
 10.3.2017: 8. nočni pohod na Matajur.
Planinsko društvo Kobarid vabi vse planince na 8. nočni pohod na Matajur. Pohod bo potekal v ta petek 10. Marca. Zbor planincev je ob 19.00 h v Kobaridu (v centru Kobarida na placu pod kostanjem). Prevoz si zagotovi vsak sam, izhodišče ture je v vasi Montemaggiore/Matajur ob 20.00 h, nato po južni smeri na vrh. Sestop do planinske koče Dom na Matajure, ki jo oskrbujejo Beneški Slovenci kjer nas bodo tudi pogostili, nato sestop do vasi. Za več informacij pokličite na telefonsko številko PD Kobarid (051/688-684) OPREMA: ZIMSKA, SVETILKA TER DOBRA VOLJA!!! Vabljeni.
 
 5.3.2017: Planinski izlet - od Dolskega maja do Cola

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v  nedeljo 5. marca 2017 na pot od Dolskega maja, preko Otliškega okna, Sinjega vrha, Podrte gore in Kovka do Cola.

Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je: Preserje - 07 uri

Avtobus se bo ustavil tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo peljali mimo Cola do Predmeje. Od tu bomo odšli po slikovitem robu nad Vipavsko dolino od Dolskega maja, preko Otliškega okna, Sinjega vrha, Podrte gore in Kovka do Cola.

Na Sinjem vrhu bo postanek z možnostjo toplega obroka.

Prevoz nas bo čakal na Colu.

Izlet je primeren za vse. Vse hoje bo cca 5 – 6 ur

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel.3631-175 in 041 795-006 (v večernih urah).

Vodil bo Marko Goršič

Rok za prijave je do četrtka  2. marca 2017

 
 5.3.2017: VABILO NA POHOD

PD Podnanos organizira v nedeljo, 05.03.2017 svoj že 34. tradicionalni pohod na Nanos- Po Vojkovih poteh.

Začetek pohoda je  izpred OŠ v Podnanosu, ura ni določena, ker pohodniki startajo sami časovno poljubno kot pač prispejo v Podnanos. Pot  pelje iz Podnanosa čez potok Močilnik, nato pa  skozi vas Podbreg čez Tabor in se vzpenja na planoto Zatrep.

Od tu se steza strmo dvigne v pobočje Nanosa. Na vrh pridemo pri kapelici, takrat smo »na Konju« na višini 920 m. Če je lepo vreme, je od tu lep razgled po zgornji Vipavski dolini, Krasu ter do morja in naprej v Furlansko nižino.

 

Od kapelice se steza spušča do kmetije »pri Strgarjevih«.

Od Strgarjevih gremo delno po gozdni cesti, delno pa po stezi do koče Nanos,  kjer je konec pohoda. Tu se pohodniki lahko okrepčajo in potrdijo vzpon. 

 

Sam pohod traja okrog tri ure in je primeren za vse kategorije pohodnikov.

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost.


Startnine ni, pijača in jedača pa bo na razpolago po simbolični ceni.

 

Od petka 3.3.2017 pa do nedelje 5.3.2017 bo v avli kulturnega doma v Podnanosu odprta razstava z naslovom »MED MORJEM IN GORAMI« , ki jo je pripravil Meddruštveni odbor primorsko-notranjskih planinskih društev in prikazuje začetke ter razvoj planinstva na območju teh planinskih društev.

Razstava bo odprta v petek, 3.3.17 od 17. do 20. ure, v soboto, 4.3.17 od 8. do 12. ure in v nedeljo, 5.3.17 od 8. do 15. ure.

 

Dodatne informacije glede pohoda lahko dobite pri vodji prireditve g. Benjaminu Andlovec (tel. 041 409 193), pri pomočniku vodje g. Krečič Elvisu (tel. 041 535 118), tajnici društva ga. Božič Irmi (tel. 040 154 260) ali pa na mail naslovu: info@pd-podnanos.si.

 

 

Lepo vabljeni v čim večjem številu na Nanos!

 

 

PD Podnanos

 
 1.3.2017: Planinski izlet - Pugled

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane in člane društva v sredo 1. 3. 2017 na Pugled.

Odhod posebnega avtobusa v sredo zjutraj je: Preserje ob 8 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo popeljali po obvoznici mimo Ljubljane in nato do Grosuplja – Motel. Od tu bomo nato čez Magdalensko goro, Zgornjo Slivnico, Mali Lipoglav in Veliki Lipoglav odšli na Pugled. Po krajšem postanku se bomo odpravili proti domu. Skupno bo približno 4 ure hoje.

Za pozno kosilo bomo poiskali primerno gostilno ob poti.

Cena izleta za člane društva je 15,00 EUR.

Rok za prijave je do ponedeljka 27. 2. 2017

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič.

Prijave zbira Marko Goršič na mobi 041 795 006 (v večernih urah) ali 01 3631 175.

 

 
 26.2.2017: Planinski izlet - Uskovnica, Javorov vrh in Pokljuka

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 26.2.2017 na Uskovnico, Javorov vrh in Pokljuko

Odhod v nedeljo zjutraj je:Preserje ob 7 uri pred OŠ Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo do Srednje vasi v Bohinju. Tu bomo zapustili avtobus in odšli na Uskovnico. Hoje bo približno 2. ure. V planinski koči bo krajši počitek. Po počitku bomo nadaljevali našo pot na Goreljek kjer nas bo čakal avtobus. (cca 3. ure hoje)  Domov se bomo vrnili predvidoma ob 19. uri.

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel . 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 ( v večernih urah )

Zadnji rok za prijave je četrtek 23.2.2017

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič.

 
 19.2.2017: Planinski izlet - Grintovec

Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi svoje člane v nedeljo 19.2.2017 na Grintovec (2558m).

Odhod je v nedeljo zjutraj : Podpeč ob 6-ti uri,naprej po dogovoru.Odpeljali se bomo v Kamniško Bistrico in naprej (če bo cesta prevozna) v Konec - 900m.Podali se bomo po markirani stezi  proti Kokrskemu sedlu,kjer bo krajši počitek. Nato naprej proti vrhu.Za vzpon bomo potrebovali predvidoma dobrih 5 ur,ter 4 za sestop.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Izlet je primeren za izkušene planince,ki so vajeni hoje z derezami,ter varovanja s cepinom.Obvezna je dobra planinska obutev,nepremočljiva oblačila,sončna očala,12 zobe dereze,cepin,čelada,ter dovolj pijače in nekaj za pod zob.

Cena izleta je 15.00€

Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič,ki tudi pobira prijave na tel. 031-709-719 (do 17.2.2016).

 
 19.2.2017: Vabilo!
V spomin na vse preminule v gorah in za vse srečne vrnitve iz planin in gora, vas vabimo na Sv. Mašo, ki bo na Jamniku 19.2.2017 ob 15.uri. Maševal bo domači župnik g. Andrej Jemec, peli pa bodo pevci iz Krope.
Vabljeni!
 
 12.2.2017: Planinski izlet - Snežnik

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane v nedeljo dne 12.2.2017 na Snežnik.

Odhod v nedeljo zjutraj je:Preserje ob 07 uri. Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter Brezovici.

Odpeljali se bomo preko Ilirske Bistrice do Sviščakov kjer bomo zapustili prevoz in se peš odpravili na veliki Snežnik za kar bomo potrebovali približno dve uri. V zavetišču na Snežniku si bomo privoščili oddih in po želji tudi okrepčilo. Nazaj do Sviščakov se bomo vrnili preko malega snežnika. Domov se bomo vrnili v poznih popoldanskih urah.

Cena prevoza je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič na tel.041 795-006

Rok za prijave je do četrtka 9.2.2017

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič                                                                              

Priporočljiva zimska oprema za katero se bomo dogovorili ob prijavi!

 -  Dereze

 - Cepin

 
 11.2.2017: 2.Nočni pohod na Škabeijel
Društvo Škabrijel 1917 organizira v soboto 11.februarja 2017 2.Nočni pohod na Škabrijel.Zbrali se bomo ob 21 uri pred novogoriško mestno hišo na trgu Edvarda Kardelja.Pohod je primeren za vse on bo trajal okrog 3h.Na pohodu morate sami poskrbeti za lastno varnost.Priporočamo hrano in pijačo iz nahrbtnika.S pohodniki iz drugih krajev se bomo srečali na vrhu Škabrijela ob 22h30.Priporočamo naglavno svetilko.informacije 041620290.V primeru oblačnega in slabega vremena pohod odpade.
 
 5.2.2017: Planinski izlet - Trdinov vrh

Planinsko društvo Podpeč- Preserje vabi vse svoje člane v  nedeljo 05. 02. 2017 na Trdinov vrh 1178 m.

Odhod v nedeljo zjutraj je:Preserje - 07 uri.

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na  Brezovici.                                                                                  

Od tu se bomo odpeljali skozi Novo Mesto in naprej do vasi Gaberje pod Gorjanci, kjer je naše izhodišče.

Od tu se bomo podali skozi gozd do izvira Gospodična, kjer si bodo dame osvežile obraz in ostale vedno mlade, nato pa bomo nadaljevali pot na Trdinov vrh ali kod pravijo Hrvati, Sveta Gera. Vrnili se bomo po isti poti in se po želji okrepčali v planinskem domu pri izviru Gospodična, nato pa se vrnili na izhodišče.

Za  vzpon bomo potrebovali približno 2 uri, za povratek pa približno enako.

Obvezna zimska oprema (dereze) odvisno od trenutnih  razmer.

Višinska razlika po poti 778 m

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Rudi Bevc na tel. 031 691 891

Rok za prijave je do četrtka 02.02.2015

 
 1.2.2017: Planinski izlet - Limbarska gora

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane v sredo 1.2.2017 na Limbarsko goro 773 m.

Odhod v sredo zjutraj je:Preserje - 08 uri - pred OŠ Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.Peljali se bomo do Blagovice in tam zapustili avtobus. Od tam se bomo povzpeli na Golčaj in z njega na Limbarsko goro. Do vrha bomo hodili približno eno uro in pol. V gostilni na vrhu se bomo malo oddahnili. Po oddihu pa bomo odšli do Moravč, kjer nas bo čakal avtobus. Seveda se bomo tudi ustavili za kosilo. Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri.

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in 041 795–006 ( v večernih urah ).

Zadnji rok za prijave je do ponedeljka 30.1.2017

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič .

 
 29.1.2017: Planinski izlet - Lanževica

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 29. januarja 2017 na Lanževico – 2003m.

Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je:Preserje – ob 6 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z Brezovice se bomo odpeljali v Bohinj in nato do Koče pri izviru Savice. Tu bomo zapustili avtobus in se podali do Doman a Komni, kjer bo krajši postanek.

Od Doman a Komni bomo odšli najprej na Bogatinsko sedlo, z njega pa na Lanževico  Za hojo do vrha Lanževice bomo potrebovali štiri do pet ur.

Z Lanževice se bomo vračali po isti poti do Koče pri izviru Savice.

Cena prevoza je 15,00 €           

Prijave zbira Marko Goršič na 041 795-006 in .3631-175 (v večernih urah)

Rok za prijave je do srede 26. 1. 2017

OBVEZNA OPREMA!

Dereze

Cepin

Dobra obutev in topla oblačila

 
 22.1.2017: Planinski izlet - Kredarica

Planinsko društvo Podpeč  Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 22.1.2017 na Kredarico (2515m).

Odhod je v nedeljo zjutraj : Preserje ob 6-ti uri,ter naprej po dogovoru. Odpeljali se bomo na gorenjsko – v dolino Krme (930m).Podali se bomo po markirani stezi  proti Kredarici. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 5 ur,ter dobre 3 za sestop po isti stezi.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Izlet je primeren za vse planince,ki so vajeni hoje z derezami in varovanja s cepinom. Obvezna je dobra planinska obutev,nepremočljiva oblačila, čelada, sončna očala,dereze ter cepin.

Cena izleta je 15.00€

Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič, ki tudi pobira prijave na tel. 031-709-719 (do 20.1.2017).

 
 21.1.2017: Pohod po evropski pešpoti E 12

V soboto, 21. januarja, bomo pohod pričeli okoli 9.30 v Bujah in hodili po trasi železniške proge Parezane in E 12 do mejnega prehoda Plavonija-Sečovlje ...

 
 21.1.2017: Dan varstva pred snežnimi plazovi - Pokljuka
Snega bo dovolj. Za vse, ki še kolebate ali ste zamudili prijavo, rok prijav smo podaljšali do srede 18.01. Več inaformacij pa tule: http://www.grzs.si/novice.php?pid=474 Vabljeni!
 
 15.1.2017: Planinski izlet - Cjanovca

Planinsko društvo Podpeč- Preserje vabi vse svoje člane v  nedeljo 15. 01. 2017 na Cjanovco 1820 m.

Odhod v nedeljo zjutraj je:Preserje - 07 uri.

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.                                                                                     

Od tu se bomo odpeljali mimo Kranja do Mač pri Preddvoru.

Od tu se bomo podali po mačenski poti in JV grebenu ter skozi hudičev boršt na vrh Cjanovce. Tu si bomo privoščili krajši počitek za malico iz nahrbtnika. Po počitku se bomo predvidoma spustili mimo doma na Čemšeniku v dolino spodnje Kokre kjer nas bo čakal prevoz.

Obvezna zimska oprema (dereze, cepin) odvisno od trenutnih  razmer.

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Rudi Bevc na tel. 031 691 891

Rok za prijave je do četrtka 12.1.2017

 
 8.1.2017: Planinski izlet - Dražgoše

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 8. 1. 2017 v Dražgoše.

Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je:

Preserje ob 08 uri na avtobusni postaji.

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane, skozi Škofjo Loko do Železnikov. V Železnikih se bomo ustavili na jutranji kavici. Iz Železnikov se bomo odpravili peš v Dražgoše (tisti, ki bodo hoteli, cca 2 uri hoje ), ostale pa bo avtobus odpeljal v Dražgoše. V Dražgošah bo ob 12. uri proslava. Po proslavi se bomo vsi skupaj odpeljali proti domu. Po dogovoru bi se ustavili za kosilo.

Cena prevoza je 15,00€

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in Mobi 041 795-006 (v večernih urah)

Rok za prijave je do četrtka 5. 1. 2017.

Bolj zahtevne pa obveščam, da se bomo v primeru zadostnega števila udeležencev in primernih vremenskih razmer, odpravili na nočni Pohod po poteh partizanske Jelovice. To je od Pasje Ravni do Dražgoš ( cca. 10 ur večino nočne hoje ).

Zaradi organizacije prevoza vas prosim, da me pokličete v sredo 4. januarja 2017. Takrat se bomo pogovorili tudi o vseh podrobnostih.

 
 4.1.2017: Planinski izlet - Gora Oljka

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v sredo 4. 1. 2017 na Goro Oljko 725 m.

Odhod v sredo zjutraj je : Preserje ob 08 uri

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo pod Trojanami do Velenja in nato do Polzele Od tu se bomo podali do vrha Gore Oljke in se po drugi poti vrnili v dolino. Do doma bomo hodili približno eno uro in pol, prav toliko pa bomo potrebovali tudi za povratek v dolino.

V Domu na Gori Oljki si bomo lahko privoščili kosilo in zasluženi počitek.

Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18. uri.

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in 041 795–006 (v večernih urah).

Zadnji rok za prijave je do ponedeljka  2. 1. 2017

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič .

 
 26.12.2016: Božični pohod na Sveto Goro iz Nove Gorice
Društvo Škabrijel 1917 organizira in vabi na Božični pohod na Sveto Goro iz Nove Gorice v ponedeljek 26.decembra 2016. Zbrali se bomo ob 9h pred novogoriško mestno hišo na trgu Edvarda Kardelja. S pohodniki iz drugih krajev se bomo srečali na Sveti Gori ob 12h. Pohod je primeren za vse in bo trajal približno 6h. Priporočamo hrano in pijačo iz nahrbtnika.Lahko se bomo okrepčali tudi v restavraciji na Sveti Gori. Na pohodu morate sami poskrbeti za lastno varnost.Informacije 041 620 290
 
 18.12.2016: Planinski izlet - Javornik in Čelkov vrh

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 18. 12. 2016 na Javornik 1156 m in Čelkov vrh 1106 m 

Spominski pohod!

Odhod posebnega avtobusa .

Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Vnanjih in Notranjih Goricah in na Brezovici.

 Z avtobusom se bomo peljali mimo Godoviča do Strmeca. Tu bo tudi končna postaja.

Iz Strmeca se bomo odpravili preko Čelkovega vrha do planinske koče na Javorniku . Hoje bo cca. tri ure. Pot ni težka, saj se ves čas zmerno dviga po gozdu do Čelkovega vrha  in nato do koče na Javorniku . Deloma pa gre tudi po gozdnih cestah.

Na Javorniku bo krajši počitek in srečanje s pohodniki, udeleženci tradicionalnega zimskega pohoda na Javornik. Po počitku se bomo preko Kanjega dola vrnili na Strmec.

Cena prevoza je 15,00 €.           

Prijave zbira Marko Goršič tel.3631-175 ali MOBI 041 795 – 006 v večernih urah.

Rok za prijave je do četrtka 15. 12. 2016.

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič

 
 11.12.2016: Planinski izlet - Ješivec in Rudenik

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v  nedeljo 11. 12. 2016 na Ješivec in Rudenik.

Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 07 uri.

Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane, Trebnjega, Sevnice in od tam na Lisco. Na Lisci bomo zapustili naš prevoz in se nato po vrhovih odpravili najprej na Ješivec in nato z njega še na Rudenik. Z Rudenika se bomo potem spustili v vas Marija vas kjer nas bo čakal prevoz. Skupno bo približno 4-5 ur hoje. Povratek bo predvidoma ob 18 uri.

Cena prevoza je 15,00 EUR.   

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in 041 795-006 (v večernih urah).

Rok za prijave je do četrtka 8. 12. 2016.  

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič

 

 
 7.12.2016: Planinski izlet - Nebeška gora in Kum

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v sredo 7. 12. 2016 na Nebeško goro in Kum!

Odhod posebnega avtobusa v sredo zjutraj je: Preserje ob 7 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane, skozi Litijo, Podkum do vasice Čimerno. Od tu se bomo povzpeli na Nebeško goro. Po krajšem oddihu bomo nadaljevali našo pot na Kum. V planinski koči bo počitek za kosilo Po počitku se bomo spustili do smučišča Lontovž in se od tam odpeljali domov. Skupno bo približno 4 ure hoje.

Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18 uri.

Cena izleta za člane društva je 15,00 EUR

V ceno hrana ni vračunana.

Rok za prijave je do ponedeljka 5. 12. 2016.

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in 041 795-006 (v večernih urah).

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič

 
 4.12.2016: 17. Miklavžev pohod na Krasji vrh (1772m)
4.12.2016: 17. Miklavžev pohod na Krasji vrh (1772m)   

Planinsko društvo Kobarid vas v nedeljo 4. decembra vabi na 14 Miklavžev pohod na Krasji vrh. Zbor pohodnikov bo ob 8. uri pri koritu nad vasjo Drežniške Ravne. Vzpon bo dolg okoli tri ure. Ob vrnitvi vas bodo pogostili s pijaco in jedaco. Najmlajše bo obiskal tudi Miklavž s spremstvom.

Informacije: 041 667 780 Danilo
 
 4.12.2016: Planinski izlet - Ajdovski Gradec in Lamperče

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v  nedeljo 4. 12. 2016 na Ajdovski Gradec in Lamperče

Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 07 uri.

Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane, Trebnjega, Sevnice in po dolini Sevniče do vasi Bukovje. Tu bomo zapustili naš prevoz in se podali proti Ajdovskemu Gradcu. Po krajšem oddihu bomo nadaljevali našo pot proti Lamperčam in od tu v Sevnico, kjer bomo poiskali kakšno gostilno z dobro hrano. Skupno bo približno 5 ur hoje. Povratek bo predvidoma ob 18 uri.

Cena prevoza je 15,00 EUR. 

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in 041 795-006 (v večernih urah).

Rok za prijave je do četrtka 1. 12. 2016 .

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič

 
 3.12.2016: NANOS
PD ZZV CELJE VABI V SOBOTO, 3. DECEMBRA 2016, na NANOS (Vojkova koča, 1240m) ODHOD Zbrali se bomo ob 7. uri na Glaziji. Poseben avtobus odpelje ob 6.15 uri iz Slovenskih Konjic, mimo Vojnika, Hudinje, Nove vasi do Glazije, in nato do Žalca, kjer je odhod ob 7.10 uri. Sledi vožnja mimo Ljubljane, do Razdrtega. OPIS POTI Do Vojkove koče na Nanosu, 1240 m vodi veliko poti. Najbolj priljubljena je zložna pot iz Razdrtega, ki sprva poteka po travnikih in nato preide v gozd. Na razcepu poti, ko pridemo iz gozda, bomo po deloma razgledni strani Nanosa, zastavili korak proti cerkvici sv. Hieronima in v smeri oddajnika, ki je viden že od daleč. Do Vojkove koče bomo potrebovali 2,30 ure zmerne hoje. Po počitku in malici iz nahrbtnika ali v koči, bomo našo pot nadaljevali proti lovski koči, 775 m. Ob čudovitih razgledih na Vipavsko dolino se nam bo v daljavi ob jasnem vremenu pokazalo tudi morje. Od lovske koče nas bo avtobus odpeljal v gornjo Vipavsko dolino, kjer bomo v vinskem hramu ob siru in pršutu s kozarcem domačega vinca nazdravili uspešnemu pohodu…. ČAS HOJE Do Vojkove koče na Nanosu bomo potrebovali 2,30 ure, do lovske koče pa 1,30 ure. Pot ni zahtevna. OPREMA Planinska obutev in oblačila, primerna vremenskim razmeram. Stroški prevoza znašajo 17 EUR, 4 EUR pa potrebujemo za druženje v vinski kleti, ki jih bo plačal vsak pohodnik v vinskem hramu. PRIJAVE: SLAVKO Škrubej, vodnik PZS, telefon 041 613 854 VLADKO Korže, vodnik PZS, telefon 041 465 355; email: vladko.korze@gmail.com ALI VESTE … …da začetek zgodbe o slovenski himni, Zdravljici, sega v leto 1843, ko je takratni šembijski župnik Matija Vertovec 19. julija v Kmetijskih in rokoldelskih novicah objavil sestavek Vinske trte, hvala, v katerem je slovenskega pesnika Franceta Prešerna naprosil, naj spesni slavospev vinski trti… ….da je Feri Lajnšček zapisal, da » če padeš na nos, ne prideš na Nanos!« Mi pa bomo prišli na Nanos in lepo bo! Vabljeni! V nahrbtnik vtaknite dobro voljo in Dnevnik, ki obeležuje 10 let PD ZZV Celje!
 
 27.11.2016: Planinski zlet - Paški Kozjak, Špik in Dobrna

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 27. 11. 2016 na Paški Kozjak 960 m, Špik in Dobrno.

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje -07 uri- pred OŠ Preserje.

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo do Velenja in nato do Pake, kjer se bomo mimo kamnoloma povzpeli do Doma na Paškem Kozjaku. Do doma bomo hodili približno eno uro in pol. V Domu na Paškem Kozjaku  se bomo malo oddahnili in se nato povzpeli na najvišji vrh Paškega Kozjaka Špik in se z njega spustili do zdravilišča Dobrna kjer nas bo čakal avtobus (dve uri in pol hoje). Od tu se bomo potem vračali proti domu . Domov se bomo vrnili proti večeru.

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah).

Zadnji rok za prijave je do četrtka  24. 11. 2016.

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič .

 
 27.11.2016: PO ORMOŠKI POTI
PD ZZV CELJE VABI v nedeljo, 27. 11. 2016 ob 7. uri z Glazije vse planince, pohodnike, ljubitelje narave, ki si želijo gibanja po svežem zraku, ob lepih razgledih na čudovite prleške gorice, polja, travnike, gozdove in med širokosrčne prleške ljudi. Poseben avtobus odpelje ob 6.15 uri iz Slovenskih Konjic, mimo Vojnika, Hudinje, Nove vasi do Glazije, in nato do Žalca, kjer je odhod ob 7.10 uri. Zapeljali se bomo do Ormoža, kjer nas bo čakal lokalni vodnik. Odpeljali se bomo do Sv.Tomaža, kjer se bomo okrepčali z jutranjo kavoin si ogledali farno cerkev. Nato sledi pohod na Kostanj, (325 m), kjer je žig OPP in se ob lepem vremenu odpre pogled na vse strani, celo do Blatnega jezera. Nadaljujemo v Gornje Ključarevce, kjer se je rodil Franc Ksaver Meško, pisatelj, pesnik in duhovnik - idilični opisovalec tega dela Slovenskih goric in sončne Koroške. Podali se bomo čez Runeč v Lahonce, do Meškove kmetije, kjer je živel Maks Meško, znani ljubitelj planin, po katerem nosi ime PD Ormož. Hodili bomo med nasadi višenj in jablan, čez železniško progo v Cerovec, ki je rojstni kraj Stanka Vraza, pesnika, zbiratelja ljudskega blaga in zagovornika ilirizma. Na njegovi hiši je več spominskih plošč. Nadaljujemo v Jeruzalem, kjer nas bo čakal avtobus. Pot je lahka. Predvideni čas hoje je okrog 3,5 ure. Za pohod udeleženci potrebujejo planinsko obutev, oblačila primerna letnemu času, priporočamo pohodne palice. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Strošek pohoda znaša 15. - € in ga poravnate na avtobusu. Od udeležencev pričakujemo, da svojo morebitno neudeležbo pravočasno odjavijo in s tem omogočijo udeležbo drugemu. Pohod bosta vodila VPZS STANKO GAŠPARIČ , tel. 041 862 214 in Franja FERK, tel. 051 320 988, el.naslov: franja.ferk@gmail.com, ki sta vam na razpolago za dodatna pojasnila in prijave. PRISRČNO VABLJENI!
 
 27.11.2016: Visoki vrh (1820m)
Visoki vrh (1820m)

Visoki vrh je 1820 m visoka gora, ki se nahaja zahodno od doline reke Belce. Z vrha, na katerem stoji manjši možic, se nam odpre lep razgled na Martuljkovo skupino gora, Jalovec, Mangart, zahodne Karavanke – tu izstopa bližnja Kepa, ob lepem vremenu pa razgled seže vse do Visokih Tur v Avstriji.

Kdaj: Nedelja 27.11.2016

Zborno mesto: Po dogovoru

Opis:

Odpeljali se bomo do Gozda Martuljka in se po brezpotju vzpeli na vrh.

Oprema:

Običajna gorniška oprema primerna vremenskim razmeram

Težavnost:

Lahko brezpotje,(cca 7 ur)

Cena:

 • Do 4 osebe (60 €)   

Prijave:

Tel. 041 479 274(Matej) ali info@jerpoh.com

Več si lahko ogledate tukaj!
 
 20.11.2016: Planinski izlet - Mirna gora

Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo 20. 11. 2016 zjutraj ob 7 uri iz Preserja (izpred šole). Avtobus bo ustavljal tudi v Podpeči, 8.10, v Notranjih in Vnanjih Goricah 8.15. in na Brezovici, pri šoli in pri Poku ob 8.20.

Prihod na Brezovico predvidoma, približno ob 16 uri, v Podpeč ob 16.10.,v Preserje okoli 16. 20.

VOŽNJA  IN  HOJA

Skupne vožnje v obe smeri je približno 3 ure in pol. (V vsako smer približno 1 ura in 45 minut)

Hodili bomo skupno slabe 4 ure.

Višinske razlike je 550 metrov.

Pripeljali se bomo do kraja Vrčice, kjer bomo zapustili avtobus in se podali na vrh Mirne Gore 1047 m.n.v., ki je najvišji vrh Bele Krajine. Sestopili bomo tudi v Vrčice, kjer nas bo čakal prevoz za domov.

Vsak udeleženec naj bi imel obute kvalitetne gojzarje, oblečene  pa udobne, tople dolge hlače, vetrovko, topel pulover, termo flis, kapo, rokavice. Priporočljivo je imeti seboj toplo pijačo (topel čaj v izolirni steklenici) in malico iz nahrbtnika.

Po dogovoru, če bo večina udeležencev za to, se lahko ustavimo kje na nedeljskem kosilu, v kakšni gostilni ali v planinskem domu na Mirni Gori.

Cena prevoza je15 €. V ceno ni vračunana hrana in pijača.

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

Prijava do četrtka 17. 11. 2016 na tel: 041 502 897, Goran.

                                                        Vabljeni!

 
 20.11.2016: KRAKOV GOZD
Planinsko društvo Polom Kostanjevica na Krki nas vabi po čebularski poti - skozi Krakovski gozd iz Kostanjevice na Krki do Rake. Dobimo se na že znanih avtobusnih postajališčih in ob 7.00 uri na AP Glazija, ob 7.10 uri na AP v Žalcu, od koder se odpeljemo proti Krškemu in naprej do Kostanjevice na Krki. Ob 9.00 uri se začne organiziran pohod izpred gostilne Žolnir. Del poti bomo hodili po Ressljevi poti, ki je dobila ime po Josefu Resslu, avtorju številnih iznajdb (stiskalnica za grozdje, oljke, ladijski vijak…). Pot nas popelje proti Krakovskemu poplavnemu gozdu.To področje je naravni rezervat, ki obsega v osrčju gozda 40 ha površine in je med rekami Sotlo, Savo in Krko. Posebno ob deževnih mesecih je večina gozda, ki ga namakajo potoki izpod Velikega Trna in Rake, zaradi stoječe vode in blata tako rekoč neprehoden. V njem prevladuje hrast- dob, katerega so v prejšnjem stoletju uporabljali za jambore. V gozdu živijo že skoraj iztrebljene ptičje vrste, različne rastline in cvetje. V osrčju gozda dosežejo drevesa tudi do 40 metrov višine in nimajo zanemarljive debelin. Pot nadaljujemo preko avtoceste skozi vasi do naselja Rake, 265 mnv, kjer nas bo čakal avtobus. Po zanimivi dolenjski turi vas bosta vodila PLV FRANJO KUNEJ in JANEZ OMAN. Primerna je za vse starostne skupine in jo bomo zmogli prehoditi v dobrih štirih ali petih urah. Prireditelji nas bodo prijetno presenetili z okrepčili na poti in okusno mineštro na koncu pohoda. Informacije in prijave o turi sprejemata na telefonski številki 031 706 509 – FRANJO in 041 494 530 – Janez. Na avtobusu pa plačate 17.- € za avtobusni prevoz. V kolikor prispevate organizatorju 6.- €, je v to ceno vključena topla malica z dodatki pri zidanicah. SREČNO IN DOBRO POČUTJE PO DOLENJSKI !
 
 13.11.2016: Planinski izlet - Ješivec in Rudenik

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v  nedeljo 13. 11. 2016 na Ješivec in Rudenik.

Odhod posebnega avtobusa v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 07 uri

Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo popeljali mimo Ljubljane, Trebnjega, Sevnice in od tam na Lisco. Na Lisci bomo zapustili naš prevoz in se nato po vrhovih odpravili najprej na Ješivec in nato z njega še na Rudenik. Z Rudenika se bomo potem spustili v vas Marija vas kjer nas bo čakal prevoz. Skupno bo približno 4-5 ur hoje. Povratek bo predvidoma ob 18 uri.

Cena prevoza je 15,00 EUR .  

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in 041 795-006 (v večernih urah).

Rok za prijave je do četrtka 10. 11. 2016.

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič.

 
 13.11.2016: Pohod v hribe za vsakogar- Kriška gora
Vabimo vas, da se nam pridružite na pohodu na Kriško goro. Po želji oz. dogovoru bomo pot podaljšali še na Tolsti vrh. Dostop do izhodišča: Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj - zahod in cesti naprej sledimo v smeri Golnika. Od Golnika se peljemo naprej do vasi Senična, kjer se malo za vasjo desno navzgor odcepi strma cesta, ki vodi proti Zgornjemu Veternu in Gozdu. Že kmalu za vasjo Zgornje Veterno, pridemo do označenega parkirišča, ki se nahaja na levi strani ceste (izhodišče za strmo pot), mi pa z vožnjo nadaljujemo po vzpenjajoči cesti, ki nas kmalu pripelje do Zavetišča v Gozdu, kjer parkiramo na enem od dveh večjih parkirišč. Nadmorska višina izhodišča: 890 m Nadmorska višina cilja: 1471 m Čas hoje v eno smer: 1h 30 min Zahtevnost: Lahka pot Po poti in na vrhu je nekaj snega, vendar ne predstavlja posebne nevarnosti. Gojzarji in pohodniške palice pa so obvezne. Koča bo odprta, v ponudbi imajo tudi brezmesni ričet, ajdove žgance z zeljem in seveda pivo. Sicer pa imejte nekaj hrane za po poti in seveda dovolj pijače. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da nam svojo udeležbo sporočite. Kdor potrebuje prevoz naj to javi in poskusili ga bomo urediti za vse. Kontakt: 031 822 326 - Rok
 
 13.11.2016: 2.Martinov pohod na Škabrijel
Društvo Škabrijel 1917 organizira 2.Martinov pohod na Škabrijel v nedeljo 13.novembra 2016.Zbrali se bomo pred novogoriško mestno hišo na trgu Edvarda Kardelja ob 11h. S pohodniki iz drugih krajev se bomo srečali na vrhu Škabrijela ob 11h kjer bo krajši kulturni program.Na pohodu marate sami poskrbeti za lastno varnost.Pohodniki bodo na vrhu Škabrijela deležni pol kozarčka novega.Informacije 041 620 290.V primeru slabega vremena se bo pohod zaključil na izhodišču.
 
 12.11.2016: Dolina Glinščice / Val Rosandra
Dolina Glinščice / Val Rosandra

V Glinščici je veliko manjših plezalskih sten. V zgornjem severnem delu so tržaški alpinisti uredili tri zelo zahtevne zavarovane poti (Ferata Bruno Biondi, Ferata Nos in Ferata Zimske rože)

Kdaj: Sobota, 12.11.2016 

Zborno mesto: Po dogovoru

Opis:

Odpeljali se bomo v dolino Glinščice (Val Rosandra) in se odpravili po feratah (Bruno Biondi, Nos in Zimske rože)

Oprema:

Običajna gorniška oprema, čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, plezalna zanka 60cm, 2 matičarki (možnost izposoje opreme)

 • Več podatkov o opremi dobite ob prijavi

Težavnost:

Zelo zahtevna pot, cca 4 ure

Cena:

 • Do 3 osebe (70 €)  

Prijave:

Tel. 041 479 274(Matej) ali info@jerpoh.com

Več si lahko ogledate tukaj!
 
 6.11.2016: Planinski izlet - Račna gora

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 06. 11. 2016 na RACNO GORO.

Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo zjutraj ob 7. uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Z avtobusom se bomo peljali čez Cerknico, po Ložki dolini do vasi Vrhnika pri Ložu, kje bo naše izhodišče za to turo. Po osvojenem vrhu in počitku ter malici, se bomo delno po drugi poti vrnili na izhodišče.  Hoje bo skupaj dobre štiri ure. Tura je primerna za vse in ni tehnično zahtevna.

Malica iz nahrbtnika, po dogovoru, če bo večina udeležencev to želela, se bomo nazaj grede ustavili v kakšni gostilni in tam šli na nedeljsko kosilo.

Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: Gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice.

Domov se bomo vrnili v pozno popoldanskih urah.

Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceno ni vračunana hrana, ampak samo prevoz. Za osnovno šolske otroke, člane Mladinskega Odseka PD Podpeč-Preserje je cena izleta 6 evrov.

Prijavite se lahko do četrtka, 03. 11. 2016 na tel. številko 041 502897 GORAN

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

 

 

 

 
 5.11.2016: 5. pohod po Slovenjegoriški planinski poti

Planinsko društvo Ptuj v soboto, 05. novembra 2016, organizira 5. pohod po Slovenjegoriški planinski poti (SGPP).

 

Program 5. pohoda po SGPP:

Zbor udeležencev pred železniško postajo Ptuj bo ob 7.30 uri, (prihod vlaka iz smeri Maribor, Ljubljana, Celje v Ptuj ob 7.56 uri in ob 6.45 uri iz smeri Hodoš, Murska Sobota, Ormož). Prevoz z vlakom (odhod ob 7.55 uri do ŽP Moškanjci ali Zamušani) in pa prevoz s kombijem na start pohoda.

 

Start pohoda bo pred Dominkovo domačijo v Gorišnici med 8. in 9. uro.

Pohodnike bo pot najprej vodila po cesti do KT 1, ki je pred HC Formin, katero dosežemo po slabih 45 minutah. Čas za prvo malico s čajem.

Nadaljujemo dalje po planinski poti do KT2 pohoda, ki je tudi KT SGPP. Ta se nahaja v Dolanah, Hiša usnja Kokol. Do sem bomo potrebovali 1.30 ure. Na tej točki bo tudi topla malica.

Po počitku bomo (ob 12.00 uri) nadaljevali pohod po naši poti do KT 3, ki je prav tako KT SGPP. Nahaja se v gostišču Palaska, Nova vas pri Markovcih, do katerega bomo potrebovali 1.30 ure.

Pot nadaljujemo preko kanala do prostora pred stavbo občine Markovci, kjer bo KT 4, ki je tudi cilj pohoda. Pričakovani prihod je okrog 14.00 ure. Domačini nam bodo pripravili kratek kulturni program, mogoče še kaj dobrot. Ob priložnosti bomo podelili tudi jubilejne značke pohoda.

 

Iz Markovcev bo vozil kombi nazaj na Ptuj vsakih 20 minut, naši vodniki pa bodo povedli pohodnike tudi peš na Ptuj.

 

Za večje skupine prosimo, da se najavite v društveni pisarni, tel. 02/777 15 11.

 

Strošek izleta znaša: 10 € (startnina, prevozi, čaj, topla malica) ali 7 € (startnina, čaj, topla malica)

 
 2.11.2016: Planinski izlet - Vodnikov razglednik

PD Podpeč–Preserje vabi vse svoje veterane in člane v sredo, dne  2.11.2016  na Vodnikov razglednik 1017m. To je lep, lahko dostopen  razgledni vrh v bohinjskih gorah nad Jereko in Srednjo vasjo v Bohinju.

Odhod v sredo zjutraj je: Preserje ob 07. uri. Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Peljali se bomo mimo Bleda proti Bohinju in skozi Staro Fužino do Jereke, kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali na Vodnikov razglednik. Z njega bomo občudovali prelep razgled, ki je navduševal že Valentina Vodnika. Z njega nas bo pot vodila preko travnikov v Vas Koprivnik, kjer je tudi rojstna hiša Luke Koprivca. Po krajšem postanku se bomo po isti poti vrnili v Jereko, kjer nas bo čakal prevoz.

Za hojo bomo potrebovali približno 4 ure.

Cena prevoza je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel : 01 3631 175 in 041 795 006 v večernih urah.

Rok za prijave je do ponedeljka 31.10.2016.

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič.

                                                                              

 

 
 30.10.2016: Lipa, Tolsti vrh in Dom na Čret

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 30. 10. 2016 na Lipo – Tolsti vrh in Dom na Čreti

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje- 07 uri - pred OŠ Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih, Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo pod Trojanami do Vranskega. Od tu se bomo odpeljali do prelaza Lipa. S prelaza se bomo podali mimo zaselka sv. Jošt na Tolsti vrh. S Tolstega vrha nas bo pot peljala do Doma na Čreti, kjer bo možnost toplega obroka. Po počitku bomo odšli do Dobravelj, kjer nas bo čakal prevoz. Za pot bomo potrebovali :

Lipa – Tolsti vrh 1 ura in 40 minut

Tolsti vrh – Dom na Čreti 1 ura 45 minut

Dom na Čreti – Dobravlje 2 uri

Najbolj utrujeni pa se boste lahko vkrcali že pri Domu na Čreti, ali pa še prej.

Cena izleta je 15 EUR.

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 (v večernih urah)

Rok za prijave je do ponedeljka 27. 10. 2016.

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič .

 

 
 23.10.2016: Slemenova špca

 

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 23. 10. 2016 na SLEMENOVO ŠPICO.

Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo zjutraj ob 7. uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Z avtobusom se bomo peljali do Kranjske Gore, v nadaljevanju na Vršič, kje bo izhodišče za turo. Od tu se bomo po razgibani poti podali na Slemenovo Špico. Po osvojenem vrhu in počitku ter malici, se bomo po isti poti vrnili na Vršič.  Hoje bo skupaj dobre 3 ure. Tura ni tehnično zahtevna in je primerne za vse.

Malica iz nahrbtnika, po dogovoru, če bo večina udeležencev to želela, se bomo nazaj grede ustavili v kakšni gostilni in tam šli na nedeljsko kosilo.

Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: Gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice.

Domov se bomo vrnili v pozno popoldanskih urah.

Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceno ni vračunana hrana, ampak samo prevoz. Za osnovno šolske otroke, člane Mladinskega Odseka PD Podpeč-Preserje je cena izleta 6 evrov.

Prijavite se lahko do četrtka, 20. 10. 2016 na tel. številko 041 502897 GORAN

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

 

 
 23.10.2016: Storžič (2132m)
Odhod: nedelja, 23. 10. 2016, ob 6:00
Zborno mesto: parkirišče pri centru Rutar, Tržaška cesta
Povratek: v večernih urah na zborno mesto
Obvezna oprema: pohodni čevlji, čelada; priporočljiv plezalni pas in samovarovalni komplet
Trajanje pohoda: 7h
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Okvirni potek poti: Dom pod Storžičem – skozi Žrelo – Storžič – čez Psico – Dom pod Storžičem
Malica in pijača: iz nahrbtnika
Prevoz: osebni ali kombi, strošek prevoza 20 €
Prijave: aljaz.grah@gmail.com ali 041 601 787 (po 17.00), do srede 19.10.2016
Vodnik: vodnik pripravnik Aljaž Grah, mentorica Špela Recer
Opomba: v primeru slabe vremenske napovedi izlet odpade oz. se prestavi
(spremljajte obvestila na spletni strani)
 
 23.10.2016: Veganski pohod na Nanos
Slovensko vegansko društvo organizira pohod na Nanos. Po uspešnem vzponu na Begunjščico nadaljujemo z našo serijo pohodov v hribe. Ljubitelji gora in narave, vabimo vas, da se nam pridružite na našem 2. organiziranem pohodu. Povzpeli se bomo na razgleden Nanos. Dostop do izhodišča: Na primorski avtocesti se usmerimo na izvoz Razdrto. Nadaljujemo vožnjo do vasi Razdrto, kjer zavijemo desno na prvem križišču oz. sledimo oznakam za Strane in Veliko Ubeljsko. Le nekaj sto metrov nad vasjo parkiramo na večjem parkirišču pred mostom čez avtocesto. Na parkirišču se zberemo ob 9. uri in se nato skupaj odpravimo proti vrhu. Priporočljivo je imeti pohodniške palice, čevlje in primerna oblačila (vetrovka, kapa, šal...). Imejte dovolj hrane in pijače, sicer pa je na vrhu tudi koča. Nadmorska višina izhodišča: 575 m Nadmorska višina cilja: 1240 m Čas hoje (1 smer): 2 uri Kdor se bo pohoda udeležil in kdor potrebuje prevoz naj prosim sporoči, tudi iz katere smeri boste prišli, tako bomo lažje poskrbeli za prevoz vseh udeležencev. Kontakt: 031 822 326 - Rok
 
 16.10.2016: Košenjak

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse člane društva v nedeljo 16. 10. 2016 na KOŠENJAK 1522 m - južni del Golice ( Koralpe ) - nad Dravogradom .

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 6 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z Brezovice se bomo odpeljali do Velenja in nato po Mislinjski dolini mimo Slovenj Gradca skozi Dravograd do vasice Ojstrica.

Tu bomo pustili avtobus in se peš povzpeli do Planinskega doma na Košenjaku 1169 m. Za pot do doma bomo potrebovali priližno eno uro. Po krajšem počitku se bomo povzpeli na vrh  Košenjaka. Hoje do vrha bo približno eno uro. Po vrnitvi v kočo se bomo malo oddahnili. Domov se bomo vračali po isti poti.

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič  telefon 3631-175 ali 041 795-006 (v večernih urah)       

Rok za prijave je do četrtka 13. 10. 2016

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič

 

 
 15.10.2016: Jesenska markacijska akcija Kozjak 2016: namalaj svojo markacijo
Zbirališče: sobota, 15. 10. 2016, ob 7:20 na parkirišču v Kamnici.

Namen akcije je markiranje poti čez Kozjak, za katero skrbi PD Maribor Matica na odseku od Kapunarja do Pernic oz. kmetije Lonthar pod Košenjakom. V planu imamo 6 skupin po 4 do 5 udeležencev. Dolžina odsekov bo okoli 1,5 ur planinske hoje. V vsaki skupini bo en vodnik + markacist. Vabljeni tisti, ki želite spoznati delo markacista in se ob delu družiti in prijetno zabavati.

Prijave: do srede, 12. 10. 2016; vodnik Zoran Lorber na tel. 070 830 967 dodatna vprašanja in informacije na vodnikov mail: cosima.w@gmail.com

Opomba: v primeru slabe vremenske napovedi akcijo prestavljamo za en teden na 22.10.2016.

PRIDRUŽI SE! NE BO TI ŽAL!

 
 9.10.2016: Vitranc

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane, na planinski izlet, v nedeljo, 09. 10. 2016 na VITRANC.

Odhod posebnega avtobusa je v nedeljo zjutraj ob 7. uri iz Preserja. Avtobus bo ustavljal tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah ter na Brezovici.

Z avtobusom se bomo peljali do Kranjske Gore, natančneje do Jasne, kje bo izhodišče za turo. Od tu se bomo po razgibani poti podali na Vitranc (je kar strma pot). Po osvojenem vrhu in počitku ter malici, se bomo po drugi strani čez smučišče vrnili do Jasne.  Hoje bo skupaj dobrih 6 ur. Tura je za dobro fizično pripravljene planince, ni pa tehnično zahtevna.

Malica iz nahrbtnika, po dogovoru, če bo večina udeležencev to želela, se bomo nazaj grede ustavili v kakšni gostilni in tam šli na nedeljsko kosilo.

Priporočam, da ima vsak udeleženec standardno opremo: Gojzarje, močne hlače, termo flis, vetrovko, kapo in rokavice.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

 

Cena izleta za člane PD Podpeč-Preserje je 15 evrov. V ceno ni vračunana hrana, ampak samo prevoz. Za osnovno šolske otroke, člane Mladinskega Odseka PD Podpeč-Preserje je cena izleta 6 evrov.

Prijavite se lahko do četrtka, 06. 10. 2016 na tel. številko 041 502897 GORAN.

Izlet bo vodil planinski vodnik Goran Šehovič.

 

 

 

 
 9.10.2016: Mrzlica
Odhod: nedelja, 9. 10. 2016, ob 7:00
Zborno mesto: parkirišče pri centru Rutar, Tržaška cesta
Povratek: v pozno popoldanskih urah na zborno mesto
Obvezna oprema: pohodni čevlji, priporočljive palice
Trajanje pohoda: 6h
Zahtevnost: lahka označena pot
Okvirna pot: Zabukovica – Gozdnik – Mrzlica – Zabukovica
Bonus: obisk fontane piv v Žalcu, strošek 6 €
Malica in pijača: iz nahrbtnika oz na koči
Prevoz: osebni, strošek prevoza 10 €
Prijave: Aljaž Grah 041 601 787 (po 17h) ali aljaz.grah@gmail.com - do srede, 5. 10. 2016.
Opomba: v primeru slabe vremenske napovedi izlet odpade oz se prestavi
(spremljajte obvestila na spletni strani)
 
 8.10.2016: Rombon
Odhod: petek, 7. 10. 2016, ob 16:30 (parkirišče Rutar)
Izhodišče: Trdnjava Kluže (532 m)
Povratek: sobota, 8. 10. 2016 v večernih urah
Obvezna oprema: visoki čevlji, čelada, svetilka
Priporočena oprema: pohodne palice
Hrana in pijača: iz nahrbtnika (priporočam min. 3 l tekočine)
Čas hoje: do 10 ur
Zahtevnost: lahka, vendar potrebna kondicijska pripravljenost
Strošek: največ 45 €, odvisno od števila prijavljenih
Prijave: ponedeljek, 3. 10. 2016
Vodnik: Boštjan Perc (031 336 758), pripravnik Simon Eržen
 
 8.10.2016: 16.POHOD PO STOPERŠKI PLANINSKI POTI
V A B I L O PD Donačka gora Stoperce vas vabi na 16. pohod po Stoperški planinski poti - Drugi del v soboto, 08. 10. 2016 ŠTART: od 8 do 8.30 ( pred trgovino Litož ) PREVOZ: organiziran nazaj v Stoperce OPREMA: planinski čevlji, ustrezna oblačila (vetrovka ), palice po lastni želji. Na pohodu lahko dobite: - Klobaso z Joto - Pečen kostanj, mošt in ostalo pijačo ČAS HOJE: 4-5 ur PRIJAVE IN INFO.: za večje skupine Lorber 031/ 320 /325 Email: pd.donackagora@gmail.com Planinski pozdrav !
 
 5.10.2016: Jezerski stog

PD Podpeč–Preserje vabi vse svoje veteran in člane v sredo, dne  5.10.2016  na Jezerski stog 2040 m. To je lep, lahko dostopen  razgledni vrh v bohinjskih gorah nad planino Krstenica.

Odhod v sredo zjutraj je: Preserje ob 06. uri. Ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in Brezovici. Peljali se bomo mimo Bleda proti Bohinju in skozi Staro Fužino do panina Blato, kjer bomo zapustili prevoz in peš nadaljevali do prelepe planine Krstenica. Z nje nas bo pot vodila preko opuščene planine Jezerca na Jezerski preval in z njega na vrh Jezerskega Stoga. Po krajšem postanku se bomo po isti poti vrnili na planino Blato, kjer nas bo čakal prevoz. Čas hoje:

Planina Blato – Planina Krstenica 1 uro in 30 minut

Planina Krstenica – Jezerski Stog 1 ura in 30 minut

Povratek 2 uri in 30minut

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Cena prevoza je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel : 01 3631 175 in 041 795 006 v večernih urah.

Rok za prijave je do ponedeljka 3.10.2016

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič

                                                                              

 
 2.10.2016: Kalški greben in Kalška gora

Planinsko društvo Podpeč Preserje vabi svoje člane v nedeljo 2.10.2016 na Kalški greben (2224m) in Kalško goro (2047m).

 Odpeljali se bomo do parkirišča na pl. Jezerca (1400m).Odpravili se bomo čez Krvavec na pl. Dolge njive, ter naprej na Kalški greben. Po počitku in malici iz nahrbtnika bomo nadaljevali še na Kalško goro, z nje pa po brezpotju proti lovski koči in naprej po nemarkirani stezi do Žagane peči. Prevoz nas bo čakal pri domu v Kamniški bistrici. Za vzpon bomo potrebovali predvidoma 5 ur, ter 3,5 za sestop.

Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Izlet je primeren za izkušene planince.Obvezna je dobra planinska obutev,nepremočljiva oblačila, komplet za samovarovanje ter čelada.

Cena izleta je 15.00€

Izlet bo vodil planinski vodnik Zlatko Prošič,ki tudi pobira prijave na tel. 031-709-719 (do 30.9.2016).

 

 

 
 27.9.2016: Odpiranje zelenih oken


Vabilo na odpiranje zelenega okna (kliknite  tukaj)

Izjava za javnost: Zelena okna 2016 (kliknite tukaj)

 
 25.9.2016: Planinski izlet - Mala Mojstrovka

Planinsko društvo Podpeč – Preserje vabi vse člane društva  v  nedeljo  25. 9. 2016 na Malo Mojstrovko 2332 m .

Odhod v nedeljo zjutraj je : Preserje - 07 uri - pred OŠ Preserje.Ustavili se bomo tudi v Kamniku in Podpeči .

Peljali se bomo skozi Kranjsko Goro in nato na gorski prelaz Vršič . Od tu bomo nadaljevali našo pot po Hanzovi poti na vrh Male Mojstrovke ( ZAHTEVNA POT – OBVEZNA OSEBNA VAROVALNA OPREMA ) . Hoje bo približno dve uri in pol . Na vrhu bo krajši počitek in nato povratek po južni strani nazaj na Vršič . V Tičarjevem domu se bomo malo odahnili in se nato odpeljali domov .  Domov se bomo vrnili predvidoma ob 18 . uri .

Cena prevoza je 15,00€

Prijave zbira Marko Goršič tel . 3631 – 175 in Mobi 041 795 – 006 ( v večernih urah ).

Zadnji rok za prijave je do četrtka  22. 9. 2016

Izlet bodo vodili  planinski vodniki .

                                                                                                                 VABLJENI

 

 
 25.9.2016: Kolesarski izlet: čez Slovenske gorice
Datum in ura: nedelja, 25.9.2016, ob 8.30 h
Start: gl. železniška postaja Maribor (lokomotiva)
Dolžina: ca. 55 km
Ključne destinacije na poti: pesniški rondo, dobrenjska dolina, Štrihovec, Špilje, Zg. in Sp. Jakobski dol, Pernica, Celestrina
Čas vožnje: celodnevna (5-7h s postanki in ogledi)
Višinska razlika/teren: pribl. 480 m / razgibana
Primerno za starost: 15+
Hrana in pijača: za hrano poskrbi vsak zase; priporočljiva zadostna količina vode
Strošek: ca. 3 € (trajekt)
Vodenje in info: Simon Eržen (041 50 44 33)
Prijava: obvezna vodniku do petka 23.9.2016
Podrobnosti: Kolesarski izlet: čez Slovenske gorice
 
 24.9.2016: 22. tradicionalni pohod Breginj – Muzec – Breški Jalovec - Brezje

Planinsko društvo Kobarid – odsek Breginj letos organizira 22. tradicionalni pohod Breginj – Breški Jalovec – Brezje. Pohod bo potekal v soboto, 24. 9. 2016 po zahodnem pogorju Stola, najbolj zahodni planinski poti v Sloveniji ter mimo izvirov Nadiže. . Člani odseka Breginj bodo poskrbeli za vodenje celotnega pohoda. Zbor planincev bo pred starim vaškim jedrom v Breginju, pohod pa bo speljan po treh zahtevnostno različnih smereh,

Ob 7.00h: Breginj – Musc – Breški Jalovec (ITA) – Brezje (ITA); čas hoje 6h (zahtevna)
Ob 8.00h: Breginj – Nizki vrh – Breški Jalovec (ITA) – Brezje (ITA); čas hoje 6h (srednje zahtevna)
Ob 8.30h: Breginj - Plazi – Brezje (ITA); čas hoje 3h (lahka)

pohod-2014

V primeru slabega vremena bo pohod potekal po spodnji, lažji poti (modro označena pot). Za pohod potrebujete pohodniško opremo ter dobro voljo!

Štartnina znaša 10€ vključuje prevoz iz Brezij do Breginja ter Pasulj.
Zaključek pohoda bo potekal v starem vaškem jedru v Breginju, kjer bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo.

Dodatne informacije in prijava, najdete na telefonski številki 031 792 375 (Igor Baloh).

Vljudno vabljeni!

Lep planinski pozdrav!

 
 24.9.2016: Krofička - Ute
Odhod: sobota, 24. 09. 2016, ob 5:00 (Štajerski avtodom)
Izhodišče: Dom planincev, Logarska dolina
Povratek: v popoldanskih urah na izhodišče
Obvezna oprema: oblačila in obutev za visokogorje, plezalni pas, čelada, rokavice
Priporočena oprema: pohodne palice
Hrana in pijača: iz nahrbtnika ali v koči
Čas hoje: 7-8 h
Zahtevnost: zelo zahtevno brezpotje
Prevoz: osebni; temu primeren bo tudi strošek
Prijave: četrtek, 22. 09. 2016; Miloš Vukobrat (040 467 637),
e-pošta: milosvukobrat@yahoo.com
Opomba: v primeru slabe vremenske napovedi izlet odpade
 
 18.9.2016: 36. TRADICIONALNI DRUŽINSKI POHOD NA KRIM

PD PODPEČ PRESERJE VABI NA  

36. TRADICIONALNI  DRUŽINSKI POHOD NA KRIM- 1107 m

 

V nedeljo 18. septembra. 2016, bo 36. tradicionalni družinski pohod na Krim, na goro s čudo­vitim razgledom na vso Sloveniji.

Ob 10.30 uri bo družabno srečanje z zabavnim tekmovanjem pri planinskem Domu. Čakajo vas dobro vzdušje, nagrade zmagovalcem in dobra družba.

Pohod in srečanje bo ob vsakem vremenu. Informacije na tel. 041 795-006, ali 01 3631-175 Goršič.

Možna izhodišča za vzpon na Krim: Preserje, Podpeč, Jezero, Rakitna in Lovska koča nad Gorenjo Brezovico.

                                

UO PD PODPEČ -  PRESERJE
 
 14.9.2016: Planinski izlet - Olševa

IZLET - VETERANI!

SPREMENJEN DATUM!

                                                

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse veterane in člane društva v sredo  14. septembra 2016 na Olševo 1929 m.

Olševa je v tem letnem času vsa v cvetju, prevladujejo pa avrikelj, encijan in resje.

Odhod v sredo zjutraj je: Preserje - 06 uri - pred OŠ Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo čez Černivec do Luč in nato v Solčavo. Od tu se bomo peljali v Koprivno do našega izhodišča Zadnji travnik.ogled. Od tu bomo nadaljevali proti vrgu Olševe-Govce. Za vzpon bomo ptrebovali približno dve ure. Z vrha se bomo vračali po isti poti. Ta pot je lahka in na njej ni nikakršnih zahtevnih delov. Domov se bomo vrnili proti večeru..

Cena izleta je 15,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah)

Zadnji rok za prijave je do ponedeljka  12. 9. 2016.

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič .

                                                                                                                  VABLJENI

 
 11.9.2016: Planinski izlet - Stol in Vajnež

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v  nedeljo 11. 9. 2016 na STOL 2236 m in Vajnež 2102 m.

Odhod v nedeljo zjutraj je: Preserje ob 06 uri

Ustavili se bomo tudi v Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Z avtobusom se bomo odpeljali mimo Kranja, Radovljice, Lesc do Most pri Žirovnici in nato do Valvazorjevega doma pod Stolom ( 1181 m ). Od tu bomo odšli do Prešernove koče na Stolu ( 2174 m ) in nato na vrh Stola . S Stola bomo nato odšli preko Vajneževega sedla na Vajnež in potem preko sedla Seča do doma Pristava na Javorniškem Rovtu, kjer nas bo čakal avtobus. Skupno bo približno 6–7 ur hoje. Domov se bomo vrnili ob 19. uri.

Cena prevoza je 15,00 EUR.  

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631-175 in 041 795-006 (v večernih urah)

Rok za prijave je do četrtka 8. 9. 2016.

Izlet bo vodil planinski vodnik Marko Goršič

 

 

 

 

 
 10.9.2016: Zaključni dogodek ob Evrorandoju 2016
Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji (KEUPS) in Turistično društvo Slovenj gradec vabite na Zaključni dogodek ob Evrorandoju 2016 v Sloveniji, ki bo v soboto 10. septembra 2016 na Vodrižu ... Več: http://eupoti.com/_private/vabilo_10_9_td_sg _keups_vodriz.pdf

 
 4.9.2016: Pohod na Škabrijel ob občinskem prazniku
Društvo Škabrijel 1917 organizira v nedeljo 4.septembra 2016 pohod na Škabrijel ob občinskem prazniku Nove Gorice,prazniku KS Solkan in 100.obletnici I.svetovne vojne.Ob 8h30 se bomo zbrali pred mestno hišo.S pohodniki iz drugih krajev se dobimo na vrhu Škabrijela kjer bo pester kulturni program z nastopom tudi orkestra slovenske vojske ob 11h. Na pohodu marate sami poskrbeti za lastno varnost.Pohod je primeren za vse.Informacije 041 620 290
 
 28.8.2016: Planinski izlet - Amariana

Planinsko društvo Podpeč-Preserje vabi vse svoje člane v nedeljo 28. 8. 2016 na Amariano 1905 m

Odhod v nedeljo je: Preserje ob 5 uri, ustavili se bomo tudi v Kamniku pod Krimom, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.                                                                                                

Peljali se bomo mimo Trbiža, do vasice Amaro in nato na do prelaza Cristo di Forca na višini 1058 m. Od tu se bomo podali proti razglednemu vrhu Amariane. Za vzpon bomo potrebovali približno dve uri in pol. Pot je srednje zahtevna. Po krajšem počitku na vrhu se bomo po isti poti spustili v dolino. Domov se bomo vrnili v večernih urah .

Cena izleta za člane društva je 25 EUR

V ceno seveda ni vračunana hrana .    

Prijave zbira Marko Goršič tel.3631-175 ali MOBI 041 795 - 006 (v večernih urah)

Rok za prijave je sreda 24. 8. 2016

Obvezna čelada!

 
 23.8.2016: TREKING NA DAMAVAND
Damavand 5671m 

23.8. - 2.9. 2016

6 ali 12 dnevno pohodniško in kulturno raziskovalno potepanje po IranuDAN 1: Slovenija - Teheran
Po prihodu v Iran si bomo napasli oči z eno izmed mnogih lepot perzijske kulture v palači Golestan, ki je ena najstarejših in najlepših v Teheranu. Zato se ne gre čuditi, da je na Unescovem listu. Da bo  uvajanje na bližnji vzhod popolno, ne gre zamuditi niti velikega teheranskega bazarja. (V)
DAN 2: Teheran – Kamp 2 
Zgodaj zjutraj bomo zavili v smeri vasi Reyne od koder se bomo z džipi zapeljali do Goosfand Sara, ki predstavlja Kamp 2 na Damavandu (3050 m). Sledi umirjen preostanek dneva ter priprave na pohodniške dni.Spanje na skupnih ležiščih. (Z, K, V)
DAN 3: Kamp 2 – Kamp 3 (Z,K,V)
Pred nami bo 4 do 6 ur hoje do Kampa 3, tako zvanega Barga Sevom (4200 m). 
DAN 4: Kamp 3 - Osvajanje vrha Damavanda 5671m - Kampa 3 (8 - 11ur hoje)
Proti najvišjem vrhu Irana bomo zagrizli še pred sončnim vzhodom ob 4 zjutraj. Po osvojitvi vrha Damavanda, zasnežene kape, ki predstavlja pomemben simbol v perzijski mitologiji, se bomo spustili nazaj v Kamp 3. Ta nas bo pričakal v popoldanskih urah. (Z,K,V)
DAN 5: Kamp 3 – Kamp 2 - Teheran
Po zajtrku se bomo spustili do Kampa 2. in se odpeljali nazaj do vasi Reyne. Napoti do Teherana bomo naredili postanek za razvajanje in sproščanje v termah in okusno iransko obarvanem kosilu. (Z,K,V)
DAN 6: Teheren - Kasan (4 ure vožnje)
Pot bomo nadaljevali do mesta Kashan, ki sodi med najlepše kraje v osrednjem Iranu in na poti okusili tudi pesek puščave. Ob bogato dekokirani mošeji Aga Bozorg in vrtovih Fin, ki so prav tako pod Unescovo zaščito si bomo ogledali tudi eno izmed tradicionalnih hiš premožnih Irancev, ki jih v Kashanu ne manjka. Manjkalo pa ne bo še enega izmed pisanih iranskih bazarjev. (Z,K,V)
DAN 7: Kashan – Isfahan (4-5 ur vožnje)
Težko je povedati, da si videl največjo znamenitost Irana, če nisi preživel nekaj časa v sončnem Isfahanu. Mi bomo dva dni odkrivali lepote tega mesta začenši z znamenitimi mostovi in čajnicami na reki Zayandehrud. (Z,K,V)
DAN 8: Isfahan
Gotovo je za obiskovalca kakršni bomo mi največji magnet Imamov trg, drugi največji na svetu, prekaša ga le Trgnebeškega miru v Pekingu. A brez dvoma je po lepoti in eleganci brez primere mogočna Imamova mošeja na drugem koncu trga. Ta spada med največje bisere islamske arhitekture. Dan bomo zapolnili z različnimi palačami in dobro isfahansko hrano.(Z,K,V)
DAN 9: Isfahan – Yazd
Pričakalo nas bo mesto Yazd, ki leži na robu puščave. Zaradi generacij, ki so se morale prilagoditi na puščavsko okolje, je Yazd edinstveno arhitekturno mesto. Unesco je priznal Yazd kot mesto, ki ima drugo najstarejšo arhitekturo na vsem svetu. Zato velja za eno najstarejših mest na svetu in je središče zoroastrizma, manjšinske vere v Iranu. Obiskali bomo tempelj Zoroastrian, kjer naj bi ogenj gorel že vse od leta 470. Zaradi zelo vročih poletih imajo ptevilne stare stavbe čudovite prezračevalne naprave - hladilne stolpe in lovilce vetra, ki si jih bomo ogledali.(Z,K,V)
DAN 10: Yazd – Širaz
Širaz, kulturna prestolnica Irana in eno najlepših mest, ki slovi kot mesto vrtnic, slavčkov in pesnikov s čudesom starega svega - Perzepolisomki je bilo glavno mesto veličastnega Perzijskega cesarstva z Darejem I. na čelu. Ne bomo zamudili ne Perzepolisa niti Pasargada, preve prestolnice Ahemenidskega cesarstva. Čari obeh so pod Unescovo zaščito.(Z,K,V)
DAN 11: Širaz
Zadnji dan v Širazu bo v znamenju lokalnih mošej, bazarja, Narenjestan-e-Ghavam, ki je tako zvana barvna hiša in dveh pesnikov Hafisa in Sadija, ki še dan danes božata duše ljubiteljev poezije. Noč bomo preživeli na nočni vožnji nazaj v Teheran. (Z,K,V)
DAN 12: Teheran - Slovenija
Vsekakor bomo del noči in jutra nadoknadili v hotelu. Po poznem zajtrku nas pred odhodom domov čaka še zadnji potep do Sa'd Abad muzeja, ki je nekoč bila poletna rezidenca dinastije Pahlavi s katero se prične tudi znamenita Iranska revolucija leta 1979. (Z)

Cena:
12 dnevno potovanje, ki zajema pohodniški del Damavanda in kulturno raziskovanje:
 990 € + letalska karta  (cca. 400 €) – preračunano na 15 potnikov

Ob prijavi plačate 400 € akontacije. Preostali del se plača najkasneje 14 dni pred odhodom.

Cena vključuje:
 • 3 × nočitev v gorskih postojankah Damavanda na skupnih ležiščih
 • 3 × nočitev v hotelu 3* v Teheranu,  1 × nočitev v Kashanu,  Yazdu in Širazu, 2× nočitev v Isfahanu - dvoposteljne sobe
 • vse transferje po programu
 • polni penzion vseh 12 dni
 • dovoljenje za vstop na območje gore Damavand
 • najem mul
 • gorskega in lokalnega vodnika
 • vse vstopnine po programu

Cena ne vključuje:
 • pridobitev iranske vize: 50 €
 • napitnin

Kontakt: Barbara Kuhar
031/483 580

Program se izvaja pod okriljem Turistične agencije Desetnica.
 
 20.8.2016: Planinski izlet - Petzeck

Planinsko društvo Podpeč–Preserje vabi vse člane društva v soboto 20. 8. in nedeljo 21. 8. 2016 na Petzeck 3283 m Avstrija–pot prijateljstva.

Odhod v soboto opoldne je:Preserje ob 12 uri  - pred OŠ Preserje

Ustavili se bomo tudi v Kamniku, Podpeči, Notranjih in Vnanjih Goricah in na Brezovici.

Peljali se bomo mimo Jesenic do predora Karavanke, Beljaka, Spitala, Lienza do parkirišča v Debanttalu 1620 m. Od tu se bomo mimo povzpeli do Wangenitzseehutte (koče), kjer bomo tudi prenočili (veljajo enake ugodnosti – popusti, kot pri nas).

Naslednje jutro se bomo povzpeli na vrh Petzecka. Na vrhu bo krajši počitek. Za pot od koče do vrha bomo potrebovali približno tri ure. Za povratek v dolino bomo potrebovali približno štiri do pet ur. Domov se bomo vrnili v večernih urah.

Tisti, ki ne bodo želeli oditi na vrh, se bodo lahko sprehajali po lepi okolici Wangenitzsee – dve lepi jezeri in prijazna koča z dobro ponudbo..

Cena izleta je 30,00 EUR

Prijave zbira Marko Goršič tel. 3631–175 in Mobi 041 795–006 (v večernih urah).

Zadnji rok za prijave je do srede 17. 8. 2016.

Izlet bo vodil  planinski vodnik Marko Goršič.

 
 
Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki