Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Gradišče (Pustinjak) / Laško - Gradišče (Pustinjak)

Laško - Gradišče (Pustinjak)

Natisni
Izhodišče: Laško (740 m)
Širina/Dolžina: 46,3256°N 14,3969°E
Čas hoje: 20 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 131 m
Višinska razlika po poti: 131 m
Zemljevid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 1.824
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 15
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Jezerskega. Ko prispemo v Preddvor zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo proti središču omenjenega kraja, od tam pa sledimo oznakam za naselje Bašelj. Ko prispemo v Bašelj se najprej na začetku levega ovinka v smeri naravnost nadaljuje ožja cesta, ki vodi do parkirišča pri brunarici TD Bašelj (v opisih izhodišče Bašelj), mi pa od omenjenega križišča po glavni cesti nadaljujemo še dobrih 100 m do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno po cesti proti Gamsovemu raju in zaselku Laško. Le kakih 50 m naprej nadaljujemo po levi cesti, katera se postopoma prične zmerno vzpenjati. Pri zaselku Laško ponovno nadaljujemo levo, nato pa se asfalt konča in z vožnjo nadaljujemo po strmi makadamski cesti, kateri sledimo do parkirišča, ob manjšem križišču. Ob križišču se nahajajo rdeče planinske smerne table.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj - zahod ter v prvem križišču nadaljujemo levo. V nadaljevanju se peljemo skozi podvoz pod avtocesto, nato pa prispemo do krožišča, od koder z vožnjo nadaljujemo v smeri Golnika. Pot naprej nas vodi skozi naselje Mlaka pri Kranju, mi pa na koncu naselja nadaljujemo desno v smeri naselja Srakovlje. Sledi vožnja skozi Srakovlje, Spodnjo Belo, Srednjo Belo, Zgornjo Belo (v Zgornji Beli se priključimo cesti iz Preddvora) do Bašlja, kjer glavna cesta naredi dolg levi ovinek, kjer se v smeri naravnost nadaljuje ožja cesta, ki vodi do parkirišča pri brunarici TD Bašelj (v opisih izhodišče Bašelj), mi pa od omenjenega križišča po glavni cesti nadaljujemo še dobrih 100 m do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo desno po cesti proti Gamsovemu raju in zaselku Laško. Le kakih 50 m naprej nadaljujemo po levi cesti, katera se postopoma prične zmerno vzpenjati. Pri zaselku Laško ponovno nadaljujemo levo, nato pa se asfalt konča in z vožnjo nadaljujemo po strmi makadamski cesti, kateri sledimo do parkirišča, ob manjšem križišču. Ob križišču se nahajajo rdeče planinske smerne table.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po širši makadamski cesti (levo Dom pod sv. Lovrencem in cerkev sv. Lovrenca), ki se zložno ter prečno vzpenja po pobočjih Gore (918 m) (Gora je vrh, ki se nahaja nad cerkvijo sv. Lovrenca). Cesta, ki se večino časa vzpenja skozi gozd višje preide na pobočja Gradišča, kjer se nam z desne priključi pot iz doline potoka Belica (izhodišče pri brunarici TD Bašelj). Po makadamski cesti hodimo še nekaj 10 metrov in že smo na naslednjem razpotju, kjer se v levo odcepi še ena pot k sv. Lovrencu.
Od omenjenega razpotja hodimo po cesti le še nekaj korakov, nato pa na desni, ob tabli, ki označuje privat parkirni prostor, nadaljujemo desno na uhojeno stezico, po kateri v minuti ali dveh nadaljnje hoje prispemo na vrh Gradišča, kjer stoji manjša lesena koča.
zemljevid poti - Gradišče (Pustinjak)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Sveti Lovrenc (Bašelj)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Laško - Gradišče (Pustinjak)1
Laško - Gradišče (Pustinjak)2
Laško - Gradišče (Pustinjak)3
Laško - Gradišče (Pustinjak)4
Laško - Gradišče (Pustinjak)5
Laško - Gradišče (Pustinjak)6
Laško - Gradišče (Pustinjak)7
Laško - Gradišče (Pustinjak)8
Laško - Gradišče (Pustinjak)9
Laško - Gradišče (Pustinjak)10
Laško - Gradišče (Pustinjak)11
Laško - Gradišče (Pustinjak)12
Laško - Gradišče (Pustinjak)13
Laško - Gradišče (Pustinjak)14
Laško - Gradišče (Pustinjak)15
Diskusija o izletu Laško - Gradišče (Pustinjak)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki