Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Vovar / Nevlje pri Kamniku - Vovar

Nevlje pri Kamniku - Vovar

Natisni
Izhodišče: Nevlje pri Kamniku (388 m)
Širina/Dolžina: 46,2301°N 14,6269°E
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 552 m
Višinska razlika po poti: 552 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: scorpio
Ogledov: 7.767
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 0
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Tuhinjski dolini. Od konca Kamnika se po glavni cesti peljemo še približno 1km, nato pa zavijemo levo v vas Nevlje, kjer je v bližini šole manjše parkirišče.
Opis poti:
S parkirišča se usmerimo levo mimo šole in nato prvi odcep desno, levo preko Mamutovega mostu (na tem mestu so odkrili okostje) in nato ponovno desno v križišču. Cesti sledimo skozi vasico Oševek, ki na koncu zavije levo preko jase. Nadaljujemo po cesti v klanec in čez približno 15 minut na ponovnem križišču levo proti vasi Tučna. Čez 300 m ob velikem kmečkem poslopju opazimo slabšo neasfaltirano cesto, kolovoz, ki se spusti desno navzdol na travnik.
Kolovozu sledimo nazaj navzgor in sekamo najprej lepo makadamsko pot, nato pa še nekaj kolovozov. Ko pridemo do klade drv po približno 15 minutah hoje od poslopja, zavijemo desno na prečni kolovoz in mu sledimo še v ovinek, približno 3 minute. Tu se cesta konča, (levo in desno slabi kolovozi) mi pa nadaljujemo naravnost po shojeni stezi v svetel gozd.
Stezi sledimo navzgor po klancu, prečimo dva kolovoza in se na križišču neoznačenih poti usmerimo po desni. Čez minuto zagledamo lepo makadamsko cesto. Zavijemo desno na cesto in po njej hodimo do sedla pod vznožjem Vovarja. Na razširitvi desno opazimo grobo vsekan kolovoz za spravilo lesa, v levem kotu pa najdemo celo skromen napis Vovar. Sledimo kolovozu in na svoji levi čez čas ponovno zagledamo nekakšno sedlo. Priključi se nam pot z Gozda. Le nekaj metrov naprej zavijemo levo na shojeno stezico in se po strmem pobočju v nekaj minutah dvignemo na vrh.
zemljevid poti - Vovar
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Razgledišče Skroti
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Diskusija o izletu Nevlje pri Kamniku - Vovar
scorpio11. 09. 2012
Popravek: prečnemu kolovozu sledimo na desno, ne levo. Ker drv najbrž nekoč ne bo več, ga lahko prepoznamo tako, da se do njega najprej dvigamo 15 min, nato se pot zravna za 15 m (šibka prečnica) in pride na 2. bolj vidno prečnico, ki jo iščemo. Na križišču se odpre razgled zaradi travnatega pobočja.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki