Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Polhograjsko hribovje in Ljubljana / Sveti Tilen nad Repnjami / Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami

Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami

Natisni
Izhodišče: Repnje (346 m)
Širina/Dolžina: 46,1708°N 14,4808°E
Čas hoje: 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 73 m
Višinska razlika po poti: 73 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 2.748
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 14
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubljana (Šmartno), nato pa v prvem križišču nadaljujemo levo preko avtoceste proti Šmartnemu in Tacnu. Za mostom se v desno odcepi cesta k bližnjemu pokopališču, levo vodi avtocesta proti Ljubljani, mi pa po glavni cesti nadaljujemo naravnost ter se peljemo še kakih 100 metrov, nato pa v naslednjem križišču nadaljujemo desno (naravnost Tacen). V nadaljevanju se peljemo skozi Šmartno, nato pa se Ljubljana konča in z vožnjo nadaljujemo po cesti, ki se kmalu vrne na vzhodno stran avtoceste. Pot naprej nas vodi skozi Povodje ter pozneje še Skaručno. Ko cesta za naseljem Skaručna preide v pas gozda, se najprej v desno odcepi cesta proti vasi Polje, nekoliko naprej pa v levo še cesta proti naselju Repnje. Nadaljujemo proti naselju Repnje, po cesti, ki nas vodi preko avtoceste, nato pa nas hitro popelje v naselje, kjer opazimo oznake za cerkev sv. Tilna. Začetek poti se nahaja v bližini samostana Repnje.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Medvodam in Smledniku. Po glavni cesti proti Medvodam se peljemo le nekaj 10 metrov, nato pa zavijemo levo v smeri vasi Dobruša in Repnje. Nekoliko ožja cesta nas hitro pripelje v Dobrušo in malo naprej še v Repnje, kjer na prvem križišču nadaljujemo rahlo desno proti bližnjemu samostanu. Začetek poti se nahaja malo naprej od samostana Repnje.
c) Najprej se zapeljemo v Medvode, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Zbiljam, Smledniku in Vodicam. Še preden prispemo v Vodice oz. do priključka na avtocesto pa nadaljujemo desno v smeri vasi Dobruša in Repnje. Nekoliko ožja cesta nas hitro pripelje v Dobrušo in malo naprej še v Repnje, kjer na prvem križišču nadaljujemo rahlo desno proti bližnjemu samostanu. Začetek poti se nahaja malo naprej od samostana Repnje.
d) Iz Kamnika ali Mengša se zapeljemo v Vodice, od tam pa pri semaforju, kjer se v desno odcepi cesta proti letališču, nadaljujemo levo. Nekoliko naprej v križišču za manjšim pasom gozda zavijemo desno proti naselju Repnje. Cesta nas nato vodi skozi podvoz pod avtocesto, nato pa v križišču nadaljujemo levo proti bližnjemu samostanu. Začetek poti se nahaja malo naprej od samostana Repnje.
Opis poti:
V Repnjah v bližini samostana opazimo oznake za cerkev sv. Tilna, ki nas usmerijo na ožjo asfaltno cesto, katera nas najprej vodi še mimo nekaj hiš, nato pa se asfalt konča in se spremeni v slabšo makadamsko cesto, ki nas vodi skozi gozd. Za levim ovinkom se gozd razredči, tako da se nam odpre lep pogled proti okoliškim hribom in vasem. Po približno 10 minutah se pot povsem položi in nas pripelje do cerkve sv. Tilna, od katere se nam odpre lep pogled proti Veliki planini in delu Gorenjske.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2014 (december).
zemljevid poti - Sveti Tilen nad Repnjami
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Gradišče (Zapoški hrib) ( 10 min), Smledniški hrib (Stari grad) (1 h 5 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami1
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami2
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami3
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami4
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami5
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami6
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami7
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami8
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami9
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami10
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami11
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami12
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami13
Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami14
Diskusija o izletu Repnje - Sveti Tilen nad Repnjami
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki