Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

24.3.2017 Nesreča alpinista Domna Petrovčiča

Planinska zveza Slovenije sporoča, da se je v četrtek, 23. marca 2017, v popoldanskem času (okrog 13. ure) smrtno ponesrečil slovenski vrhunski alpinist in član Slovenske mladinske alpinistične reprezentance Domen Petrovčič. Bil je član Akademskega alpinističnega odseka iz Ljubljane.

Planinska zveza Slovenije sporoča, da je v Bavarskih Alpah v Nemčiji pri sestopu z Blassenspitze (2420 m) umrl 25-letni slovenski vrhunski alpinist in član Slovenske mladinske alpinistične reprezentance Domen Petrovčič iz Ljubljane (član Akademskega alpinističnega odseka), ki se je skupaj še z ostalimi člani reprezentance udeležil redne akcije mladih perspektivnih alpinistov.

Domen je pri sestopu v družbi dveh alpinistov na nezahtevnem terenu zdrsnil, se poskušal zaustaviti, a bil zaradi teže nahrbtnika neuspešen in padel v globino.

Posredovala je tamkajšnja gorska reševalna služba, ki je truplo pokojnika in oba alpinista, ki sta bila z Domnom na plezalni turi, prepeljala v dolino. Planinska zveza Slovenije ureja prevoz pokojnika v domovino in varno vrnitev ostalih članov alpinistične reprezentance.


Nesreča alpinista Domna Petrovčiča Domen Petrovčič (foto Marko Prezelj).
Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki