Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

14.1.2019 Snežne razmere 14.1.2019

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna.

Snežne razmere
Nadaljuje se v glavnem suho in občasno vetrovno vreme. Danes ponoči je ponekod v Julijcih zapadlo do 5 cm snega, ki ga je severni veter povsem spihal. Sneg je večinoma prekrit s skorjo, marsikje tudi trd in poledenel. Le v zatišnih, predvsem severnih legah visokogorja Julijskih Alp je ponekod lahko mehak.

Predviden razvoj vremena
Do četrtka bo suho in občasno precej vetrovno vreme. Danes in jutri bo pihal zmeren do močan veter severnih smeri, najmočnejši bo jutri zjutraj in dopoldne. Nato bo veter slabel, ponovno se bo krepil v sredo, ko bo zapihal jugozahodnik. V noči na četrtek se bodo v zahodnih in južnih Julijskih Alpah začele pojavljati manjše padavine z mejo sneženja na okoli 900 m nadmorske višine. V noči na petek se bodo lahko padavine širile proti vzhodu, kar pa še ni povsem zanesljivo.

Tendenca snežnih razmer
Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Snežna odeja bo ostala stabilna, pomrznjena in marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov. Nekaj centimetrov snega bo lahko do petka zjutraj zapadlo predvsem v Julijskih Alpah in morda v zahodnih in osrednjih Karavankah, a količina bo premajhna, da bi vplivala na lavinske razmere. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

Naslednja objava: petek, 18. 1. 2019

Vir: ARSO


Snežne razmere 14.1.2019 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 14.1.2019 Slika spletne kamere na Kriški gori. Vir: http://www.pd-krize.si/kamera Snežne razmere 14.1.2019 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 14.1.2019 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki