Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kje se nahaja Kozji vrh (1628 m)?

V Sloveniji

V Avstriji

Na meji med Slovenijo in Avstrijo

Novice

26.2.2018 Snežne razmere 26.2.2018

Splošna stopnja nevarnosti - ponedeljek, 26. 2. 2018
Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: napihan sneg
Vzorec nevarnosti: Hladno vreme, nesprijet svež sneg z vetrom

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je v gorah povečini ZMERNA, 2. stopnje. Predvsem so nevarna strma pobočja ter območja z napihanim snegom nad gozdno mejo. Predvsem tam lahko ob večji obremenitvi sprožite snežni plaz, na strmih mestih z napihanim snegom pa lahko ponekod sprožite snežni plaz tudi že ob manjši obremenitvi snežne odeje. Spontano plazenje je malo verjetno.

Snežne razmere
Snežna odeja je zaradi mrzlega vremena večinoma mehka in rahla. Ponekod je nastala skorja zaradi vetra, vetru izpostavljene lege so močno spihane in zato lahko tudi trde. Veliko je klož.

Predviden razvoj vremena
Danes bo oblačno in ponekod tudi megleno. Občasno lahko naletava sneg, a ne bo omembe vrednih padavin. Pihal bo večinoma zmeren severovzhodnik. Tudi jutri bo večinoma oblačno, manj oblačnosti utegne biti ponekod na Bovškem. Mrzlo bo, pihal bo šibak, ponekod zmeren severovzhodnik. V noči na sredo se bo delno zjasnilo in čez dan bo precej jasno. V višinah se bo nekoliko segrelo. Pihal bo šibak severni veter. V četrtek se bo od jugozahoda postopno pooblačilo, na zahodu bo proti večeru začelo rahlo snežiti. Še malo topleje bo predvsem v višjih legah.

Tendenca snežnih razmer
Lavinske razmere se v naslednjih nekaj dneh zaradi mrzlega vremena skorajda ne bodo spreminjale. Sneg bo ostal suh in rahel, severovzhodni veter bo še prenašal sneg v zamete. Zaradi nizkih temperatur bo predvsem v mraziščih možen nastanek globinskega sreža.

Naslednja objava: četrtek, 1. 3. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 26.2.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 26.2.2018 Slika spletne kamere na Voglu. Vir: http://www.bohinj.si Snežne razmere 26.2.2018 Slika spletne kamere pri Koči na Dobrči. Vir: http://www.dobrca.com Snežne razmere 26.2.2018 Slika spletne kamere na Vojskem. Vir: http://www.tsk-idrija.si
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki