Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

31.12.2018 Snežne razmere 31.12.2018

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve.

Snežne razmere
Nadaljuje se suho vreme. Zaradi večkratnih otoplitev in ohladitev je sneg stabilen, marsikje tudi trd in poledenel. Večinoma je pokrit s skorjo, le v zatišnih, severnih legah visokogorja Julijskih Alp je ponekod še lahko mehak.

Predviden razvoj vremena
Tudi v naslednjih dneh bo prevladovalo suho vreme, le v noči s 31. decembra na 1. januar in še 1. zjutraj bodo ponekod prehodno rahle padavine, ki ne bodo vplivale na lavinske razmere. Ob tem procesu se bo v višinah prehodno ohladilo, jutri, v torek, popoldne pa bo spet pritekal toplejši zrak in ledišče se bo prehodno dvignilo tudi nad 2500 m nadmorske višine. Pihal bo okrepljen severni do severozahodni veter. Jutri zjutraj ali dopoldne se bo jasnilo in nato bo do četrtka kar precej jasno in vetrovno vreme. V noči na sredo se bo spet hladilo in v sredo ter četrtek bo temperatura povsod, razen po nižinah, pod ničlo.

Tendenca snežnih razmer
Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo, tudi močan severni veter ne bo imel dosti vpliva. Snežna odeja bo ostala stabilna, pomrznjena in marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

Naslednja objava: četrtek, 3. 1. 2019

Vir: ARSO


Snežne razmere 31.12.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 31.12.2018 Slika spletne kamere na Kriški gori. Vir: http://www.pd-krize.si/kamera Snežne razmere 31.12.2018 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 31.12.2018 Slika spletne kamere na Snežniku. Vir: http://www.s59dgo.org
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki