Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

3.12.2018 Snežne razmere 3.12.2018

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna.

Snežne razmere
Snega je v gorah malo, nekoliko več le v visokogorju Julijskih Alp. Sneg je močno spihan. Snežna odeja je v osojah in v zatišnih legah še večinoma mehka, drugod skorjasta. Skorja je nastala zaradi dnevnega taljenja in nočnega zmrzovanja ter zaradi vetra. Skorja večinoma ne drži človeške teže. Zaradi povečane vlage in otoplitve (ničta izotrma je danes na nadmorski višini okoli 2500 m), se je sneg tudi v visokogorju nekoliko bolj sesedel in ojužil.

Predviden razvoj vremena
Danes ponoči so bile prehodno manjše padavine, kar ni vplivalo na stanje snežne odeje. Čez dan in jutri ter v sredo bo suho. V torek se bo ničta izoterma počasi spustila do nadmorske višine okoli 2000 m, v sredo pa se bo še izraziteje ohladilo.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja se bo še naprej počasi preobražala in sesedala, nižje pa talila. Krepila se bo površinska skorja. Nevarnost snežnih plazov bo ostala 1. stopnje.

Naslednja objava: petek, 7. 12. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 3.12.2018 Slika spletne kamere na Voglu. Vir: http://www.bohinj.si Snežne razmere 3.12.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 3.12.2018 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 3.12.2018 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki