Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

5.12.2016 Snežne razmere 5.12.2016

Splošna stopnja nevarnosti - ponedeljek, 5. 12. 2016
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: napihan sneg

Ocena tveganja
Nevarnost pred snežnimi plazovi je 1. stopnje, MAJHNA. Nevarnejša so le mesta z napihanim snegom na strmejših pobočjih, kjer ob večji dodatni obremenitvi morda še lahko sprožite še kakšen manjši plaz kložastega snega. Grebeni so precej spihani in ponekod poledeneli, tudi sicer je snežna odeja marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov.

Snežne razmere
Zaradi suhega in razmeroma hladnega vremena se stanje snežne odeje skoraj ni spreminjalo. Ker je sneg le v visokogorju, se tudi na prisojnih pobočjih zaradi nizkih temperatur ni ojužil. Snežna odeja ostaja razmeroma stabilna, trda in ponekod poledenela, le v osojah je ponekod pokrita s skorjo, ki ne drži človeka.

Predviden razvoj vremena
Suho vreme se bo še nadaljevalo. Trenutno je temperatura večinoma malo pod ničlo, le v sredogorju je plitva plast s temperaturo malo nad 0 stopinj. V torek se bo malce segrelo, v sredo pa spet ohladilo. Občutno topleje bo od četrtka dalje, ko se bo ledišče dvignilo nad najvišje vrhove. A zrak bo ostal suh.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja bo ostala razmeroma stabilna in ponekod deloma poledenela, nevarnost snežnih plazov pa MAJHNA. Še vedno pa bo nevarnost zdrsov zaradi trde in ponekod poledenele snežne odeje, ter na spihanih grebenih. V četrtek in petek se bo ob otoplitvi sneg čez dan ojužil le v visokogorju, a bo ponoči pomrznil, tako da bo površina v jutranjih urah še trša.

Naslednja objava: petek, 9. 12. 2016

Vir: ARSO


Snežne razmere 5.12.2016 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 5.12.2016 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 5.12.2016 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki