Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

7.1.2019 Snežne razmere 7.1.2019

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna. Malo verjetno je, da bi se lahko kakšen zamet splazil zaradi obremenitve.

Snežne razmere
Nadaljuje se v glavnem suho in vetrovno vreme z občasnim rahlim sneženjem. Sneg je večinoma prekrit s skorjo, marsikje tudi trd in poledenel. Le v zatišnih, severnih legah visokogorja Julijskih Alp je ponekod še lahko mehak.

Predviden razvoj vremena
Danes bo predvsem v sredogorju občasno naletaval sneg. V torek in v noči na sredo bodo nastajale snežne plohe, zapade lahko do nekaj centimetrov snega. V torek popoldne bo zapihal okrepljen severozahodni veter. Zmeren do močan veter bo vztrajal tudi v sredo in četrtek. Jutri se bo nekoliko segrelo, potem pa se bo postopoma ohladilo. V četrtek bo temperatura na 1500 m okoli -7, na 2500 m pa -14 °C.

Tendenca snežnih razmer
Stanje snežne odeje se ne bo kaj dosti spreminjalo. Snežna odeja bo ostala stabilna, pomrznjena in marsikje trda in poledenela, zato je nevarnost zdrsov. Nevarnost snežnih plazov bo MAJHNA, 1. stopnje.

Naslednja objava: četrtek, 10. 1. 2019

Vir: ARSO


Snežne razmere 7.1.2019 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 7.1.2019 Slika spletne kamere na Vršiču. Vir: ARSO Snežne razmere 7.1.2019 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 7.1.2019 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki