Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

7.12.2018 Snežne razmere 7.12.2018

Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem:
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost snežnih plazov je MAJHNA, 1. stopnje. Snežna odeja je stabilna.

Snežne razmere
Snega je v gorah malo, v preteklih dneh ga je zlasti na prisojnih pobočjih še nekaj skopnelo. Nekoliko več snega je le v visokogorju Julijskih Alp. Snežna odeja je večinoma skorjasta, ponekod tudi trda.

Predviden razvoj vremena
Danes bo suho, zmerno do pretežno oblačno. Čez dan bo zapihal okrepljen jugozahodni ali zahodni veter. V poznih večernih urah se bodo na zahodu začele pojavljati padavine, ki se bodo proti jutru prehodno razširile nad vso Slovenijo in jutri dopoldne od severa hitro ponehale. Sprva bo meja sneženja na nadmorski višini okoli 1400 m, a se bo spuščala. V gorah bo predvidoma zapadlo od 5 do 15 cm snega. Jutri čez dan se bo od severa jasnilo. V nedeljo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, možne bodo kratkotrajne snežne plohe. Pihal bo zmeren do močan zahodnik, ki bo popoldne nekoliko oslabel in se obračal v severozahodno smer.

Tendenca snežnih razmer
V soboto bo zapadlo nekaj novega snega, ki pa ga bo severni veter spihal v zamete. Padavin bo v naših gorah bolj malo, količina snega bo precej odvisna tudi od meje sneženja oziroma od tega, kako hitro se bo ozračje ohlajalo. Ker novega snega predvidoma ne bo veliko, se bo le v visokogorju Julijskih Alp nekoliko povečala nevarnost snežnih plazov zaradi novih zametov in bo tam ZMERNA, 2. stopnje, drugod bo ostala MAJHNA, 1. stopnje.

Naslednja objava: nedelja, 2. 12. 2018

Vir: ARSO


Snežne razmere 7.12.2018 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere 7.12.2018 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere 7.12.2018 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm Snežne razmere 7.12.2018 Slika spletne kamere na Uršlji gori. Vir: http://www.s59ehi.net/
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki