Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

16.12.2016 Snežne razmere v gorah 16.12.2016

Splošna stopnja nevarnosti - petek, 16. 12. 2016
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: ugodne razmere

Ocena tveganja
Nevarnost pred snežnimi plazovi je 1. stopnje, MAJHNA. Snežna odeja je stabilna in večinoma trda ter ponekod poledenela. Zato je velika nevarnost zdrsov.

Snežne razmere
Snega je v gorah malo, večinoma le nad okoli 2300 m, le v Julijskih Alpah ter ponekod v osojah sega nižje. Sneg je večinoma pomrznjen, ponekod tudi poledenel, le v dnevih, ko je v višinah topleje, se na prisojnih pobočjih snežna odeja nekoliko ojuži. Snežna odeja, kar jo je, je stabilna.

Predviden razvoj vremena
Suho vreme se bo še nadaljevalo, le v torek ali sredo obstaja majhna možnost za občasno rahlo sneženje z zanemarljivo količino novega snega. Danes in sprva jutri bo temperatura pod ničlo, jutri čez dan pa se bo v višinah že segrelo, še topleje pa bo v nedeljo, ko bo ledišče na nadmorski višini okoli 2200 m. V ponedeljke se bo že nekoliko ohladilo, ledišče se bo spustilo do nadmorske višine okoli 1100 m. V torek bo temperatura pod ničlo.

Tendenca snežnih razmer
Sneg bo ostal večinoma pomrznjen in trd, le v soboto in nedeljo se bo na južnih legah čez dan nekoliko zmehčal. Snežna odeja bo ostala stabilna in ponekod deloma poledenela, nevarnost snežnih plazov pa MAJHNA. Še vedno pa bo nevarnost zdrsov zaradi trde in ponekod poledenele snežne odeje, ter na spihanih grebenih.

Naslednja objava: ponedeljek, 19. 12. 2016

Vir: ARSO


Snežne razmere v gorah 16.12.2016 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere v gorah 16.12.2016 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere v gorah 16.12.2016 Slika spletne kamere na Uršlji gori. Vir: http://www.s59ehi.net
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki