Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

2.1.2017 Snežne razmere v gorah 2.1.2017

Splošna stopnja nevarnosti - ponedeljek, 2. 1. 2017
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: ugodne razmere

Ocena tveganja
Nevarnost pred snežnimi plazovi je 1. stopnje, MAJHNA. Snežna odeja je stabilna, trda in ponekod poledenela. Velika je nevarnost zdrsov.

Snežne razmere
Snega je v gorah malo, večinoma le nad okoli 2300 m. Sneg je večinoma zmrznjen, ponekod tudi poledenel, le v dnevih, ko je v višinah topleje, se na prisojnih pobočjih snežna odeja nekoliko ojuži.

Predviden razvoj vremena
Omembe vrednih padavinše kar nekaj časa ne bo. Danes se bo na zahodu postopno pooblačilo, manjše padavine pa se bodo proti večeru in v noči na torek večinoma pojavljale le v južni in deloma v osrednji Sloveniji, na območju od Julijcev do Pohorja pa bo povečini ali povsem suho. Pihal bo zmeren zahodni do jugozahodni veter. Jutri zjutraj se bo zjasnilo. Prehodno bo zapihal veter severnih smeri, ohladilo se bo. Temperatura bo v hribih pod ničlo. Podobno bo tudi v sredo. Zvečer in v noči na četrtek se bo otoplilo. Ledišče se bo dvignilo do nadmorske višine med 1000 in 1200 m. Čez dan se bo spet hladilo, tako da bo že zvečer temperatura spet povsod pod ničlo.

Tendenca snežnih razmer
Sneg bo ostal večinoma pomrznjen in trd, le na južnih pobočjih se bo čez dan ob morebitnem toplejšem vremenu lahko nekoliko zmehčal. Snežna odeja bo ostala stabilna in ponekod poledenela, nevarnost snežnih plazov pa MAJHNA. Še vedno pa bo nevarnost zdrsov zaradi trde in ponekod poledenele snežne odeje, ter na spihanih grebenih. Nevarnost zdrsa je tudi na travnatih pobočjih, ker čez noč lahko nastane slana, na severnih straneh pa je ponekod na travi ivje.

Naslednja objava: petek, 6. 1. 2017

Vir: ARSO


Snežne razmere v gorah 2.1.2017 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere v gorah 2.1.2017 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere v gorah 2.1.2017 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm Snežne razmere v gorah 2.1.2017 Slika spletne kamere na Rogli. Vir: ARSO
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki