Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

29.12.2016 Snežne razmere v gorah 29.12.2016

Splošna stopnja nevarnosti - četrtek, 29. 12. 2016
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: ugodne razmere

Ocena tveganja
Nevarnost pred snežnimi plazovi je 1. stopnje, MAJHNA. Snežna odeja je stabilna in večinoma trda ter ponekod poledenela. Zato je velika nevarnost zdrsov.

Snežne razmere
Snega je v gorah malo, večinoma le nad okoli 2300 m, le v Julijskih Alpah ter ponekod v osojah sega nižje. Sneg je večinoma pomrznjen, ponekod tudi poledenel, le v dnevih, ko je v višinah topleje, se na prisojnih pobočjih snežna odeja nekoliko ojuži. Snežna odeja, kar jo je, je stabilna.

Predviden razvoj vremena
Omembe vrednih padavin zaenkrat ne bo. V sredo bo v vzhodnem in osrednjem delu naših gora pretežno oblačno, v zahodnih Karavankah ter v Julijcih pa precej jasno. Nekaj rahlega sneženja bo na Pohorju ter deloma v vzhodnih Karavankah v sredo oz. do noči na četrtek, a količina bo zanemarljiva. Od danes do četrtka bo predvsem v visokogorju pihal močan veter severnih smeri. Od petka do nedelje bo spet izrazit temperaturni obrat, v ponedeljek pa se bo ohladilo.

Tendenca snežnih razmer
Sneg bo ostal večinoma pomrznjen in trd, le na južnih pobočjih se bo čez dan lahko nekoliko zmehčal. Snežna odeja bo ostala stabilna in ponekod deloma poledenela, nevarnost snežnih plazov pa MAJHNA. Še vedno pa bo nevarnost zdrsov zaradi trde in ponekod poledenele snežne odeje, ter na spihanih grebenih. Nevarnost zdrsa je tudi na travnatih pobočjih, ker čez noč lahko nastane slana, na severnih straneh pa je ponekod na travi ivje.

Naslednja objava: petek, 30. 12. 2016

Vir: ARSO


Snežne razmere v gorah 29.12.2016 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere v gorah 29.12.2016 Slika spletne kamere na Kriški gori. Vir: http://www.pd-krize.si/kamera Snežne razmere v gorah 29.12.2016 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm Snežne razmere v gorah 29.12.2016 Slika spletne kamere na Rogli. Vir: ARSO Snežne razmere v gorah 29.12.2016 Slika spletne kamere na Snežniku. Vir: http://www.s59dgo.org
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki