Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
remolog / Zadnja sporočila

remolog - Zadnja sporočila

Začete teme:
remolog27. 04. 2015 12:32:29
Ne vem a sem prav slišal ampak zdi se mi, da so naredili novo ferato na Croda dei Toni - Zwölferkofel.zmeden To je lepa oziroma markantna gora, ko se vzpenjamo iz doline Fiscalina proti koči Zsigmondy-Comici. Zanima me, če ima že kdo podatke oziroma opis ferate ( izhodišče, časi, težavnost,.... ). Znan mi je opis normalne plezalne smeri na vrh, za podatke od morebitne ferate pa se priporočam. LP
Komentarji:
remolog14. 07. 2021 13:22:09
Vstop v ferato ni več problematičen, saj je krajna poč dovolj široka za normalen dostop. Ferata zračna, pokončna, stopnjuje težavnost. Skala čvrsta in bogata z oprimki. Poličke med pokončno gladkimi skoki pridejo prav za počitek. Tudi popkovina bi bila lahko uporabna v zadnjem, težjem delu. Sestop poteka po grebenu, kjer je zaradi strmine in možnosti zdrsa potrebna koncentracija do melišča pod steno. V splošnem lep direkten vzponnasmehmežikanje
remolog17. 07. 2016 20:20:28
Bila vceraj 16.7.Lep dan,o ferati sami presezniki, ki se nanasajo na velicastnost, okolje, zahtevnost...... Je pa res dolga in malo zleze v roke,noge in glavo. Skratka, tura za vse sladokusce.
remolog16. 06. 2016 17:18:42
Hvala za informacije. Nogavice naročene, noge pa bodo tlačile Kayland. Hvala vsem
remolog14. 06. 2016 18:41:17
Mene pa zanima, kje v Sloveniji bi lahko kupil gorniške čevlje znamke Meindl? Prav tako me zanima izkušnja z čevlji Meindl Air Revolution 3.5 Lady? Pa še a kje v Sloveniji prodajajo nogavice Bridgedale Coolmax?

Hvala
remolog2. 10. 2012 11:48:22
Igor ( stanovski kolega ), hvala lepa za informacije. Se vidimo.
LP
remolog1. 10. 2012 12:50:07
Tole zgleda pa tko hudo.... Malo sem brskal po netu, pa nikjer ne najdem pravega opisa ture, pa bi prosil tiste, ki ste tole ferato že zlezli, za informacije. Če mi lahko kdo na kratko napiše: izhodišče, do koče, po ferati na vrh in sestop. Časi in težavnost.
Zagotovo je tale tura na mojem spisku v špici če ne prav na vrhu na naslednje leto. Hvala za informacije!
remolog23. 07. 2012 15:09:48
KEBER1:
Ne zdi se mi ravno prav omenjati prehodov ali poti in jih " skrivati " v smislu :" Bo kraj ostal bolj nedotaknjen.....", kajti sicer mnoge poti danes ne bi bile poti, če jih ne bi njihovi odkritelji dali v javnost. Pot čez škrbino je res zahtevna, večino je potrebna kar izdelava vrvne ograje.... Pot pod škrbino je precej lažja, manj izpostavljena, pa zaradi grušča še vedno zelo zahtevna. Nekoč sem tudi sam gradil po njej možice, dva klina v škrbini pa sem pustil za vsak slučaj in mnogim kar prav pridejo, take so povratne informacije. Politika oziroma mišlenje PD Integral kot PD, ki upravlja pot Pl. Jezero - pl. Laz - Lazovški preval in naprej proti Vodnikovi koči, je, da se pot iz Lazovškega prevala na Debeli vrh ne markira. Zaradi zahtevnega vzdrževanja, posega v samotni del Fužinskih planin,... Vsekakor pa je označba police ( gredine ) pod škrbino z možici zaželena in spodbudi tiste gorske sladokusce, ki želijo osvojiti na čudovitega krlja Fužinskih planin z enkratnim razgledom, še posebej jeseni. Zaradi omenjanja te variante pod vrhom ali postavitev nekaj možicev pa se gneče na vrhu ni potrebno bati.
remolog5. 07. 2012 13:16:33
Derez in cepina v poletju ne potrebuješ, lepe podatke dobiš v knjigi ( vodničku ) A.Mašere "Dolomiti,... "!Sicer pa je ferata lepa, napeta, dobra skala, sestop pa ni tako enostaven ( Ferata težavnosti PP 3 ). Priporočam, če imaš čisto glavo in vsaj mal močne roke.
Zjutraj prva gondola iz sedla gor odpelje šele ob 09.00 uri, dostopa je za slabi 2 uri, prav toliko za ferato, do avta z vrha pa še 3. Vode ni vmes nikjer, razgled na Tofano odličen....
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki