Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Rutil / Zadnja sporočila

Rutil - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Rutil30. 06. 2022 15:05:02
"Dvomim, da kaj takega počnejo na Gross Glocknerju, Zugspitze, Marmoladi..."

za Marmolado ne znam povedat, ker v poletnih mesecih gor nisem stal, ampak po drugih dveh omenjenih je ravno tako brezsmiselno hodit med junijom in avgustom, ker je cirkus enostavno prevelik. Na take vrhove (tudi Triglav) se hodi izven sezone; vse ostalo je žal izguba časa.

Pa nisem nek purist in zelo podpiram hojo po hribih, ampak poletni cirkus v bližini znanih vrhov je v zadnjih 10-15 letih postal nevzdržen v poletnih mesecih.
Rutil14. 04. 2020 12:56:34
"tvoj komentar je bolj zaljiv kot moj."

nic ni zaljiv, je pac dejstvo.

ali si opravil sam studijo kjer si povlekel zakljcek o izvoru onesnazevalcev, ali se opiras na delo drugih ki so oppravili taksno studijo, ali pa si ignoranten in poln predsodkov - slednje je pri danasnji zelo lahki dostopnosti vseh moznih informacij, lahko edino rezultat bebavosti (druge pac ni).
Rutil14. 04. 2020 12:39:04
"Slovenija je zaenkrat demokratična država"

in ravno zato imajo tudi povelicevalci totalitarizma, v obliki stranke Levica, mesto v parlamentu. pa ce je to komu prav ali ne.

"tole zgoraj je pa eklatantni primer sovražnega govora."

ne seri.

mnenje Lukita je bebavo, ce ne kar retardirano v vseh moznih pogledih in definicijah, ni pa sovrazno.
ali Lukito spodbuja k direktnem nasilju, morda povelicuje totalitarne simbole (kot recimo stranka Levica in njeni "prijatelji" na desni B&H)?
kaj je sovrazno pri njegovem mnenju?
biti butast ni sovrazno, je pac butasto.
Rutil31. 01. 2020 16:13:00
"Rutil, saj presodijo. Potem pa helikopter in včasih še izrazi sožalja po družbenih omrežjih"

vsaka lekcija nekaj stane, taksne so zal drage. in ce se folk se vedno neustrezno opremljen odpravlja v hribe je pac njihov problem. moj problem s tem je edino ker tlacijo grs v drek, ki jih vlece ven dobesedno zastonj po meni neki nemogoci logiki.

ne bom pa nikomur govoril da je nekaj OBVEZNO za kogarkoli. sploh pa ne bom to govoril za opremo ki je vredna DOBESEDNO nic, ce jo ne znas uporabljat.
Rutil31. 01. 2020 15:58:52
"Pri hoji z derezami je uporaba cepina obvezna."

zate morda, ne bom te sodil ker te ne poznam. vsak pac naj zase presodi kaj rabi in kaj ne.

"Pokažite se, ne pišite po uporabniškim imenom"

je rekla "AND1"
Rutil31. 01. 2020 13:23:34
se opravicujem; sem mislil, da je bil tvoj komentar obce narave glede superg in derezic in ne o specificnem primeru iz slovenskih novic

nesreca se pac zgodi - s slabo opremo in neznanjem verjetno (veliko) prej, ampak zgolj oprema kot taka oz. nabijanje da je treba OBVEZNO imet cepin z derezami...pajade; ce si bumbar ti ne pomaga oprema za 5000€ oz. sem siguren da je imel Üli Steck popolno opremo na sebi pa je koncal kot tale ki je fotkal.

se pa se vedno cudim zakaj hodijo s helikopterjem dobesedno zastonj
Rutil31. 01. 2020 12:32:09
"Rutil, ja samopromocija teče kot namazana. Oni drugi del pa objavijo v glavnem reševalci."

res nisem vedel da je bilo toliko ponesrecenih na grintovskih tekih.zmeden
cudno da so jih potem toliko izpeljali oz. da so jim pustili da jih organizirajo pri taksnem stevilu nesrec.

koliko pa je bilo nesrec vse skupaj pri teku na Grintovec? ker bi si mislil, da bodo prekinili s prireditvijo ze po prvi nesreci.
Rutil31. 01. 2020 12:07:43
"hmm, le zakaj udeleženci takšnih zgodb svojih podvigov praviloma nikoli ne objavijo na družabnih omrežjih?"

na Grintovec so tekli vsi v supergah in brez celade pa je bilo kar dobro medijsko pokrito in ne samo na druzbenih omrezjih. mežikanje
Rutil31. 01. 2020 11:02:56
"Zakonsko?"

pa poleti za na Stol po zirovniski ne pozabit celade, SVKja, 50m vrv + plezalni pas, gorniskih cevljebv z NAJMANJ 3mm Perwanger usnjem, Vibram podplatom in neko *Tex membrano, hlace z ojacitvijo iz kevlarja in 3-slojne Goretex jakne ter spodnje perilo iz merino volne. poleg tega je za orientacijo na tej poti dobrodosla karta v merilu najvec 1:1000 oz vsaj GPS ter za vsak slucaj satelitski telefon. velik nasmeh

pol se ti nima kaj zgodit. si siguren 100%
Rutil17. 01. 2020 21:02:40
"Potem je kršenje zakona edini odgovor. Ja?"

ne vem kaj mislis s tem stavkom?

v totalitarnih drzavah je (bilo) krsenje zakona kritizirat oblast - res gre za krsenje zakona za katerega je (bila) predpisana kazen, ampak, spet....smiselnost zakonov.
Rutil17. 01. 2020 20:21:37
@muzl: glede kršenja zakonov, predvsem pa o smiselnosti nekaterih, bi se dalo - torej vsak, ki fura čez vršič krši zakon ker gre s prevoznim sredstvom (vsaj glede na karto s strani TNPja) skozi zaščiteno območje...da tiste skoraj kazni, ki jo je čokl dobil ker je "kršil zakon"....lej, pravila/zakoni morajo bit, se strinjam, ampak morajo biti tudi smiselna.
če bi se tile furali z motokroskami bi bilo zelo narobe (hrup, onesnaževanje,...) ali pa če bi se po tej poti furali npr. poleti ko je procesija in bi ogrožali vse turiste. tako pa ogrožajo samo sebe in ne povzročajo neke škode za okolico (vse je pod snegom sedaj).
nesreča se zgodi in najboljšim in najslabšim - in če nekdo vleče sredi zime po snegu (ne ravno peresno lahek) bicikel na, pazi to, kredarico!!! potem verjetno ni popoln začetnik, ki se je nekega dne ob šminkiranju po centru ljubljane, kjer si je v roza Lacoste polo majici častil en "#kavica_v_centru#ljubljana" moment, sprdnil it sredi zime na kredarco s je*enim DH biciklom.
vlečt GRS v tole temo morda ni na mestu, so tukaj da pomagajno - ni mi pa jasno zakaj to delajo zastonj in ne za "mastne pare" kot bi rekli bratje južno od Kolpe. pa ne samo zaradi stroškov osebja in infrastrukture, ampak ker v drek in nevarnost porivajo tudi reševalce.
pa smo spet pri smiselnosti slovenskih zakonov/pravil in ne pri treh modelih z DH bicikli na kredarci.

ploskam jim zato, ker so našli neko športno dejavnost katero jim paše izvajat in katera nima velikega vpliva na okolico in druge ljudi - zakaj ne bi temu ploskal? spet, nekdo ki vleče DH bicikel na kredarico...njemu je ta šport verjetno ZAKON in sklepam da so tile prefural kar nekaj hribov preden so prišli na tole idejo in imajo torej kar nekaj izkušenj za sabo. isti osebki bi lahko doma pred ekrani bluzili, tako si s športom nabirajo izkušnje in dogodivščine.

kar se pa neumnosti tiče - vsakemu svoje. enkrat sem se vračal proti parkingu v Vratih in skupinica turistov opazuje (dva celo z daljnogledom hehe) plezalce v Steni in komentira: "lej norce, kaj jim je tega treba riskirat". jaz sem si mislil "pfff...huda huda, raho fouš, bo treba kmal spet u Steno, dobra ideja, dobra" velik nasmeh
če je tem trem ratala turca kot so jo splanirali, je bil tole za njih "best day ever" in vsekakor vreden piva ob koncu.
Rutil17. 01. 2020 14:47:49
@djmul:

to pa res nisem vedel (bicikel me ze 20 let ni videl)
potem pa je seveda narobe.
ampak a potem tudi do aljaževega doma ne smes z biciklom al kaj?zmeden
dodatek: na karti je cesta v vrata frej (ni zasčiteno območje). je pa del ceste na vrsič zasčiteno območje - torej po tej logiki s strani primorske ni mozno pridet na vrsič z avtom/biciklom po cesti. zanimivo.
Rutil17. 01. 2020 14:40:34
"Priložnost za debato"

kaj pa je za debatirat? se opravičujem če se sliši ignorantko, ampak ne razumem kaj je tukaj vredno debate - pač trije modeli se ukvarjajo z interesantnim (z njihovega vidika) športom...čelade imajo vsi na glavah, kondicijsko so sigurno dobro pripravljeni (bicikel privlečt do kredarice ni glih popolnoma "na izi").
koliko je bil sneg dober za tale podvig ne vem, ampak upam da so se imeli zakon, vreme so zadeli nasmeh

mogoče ti zgleda malo čudno, ampak veliko ljudem je tudi lezt u hribe "za čudake" pa je to za uporabnike tega foruma verjetno ena izmed top 5 dejavnosti za prosti čas nasmeh
Rutil28. 12. 2019 12:50:13
ga je kdo obiskal v teh dneh?
iz konca bi začel.
Rutil28. 12. 2019 12:45:42
shojeno sicer je ampak so dereze dobrodošle. moj cepin je imel danes zgolj okrasno funkcijo; ampak tistih par 100g pač ni panike vlečt za vsak slučaj (človek nikoli ne ve); sicer pa celo pot palice v rokah.
šli so tudi brez vsega pa tudi s tistimi verigami, ampak meni ni delovalo udobno; jaz sem se v derezah sprehodil do vrha in nazaj kot bi bil v parku Tivoli nasmeh
pihalo je v sunkih (parkrat kar pošteno, ampak jaz sem bil zgodaj na vrhu, morda je čez dan bolje?). sneg suh in mestoma (redko)pomrznjen - popoldne verjamem da bo južen in bo med plesiščem in zgornjo postajo vlečnice "drsališče"
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki