Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
Nogometni fanatik / Zadnja sporočila

Nogometni fanatik - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Nogometni fanatik26. 03. 2020 09:08:02
A prav na noben hrib ne greste v času te virusne krize?
Nogometni fanatik12. 01. 2020 16:24:34
Izjemen dopoldanski pohod na Matajur danes. Kot vedno lepa in hvaležna tura...
Nogometni fanatik21. 01. 2017 12:36:22
Evo, tale lanska vetrovka, oz. pohodniška jakna je neka Red zadeva. Odlična zadeva.
Nogometni fanatik20. 01. 2017 19:42:10
McKinley je meni osebno kar posrečena zadeva. Kar se hribov konkretno tiče imam od njih ene pohodne hlače, ki so zadetek v črno. Robustne, predvsem pa tople da je joj. Imam tudi njihovo bundo in softshel, ki pa ju uporabljam bolj kot casual, vsakodneven kos obleke. Za hribe malček prenerodni in pretopli, oz. slabo diha.

Sem pa lani kupil eno njihovo super vetrovko podloženo s puhom. Tanka, a salamensko topla. Ko me zakuha jo tik-tak zmečkam v kepo in vržem v nahrbtnik.

Še enkrat, kar se McKinley-ja tiče je za moj okus čisto posrečena znamka za vsakodnevno nošnjo, kar se hribolazništva tiče pa morebiti nekoliko manj. Osebno vsako leto kupim kak njihov kos, potem to gulim do neprepoznavnosti, nakar je zadeva nato še vedno super za raznoazna dela, cepljenje drv itd.
Nogometni fanatik2. 01. 2017 15:33:20
Na novega leta dan sprehod na Matajur iz Avs. Po stari poti preko Srednjega in Mrzlega vrha do vedno priljubljenega Matajurja. Več kot super dan za turico, vrh je nudil res lepe poglede na vse strani. Pa še toplo je bilo, celo malce prevečnasmeh
Nogometni fanatik11. 12. 2016 19:36:43
Lepo nedeljsko jutro in dopoldan na Krnu. Kičasto toplo, še dobro da je vsaj na vrhu in pod njim malce pihalo, da je človeka vsaj nekoliko ohladilo. Planincev kar dosti.
Nogometni fanatik1. 11. 2016 18:48:17
Končno ponovno čas za obisk hribov, po preveč mesecih stagniranja. Iz Avs mimo Idrske planine do vrha Matajurja, kjer je ob mojem prihodu tam užival le en planinec. Ob vračanju po isti poti pa sem srečal kar lepo število planincev. Pogledi proti Furlaniji ali Trstu za odtenek lepši kot na slovenske Alpe. Vreme toplo.
Nogometni fanatik21. 01. 2016 17:17:32
Hehe. Kaj bolj natančno to pomeni, se vseeno da dobiti solidne zadeve? Ne sprašujem zgolj za gojzarje, ampak tudi za nizko pohodniško obutev...
Nogometni fanatik21. 01. 2016 11:08:56
Še nekaj moram vprašati. Ali v Žireh je industrijska trgovina Alpine, oziroma ali se da tam na licu mesta njihovo obutev kupiti po bolj ugodnih cenah? Hvala
Nogometni fanatik19. 01. 2016 10:26:08
V nedeljo me je na prvi letošnji pohod povabil Matajur. Do vrha preko stare poti in vetrovnega Mrzlega ter Srednjega vrha. Nazaj po isti poti, tokrat sem staro planinsko pot izpustil. Snega malo, nič ni pomrznjeno, tako da se do vrha pride brez problema. Lepo nedeljsko vreme je na Matajur privabilo veliko število domačih in italijanskih pohodnikov. Razgledi so bili super!
Nogometni fanatik12. 01. 2016 10:42:19
Hvala za odgovore. Hmm, zanimivo.zmeden Mi lahko povesta še kakšna je bila sicer pogostost uporabe teh čevljev, da so se tako hitro izrabili. Ker v mojem primeru mislim da ni šans da se zgodi kaj takega, ker tako pogosto spet ne hodim po hribih.
Nogometni fanatik11. 01. 2016 15:45:29
Alpino Tibet sem imel, oziroma jih še vedno imam tudi jaz. Sedaj bo mislim da 5 let odkar sem jih kupil in so še vedno nekako pri življenju. Ne več toliko za v hribe, ker sem jih vmes pričel rabiti še pri takih in drugačnih delih in so malce zapackane z emulzijo in to ter ono tekočino. No, za fizična dela bodo pa prav gotovo primerni še kaki dve letivelik nasmeh Sem pa z njimi zelo zadovoljen, ko se ta gojzar lepo zmehča in uhodi je prava poezija. Letos poleti sem sicer nabavil še Lhotse model in mislim, da bi mi moral služiti kar dosti let, odvisno seveda od intenzitete uporabe. Do sedaj sem šel na tri pohode z njimi. Kakšne so kaj vaše izkušnje s tem modelom? Ker pa je to visokogorski čevelj in predvsem poleti za kak lahek pohod na 1.500 metrov ni ravno optimalen, se že sedaj odločam o nakupu še enih čevljev, tam poleti enkrat. Kolebam pa med že omenjenim Tibetom in modelom Nepal. Malce me mika slednji. Deluje mi bolj trden in robusten kot Tibet. Prav tako me zanimajo vaša mnenja in priporočila za tale model? Je primeren tako za višine okoli 2.000 metrov kot za lažje, sprehodniške planinske ture? Kako je s podplatom tega čevlja oziroma upogljivostjo podplata?
Nogometni fanatik1. 01. 2016 10:08:35
Zadnji dan preteklega leta je bilo treba izkoristiti kot se gre. Zato odločitev za vzpon na Krn ob dobri vremenski napovedi ni bila težka. Štart s planine Kuhinja v temi in z lučko na čelu pot pod noge. Na planini Zaslap že ni bila več potrebna, kot tudi ne rokavice in kapa, telo je bilo že več kot ogreto. Na vrhu Krna je bilo pred 9.00 uro 0 stopinj celzija in rahel veter. Po nekaj desetminutnem 'meditiranju' in uživanju še spust do Škrbine in od tam v kratkih rokavih nazaj do parkirišča. Ob spustu sem nato le srečal kar nekaj hribolazcev, tudi parkirišče je bilo ob prihodu več kot spodobno zapolnjeno. Ja, za informacijo, parkirišče na Kuhinji je postalo lično urejeno in povečano, super pridobitev.
Nogometni fanatik19. 12. 2015 21:12:33
V nedeljo po nekaj tednih 'štrajka' končno ponoven obisk hribov, skočil sem na Matajur. Nanj sem se povzpel preko meni ljubše planinske poti, ki se prične na začetku Avse ob prejšnjem parkirišču. Do vrha sem potreboval krepko manj kot 2 uri, saj se tokrat nisem ustavil skoraj niti za hip oziroma se (skoraj) nisem ubadal s fotografiranjem. Pri 'križišču' beneške in slovenske poti sem se odločil za sledno. Nazaj pa preko beneške, čez Mrzli in Srednji vrh in staro pot do parkirišča. Temperature so bile na vrhu visoke, kamor je segel pogled pa zgolj in le belina oblakov. Res odlični prizori
Nogometni fanatik25. 10. 2015 10:27:15
Včerajšnji čudovit dan je bilo potrebno izkorititi za eno konkretnejšo turo. Ob 7.30 štartam in planine Kuhinja, avtov še zelo malo. Parkirišče je zaprto ker ga urejajo in širijo dostop. Nekaj čez 10.00 na vrhu Krna, umirjena hoja s postanki za fotografiranje, od prvega stika s soncem v kratki majici, ker je bilo toplo kot hudič. To je bil tudi edini 'minus' včerajšnjega pohoda.nasmeh Ker sem si zaželel še hoje sem jo mahnil še do Batognice in Peskov ter do jezera v Lužnici. Super sprehod! Nato sestop do planine Pretovč. Omenjeni sestop me je kar malce utrudil in pošteno 'preklumpal' noge in predvsem gležnje. Se vidi, da v visokogorju nisem bil že lep čas, hehe.velik nasmeh No, vseeno so noge danes čisto OK! Hribolazcev precej, vse poti in špice so bile deželne povečanega obiska. Po prihodu do avta je bilo improvizirano parkirišče zapolnjeno do zadnjega kotička, Italijani, Avstrijci, kar se slovenskih registrskih tablic tiče ni manjkala skorajda nobena.

Čudovit dan, čudovita tura!
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki