Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
MartinU / Zadnja sporočila

MartinU - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
MartinU20. 04. 2015 09:39:59
Nedelja 19.4.2015

Izhodišče: prvi tunel nad Mangartsko planino...dlje z avtom ni šlo zaradi zametov. Začneva ob cca 05.00 uri

Malo pred Mangartskim sedlom že naletiva na ledeno prečko ki nas mimo ne spusti brez cepinov. Dalje poizkušava ozko grapo, a se zaradi premalo snega obrneva in pot nadaljujeva po italijanski smeri. Razmere so bile več kot odlične, sončka ni manjkalo in posledično je bil razgled že malo kičast. Čakal nas je še sestop nazaj in zaslužena piva! velik nasmeh
MartinU16. 04. 2015 11:23:11
Vrh nad Škrbino 9.4.2015

Še isto jutro pred odhodom cilj ni bil jasno določen...Med opcijami je bila še Mala Mojstrovka a je na koncu Škrbina le prevladala. Začela sva v Tolminskih Ravnah, kjer sva okvirno sprejela odločitev kje greva gor. Pri avtu še kolebava ali vzameva vsak 2 ali bo dovolj le en cepin, a se proti vrhu izkaže da od viška glava ne boli =)Ker drugače ni šlo, sva pot morala nadaljevati pod Škrbinsko ploščo, ki je seveda zelo lepa, vendar se v zimskem času ni preveč pametno zadrževati spodaj, saj iz nje letijo projektili ki se za čelade ne zmenijo... Pospraviva palice ki jih zamenjajo cepinčki in po grapah se hitro povspneva nad plošče. Od tam še nekaj 100 metrov do vrha in že ugledava Bohinjsko jezero in najvišjega med lepotci mežikanje Sestopila sva mimo planine Razor, nato pa po strmejši poti nazaj proti Tolminskim Ravnam. Edini del opreme ki je tokrat manjkal v nahrbtniku pa je bila sončna krema, ki je mislim da nebova več pozabila =)
Dan je bil MAEGAAA!!!!! Šowšarija dovoljena mežikanje
MartinU4. 01. 2015 20:30:31
Včeraj sva bila na Rodici. Pot do Grantarskega gozda ni splužena zato sva turo začela že v Rutu. Pred nama že nekaj dni ni bilo nikogar zato sva po večini gazila 30-60cm snega. S seboj sva imela dereze a so se pridno grele v nahrbtniku.
Na vrhu sva se kopala v soncu ob razgledih na morje oblakov. Vsekakor vredno truda!

     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki